Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#17176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 18:35

#17169: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Virgo,   kyllä varmaan kuuluvat kiinteästi yhteen sielu ja sukukupuolisuus. Eipä ehkä voi ollenkaan erottaa. 
Jos tarkoitat Jeesuksen sukupuolisuudella fiktiokirjallisuutta Maria Magdaleenasta ja Jeesuksesta,  niin sanoisin että todella on vaan fiktiotiota.  Samoin oli papyrys-  palanen Jeesuksen vaimosta".  
Mutta niistä aiheista,  joista aamupäivällä halusit tuoda keskusteluun,  tahtoisitko ottaa esiin?

Homofobiaan itselläni on kyllä niin negatiivinen asenne,  perustuen omaan elämänkokemukseen,  että on ehkä viisaampi olla siitä paljon laukomatta.  Minusta Fobia on aivan toisen sortin asia ja tähän yhteyteen en itse sitä millään muodolla saa väännettyä.  Hyvin pieneksi kaistaleeksi rajattuna psykologisena  suojamekanismina saatan pitää sitä joidenkin kohdalla jossakin elämän vaiheessa suhteessa omaan itseen.  Mutta sillä käsitteellä leimaaminen tuntuu erään sortin terrorilta sekin.

 


Vieras

#17177

12.07.2013 19:01


Välikommentti Päiskästä

Jättivät tv 1:n uutisissa tietoisesti pois Sauli Ahvenjärven lausumasta sen
tärkeimmän:

– Kuva on yksipuolinen. Räsänen on paljon laaja-alaisempi ja asioihin perehtyvä.

Allekirjoitan tämän, sain itse saman intensiivisen, oikeudenmukaisen polii-
tikon kuvan hänestä paikan päällä kuunneltuna viime talvena kotikaupungissani.  

Myös se mitä hän kertoi aborteista oli kyllä silmät avaavaa tekstiä!

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288581954891.html#comments-anchor


Virgo92

#17178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 19:59

#17176: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte! 

 ´Käsitteellä leimaaminen` on sittenkin aika pientä "terroria" siihen verrattuna ,että homoseksuaaleja ihmisiä tapetaan ,vainotaan ,uhataan ja murhataan maailmassa jatkuvasti ja vielä lähes kaikkialla.Vain hyvin pientä edistystä humaanisemman suhtautumisen suuntaan on vasta tapahtunut, mutta ei vielä kovin paljon voida sanoa sitä tapahtuneen reaalimaailman arkipäivän tasolla.

hetero

#17179 pervo adressi

12.07.2013 20:17

Saako pervotkin avata adresseja.. näköjään.

Vieras

#17180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 20:18

#17178: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

En oikein nyt ymmärrä.

Eiköhän jokainen maa tee omat ratkaisunsa homo-asiassa, ei kai koko maailma ole Suomen vastuulla.

 

Virgo92

#17181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 21:02

#17180: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte! 

 Ei tietenkään ole persujen vastuuagendalla kovinkaan korkealla se  globaali vastuuntunne!Se on kyllä helppo ymmärtää heidän puheistaan-hehän eivät elä maailmassa ,vaanSuomessa.Hehän ovat vastuussa  korkeintaan vain omasta hyvinvoinnistaan,Bkt:sta ,vientinäkymistä ja sillä siisti.Muu on heillä silkkaa retoriikkaa ja silmänlumetta, joka palvelee ensisijassa mielistelyä ja tosiasiallista vaikenemista esim.Putinin allekirjoituksellaan vahvistamista selkeistä ihmisoikeuksientloukkaamismääräyksistä puhuttaessa. Kauppa ja omat vientinäkymät ajavat heillä aina ,vaikka kuinka karkeiden ihmisoikeuksien loukkaamisten edelle...


Vieras

#17182 Re: pervo adressi

12.07.2013 21:06

#17179: hetero - pervo adressi 

Saako hölmötkin osallistua keskusteluun? Näköjään.


Vieras

#17183 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

12.07.2013 21:08

jumala

#17184

12.07.2013 23:12

Kyllähän raamatun sanaa pitäisi noudattaa nykypäivänäkin! Minäkin tykkäisin siitä, että täällä olisi orjia siivoamassa mun likaista kämppääni ja tekemässä kaiken puolestani. Välillä niitä saisi piiskata ja hakata mielensä mukaan, koska hei, raamattu sallii sen! Ihmiskauppakin on raamatun mukaan oikein. Ja huonosti käyttäytyvä nainen tulisi kivittää kuoliaaksi, niin sanoo raamattu. Ainiin, ja pitäisikö kaikki pizzeriat ja vastaavat räjäyttää, koska siellä myydään simpukoita? Kai tiesitte, että raamattu kieltää simpukoiden syönnin! Sukurutsa on muuten tänä päivänä laitonta. Mikä vääryys! Raamatussa sisarukset paneskelevat keskenään minkä kerkiävät, ja saavat lapsiakin. Kyllä se pitäisi nykyaikana sallia, kun raamattukin sukurutsaa kannatta!!!!

Vieras

#17185 Re:

12.07.2013 23:46

#17184: jumala -

 

helpottiko ?

 


Vieras

#17186

13.07.2013 06:21

Päivän Sana

Ja hän nosti minut ylös turmion kuopasta, lokaisesta liejusta, ja asetti minun jalkani kalliolle, hän vahvisti minun askeleeni. Hän antoi minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalallemme. Sen näkevät monet ja pelkäävät ja turvaavat Herraan.

Ps. 40:2-3 (KR33/38)

Vieras

#17187

13.07.2013 07:39

VIKTOR KLIMENKO - SOI KUNNIAKSI LUOJAN
http://www.youtube.com/watch?v=67xj11lJ61U

Vieras

#17188

13.07.2013 08:58



Viime yönä löysin kahden mahtavan kirjoittajan tekstejä pilkkahinnalla.
Tamperelainen Qumrantutkija Erkki Ranta on viimeksi kirjoittanut kommentaarinsa
Johanneksen evankeliumista "Valo loistaa pimeydessä" .

Uutuudet ovat kuitenkin melko arvokkaita.
Vanhempia kommentaareja vielä löytyy joitakin hyvin halvalla. Esim Booky myy Matteuksen ev:n sel.teosta 11 e ja risat, Adlibris jopa 8,70 samaa kirjaa.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9518884943

Tilasin itse kuitenkin Apostolien tekojen "Ilosanoma vuorilta"    http://www.kkjmk.net/product_search.php
-
jota Reijo Telaranta luonnehtii  esittelyssään näin:

Ranta  tunnetaan myös kirkolliskokousedustajana, pitkäaikaisena Tampereen hiippakunnan pappisasessorina, tutkijana ja Raamatun alkuperäisten tekstien tuntijana ja tulkitsijana. 



Voisi ajatella, että tällaisella viisaudella ja tiedollisella latauksella syntyy niin tiivistä tekstiä, ettei sitä tavallinen ihminen jaksa lukea. Ja jos jaksaisikin, niin tuskinpa kovin paljoa ymmärtäisi!



Erkki Rannan kirja ”Ilosanoma yli rajojen” kumoaa kertaheitolla tuollaiset ennakkoluulot. Kirja on toki täyttä asiaa sisältäen paljon sellaista tietoa, joka kertoo kirjoittajan syvällisestä asiantuntemuksesta.



Kaikki tuo tarjoillaan kuitenkin niin elävästi ja jopa jännittävästi, että kirja tempaa lukijansa mukaansa. Ennen kuin huomaammekaan, olemme taivaltamassa lääkäri Luukkaan ja Erkki Rannan opastamina läpi kristillisen seurakunnan ensimmäisten vuosikymmenten.



Vieras

#17189

13.07.2013 10:31

Tule kanssani, Herra Jeesus, / tule, siunaa päivän työ. / Tule illoin ja aamuin varhain, / tule vielä, kun joutuu yö, / tule vielä, kun joutuu yö. 2.Tule askele askeleelta / minun kanssani kulkemaan. / Sua ilman en saata olla, / pysy luonani ainiaan, / pysy luonani ainiaan. Virsikirjan virsi 548 Hilja Haahti 1899. Virsikirjaan 1938.

Vieras

#17190 Re:

13.07.2013 10:53

#17189: -

 

Olipa puhdas ja kaunis yksinkertaisuudessaan tuo virsi !

Pekka Sartola se taisi  mennä päiväkahveelle,  kun oli juuri keskeyttänyt sivujensa päivityksen, - kyllä siellä taas oli erittäin ajankohtaista ja hyvää tekstiä  (hitaan alun jälkeen) oikein kunnolla tuosta lähi-idän kokonaisasetelmasta.  Kaikki vaikuttaa kaikkeen nyt!

Tässä pieni puraisu:    MV = muslimiveljeskunta

Mutta MV ei anna periksi. He päättivät siirtää painopistettä Israelin suuntaan ja organisoivat suuren operaation tarkoituksena soluttaa Hamasille ja Gazaan satoja koulutettuja terroristeja sekä valtava määrä aseita, ohjuksia ja räjähteitä. Israel vastasi heti antaen Egyptille luvan militarisoida Siinai estääkseen tällaiset operaatiot, se tuotti tulosta sillä seurauksella että puolensataa MV:n ja Al Qaidan terroistia sai surmansa ja lähes sata pidätettiin. Sivutavoitteenaan he olivat yrittäneet salamurhata Egyptin Siinain armeijan komentajan, kenraali Al Washfin, mutta epäonnistuivat siinäkin. Merkille pantavaa on tässä se, että Israelin UAV-koneet ja tiedustelusatelliitit avustivat Egyptin armeijjaa operaatiossa MV:a vastaan.

http://www.ajanteos.com/kolumniParent.php

Ja vielä  laajemmalta:

Tämä Israelin taktiikka, jonka tarkoitus oli ensisijaisesti maan turvallisuusnäkökohta, sai aikaan sen, että sekä Saudi-Arabia, Qatar että Egypti lähenityivät huomattavasti Israelia, niin turvallisuus kuin myös poliittisissakin kysymyksissä. Ennen salaisena pidetty tiedusteluyhteistyö Saudien ja Israelin välillä muuttui avoimemmaksi, ja avasi jopa näköaloja mahdolliseen Israelin diplomaattiseen tunnustamiseen saudien taholta. Tunnettu tosiasiahan on pitkään ollut jo tiedossa, Saudit pitävät Israelia ainoana Lähi-idän valtiona joka kykenee estämään Irania tulemasta ydinasevaltioksi.

Ja Israel today:
There were hints that the Egyptian army could even strike Gaza itself. One official told an Arab newspaper that the Egyptian army had been frustrated by Hamas fighters who use tunnels running under the border to quickly attack Egyptian forces and then retreat to the safety of Gaza.        Egyptin armeija turhautunut Hamasin taistelijoihin,  jotka äkillisesti iskevät Egyptin joukkoja kohtaan ja sitten pakenevat Gazan tunneleihin.  On ollut jopa huhuja Eg:n armeijan mahdollisesta iskusta itse Gazaan.

 

 

 


Vieras

#17191

13.07.2013 11:57


Fundis _ Mitä mieltä, - kokemusta amplified - Rttusta? http://www.kkjmk.net/product_details.php?p=217

Virgo92

#17192 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

13.07.2013 13:07

#17183: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte! 

 Et ilmeisesti ole lukenut uutisia viime vuosina. Euroopassa pahimmin ihmisoikeuksia loukkaavaa maata ei tarvitse kaukaa hakea... (...vihjeeksi sanon ,että kuuluimme siihen osana aikanaan mekin...) Enempää en viitsi kysymystä helpottaa.Itä-Eurooppa on ollut aina se maanosan huonompi puolisko ihmisoikeuksissa ja on sitä nytkin.Muista maanosista nyt puhumattakaan.Ehdottomasti pahimmin kaikkia ihmisoikeuksia loukkaava, kuolemantuomio, on homoseksuaalisuudesta voimassa  vielä monissa Afrikan valtioissa(eräissä jopa u u d e s t a a n käyttöön otettuna) ja lähi-idän maissa.Monissa maissa siitä niin pitkät vankeusrangaistukset ja niin ala-arvoisissa vankilaoloissa, ettei sellainen rangaistus paljon kuolemantuomiota paremmalta vaihtoehdolta voi tuntua.Mutta eivätpä taida täkäläisten  omahyväisten"persujen" tai kristillidemokraattien sydämiä paljon liikuttaa nämä asiat. Erääthän heistä ovat jopa ilmaisseet kadehtivansa näiden maiden ankaria ja kovia lakeja taistelussa homoseksuaaleja vastaan!Kukaan ,jonka käytössä on tietokone,ei voi vetäytyä tietämättömyyden suojaverhon taakse asioista maailmassa puhuttaessa.Kaikilla meillä ON mahdollisuus täällä,nykyään jo , ottaa asioista selvää. Ei ole pakko, mutta sitten pitää vain tyytyä sanomaan ,ettei ole ottanut selvää.

 

willy

#17193 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

13.07.2013 13:08

#5: Kysyn vaan - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Jos homoseksuaalisuus on opittu käyttäytymismalli, niin miksi sitä esiintyy muualla eläinkunnassa? Eivät eläimet opeta toisiaan homoiksi vaan ne syntyvät homoina.


Vieras

#17194 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

13.07.2013 14:19

#17193: willy - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Jaa,a, eiks eläimet opi? Kyllä mun lemmikit ainakin...

kaiken lisäksi  kovinkin innokkaina...

 


Vieras

#17195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

13.07.2013 14:24

#17192: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

Oliko loma näin kipua tuottava. Pienenikö maailmasi sietämättömäksi kokemuksien ja sinulle välittäytyneen tiedon kanssa. Mihin hävisi kriittinen arvostelukykysi kaikkeen näkemääsi ja kuulemaasi. Pettynyt kirjoituksiasi seuraava.

Virgo92

#17196 Re: Re: Re: Re: Sukupuolineutraalin avioliiton puolesta-yksiselitteisesti...

13.07.2013 14:34

#17194: - Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan 

 Epäilemättä niin, mutta pliis, pysytään nyt kuitenkin asiassa , eli katsotaan maailmaa nyt tässä enemmän ihmisen kannalta ja sellaisena kuin se monin paikoin vielä näyttäytyy.Syytä asian leikiksi lyömiseen ei ole ,eikä pahemmin varaakaan...

Virgo92

#17197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

13.07.2013 15:02

#17195: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte! 

 Kiitos kysymästä -nautin sanoinkuvaamattomasti ihanasta, kauan kaivatusta lomastani, mutta se ei suinkaan estä minua näkemästä sitä,että paljon on tehtävää vielä tasa-arvon saralla- vielä Suomessakin...Arvostelusi minusta oli muuten aika ylimalkainen.Et tarkentanut sitä ollenkaan ,eikä kommentistasi käynyt oikein selväksi sekään , miltä k a n n a l t a  arvostelet.


Vieras

#17198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

13.07.2013 15:52

#17192: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

 

Kyllä vankilaolosuhteet voi olla rankat.  Oli vielä niin lähellä kuin  Virossakin kovat oltavat,  liekköhän tänäpäivänä yhtään parantuneet. Teillä on varmaan säännöllistä yhteydenpitoa noihin maihin,  joissa on kovia rangaistuksia.  Vai voivatko pitää sinne ja sieltä yhteyttä tänne päin.  Käytetäänkö tässä solidaarisuustyössä mahdollisesti samanlaisia kevyitä hallitusten painostus kampanjoita (huolestumis postia vangitun puolesta)  niinkuin vainotuilla kristityillä totalitäärisissä maissa?

 

Virgo92

#17199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitte!

13.07.2013 16:58


Vieras

#17200 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nach die Sache! Bitt

13.07.2013 17:34