Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#16526 Re: Kiellettyä katsottavaa...

30.06.2013 20:55

#16515: res.matr. - Kiellettyä katsottavaa...

(Falange)

No se  olikin erikoinen yhdistelmä työn ja pääoman liittoa,  katolisuutta ja mitä vielä  Espanjan impperiumin ihannointia, kommunismin ja anarkian vastustusta,  sekä Kastilian maanviljelijöiden aseman parantamista tuon wiksun mukaan.  Siellä oli  yhtä väkevin värein tehty lippu,  kuin Kosovon albaaneilla.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Bandera_FE_JONS.svg  Löytäisinköhän jostain sen alb.lipun.

Tulisia kansoja kummatkin,  suurinpiirtein samoilla leveysasteilla,  Kosovon albaaneilla oli oma, erittäin vaikuttava ja iskevä taistelulaulunsa, sitä haluaisin kuulla pitkästä aikaa.  Lippunsa on Albanian lippu, tai oli silloin vuosituhannen vaihteessa:http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Flag_of_Albania.svg

 

 

veryxyl

#16527 Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

30.06.2013 20:57

#16525: - Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

Minä olen kuunnellut Deitä; Juha Ahvio ja Marja Rantanen vastailevat lähetettyihin kysymyksiin.


Vieras

#16528

30.06.2013 21:01

Päivän Sana

Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

Room. 13:10 (KR33/38)

Vieras

#16529 Re: Re: Kiellettyä katsottavaa...

30.06.2013 22:23

#16526: - Re: Kiellettyä katsottavaa... Tulisia kansoja kummatkin,  suurinpiirtein samoilla leveysasteilla,

 

Kukahan kumma kansanluonnehypoteesin jälkijättöinen kannattaja näitä houreita kirjoittelee? Olisiko pikku p., jolla on käpyrauhasen toimintahäiriö?


Vieras

#16530 Re: Re: Re: Kiellettyä katsottavaa...

30.06.2013 22:26

#16529: - Re: Re: Kiellettyä katsottavaa...

 

Jaa,  mää en tiennykkään,  että mulla semmonen on. No,  nyt tiedän!

Mistä sun ny tommonen kuiteski tuli miälees?

 

 

Maija

#16531 Raamattuko tarua

30.06.2013 22:57

Kristillisiä arvoja pilkkaaville ja Raamattua halveksiville, Suomen hyvinvoiti on kristillisten arvojen pohjalta noussut. Nyt ollaan ajamassa alas kristillisyyttä vastenmielisenä ja aikansaeläneenä. Tulos: psyykkiset sairaudet lisääntyvät, ahneuden takia työttömyys kasvaa(voittoa pitää saada hinnalla millä tahansa)pahoinpitelyt raaistuvat jne. Alaspäin on Suomi menossa. Käykäähän niissä "valistuneissa" maissa, joissa kristillinen oppi on kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla. Esim. Pohj.Kore..Ihmiset kuolevat nälkään ym.Johtajaa palvotaan
"jumalana", pakolla, ei vapaaehtoisesti. Nämä maat ne vasta "alkukantaisia" ja "kivikautisia" ovatkin. Onhan niin helppo kieltää Jumala ja Raamattu, koska silloin voi elää täysin vastuuttomasti ja vailla huonoa omaatuntoa. Omatunto kun sanoo, jos on tehnyt väärin. Mutta eihän
"valistuneelle ja koulutetulle" ihmiselle saa sanoa "Tässä teit väärin" koska kaikkihan on hänelle luvallista eikä rikosta seuraa rangaistus, ellei satu jäämään kiinni. (Jotkut kyllä silloinkin voivat kieroilla itsensä vapaaksi,koska ei ole enää itsellään käsitystä oikeasta ja väärästä "En ole rikkonut lakia, en tehnyt väärin jne.)
Jumala antaa sataa niin hyville kuin pahoillekin.Miksi sitten Jumala antaa pahan rehoittaa,
joku kysyi. Koska vielä ei ole ollut tuomiopäivä, jolloin paha tuomitaan ikuiseen eroon Jumalasta.
Olen jo laittanut nimeni adressiin, joten tämä on vain kannnanotto asiaan. Ei siis allekirjoitus
uudestaan.
Virgo92

#16532 Kaikella kunnioituksella kysyisin...

30.06.2013 23:27

#16528: -  

 Tuossa ei kyllä kerrottu , tarkalleenottaen ,ollenkaan sitä, MITÄ lakia siinä tarkoitettiin... Tuo ´täyttÄmys´ (huomaa painotettu kirjain)  on hiukan hämäävä sana, Lain ´täyttÄmisellä´ voidaan ajatella lain noudattamista,sen mukaan toimimista ; lain täyttYmyksellä puolestaan ,niin ehkä kai vain sen ´ täytäntöönpanoa´( sillä sinänsä tuskin oli mitään tekemistä minkään rakkauden kanssa),mutta mitä tuo ´täyttÄmys ´oikein olisi? Koen ,että esim. minun  kaikki rakkaudentunteeni se tässä ainakin haluaa sulkea ulkopuolelleen . Ensimmäinen lause on melkoisen itsestäänselvä totuus-toinen taas siitä johdettu...niin en osaa sanoa, mikä se  sitten oikein voisi olla .Päätelmäkö? Tulkinta? Niin...mikä oikeastaan?  Minusta ainakaan tämän  adressin kantavana  voimana ja  johtavana ajatuksena ei ole voinut olla , alun alkaenkaan, mikään rakkaudellinen suhtautuminen kehenkään, eikä sillä mitään sellaista päämäärää voi täällä nähdä tavoiteltavan nytkään. Olettehan itse selvästi ilmaisseet tavoitteenne ,eikä  niissä  mitään rakkaudellisen suhtautumisen ihanteista nähdäkseni  mainitakaan .Jos joku oma lapsenne olisi homoseksuaali, niin olisiko teistä mukavaa,ettette  esim. koskaan voisi  vastata kyselijöille hänen  olevan  jo naimisissa? Juuri sitä te  tällä adressillanne ,muun muassa,yritätte  nyt kuitenkin parhaimpanne mukaan olla varmistamassa.

Eki

#16533 Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

01.07.2013 00:32

#14: Kirin - Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

Siis kyllä raamatussa on paljon muutakin sanottu, kuin, että Jumala loi miehen naiseksi ja mieheksi, mikä liittyy homoseksuaalisuuteen, joten ei perustu vain tuohon yhteen paikkaan. Missään raamatussa ei ole vapautusta homoseksuaalisuuten, mutta monelta yhteydessä on mainittu erääksi synniksi, johon Jumala ei ihmistä ole tarkoittanut.

 

Mielestäni olisi ehkä parasta, että tässä tehtäisiin ero ns. kirkolliselle avioliitolle ja valtiolliselle avioliitolle. Kirkko ei ole pystynyt auttamaan homoja selkästi jollain paremmalla vaihtoehdolla mielestäni, joten on aika luonnollista, että nämä vaativat itselleen tälläisen elämän tyylin. En minä voi mielestäni tätä estää, koska nämä halut eivät kuitenkaan poistu minnekkään. Siispä erotettakoon kirkon avioliittokäsitys valtion avioliittokäsityksestä.

fundis

#16534 Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 05:20

#16521: - Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

Huomenta ja siunattua päivää kaikille!

Tapaaminen olisi oikein mukava, jonkun kesäjuhlan suola, voisin lähteä vaikka pelkästään senkin takia liikkeelle :) Teemme välillä pitkiäkin kokousmatkoja, jos tiedossa on jotain rakennukseksi.

Room 14:11 (lainaus Jesaja 45:23) Olennainen sana tämän lauseen kääntämisessä suomeksi on:

ex-om-ol-og-ef-o=1) to confess 2) to profess 2a) acknowledge openly and joyfully 2b) to one's honour: to celebrate, give praise to 2c) to profess that one will do something, to promise, agree, engage,

eli molemmat käännökset ovat oikeita.

Raamatun Sanat ovat siitä ihania, että ne sisältävät ajatusta monelta 'kantilta'. Jos suomeksi sanomme ''Tyttö nauraa'', meille syntyy mielikuva, mutta jos sanomme ''Tyttö kikattaa'' niin sen informaatio verbissä on jo selvästi parempi, jos haluaisimme kuvata sitä muulla kuin 'kikattaa' sanalla, siihen pitäisi lisätä pari muuta sanaa lisäksi, jotta naurutapa tulisi lukijalle selväksi.

Alkuperäiskielen rikkautta (ongelma, meidän kannaltamme) on se, että hepreankielen jo kirjaimet itsessään, yksinään merkitsevät jokainen monia asioita. Kun tällaisista kirjaimista kootaan sanoja, ne ilmaisevat vivahteikkaammin sanan sisällöstä paljon enemmän, kuin meidän 'mitäänsanomattomilla' kirjaimilla kirjoitettu tekstimme.

Yksi tärkeä pointti Raamatun kääntämisessä on se, että kun erilaisia vaihtoehtoja sanalle on välillä todella paljon, Pyhän Hengen pitäisi olla ohjaamassa käännöstyötä. Mielestäni tämä ei valitettavasti ole aina tapahtunut. Pelkkä kielen osaaminen ei anna välttämättä tarkoitettua merkitystä lauseelle. Itselläni tällaista lahjaa ei ole, mutta käännösvaihtoehtojen tarkistaminen lisää Sanan rikkautta ja selittää tekstiä välillä ratkaisevasti.

Minulle sopii tämä viikko oikein hyvin bible.org:in tutkimiseen, mikä vuorokaudenaika sitten valitaankin :)

fundis

#16535 Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 05:49

#16523: veryxyl - Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

Mitään muita ohjelmia ei tarvita. Itse pidän auki jonkin nettisanakirjan muistin tukena, lisäksi niiden puutteellisuuden vuoksi on hyvä olla olemassa joku 'oikea' sanakirja. Oma Raamattu on hyvä olla, niin että välillä voi tarkistaa, miten se suomeksi taas menikään... :)   Ohjelmasta itsestään löytyy kymmenen erilaista englanninkielistä Raamattuversiota, alkuperäistekstit ja sanojen selitykset englanniksi ja muuta informaatiota.

Itse suosin nettisanakirjana 'sanakirja.org' :ia, koska sen saa auki niin pienelle alueelle näyttöä, ei vie tilaa liikaa. http://www.sanakirja.org/search.php?q=screen&l=3&l2=17

Koetan olla niin järjestelmällinen kuin mahdollista, että jos sattuu putoamaan jostain syystä kelkasta, voi sitten itse tutkailla ohjeiden mukaan eteenpäin.  Ja tietysti voi jättää kysymyksiä tänne, niin sitten taas ohjeilla eteenpäin.

Tänään aamupäivä menee omaan tutkiskeluun, mutta puolenpäivän aikaan tulen seuraavan kerran katsomaan tilannetta :)

 

 

 

very...

#16536 Re: Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

01.07.2013 06:42

#16535: fundis - Re: Re: Re: Re: Raamatun sanastoa

Kiitos, samoin Sinulle!
Olen itse menossa maalikylille asioille iltapäiväksi, pakasteet isompaan säilöön yms. Illaksi olen taas paikalla ja sitten tiedän enemmän tämän viikon ohjelmasta. Illat voin aina järjestää vapaaksi, aamupäivä riippuu vähän muista, keitä täällä on.
Sadetutkasta katselin, että voi sadella täällä tänään pitkin päivää, silloinhan sopisi vaikka tämäkin ilta, kun ei ulkohommiin pääse. Palataan asiaan.


Vieras

#16537 Re: Raamattuko tarua

01.07.2013 07:14

#16531: Maija - Raamattuko tarua Suomen hyvinvoiti on kristillisten arvojen pohjalta noussut.

 

Voisitko, Maijuliini, kertoa, kuinka "Suomen hyvinvoiti on kristillisten arvojen pohjalta noussut"? Pitää pystyä perustelemaan väitteensä, etenkin noin epämääräiset.

Käsityksesi työttömyyden syistä on aivan outo ja historiaton.

vieras

#16538 Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 07:22

#16532: Virgo92 - Kaikella kunnioituksella kysyisin... ... ajatuksia sivusta seuranneena.

Minusta ainakaan tämän  adressin kantavana  voimana ja  johtavana ajatuksena ei ole voinut olla , alun alkaenkaan, mikään rakkaudellinen suhtautuminen kehenkään, eikä sillä mitään sellaista päämäärää voi täällä nähdä tavoiteltavan nytkään. Olettehan itse selvästi ilmaisseet tavoitteenne ,eikä  niissä  mitään rakkaudellisen suhtautumisen ihanteista nähdäkseni  mainitakaan .Jos joku oma lapsenne olisi homoseksuaali, niin olisiko teistä mukavaa,ettette  esim. koskaan voisi  vastata kyselijöille hänen  olevan  jo naimisissa? Juuri sitä te  tällä adressillanne ,muun muassa,yritätte  nyt kuitenkin parhaimpanne mukaan olla varmistamassa.

Ihmettelen, miten joku voi kirjoittaa rakkaudesta näin tietämättömästi. Äiti ja isä, jotka ovat lapsensa vanhempia ja ovat kokeneet sen n. 9 kk kestävän  ihmellisen odotusajan ja synnytyksessä viimein saaneet oman rakkaan lapsensa. Kokenut tietää sen, että kyllä siinä on kaikilla suuri onni ja keskinäinen "perherakkaus kokonaisuutena". Perheneuvolat opastavat ja neuvovat siihen liittyvissä asioissa.

Ne jotka perhearvoja kunnioittavat ja arvostavat ovat ja voivat olla hyvin onnellisia sekä rakastaa perheenä toisiaan. Monille ydinperheille koti, puoliso ja lapset ovat "kaikki kaikessa" ja perheen parhaaksi  tekevät kaikkensa. Ovathan he omia lapsia ja lapsenlapsia, joten päämäärää on ja lapsissa on tulevaisuus. Jos joku lapsista on homoseksuaali, kehitysvammainen, jotenkin muuten tapaturmaisesti loukkaantunut tai jonkun sairauden/tai muun vuoksi erilainen, niin silloin nämä tapaukset hoidetaan ja käsitellään aina erikseen sen mukaisesti mihin ryhmään kukin kuuluu tässä yhteiskunnassa. Apua annetaan jokaiselle tarpeen mukaan ja omaiset/viranomaiset toimii sekä käsittelee kunkin ihmisen ongelmat yms. sen asian mukaisesti.

Kunnioitettakoon edelleen naisen ja miehen välistä julkista liitto ja pidettäköön se omassa arvossaan!


Vieras

#16539 Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 07:37

#16538: vieras - Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin... Kunnioitettakoon edelleen naisen ja miehen välistä julkista liitto ja pidettäköön se omassa arvossaan!

 

Ei kukaan ole viemässä "naisen ja miehen julkiselta liitolta" kunniaa tai arvoa. Tasa-arvoinen avioliittolaki takaa samanarvoisen kohtelun myös samansukupuolisille pareille ja heidän lapsilleen. Tasa-arvo ei ole keneltäkään pois.


Vieras

#16540 Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 07:56

#16538: vieras - Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Mitenkähän tuo "perherakkaus kokonaisuutena" näkyy niissä useissa tuntemissani tapauksissa, joissa "hyvämaineinen" kristillinen perhe on hylännyt lapsensa tämän osoittauduttua joko homoseksuaaliseksi tai transihmiseksi sen jälkeen kun henkinen painostus ei ole lasta "normaaliksi" muuttanut? Näissä tapauksissa "kaikki kaikessa" on ollut perheen ulkoisen maineen ylläpito ympäröivään yhteisöön päin.

vieras
Vieras

#16541 Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 08:09

#16538: vieras - Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

 

 

Voisiko joku perhearvojen puolesta vaahtoava pyyhkiä kuolan suupielistään ja selittää, mitä ne "perhearvot" oikein ovat? Lista ja selitykset esiin!

 

 

 


Vieras

#16542 Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 08:30

#16541: vieras - Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Sie et sitten vissiin tiedä, olet kai kuitenkin hakemassa!


Vieras

#16543 Re: Raamattuko tarua

01.07.2013 08:30

#16531: Maija - Raamattuko tarua

 

 

 

Mitä ihmettä ne "kristilliset arvot" oikein ovat? Tämän kommenttiketjun viesteistä päätelleen ne koostuvat uhkailusta, itsensä ylentämisestä, toisuskoisten ja uskonnottomien halveksimisesta, homoseksuaalien syrjimisestä sekä puoskaroinnin hyväksymisestä.

 

 

 

 


Vieras

#16544 Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 08:40

#16539: - Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

 "Ei kukaan ole viemässä "naisen ja miehen julkiselta liitolta" kunniaa tai arvoa. Tasa-arvoinen avioliittolaki takaa samanarvoisen kohtelun myös samansukupuolisille pareille ja heidän lapsilleen. Tasa-arvo ei ole keneltäkään pois."

- Kyllä kunnioitettuna ja pyhänä pidetyn avioliiton alkuperäinen merkityssisältö ja olemus peruuttamattomasti tuhoutuu , mikäli saman avioliittokehyksen (avioliittoinstituution) sisään tungettaisiin jokin siihen kuulumaton täysin vieras elementti eli lesbo- ja homoliitot. Nykyinen voimassaoleva tasa-arvoinen avioliittolaki takaa tasa-arvon kaikille naisille ja miehille, joten mitään tarvetta ei ole muuttaa sitä.


Vieras

#16545 Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 08:46

#16544: - Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin... Kyllä kunnioitettuna ja pyhänä pidetyn avioliiton alkuperäinen merkityssisältö ja olemus peruuttamattomasti tuhoutuu

 

 

 

Suomen lainsäädäntö ei tunne käsitteitä "kunnioitettu" ja "pyhä". Sanan "avioliitto" merkityssisältö laajenee tasa-arvoisen avioliittolain myötä. Tuleva laki ei koske uskonnollisten yhteisöjen toimittamia vihkimisiä.

 

 

 

 

 

vieras

#16546 Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 08:52

#16538: vieras - Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin... Ihmettelen, miten joku voi kirjoittaa rakkaudesta näin tietämättömästi. Äiti ja isä, jotka ovat lapsensa vanhempia ja ovat kokeneet sen n. 9 kk kestävän  ihmellisen odotusajan ja synnytyksessä viimein saaneet oman rakkaan lapsensa. Kokenut tietää sen, että kyllä siinä on kaikilla suuri onni ja keskinäinen "perherakkaus kokonaisuutena". Perheneuvolat opastavat ja neuvovat siihen liittyvissä asioissa.

 

Niinpä. Ja vanhoillislestadiolainen aviovaimo kokee tuon ihmeellisen odotusajan ja synnytyksen jopa 15 kertaa ennen vaihdevuosien tuomaa vapautusta. Kyllä kristilliset perhearvot ovat rakkauden täyttämiä.


Vieras

#16547 Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 09:41

#16545: - Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...  

Suomen lainsäädäntö ei tunne käsitteitä ”samaa sukupuolta olevien avioliitto”, ”homoliitto” ja ”lesboavioliitto”.

Nykyinen voimassaoleva tasa-arvoinen avioliittolaki takaa tasa-arvon kaikille naisille ja miehille, joten mitään tarvetta ei ole muuttaa sitä. Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto, jonka merkityssisältö pysyy muuttumattomana.


Vieras

#16548 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 10:09

#16547: - Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin... Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto, jonka merkityssisältö pysyy muuttumattomana.

 

Lähivuosina Suomen eduskunta muuttaa avioliittolakia muiden Pohjoismaiden mallin mukaisesti. Samalla avioliiton määritelmä laajenee.

 

 

vieras

#16549 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 11:43

#16548: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Suomen eduskunta ei muuta, eikä saa muuttaa avioliittolakia. Pidetään kiinni siitä, että avioliitto on ja pysyy vain naisen ja miehen välisenä. Muistakaa äänestää sellaisia henkilöitä jotka eivät tätä lakia muuta. Vihreät ovat muuttamassa lakeja homomyönteiseksi ja turhia menoeriä lama-aikana tekemässä.

Perhearvot ovat perheeseen syntyneet lapsemme, myös lapsenlapsemme tulevaisuudessa. Tietää ainakin onko isä tai äiti ja onko kenenkä mummo tai pappa. Sen arvon tietää ja tuntee, kun kokee sen kaiken.  Homot eivät keskenään voi synnyttää lapsia. Eikä "villissä elämässä" syntyneet lapset ole sellainen perhearvo, kun ei tiedä onko kenenkään äiti, isä mummo, tai pappa. Siksi avioliitto on säilytettävä ainostaan naisen ja miehen välisenä.


Vieras

#16550 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

01.07.2013 11:48

#16549: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaikella kunnioituksella kysyisin...

Näyttää, että Sinulle ovat ongelmia asiat, jotka sateenkaariperheen lapset ylittävät suvereenisti. Onko perustuslaissa pykälä, jonka mukaan lakeja pitää säätää tyhmimpien kansalaisten ehdoilla?