Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#28176

11.02.2014 10:31

Päivän Sana

Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

Room. 10:9-10 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html


Jeesuksen omainen

#28177 Kristillistä reaalivihaa

11.02.2014 10:39

#28173: Vieras (Herran oma) - Re: Sitähän on korostettu täälläkin, että Jumala ei siunaa syntiä. Jumala rakastaa ihmistä, mutta Hän vihaa syntiä.

 

Ainut reaalinen viha kumpuaa niistä vanhauskoisista kristityistä, jotka jaksavat vihata homoseksuaaleja ja muita vähemmistöjä. Turha sitä vihaa on pilvenreunan partaukon piikkiin pistää.


Vieras

#28178 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

11.02.2014 10:40

Vieras (Herran oma)

#28179 Re: Re: Re:

11.02.2014 10:46

#28175: - Re: Re:

Näin on.

Riippuvaisuuksista ei ole helppo irtaantua.  Jumalan avulla niistäkin voi vapautua.  Paljon todistuksia on olemassa.

 

Ei hyvää päivää

#28180 Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

11.02.2014 11:03

#6: Vieras - "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

Onko niin huono luetunymmärtämisen taito uskovaisilla, että sama asia pitää monen monituista kertaa toistaa, että se menee perille?

Ja jos käydään raamattua ajattelemaan jumalan sanana, niin siinä vaiheessa siitä opuksesta tulisi aika paljon ohuempi teos kuin mitä se nyt on, kun ei siinä olisi muuta kuin vanha ja uusi testamentti. Kaikki korintolaiskirjeet, paavin pakinat jne. missä tuntuu suurin homovastaisuus piillä pitäisi siitä kirjasta poistaa samantien. Niillä jutuilla ei jumalan kanssa ole enää mitään tekemistä. Ne ovat ihmisten kirjoittamia kirjeitä joista ei jumalan oppien mukaan pitäisi ottaa vaarin.


Vieras

#28181 Re: Re: Re: Re:

11.02.2014 11:09

#28179: Vieras (Herran oma) - Re: Re: Re: Riippuvaisuuksista ei ole helppo irtaantua.  Jumalan avulla niistäkin voi vapautua.  Paljon todistuksia on olemassa.

 

Ja paškat. Suurin osa alkoholi- ja huumekoukusta päässeistä ei ole tarvinnut mitään mielikuvitusystävää. AA- ja muu tutkitusti toimiva terapiatoiminta on auttanut.

 

 

Vieras (Herran oma)

#28182 Re: Kristillistä reaalivihaa

11.02.2014 12:42

#28177: Jeesuksen omainen - Kristillistä reaalivihaa

Kirje efesolaisille 6:12

Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.

Vieras(Herran oma)

#28183 Re: Re: Re: Re: Re:

11.02.2014 12:45

#28181: - Re: Re: Re: Re:

Hienoa, jos joku pääsee päihteistä eroon.  Tapahtuipa se sitten ilman Jumalaa tai Jumalan avulla.  Molempia löytyy.


Vieras

#28184 Re: Re: Re:

11.02.2014 12:54

 

Mitä tiedämme Luukkaan henkilöhistoriasta?

Eusebios mainitsee kirkkohistoriassaan, että luukas oli kotoisin Antiokiasta. Ammatiltaan hän oli lääkäri. Hän oli paljon Paavalin seurassa - - ja sanotaan Paavalilla olleen tapana
tarkoittaa Luukkaan evankeliumia, kun hän kirjoittaa ikäänkuin omasta evankeliumistaan: ”minun evankeliumini mukaan.” Room 2:16, 2 Tim 2:8

Tämäkin puoltaisi luukkaan evankeliumin perin varhaista laadinta-aikaa.
Muratorin kaanonissa todetaan, että Luukas ei ole nähnyt Herraa ruumiillisesti.

On arveltu, että Luukas olisi syntynyt rikkaan Teofiluksen orjana. Tämä olisi kouluttanut hänet lääkäriksi ja vapauttanut kristityksi tultuaan. Kuitenkin Teofilus pysyy hänen suojelijanaan (patronus) ja  on   kustantanut samalla hänen kirjalliset tutkimuksensa ( Luuk1:1 ja Apt. 1:1).

Paavalin kotikaupungissa Tarsossa oli tuohon aikaan koko Orientin parhaana pidetty yliopisto, jota arvostettiin lääketieteellisistä saavutuksista. Kerrotaan, että itsemurhaan pakotettu Neron opettaja ja neuvonantaja Lycius Annaeus Seneca nuorempi olisi ollut apostoli Paavalin ystävä. Kumpikin sai opetusta stoalaiselta filosofilta Athenodorukselta, jota pidettiin Tarson merkittävämpänä oppineena.

Ireneus kertoo Luukkaan olleen ”inseparabilis a Paulo”, erottamaton Paavalin seuralainen. Tällainen uskollisuus voi johtua Luukkaan entisestä orjan asemasta,...

Risto Santala: Kristinuskon Juuret

 


Vieras

#28185 Re: Re: Re: Re:

11.02.2014 20:06

#28184: - Re: Re: Re:

 

Tässä muuten tuli taas kaksi konkreettista esimerkkiä kristinuskon sisältäkäsin tulevasta muutoksesta,  joka purkaa
orjuuden ilman väkivaltaista vallankumousta:


YKSILÖ:   Lääkäri Luukas  (todennäk.orja),  jonka Teofilus vapautti tullessaan kristityksi. 
VALTIO:   Jopa Imperium,  Pakanallisen Rooman väkiluvusta 40 % oli  orjia ennen kristinuskon vaikutusta.  



Vieras

#28186 Vale, emävale, uskiksen Raamatun tulkinta

11.02.2014 20:31

#28184: - Re: Re: Re:

Jos osaat osoittaa yhdenkin kohdan, jossa Paavali viittaa Luukkaan evankeliumissa kerrotun Jeesus Nasaretilaisen elämästä mitään, mitä ei ollut jo aiemmin ennustettu, olet aika velho. Paavalilla ei ollut mitään yhteyttä tuohon tekstiin ja nuo lainaamasi teoreetikkojen lausumat puhdasta spekulaatiota.


Vieras

#28187 Re: Vale, emävale, uskiksen Raamatun tulkinta

11.02.2014 20:52

#28186: - Vale, emävale, uskiksen Raamatun tulkinta

 

Onko sillä sitten jotain merkitystä mielestäsi,  että Paavali pitäytyy messias-ilmoituksessa ?  Ei kai tuossa historiallisessa vaiheessa,  kun silminnäkijäsukupolveakin vielä oli runsaasti elossa,  mitään sellaista kovasti edes kaivattu.
Ja tarkoitat,  että Paavalilla ei ollut yhteyttä Luukkaan evankeliumiin?


Vieras

#28188

11.02.2014 21:09




Pitkä kirjoitukseni hävisi taivaan tuulihin. Niin että uusiks!  Keniassa World Vision on onnistunut myös erinomaisen hyvin laajan ja pitkäjänteisen kehitystyöntyön kautta vaikuttamaan tyttöjen elämän helpottumiseen.

Siellä suomalainen Tiina Saukko mm. on ollut mukana ja kertoo miten ymp.leikkaus ilmiönä
-lamaannutta,
-herättää raivoa
-kieltämistä,     -  Todella osuva kuvaus,    ja mitä se onkaan paikan päällä kestää näissä jännitteissä.

He satsaavat 1.tyttöjen koulunkäynnin tukemiseen
2.perheen elinkeinon tukemiseen
3.kyläkasvatukseen lapsen oikeuksia painottaen
Nyt kolmen vuoden työn tuloksena saatu ymp.leikkausluvut laskemaan 20%

Ja SE ON HYVÄ!

SLEYllä on laajamittainen aids-orpo työ Länsi-Keniassa, Maasai-alueella.
työn piirissä on 500 lasta.  marja.ochieng
Perinteisesti Sley kouluttaa opettajia ja heitä on valmistunut jo 1400 Kenian Luterilaisen kirkon
tukemiin kouluihin. Pyrkijöitä on paljon. Koulutus alkoi Matongossa v.1994 (jonne myös synnytyssairaalaa 1970lla pykättiin.) Ja on kaksi-vuotinen.


Vieras

#28189 Propagandaa

12.02.2014 07:17

#28188: -

 

 

Tuota propagandakirjoitusta ei kriittinen lukija noin vain usko. Missä ovat konkreettiset faktat ja laajempi näkökulma? SLEY:n kaltaiset järjestöt saavat aikaan enemmän pahaa kuin hyvää.


Vieras

#28190 Profeetta Jouko Pihon Profetiasivulta

12.02.2014 07:24



Riikan uni 10.2.2014
Näin viime yönä unen, joka jäi vaivaamaan. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa unta. En tiedä tarkoittaako uni mitään sen kummemmin, mutta joitakin yksityiskohtia siitä oli, mihen paremmin haluaisin perehtyä.

Uni meni näin: meitä oli jonkun omakotitalon pihassa ihmisiä. Olin minä, oli nuorehko pariskunta ja heidän 6-7 -vuotias tyttärensä, oli pari miestä, joita en muista, olivatko hekään tuttuja, sitten oli ulkomaalainen nuorehko mies, joka ei puhunut hyvin suomea.

Elettiin kesäaikaa. Siinä pihan vieressä oli metsä. Jostakin syystä me kaikki päätimme lähteä sinne metsään kävelylle. Kun olimme jonkin aikaa kävelleet, me näimme pienellä aukealla sellaisen sinisen isohkon kehikon, joka muistutti aivan isoa rengasta, mutta siinä oli 8 tai 10 kulmaa. Se olis siis kumollaan siinä maassa. Ehkä 10 metrin päässä siitä oli betonista valettu pitkä aita. Katsoimme sen toisella puolelle ja siellä makasi maassa vaikka kuinka paljon kuolleita venäläisiä, aivan kuin sodassa kaatuneita. En tiedä, mistä tiesimme heidän olevan venäläisiä, mutta tiesimme vaan. Joku meistä sanoi: "Se on Suomen ja Venäjän raja-aita." Eli siis toisella puolella oli Venäjä.

Yhtäkkiä siellä aidan takana kaksi ruumista alkoi supatella jotain keskenään, joten kauhuissamme päätimme perääntyä. Menimme sinne sinisen kehikon sisälle ja luulimme voivamme olla siellä turvassa yön yli. Sitten ne ruumit alkoivat huikkia meille kuolleella ja käheällä äänellä: "Menkää pois, menkää pois!" Otimme jalat allemme ja juoksimme pois metsästä. Kun pääsimme takaisin sen omakotitalon pihaan, se ulkomaalainen mies meidän joukosta meni vähän poissaolevaksi ja hiljaiseksi, jopa pelokkaaksi ja haahuili vaan ympäri pihaa. Muistan ajatelleeni, että mikähän mahtaa häntä vaivata.

Sitten uni muutti muotoaan. Istuin jossain tuvassa (olisiko ollut kyseessä sama talo kuin aiemmin) pöydän ääressä. Minua vastapäätä istui tuntematon nuorehko mies. Hän antoi minulle puukon ja sanoi: "Pistä Suomi-neitoa puukolla siihen kohtaan, mihin Venäjä hyökkää." Pistin itseäni vasempaan ohimoon ja väänsin puukkoa haavassa. Se ei sattunut, mutta verta tuli. Sitten en muista, kumpi meistä sen sanoi, mutta sanoi kumminkin jonkin paikkakunnan nimen, minkä piti oleman siinä kohtaa Suomen karttaa, mihin puukon iskin. Eli siis Lapissa jossain. En muista paikkakunnan nimestä kuin sen, että se alkoi H-kirjaimella ja se oli joko kaksiosainen nimi tavuviivalla tai sitten yhdyssana. En tiedä onko sellaista paikkakuntaa olemassakaan oikeasti.

Unesta jäi vaivaamaan nämä seikat: miksi venäläisiä oli kuollut, mutta ei yhtään suomalaista? Mikä oli tämän ulkomaalaistaustaisen miehen rooli ja miksi hän häkeltyi tapahtumista niin paljon enemmän kuin me muut? Mikä ihme se sininen kehikko oli? Miksi ne kuolleet venäläiset käskivät meidän häipyä? Mikä ihme se paikkakunta voisi olla?

- - - - - - -

Jouko Pihon kommentti 10.2.2014

Uni viittaa Venäjän tulevaan Suomen miehitykseen Itä- ja Pohjois-Suomen osalta. Paikkakunta voisi olla Hyrynsalmi.



Vieras

#28191 Re: Propagandaa

12.02.2014 09:12

#28189: - Propagandaa

 

 

Ystävä  on hyvä ja tekee sieltä,  jos ehtii,  koko maata koskevan selvityksen,  esim suomalaiset Fidan,  Suomen Agri Agency,   Mogotion,   ADRA Finlandin,  ja muita pienempiä  projekteja.


Esim Fidan ruokaturvahanke  kattaa 63500 ihmistä.

Oikein mielellään itekkin sen teen jos aikaa vain on.  Niiden työ hajoaa sitten kyllä laajemmalle,  mutta lähes kaikki tuo työ edesauttaa kehitystä,  joka taas vähentää FGM:n tarvetta,  kun isäntien ei tarvitse odottaa vuohia ja kilipukkeja palkaksi  8 -14 v:n  tyttönsä myymisestä toiseksi tai kolmanneksi vaimoksi.

Niinkuin varmaan yleisesti  uumoilemme, terveydenhuoltoa yleensä Afrikassa on ihan toisessa mittakaavassa. Jos oikein muistan 1 lääkäri/ 10 000 asukasta keskimäärin.

World Visionin en tiennytkään olevan myös kristillishumaanitäärinen järjestö,  ja suurin kummilapsitoimintaa ylläpitävä yhteisö.  Olin ajatellut sitä aivan sekulaariksi,  ja siksi otin sen mukaan,  että näkökulma olisi laajempi.

Muuten, muistatko kuitenkin  Woodberryn Teksasilaisen tutkimuksen  kristillisen läh.työn ehdottomista hyvistä hedelmistä koko yhteiskuntaan nähden: 



Vieras

#28192 Re: Re: Propagandaa

12.02.2014 09:24

#28191: - Re: Propagandaa

 



Robert Woodberryn   (Texasin Yliopisto)  laajasti tunnustetun tutkimustyön loppupäätelmät:

Hänen mukaansa siellä, missä protestanttiset lähetystyöntekijät ovat vaikuttaneet keskeisesti, siellä talous on tänä päivänä kehittyneempää ja terveystilanne suhteellisesti parempi kuin alueilla, joilla lähetystyöntekijöiden vaikutus on ollut pienempi tai olematon. Lähetystyön historiallisesti vahvoilla alueilla  

l a p s i k u o l l e i s u u s o n tänä päivänä vähäisempää,
k o r r u p t i o alhaisempaa,
l u k u t a i t o yleisempää ja
k o u l u t u k s e e n p ä ä s y helpompaa, e r i t y i s e s t i n a i s i l l e.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/4149/tutkija_lahetystyo_synnytti_demokratian


 


Vieras

#28193 Re: Re: Re: Propagandaa

12.02.2014 09:30

#28192: - Re: Re: Propagandaa

 

Sama tilanne näyttää olevan toisella puolen maailmaa:

Kun maanviljely tehostuu, lapset pääsevät kouluun.   Tadzhikistanin HANKKEIDEN VÄLIARVIOINTI:


Fida Internationalin  kehitysyhteistyö Keski-Aasiassa tuottaa myönteisiä tuloksia:
maaseudun ihmiset ovat terveempiä ja saavat lisätuloja kehittyneestä maanviljelystä,

mikä puolestaan mahdollistaa lasten koulunkäynnin. http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/4167/kehitysyhteistyo_parantaa_elamanlaatua_tadzhikistanissa




Vieras

#28195

12.02.2014 09:40

Päivän Sana

Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle.

Ef. 5:22 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html


Vieras

#28196 Re:

12.02.2014 09:45

#28195: -

Moikka Ver!  Mitä kuuluu?


Vieras

#28197 Re: Re:

12.02.2014 10:55

#28196: - Re:

Kiitos kysymästä, penkkiurheilu on kovaa! Jäällä taitais päästä täällä hiihtelemään, ei oikein metsissä.

Kauniilla tavalla loppuu tuo Ef. 5

28 Samalla tavoin tulee myös miesten rakastaa vaimojansa niinkuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä.
29 Sillä eihän kukaan koskaan ole vihannut omaa lihaansa, vaan hän ravitsee ja vaalii sitä, niinkuin Kristuskin seurakuntaa,
30 sillä me olemme hänen ruumiinsa jäseniä.
31 "Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi."
32 Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa.
33 Mutta myös teistä kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niinkuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä.

 

 


Vieras

#28198 Re: Re: Re:

12.02.2014 11:11

#28197: - Re: Re:

 

Kauniisti "virkattu".

Jeesuksen omainen
Vieras

#28199 Re:

12.02.2014 11:28

#28195: -

 

Tuon alistumiskäskys pohjalta onkin haastavaa lähetyssaarnaajan mennä Keniaan tasa-arvoa ja demokratiaa levittämään. Miten lienee sen korruption kanssa? Sehän on aivan silmitöntä Afrikan ns. kristillisissäkin maissa.

 

 


Vieras

#28200 Re: Kristillistä reaalivihaa

12.02.2014 13:53

#28177: Jeesuksen omainen - Kristillistä reaalivihaa

"Ainut reaalinen viha kumpuaa niistä vanhauskoisista kristityistä, jotka jaksavat vihata homoseksuaaleja ja muita vähemmistöjä. Turha sitä vihaa on pilvenreunan partaukon piikkiin pistää.

"Oletko ikärasisti ja vihaatko sinä kristittyjä? Turha sinun on vihata toisia ihmisiä ja syyttää muita!