Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Virgo92

#16551 Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 12:10

#16538: vieras - Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

 Kuvittelitko ,etteivätkö kaikki jotka tänne kirjoittavat tosiaankaan tiedä odotusajan pääsääntöisesti kestävän n.9 kk.? Itse en kyllä jaksa uskoa ,että se tieto puuttuisi täällä keneltäkään, tai myöskään sitä, että se tuossa  nyt sinun kertomanasi olisi tullut ihan uutena asiana kenellekään. Jos olet kokenut sen,niin :onneksi olkoon! Älä kuitenkaan kuvittele ,etteivätkö muutkin naiset (kuin juuri niitä teidän ikiomia ´kristillisiä perhearvoja kunnioittavat´) voisi sitä kokea.Mikäli sinulla  vielä on jotain omaan naiseuteesi liittyviä pätemisen tarpeita,  niin voisit aivan hyvin mennä vaikka vauva-palstalle kehumaan  sillä "ihmeellisellä odotusajallasi" ja synnytyskokemuksillasi.Jokainen keholtaan ja ruumiintoiminnoiltaan normaali nainen voi tulla raskaaksi ja synnyttää. Itsekin ehdin vielä  elämässäni mainiosti ne kokemukset saamaan, ole huoleti,enkä tarvitse sinun sukupuolivalistustasi siihen ollenkaan. Sekään ei ollut  varsinaisesti mitään uutta tietoa sinänsä ,että`neuvolat valistavat´. Käsite ´ydinperhe´ ei muuten ,tarkalleen  ottaen,pidä sisällään lastenlapsia. Sehän itse asiassa onkin vain eräänlainen  tilastointinormi ja väestön laskentaa helpottava ´keskiverto´-yksikkö,eikä oikeastaan mitään muuta. Ei kenenkään  siis välttämättä  tarvitse itse  määritellä omaa perhettään juuri´ydinperheeksi´,eikä sen perusteella rajoittaa isovanhempien vierailuja, tai vaikka asumistakaan saman katon alla ,jos se muuten tuntuu perheelle sopivalta  ratkaisulta. Kirjoituksesi loppuosa kuitenkin paljasti todellisen suhtautumisesi ,joten jätettäköön se  tosiaan ihan ´omaan arvoonsa´.                                               

Onko tämä sitten kaiken kaikkiaan tervettä menoa?

#16552 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 12:12

Voihan nenä

#16553 Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 12:17

#16535: fundis - Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa 

 

Ootteko aivan tosissanne perustamassa raamattuseuraa keskustelupalstoille?

Vieras

#16554 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 12:21


Vieras

#16555 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 12:22

#16548: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

Tuo ajatus on pelkkä illuusio. Nykymuotoista tasa-arvoista avioliittolakia ei tulla veivaamaan uusiksi yhden pienen 0,6 prosentin marginaalin sanelemien ehtojen mukaan, eikä yksi kansalaisaloite tule repimään auki naisen ja miehen välistä avioliittoinstituutiota. Päättäjämme Suomessa tulevat pitämään tästä huolen.

Ei ole mitään syytä lähteä tässä asiassa sooloilemaan harhateille joidenkin yksittäisten maiden kanssa. Valtaosa maailman 194:stä valtiosta seisovat edelleenkin vahvasti naisen ja miehen välisen avioliiton takana. (Vain 14 maassa on harhauduttu sallimaan samaa sukupuolta olevien liitot, johtuen enimmäkseen homoliikkeen radikaalisti vahvistuneesta propagandasta ja valtamedian antamasta suuresta huomiosta asialle.) 


Vieras

#16556 Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 12:24

#16534: fundis - Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa 

 

" Yksi tärkeä pointti Raamatun kääntämisessä on se, että kun erilaisia vaihtoehtoja sanalle on välillä todella paljon, Pyhän Hengen pitäisi olla ohjaamassa Yksi tärkeä pointti Raamatun kääntämisessä on se, että kun erilaisia vaihtoehtoja sanalle on välillä todella paljon, Pyhän Hengen pitäisi olla ohjaamassa käännöstyötä. Mielestäni tämä ei valitettavasti ole aina tapahtunut. Pelkkä kielen osaaminen ei anna välttämättä tarkoitettua merkitystä lauseelle. Itselläni tällaista lahjaa ei ole, mutta käännösvaihtoehtojen tarkistaminen lisää Sanan rikkautta ja selittää tekstiä" Ai ei muka raamattua tulkita!!!!!!!

Vieras

#16557 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 12:32

#16554: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa 

 

Ei kai tossa mitään joka toinen kommentti tulee olemaan sitten islamia ja buddhismia. Kerätään kaikista hedelmät. Lisäksi täältä löytyy myös varjoihmisten kavereita.
fundis

#16558 Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 12:37

Ihan aluksi täytyy senverran kertoa, että meillä on vain applen tietokoneita ja muissa koneissahan on hiiressä useampia kohtia, joista voi painaa, applen hiiressä vain yksi. Ymmärrettävistä syistä en osaa neuvoa, mitä puolta hiirestä pitää painaa, kun jotain kohtaa avataan tai aktivoidaan. Toivottavasti asia ei tähän kaadu.

https://bible.org/
Etusivulla on erilaisia NET-BIBLEen liittyviä juttuja joita voi joskus tutkia, jos huvittaa, itse en ole niitä käyttänyt.
Alhaalla oikealla, mustalla alueella on NET BIBLE otsikon alla Online Study tool, klikkaa se auki.

Sivu avaa Matteuksen evankeliumin vasemmalle ja oikealle Notes ja avaamattomana, (harmaana) ovat Bible (NASB), joka pitää sisällään 4 eri englanninkielistä Raamatunkäännöstä, Grk/Heb on joko UT:n kreikankielinen versio tai VT:n hepreankielinen versio. 'Articles' sisältää eri ’opettajien’ kirjoituksia eri aiheista. Seuraavana on Raamatun nimistä suppea selityskokoelma. Nimen aktivoimalla saa näkyville ’’Search the Environment for ....’’ ja painamalla sen auki löytyy luettelo niistä Raamatunpaikoista, joissa esiintyy tämä nimi. Alempana lisäksi näkyy ’’ Lookup ’’..... in Dictionary’’, josta voi tutkia tietoja em. nimestä ja historiasta.

Oikealla Bible (NET) jälkeen on ’’Parallel’’ jonka takaa löytyvät 10 eri englanninkielistä raamatunkäännöstä.
’’Daily’’ pitää sisällään Raamatunlukuohjelman ( 3 lukua/päivä)

Tutkitaan vaikka Mark 4:40 jaetta, sen sanaa uskoa, mitä kaikkea se pitää sisällään.

Paina ensin ylimmäisenä olevaa ’’Matthew 1’’ niin, että näkyviin tulee suorakaiteen sisälle VT:n kirjat ja UT:n kirjat. Valitse Mark. Sitten näkyville tulevat suorakaiteen sisälle lukujen numerot, paina 4.

Näytöllä on nyt Markuksen evankeliumin 4 luku vasemmalla ja oikealla ’Notes’. Se pitää sisällään selityksiä siitä, miksi joku asia on käännetty tietyllä tavalla, tai selventää jotain muuta kääntämiseen tai ymmärtämiseen liittyvää juttua.

Esim. Jos painat tekstipuolen pikkunumeroa 45, muuttuu vastaava numero oikealla puolella keltaiseksi niin, että sen löytää helposti ja voi lukea, mitä tähän kohtaan käännöstä on lisättävää tai selitettävää.

-Klikkaa 40 jakeen tekstikohdalta niin, että koko jae muuttuu keltaiseksi.
-Paina ylhäältä vasemmalta 'Parallel', niin saat näkyviin muiden 10 raamatun käännökset.

-Klikkaa Grk/Heb ja oikealle ilmestyy kreikkalainen teksti. Kun painat tekstimme ensimmäistä kreikkalaista sanaa, se sana ja muut näkyvissä olevan tekstin samat sanat muuttuvat keltaisiksi. Vasemmalle puolelle tulee näkyviin sanan tiedot:
-kuinka sana kirjoitetaan kreikaksi ja sen sanan tässä järjestelmässä oleva nro 2532.
-kuinka sana lausutaan ja kuinka se on käännetty ja kuinka monta kertaa sanaa on käytetty NET-raamatussa
-Definition riviltä löytyvät sanan engl. kieliset määritelmät ja viivan alta usein sanan alkuperätietoja.
-seuraavaksi klikkaa tekstin seuraavaa sanaa ja taas vasemmalla puolella löytyvät tiedot siitä sanasta ja sen käytöstä.....
-Viimeinen sana tekstissämme on se mielenkiintoisin pis-tis=1) conviction of the truth of anything, belief; in the NT of a conviction or belief respecting man's relationship to God and divine things, generally with the included idea of trust and holy fervour born of faith and joined with it 1a) relating to God 1a1) the conviction that God exists and is the creator and ruler of all things, the provider and bestower of eternal salvation through Christ 1b) relating to Christ 1b1) a strong and welcome conviction or belief that Jesus is the Messiah, through whom we obtain eternal salvation in the kingdom of God 1c) the religious beliefs of Christians 1d) belief with the predominate idea of trust (or confidence) whether in God or in Christ, springing from faith in the same 2) fidelity, faithfulness 2a) the character of one who can be relied on
=sanan ’usko’ sisältö.

Vieras

#16559 Näyttää sitä olevan ongelmia ilman homojakin

01.07.2013 12:54



http://www.iltasanomat.fi/?pos=nav

Eli kyllähän maapallo on sietty jo pullolleen. Siinä selkeä syy miksi taas voi rauhassa rakastaa ketä haluaa.
Ekologinen mummonpyörä

#16560 "Autoilen-olen siis olemassa..".)...

01.07.2013 13:00

#16552: Onko tämä sitten kaiken kaikkiaan tervettä menoa? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

 Ainakin siinä joka ainoa poikittain näkyvä parkkiletka on jo (monenkin ) junan mittainen... Jumala varmaan katseli sieltä jostain poutapilvien  takaa tuota "mahtavaa ja Herralle otollista" näkyä...Veikkaanpa muuten,että joka ainoaa autoa  ajoi -mies,kuinkas muutenkaan.Luontoäitimme ainakin köhi pitkään tuon tapahtuman haihduttua paikalta.  Ilmeisesti nuo "lestat" ovat kaikki sen perinteisimmän  autoamerikkalaisen yhdyskunta ajattelun läpitunkemaa väkeä. Tuo valokuva ainakin  kertoo jotain heidän ympäristöasenteistaan ...

vieras

#16561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 13:17

#16549: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

"Suomen eduskunta ei muuta, eikä saa muuttaa avioliittolakia. Pidetään kiinni siitä, että avioliitto on ja pysyy vain naisen ja miehen välisenä. Muistakaa äänestää sellaisia henkilöitä jotka eivät tätä lakia muuta. Vihreät ovat muuttamassa lakeja homomyönteiseksi ja turhia menoeriä lama-aikana tekemässä."

Suomen eduskunta on lainsäädäntöelin, joten se voi muuttaa myös avioliittolakia. Mystiseksi väittämäksi jää, millä tavoin tasa-arvoinen avioliittolaki toisi mukanaan "turhia menoeriä".

 

"Perhearvot ovat perheeseen syntyneet lapsemme, myös lapsenlapsemme tulevaisuudessa. Tietää ainakin onko isä tai äiti ja onko kenenkä mummo tai pappa. Sen arvon tietää ja tuntee, kun kokee sen kaiken.  Homot eivät keskenään voi synnyttää lapsia. Eikä "villissä elämässä" syntyneet lapset ole sellainen perhearvo, kun ei tiedä onko kenenkään äiti, isä mummo, tai pappa. Siksi avioliitto on säilytettävä ainostaan naisen ja miehen välisenä."

Onpa yllättävää, että "perhearvot" tarkoittavat sukulaisuussuhteita. Ehkä sinulle tulee yllätyksenä, että sateenkaariperheissä on tälläkin hetkellä satoja lapsia, joilla on äitejä, isiä ja isovanhempia, jotka ovat biologisia ja/tai sosiaalisia. Olisi vielä kiintoisaa kuulla, mitä tarkoittaa "villi elämä". Opiskelijaelämää ilmeisesti - mutta miten opiskelijaelämän vastustaminen liittyy tähän adressiin? Onko tarkoituksena estää kansalaisten sivistyminen ja ammatin hankkiminen?

 

 

 


Vieras

#16562 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 13:19


Vieras

#16563 Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 13:25

#16558: fundis - Jos vaikka tällä pärjäisi :)

 

 

 

Noin amatöörimäiselle "tutkimuksen teolle" ei voi kuin nauraa. DDD

 

 

 

 

vieras

#16565 Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 13:46

#16551: Virgo92 - Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Ei 16551 kirjoituksessakaan ole mitään uutta asiaa, eikä uutta tietoa kenellekään. En ole kristillisistä perhearvoista kirjoittanut ollenkaan, vaan perhearvoista sekä naisen ja miehen välisestä avioliitosta. En hyväksy, että lakia muutettaisiin sekalaiseksi, mitään sanomattomaksi, tietämättömäksi laiksi. Avioliittolain pitää olla selkeä ja naisen ja miehen välinen! Täytyy saada tietää kenen kanssa on avioliitossa.

Oletko terapian tarpeessa?

#16566 Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 14:01

#16565: vieras - Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin... Avioliittolain pitää olla selkeä ja naisen ja miehen välinen! Täytyy saada tietää kenen kanssa on avioliitossa.

 

Sinun ei kannata mennä naimisiin ollenkaan, jollet kykene selvittämään kumppanisi henkilöllisyyttä ja sukupuolta.

 

 

vieras

#16568 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 14:14

#16561: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Ei se ole mitenkään yllättävää, että sukulaisuus on tärkeä asia. Monet tekevät sukututkimuksia ja suku kokoontuu määräajoin tapaamaan toisiaan. Sukurakas saa olla ja se on rikkautta elämässä. Se on sitä rakkautta sukua ja perhettä kohtaan. Myönnän, että on erakkoihmisiä, jotka eivät suvusta, eivätkä toisista todella piittaa mitään, eivätkä välitä.

Avioliittolaki on sopiva naiselle ja miehelle, eikä siihen eduskunnan tarvitse muutoksia tehdä. Tämän adressin kautta jokainen allekirjoituksellaan vaikuttaa, kun luovutamme tämän adressin.

veryxyl

#16569 Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 14:18

#16558: fundis - Jos vaikka tällä pärjäisi :)

Hei, täällä ollaan!
Selkeät on Sinulla ohjeet tuon bible.org ohjelman käyttöön. Samaan lopputulokseen pääsin, kuin ohjeessasi oli. Hyvin paljon kiitoksia. Laitan ohjeen vielä kirjanmerkkeihin, niin löytyy myöhemminkin.
Täällä sataa edelleen.

veryxyl

#16570 Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 14:25

#16563: - Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

Nythän me pääsemme itseksemme Raamatun sanojen alkukielen merkitystä selvittämään, kun Fundis ystävällisesti neuvoi. Opettele Sinäkin, tiedät enemmän. Kyllä sillä ohjeella pärjää!

LOL

#16571 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 14:31

#16562: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

 

Hei sulla on jäänyt boldaus ja suurennos päälle ! Mikä on väärennös?
fundis

#16572 Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 14:42

#16569: veryxyl - Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

Hieno juttu :))

Ajattelin, että on kuitenkin hyvä kun kirjoitan ohjeet kaikessa rauhassa ja järjestyksessä, niitä on helpompi myöhemmin lukea ja jos voi vaikka printata ne ulos, niin ei tarvitse pitää montaa ohjelmaa yhtäaikaa päällä.

Huomasin juuri yhden virheen; mulla oikeat ja vasemmat menee välillä sekaisin, olen Suomen huonoin kartanlukija, onneksi gps on keksitty.

Jos tulee kysyttävää, niin täällähän sitä aina aika-ajoin ollaan...  Meillä ei ole satanut koko päivänä ja oli hieno rullaluistelukeli!


Vieras

#16573 Re: Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 14:51

#16572: fundis - Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :) 

 

Olis kiva nähdä kuin luistelet. Muista kypärä! Mä heijaan vierestä. Oon tainnut nähdä sut pari kertaa. Tais olla kerran rouva mukana.
fundis

#16574 Re: Re: Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 14:56

#16573: - Re: Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

:)   Minulla on Taivaan Isä, joka sallii vain sen, mikä on minulle hyväksi, siispä en käytä kypärää, se on ikävän tuntuinen.


Vieras

#16575 Re: Re: Re: Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :)

01.07.2013 15:12

#16574: fundis - Re: Re: Re: Re: Jos vaikka tällä pärjäisi :) 

 

Kyllähän Isä antaa kaikenlaista mutta oma vastuu on myös ihmisellä muuten se on fatalismia ja voisit olla vaikka hindu.