Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17151 Re: Re: Re: Vastauksia 138-40 + vastaaville

11.07.2013 16:14

#17139: Henkien erottaminen on tärkeää - Re: Re: Vastauksia 

 

Voi jukrat, nuo luciferit ja muut paholaiset tulevat varmaan uniinne kun niin noita mietitte. Ihminen on sitä mitä ajattelee ja luo ja niin ovat myös unet. Niin on Luoja ollut hyvä kun on luonut alitajunnan. Siellä on Jumalan tieto. Ja mitä te teette, luotte päälle hirmukuvia ja elätte sen mukaan vaientaen Jumalan rakkauden kuiskeen. Ihminen myös vetää kaltaisiaan rinnalleen ja sitten ihmetellään miksi elämä on niin kamalaa, arvotonta,moraalitonta. Minä ainakin haluan kylpeä valossa, myös haasteellisena päivinä josta sain taas tänään tuta. Elämä ei voivottelemalla ja moralisoimalla parane. Rakkaudellisella myötätunnolla se voi muuttua jopa siedettäväksi paikaksi olla.

Vieras

#17152 Kevennys pitää miehen tiellä

11.07.2013 17:07

Kiitosta

#17153 Re: Re: Re: Re: Re:

11.07.2013 18:30

#17095: Rakkaudesta totuuteen - Re: Re: Re: Re:

Haluan luonnollisesti kiittää "Rakkaudesta totuuteen" -nimimerkkiä, yhtä näistä elävän veden ruukuista (muiden ohessa). Nimimerkin lisäksi kiitokset tietenkin yläkertaan.  Arvokasta ja hyvin totuudellista tekstiä mielestäni.


Vieras

#17154 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

11.07.2013 21:02

#17153: Kiitosta - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Kyllä tämä on tietysti totta,  mutta aatellaanpa ihmistä,  joka tulee teologiseen tiedekuntaan,  ja lähes muitta mutkitta joutuu ainoastaan sen opetussisällön kanssa tekemisiin,  jota esim Helsinki tarjoaa.  Hän ei koskaan edes kohtaa muunlaista atmosfääria,  ellei ole elänyt jossakin toisenlaisessa  uskonnollisessa yhteisössä. Kyllähän hän silloin törmätessään meissä klassiseen kr.uskoon,  saa siitä aivan taka-hikiä- maisen käsityksen.  Niinkuin täällä on kirjoitettukin umpiperäläisistä.   Olemmeko vaatimassa sellaiselta,  jolla ei voi olla,  sitä mitä hänellä pitäisi mielestämme olla. Uskon lahja tulee Jumalalta.

Jonkun kokemus seurakunnasta voi myös olla niin ahdistava,  ettei tämä elämä edes riitä sen kohdan  ennalleen saattamiseen.  Uskonnollisesti näennäisesti  vapaa - maallistunut,   tieteellinen yhteisö tarjoaa silloin  kaivatun vastapoolin painostavalle hengelliselle ilmapiirille.  Kyllä tällaisia on tullut elämän varrella kohdattua. Lopultahan näiden "light"professorien anti sitten elämän varrella testataan.  Sanoipa Kari Kuula itsekkin,  että teol.tiedekunta on vienyt häneltä uskon.  Kyllä se on äärettömän surullista. Ja näin ei tarvitsisi käydä.

Jos olemme olleet niin onnekkaat,  että olemme päässeet maistamaan noista raikkaista lähteistä.  Kuinka voisimme osoittaa näille ystäville kunnioittavaa rakkaudellista vinkkiä eläville vesille?    Mitä Jeesus tahtoisi meidän olevan ja tekevän?

Oikeastaan olen kysymässä sitä,  että riittääkö meille se että itse selviämme mielestämme keskustelusta kunnialla? Minulle  ei ainakaan riitä.  Vasta sitten,  jos saamme luottamuksen sillan rakennettua.
Valtavat ennakkoluulot toisella puolella,  yksikin ilkeä kommentti meiltä,  ja kaikki rakentaminen on ollut turhaa.  Me kannamme kaikki  joka kommentissa  kristittynä joukkona sitä viittaa minkä yksi heittää silloin kehiin kun laukaisee sielunsa pelikentälle. Parempi tuoda asiavastine,  jolla on merkitys keskustelulle,  tai sitten olla tuomatta,  mutta  se ainoastaan pahentaa kun lauotaan!

Voitko ymmärtää?  

 

Virgo92

#17155 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 02:13

#17154: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 En, koska en oikeastaan voi ymmärtää sitä ,mitä tekemistä ´teologisen tiedekunnan atmosfäärillä´ tai opetussisällöllä voisi olla tämän keskustelun varsinaisen aiheen kanssa,eivätkä nämä kysymykset minusta kovin läheltä edes ´liippaa´sitä asiaa mistä tässä keskustelussa nyt oikeasti p i t ä i s i olla kysymys. Viittan esim. sellaisiin ,kuin ´kollektiivisen homofobian  syntymekanismit ja ryhmädynamiikka´, ´opitut  ja ohjatut asenteet , vaiko luonnostaan myötäsyntyiset mielipiteet?´,tai... ´vanhempien vastuun rajat ja nuoren henkisen ja fyysisen autonomian yksityisalue´.Tässä muutama  otsikkoehdotus niille asioille mistä täällä olisi mielekkäämpää puhua eli kirjoittaa sen sijaan ,että  tämä kiertyy nyt aivan pelkäksi raamatunjae-hifistien väittelyksi opin hienoimmista  pointeista ja nyansseista ,vieläpä aivan jo sen akateemisella tasolla...


Vieras

#17156

12.07.2013 06:08

Päivän Sana

Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.

Fil. 1:21 (KR33/38)

Vieras

#17157 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 06:27

#17155: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Et varmaan voikkaan.  Tämä edellinen viesti koski eilistä/toissapäiväistäkin ehkä,  lausumaa eräälle osapuolelle. Ja siitä herännyttä keskustelua,  vaikka minähän tästä nyt vaan oikeastaan keskustelen. Muut menevät matkojaan.  Mutta olisi hoidettava tämä ensin alta  pois,  ja pöytä puhtaaksi,  ennenkuin mennään eteenpäin.  Tässä sitä käytännön kristillisyyttä nyt voisi osoittaa sopimalla asiat!


Vieras

#17158 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 07:35

#17157: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Hei ! Palutan mieliimme että on vielä monta vastaamatonta kommenttia numerolle #17103

 


Vieras

#17159 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 11:26

#17157: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

Hyvä olisi tietenkin pyrkiä siihen, ettei turhaan ilkeiltäisi. Asiapohjalta parempi. Pahastumisilta tuskin voi välttyä. Kullakin on tietysti oikeus omaan mielipiteeseen. Uskisten ja ei-uskisten välillä on tuskin saavutettavissa lähentymistä asioissa. Kannanotot ovat tietysti erilaisia kuin yö ja päivä. Hyvä tavoite sekin, että pyrkii sietämään toista.


Vieras

#17160

12.07.2013 11:36

Perusuomalaisena ja Timo Soinin kristillisen moraalin kannattajana annan kaksisataaprocenttisen tukeni Päivi Räsäselle. Alas homomädättäjät ja aborttimaakarit ja ateistihyysärit!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.07.2013 12:18


vieras

#17162 Re:

12.07.2013 12:36

#17160: -

Keskusta - Perussuomalaisena kristillisen moraalin kannattajana minä myös annan tukeni Päivi Räsäselle. Hyvä, kun Päivi tuo julki keskusteltavaksi tärkeitä asioita, joita papit ja piispat eivät suoraan ja rehellisesti pysty näitä raamatullisia totuuksia tuomaan julki. Hyvä Päivi!


Vieras

#17163 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 13:02

#17159: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Kiitti puheenvuorosta,   sanoit yhden tärkeän asian:  asiapohjalta.  Jos pitäytyy sen esittämiseen,  ja jättää muut luonnehdinnat sikseen - se jo varjelee monelta vahingolta.  Ja sen voi tehdä uskonkielelläkin,  vaikkei aina olisi jotain
ertyistä näyttöä asiansa tueksi,  niinkuin tässä eräänä päivänä eräs kirjoitti vastatessaan perusteluna,  että uskon Raamattuun ( ja sillä sipuli!)


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.07.2013 13:17


Timppa

#17165 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

12.07.2013 13:39

#5: Kysyn vaan - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

On olemassa lukuisia kaksoslapsia (=joilla samat vanhemmat, sama kasvatus, sama koti, jne....), mutta toisen seksuaalinen suuntautuminen poikkeaa toisesta. Tällaisissa tapauksissa on melko hankala uskoa, että ympäristö olisi aiheuttanut moisen. Kuten monessa muussa asiassa, geeneillä on erittäin suuri rooli. Mutta asian varma todistaminen on hankalaa, sillä olemme kaikki yksilöitä ja osa geeneistä tulevista asioista on piileviä (=ei voida perinnöllisyyttä yms.) varmasti todeta.

HPP

#17166 Re: 1.Kor.6:9...

12.07.2013 14:14

#8: Allekirjoittaja - 1.Kor.6:9...

Piispat ja papit ovat nyky Suomessa johtamassa maatamme lesbo ja homomyönteiseksi. Tämähän on täysi totuus.

Mielestäni käyntiinpanijana tässä työssä on oillut entinen presidenttimme Halonen. On erittäin tärkeää, että meillä on edes

yksi ministeri, joka uskaltaa tunnustaa kristillisyytensä ja tuomita lesbot ja homot.

Kirkosta eronneet ovat käsitykseni mukaan kaikki homo ja lesbo myönteisiä. Näitä näyttääkin olevan aika paljon

Allekirjoittanut on täysin Päivi Räsäsen kannalla ja uskallan myös tunnustaa vastustavani "rakkauden" varjolla ajavia lesbo ja

homokannattajia. Näitä ovat valitettavasti maamme papit ja piispat jotka työpaikkansa vuoksi kannattavat nyky järjestystä.

Paljon olisi puhuttavaa asian puolesta, mutta tämä riittäköön tällä kertaa.

Olen myös ylläolevan kijoittajan kanssa samaa mieltä. Itse aion erota kirkosta, mikäli homoja ja lesboja tullaan vihkimään

kirkossa. Olemme kohta Sodoman ja Gomoran tiellä. Pappien ja piispojen pitäisi tietää mikä siinä on seurauksena.

 


Vieras

#17167 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

12.07.2013 15:43

#17165: Timppa - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

"asian varma todistaminen on hankalaa, sillä olemme kaikki yksilöitä ja osa geeneistä tulevista asioista on piileviä (=ei voida perinnöllisyyttä yms.) varmasti todeta."

Niin, ja avioliittoon vaan pitäis päästä kovan melskeen kans ja lapsikaupoolle!

Lapsitehtailusta ollut jo otsikoita Ruotsinpuolelta. Mikä ihmeen ihmisoikeus- ja tasa-arvoasia tämä muka on!

Ei ainakaa lasten kannalta katsottuna!!

Uhreja, juurettomia, omaa minuutta etsiviä reppanoita he olisivat.

Kyllä pitää olla pahasti tunne-elämältään rikkinäinen, joka tällaisia havittelee!  Kasvattajia?? Siirtävät omat rikkinäisyytensä lasten kannettaviksi.

 


Vieras

#17168 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 16:33

#17158: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Ristin Toinenpuoli    Tv   7 plus   Nyt:http://www.tv7plus.fi/

Poikkeuksellisen tärkeä Juutalaisille suunnattu  elokuva Jeesuksesta!



Virgo92

#17169 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 16:50

#17168: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte! 

 Niinpä niin, just´joo , just´ tota mä tarkotinkin eli´asiasta taas kukkaruukkuun ` ,etten paremmin sano ja en ihan oikeesti taija enää täl´ kerral´ ees viittii. Eli taas te väänsitte ja käänsitte tän´Jeesus-keskusteluks´. No sanokaa sit´oikeesti onk´s Jeesuksen seksuaalisuus teille tabu? Tai mitä mieltä ootte seksin ja sielun yhteydestä, ni´päästäs´ees vähän asiaan,pliis...


Vieras

#17170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 17:17

#17169: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Minä se vaan täällä muistuttelin niin historiallisesta yrityksestä koskettaa  juutalaisen Jeesuksen kertomuksella Juutalaista sydäntä,  että voisivat löytää Vapahtajansa ja Messiaansa.  Ei varmaan keskeytä sen enempää keskustelua.

Mitä tarkoitit,  Jeesuksen omaa sielunelämää vai?


Vieras

#17171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 17:33

#17169: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

Tervehdys Virgo92. Katotko tuota #17095 -juttua. Siinä ois uutta asiaa, ei pure. Täyttä asiaa, voin jopa suositella (ei ole oma kirjoitukseni). Nääs, Jumalan vastustaja haluaa antaa täysin vääristyneen kuvan uskis-porukasta. Jeesus-keskustelu on täällä mukana vain sitä varten, että se on tärkeä osa elämää. Moni on kuitenkin uskonut sen valheen, jota toi valheen isä syöttää. Emme keskustelisi Jeesuksesta, ellemme koe sitä tärkeäksi. Hyvää jatkoa!


Vieras

#17172 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 17:48

#17171: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

Jeesus maan päällä ollessaan pystyi olemaan yhdellä kertaa vain yhdessä paikassa (kuten mekin). Siksi Hän sanoikin: On hyvä, että Hän (Jeesus) menee pois. Hän lähetti meille Puolustajan, Pyhän Hengen, joka on kussakin kunnon uskovassa sisällä asumassa. Tuo Pyhä Henki on "Jeesuksen Henki". Tuon Pyhän Hengen saapi ihan pyytämällä Isältä. Ei ole sen vaikeampaa. Kätevää, eikö olekin. Hän auttaa. Jumalanpalvelus on itse asiassa sitä, että Jumala palvelee meitä. Ei uskoisi, eihän. Me syntisreppanat emme siten olekaan niin reppanoita. Kyllä minä ainakin haluaisin muidenkin löytävän tämän jutun. Ei ole kuvittelua tms. vaikka ateisti niin väittää.


Vieras

#17173 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 18:03

#17172: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

Pieni lisäys: Tuota kirjoittelin, että joillekin on varmaan uusikin asia. Iltatoimet alkavat ja suljen läppärin.

Hyvää yötä sinullekin - Good Night You Too!


Vieras

#17174 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

12.07.2013 18:07

#17165: Timppa - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

 

Hei Timppa!   Lukemattomilla tavoilla elämä meihin merkkinsä jättää, ja moni asia arvoituksena säilyy tälläkin saralla.  Jokatapauksessa on totta,  että osa ihmisistä joutuu tunne-elämässään kohtaamaan tällaisen vaikean asian.  Uskovana,  ja jotain samasta kokeneena sanoisin,  että kuuluu sarjaan kiusauksia vaikeimmasta päästä.
Se on kuitenkin ratkaisevaa,  meneekö virran mukana,  vai pistääkö kampoihin.

 

 


Vieras

#17175 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 18:27