Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#7726 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruuss

08.04.2013 15:07

#7718: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa ho

Etkö lukenut kommenttiani kokonaan, vai miksi lause "Mutta eiväthän kristityt noudata näitä pyhän hengen inspiroimia sääntöjä, joten on mahdollista, että kristityistäkin perheistä tulee ihan normaalipäisiä ihmisiä" luokittuu mielestäsi loukkaavaksi? Jos tyttäriä ei kasvateta tahdottomiksi miehen alamaisiksi, niin on varmasti mahdollisuus, että myös Paavalin säännöistä kiinnipitämättömät kristityt kykenevät täyttämään kasvatusvastuunsa?

Kommenttini "Eli olet yksinkertaisesti sanoen täydellinen tomppeli: lukutaidoton, puhekyvytön, kirjoitustaidoton ja edes alkeellista yleissivistystä vailla. Lisäksi olet epärehellinen valepukki" puolestaan syntyi siinä vaiheessa, kun keskustelukumppanini oli viesti toisensa jälkeen valehdellut täysin suoraan ja räikeästi sekä osoittanut useammassa viestissään, että hän ei oikeasti kykene esimerkiksi lukemaan tai ymmärtämään hänelle tarjottuja asiakirjoja. Lisäksi hän ei useamman viestin perusteella ymmärrä, mitä avioliitto tarkoittaa. Käsittääkseni avioliiton sisällön tietäminen kuuluu yleissivistykseen.

"Äläpäs kiemurtele, valehtelija."

Tässä kohtaa keskustelukumppanini on useamman viestin ajan vältellyt vastuutaan osoittaa valheelliset väitteensä todeksi. Taisipa lisäksi olla jälleen väsyneestä argumentista, joka rinnasti homot pedofiileihin. Jos tällaista väitetään, oletan, että väitteelle löytyy pätevä peruste. Ei liene yllättävää, ettei perustetta löytynyt.

CAPSEILLA kirjoitettu viesti on tarkoituksella alatyylinen ja imitoi sellaisenaan täällä useasti todistettua kristittyjen tapaa HUUTAA ja väittää homoseksuaaleja pedofiileiksi vailla mitään perusteita. Lisäksi kirjoittajilla tuntuu olevan käsitys, että Jumalan porukoissa olevia ei koske velvollisuus pysyä totuudessa, minkä vuoksi kirjoitin viestini alkuun, että valehdellaan nyt sitten täällä toisellakin puolella. Jos pidät caps-viestiäni epäasiallisena ja epätoivottavana, niin toki kommentoit sitten kerkeästi jokaiselle täällä huutavalle kristityllekin, vai mitä.

Muista kommenteista en ota vastuuta, kosken ole niitä kynäillyt. Haistatteluviesti oli epäasiallinen.

"Otan osaa. On sinua tyhmempiäkin naisia maailmaan syntynyt, mutta tänään veit provollasi pohjat tähän saakka."

Tämä puolestaan on sinun uskonveljesi tai -sisaresi vastaus minun kirjoittamaani viestiin.


Vieras

#7727

08.04.2013 15:08

raamatussa ei hyväksytä moniavioisuutta Jumala puhui vanhassatestamentissä Jumalan miehistä esim Nooa JA Joosef Ihmiset oli silloin kin tottelemattomia Mutta Uusitestamenttikin kieltää moniavioisuuden Paavalin ensimäinen kirje timoteukselle 3:12 Seurakunnanpalvelia olkoon yden vaimon mies Jeesus opettaa olkoon kulakin miehellä oma vaimo Jumalalla on oma sunitelma aina kun ollaan tottelemattomia Nythän maailma menee ilman Jumalan kunnioittamista JA Jumalalla on taas uusi suunnitelma jota me kristityt odotamme Paljon on jo merkkiä .

Vieras

#7728 Re: Re:

08.04.2013 15:11

#7725: Alkup. kysyjä - Re:

Nykysuomen sanakirjan "ajantasaistaminen" perustuu siihen, että avioliitto voidaan vahvistaa siviilivihkimiselläkin, kunhan se vaan täyttää avioliittoon vihkimiselle asetetut kriteerit.


Vieras

#7729

08.04.2013 15:15

Onhan siellä ohjeita miten miehen on käsiteltävä vaimoa vaikka kuinkapaljonojheita Miehen on käsiteltävä vaimoa niinkuin heikointa lasia Ajatelkaapa kun se heikko lasi menee pieniksi siruiksi rikki miten sen korjaat?

Vieras

#7730 : rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 15:28

#7718: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa ho

Voi voi homo parka. Äitiä ja isää ikävä ja toisia pitää mollata oikein olan takaa. Homot hermostuu heti ei mene niin kuin he haluavat. Ne tietää sen että valiokunta hylkäsi homokäsittelyn ja eduskunta tulee hylkäämään sen edelleen epäselvyyksien vuoksi. Kun ei ole isä ja äiti laittanut rajoja niin hakusessa on edelleen. Pitää haukkua kaikkea mikä liikkuu.

Nimien keruu on mennyt valehtelun puolelle kun munamies Katajan kanssa jätti kertomatta aloitteesta olennaisen eli lasten adoption homoille. Totuus pitää vihreidenkin opetella oikein oikeuslaitoksen kautta.

Rehellisyyttä ja käytöstapoja homot. Onneton valehtelija joka yrittää saada toiset hiljaiseksi, mutta rehellis nimiä tulee kokoajan.

Homous on todellakin pedofilian esiaste, kun seuraa homojen keskustelu kulttuuria ja käytöstapoja. Ei lapsia epäsosiaaliaille.

 


Vieras

#7731

08.04.2013 15:37

En tiennyt ennen kuin tänään, että tämän adressin nimienkeruuta johdetaan Kristillisdemokraattien puoluetoimistosta.

Vieras

#7732 : rehellisyyttä nimien keruussa homot. Meillä kaikilla on jo ihmisarvo/tasa-ar

08.04.2013 15:40

#7701: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: rehellisyyttä nimien keruussa homot. Meillä kaikilla on jo ihmisarvo/tasa-ar

Ai että vain ulkomailta asti ovat allekirjoitelleet nimiä. Olet uskomaton.

Rehellisyyttä.


Vieras

#7733 Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 15:41

#7730: - : rehellisyyttä nimien keruussa homot

Sinä olet se viimeinen henkilö puhumaan rehellisyydestä!

Vai onko niin että valehtelu on muuttunut rehellisyydeksi?

Ääni tulevaisuuden puolesta

#7734 Rajansa kaikella

08.04.2013 15:43

Hienoa että toimitaan hyvän asian puolesta, koko homo-asia on niin vastenmielistä, homoseksuaaleja näkee televisiossa joka ilta, eikö tähän saada mitään tolkkua, on todella tärkeää toimia hyvän asian puolesta, Suomen tulevaisuuden ja ihmiskunnan puolesta

Vieras

#7735 Re: Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 15:45

#7733: - Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

Oikea menee vääräksi ja väärä menee kieroksi. Olet valinnut tiesi. Onnea sulle valinnasta. Älä sotke muiden keskusteluja kokoajan.


Vieras

#7736 Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 15:46

#7730: - : rehellisyyttä nimien keruussa homot

Kas sinähän tiivistit hienosti kaikki edellisessä viestissäni käsittelemät kohdat. On yleissivistyksen puutetta (et tiedä mitä avioliitto tarkoittaa), on henkilöönkäymistä sekä nimittelyä (ei tarvinne eritellä), on sisälukutaidon ja luetunymmärtämisen puutetta (aloitteen keräysmetodit on selvitetty useaan kertaan), on perustelemattomia väitteitä (mitkä epäselvyydet? Miten vaikuttavat siihen että aloite tultaisiin hylkäämään?), on ulkokultaisuutta ja kaksoismoralismia (rehellisyyden ja käytöstapojen vaatimista vain toiselta osapuolelta), on suoraa valehtelua (nimienkeruumetodi ja pedofiliasta puhuminen) ja tietenkin on täyden kympin arvoista alatyyliä ja asiattomuutta (pedofiliaan viittaaminen).

Kristityt kykenevät vain tämänkaltaiseen keskusteluun. Mihinkään tänne postattuihin kysymyksiin ei tämäkään nimimerkki "vieras" ole osannut vastata, minkä vuoksi hänen on pakko turvautua viestikentän täytteenä solvauksiin ja valheisiin. Mutta siihenhän me olemme jo tottuneet.


Vieras

#7737 Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot. Meillä kaikilla on jo ihmisarvo/tasa-ar

08.04.2013 15:49

#7732: - : rehellisyyttä nimien keruussa homot. Meillä kaikilla on jo ihmisarvo/tasa-ar

Vastaus: "

Ai että vain ulkomailta asti ovat allekirjoitelleet nimiä. Olet uskomaton.

Rehellisyyttä."

 

Tähän viestiin:

"Juu anna palaa ja kerro sitten meille, miten paljon kannatuskortteja on kerätty siten, että ihmiset eivät ole lukeneet riviäkään kansalaisaloitteen lomaketekstistä vaan ovat vain sokeana ja mykkänä antaneet kaikki henkilötietonsa. Aivan erityisen kiinnostuneena odotan muuten sinulta jo aiemmin pyytämiäni todisteita siitä, että JUURI SINÄ olet antanut "vain nimmarin" kansalaisaloitehankkeeseen, minkä tekemistä nyt kadut ankarasti ja aiotkin vetää kannatuksesi pois.

JOKO OLIT YHTEYDESSÄ KAMPANJAVÄKEEN? MUISTAHAN LADATA TÄNNE KUVAKAAPPAUKSET KÄYMÄSTÄSI KESKUSTELUSTA."

 

Aika omituisia vastauksia täällä!!

Niin muuten naapurimaassa asuvana voin todeta että kohta täältä on lähdössä aika nivaska nimiä kansalaisaloitteeseen.

 


Vieras

#7739 Re: Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot. Meillä kaikilla on jo ihmisarvo/tasa-ar

08.04.2013 15:51


Vieras

#7740 Re: Re: Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

08.04.2013 15:51

#7735: - Re: Re: : rehellisyyttä nimien keruussa homot

Jahas nytkö jo sananvapauttakin alat rajoittaa?

veritas

#7741 Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 15:52

#7706: - Re: Re: Re: Re:  

 Kysymyslistasi on pitkä, mutta otan haasteen vastaan toisen puolesta .

1) Vaimon on oltava alamainen miehelle, kuten seurakunta on Jeesukselle alamainen. Vaimo on seurakunnan symboli ja mies Jeesuksen symboli.  Aadam luotiin Jeesuksen symboliksi ja Eeva luotiin seurakunnan symboliksi.

2) Vaimojen on yleensä ottaen oltava vaiti seurakunnassa. Tähän on vaikea vastata yleispätevästi, koska käytännöt voivat vaihdella eri seurakunnissa. Ennen kuin syytät Paavalia sovinistiksi, luepa Efesolaiskirje 5.luku, jae 25: "Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä.."

3) Kyllä, se on suositeltavaa.

4-8) Kaikki nämä kysymykset saavat vastauksen: koska vaimon on oltava miehelle alamainen.

9) Riippuu seurakunnasta, jossakin pitävät, jossakin eivät.

10) "Mies on vaimon pää" tarkoittaa että kuten pää hallitsee ruumista niin mieskin hallitsee (rakkaudessa) vaimoa.

11-12)  Vaimon on oltava miehelle alamaisia kotona,seurakunnassa,ym. paikoissa. Näin on Jumalan tahto.

Lisäkysymykset:

1) Koska homoseksuaalisuus on AINA ollut luonnonvastaista, riippumatta historiallisesta yhteydestä.

2) Homoseksuaalisuus oli silloin samaa kuin nykyisinkin, tuskin mitään olennaista eroa on Paavalin ja meidän aikamme homoudessa.

3) a) Tiedän, että näin sanotaan Hesekielin kirjassa. Mutta jos jotain syntiä ei erikseen mainita, se ei tarkoita ettei sitä olisi tapahtunut.

    b) Kyllä Jumala tiesi mitä kaikkea syntiä (myös homoutta) Sodomassa oli tehty, täysin riippumatta tästä homojen raiskausyrityksestä. Tottumus on toinen luonto, todennäköisesti nämä homot olivat raiskanneet/yrittäneet raiskata jo aikaisemminkin.

4) Tämä kertomus on Tuomarien kirjan 19.luvussa, mutta kuten seuraavassa luvussa todetaan, se oli paha ja häpeällinen teko. Se ei siis ole mitenkään malli miten pitäisi tehdä.

5) Vanhan Testamentin aika täytyy erottaa meidän ajastamme. Yo.selvityksessä olen kertonut, kuinka Jumala käskee rakastamaan naista. Lisäksi Jumalan armo näkyy esim. siinä kun Jeesus armahti langenneen naisen, jota uhkasi kivitystuomio. Mutta vaikka Jeesus armahti naista ja pelasti kuolemalta, niin Hän myös neuvoi: Mene äläkä enää syntiä tee.

6) Loot oli vanhurskas, koska hän uskoi Jeesukseen. Mutta kukapa meistä olisi täydellinen, ei ollut myöskään Loot. Loot tuli humalaan, hänen tyttärensä käyttivät tilaisuutta hyväkseen. Tapaus ei ole meille toimintamalli.

Raamattua kannattaa lukea KOKONAISUUTENA. Jos otetaan jae sieltä, toinen täältä, voidaan yhtä hyvin mennä hirteen :

1. Juudas meni ja hirttäytyi. (Matt. 27:5)

2. Mene ja tee sinä samoin. (Luuk 10:25-37)

3. Minkä teet, se tee pian (Joh. 13:27)

Tyydyttikö vastaukseni sinua?

 

Nykymenosta vieraantunut

#7742 Käsitteiden merkityskatoko uhkaa

08.04.2013 15:59

Lopun aikoina ihmisen järki pimeni, ettei hän itse sitä edes huomannut. Minun puolesta menkööt ihmiset naimisiin vaikka lampaiden kanssa laillisesti, jos se lainsäätäjien järkeen sopii. Järkeni kuitenkin varoittaa monesta, myös käsitteiden merkityskadosta. Olen seurannut sitä huolissani jo 1980-luvun alusta asti.
Hyvä adressi jatkoon!

#7743 Paljastettu strategia

08.04.2013 16:08

Taas vähän läpinäkyvyyttä homoliittoja puolustavien strategiasta.

Tämä ohjelma on Gaid-homolehden marraskuun numerosta v. 1987. Kaikki ohjelman kohdat ovat toteutuneet.
1. Homoudesta puhuttava kovaa ja usein mediassa eli tehotoisto (perinteinen manipulaation keino.)

2. Konservatiivisten kirkkojen katsannot muutettava ja tuettava homomyönteistä teologiaa.

3. Kirkkojen moraalinen arvovalta murennettava.

4. On vedottava tieteeseen ja julkiseen mielipiteeseen vaikka ilman perusteita.

5. Homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia.

6. On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin.

7. Homot on kuvattava positiivisesti.

8. Vastustajat on leimattava : Asiallisilla perusteilla ei väliä.

9. Homouden arvostelijat on saatettava huonoon valoon.

10. Homofobia ( sairaalloinen pelkotila= fobia ) propagandatermin käyttö. Sillä saadaan vastustaja leimattua erittäin syrjivällä tavalla. Vastustaja ei enää vakavasti otettava.

11. Perinteiset instituutiot on vallattava sisältäpäin: koulu, kirkko, media.

Lähde: GAID-niminen homolehti 11/1987 USA
Artikkeli: The Overholingt The Straight America by Marshall Chirck.

On varmaan paljon niitäkin, joiden silmät ovat sokaistuneet, eivätkä nää mitä tekevät. Malli on annettu ja toiseet seuraa käyttäytymisellään muiden esimerkkiä.
Meillä on jo tasa-arvoinen avioliitto

#7744 Re: Käsitteiden merkityskatko uhkaa

08.04.2013 16:10

#7742: Nykymenosta vieraantunut - Käsitteiden merkityskatoko uhkaa

Raha on muuttunut virtuaaliseksi - ei sillä ole enää kultakantaa.

Sanat ovat muuttuneet pelivälineiksi - ei niillä pyritä kuin hämäämään vastapuolta.

laumasielukuorolaiset vaietkoot

#7745 Re: Paljastettu strategia

08.04.2013 16:13

#7743: Hyvä adressi jatkoon! - Paljastettu strategia On varmaan paljon niitäkin, joiden silmät ovat sokaistuneet, eivätkä nää mitä tekevät. Malli on annettu ja toiseet seuraa käyttäytymisellään muiden esimerkkiä.

Moni nuori kannattaa aina sitä asiaa, mitä suurin osa muista ihmisistä ympärillä kannattaa. Ei hän uskalla ajatella toisella tavalla. Vanhemmat ihmiset ovat siinä suhteessa kypsempiä - ja paljon rohkeampia.


Vieras

#7746

08.04.2013 16:13

Kiitos tästä adressista! Ei luovuteta maatamme ihmisille jotka ovat vaihtaneet totuuden valheeseen. "Sen tähden he oudoksuvat sitä, että ette juokse samaan riettauden lätäkköön kuin he ja herjaavat." (1 Piet.4.)
möi

#7747 Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

08.04.2013 16:15

#14: Kirin - Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloillenne

oikein on että jeesus/jumala rakastaa kaikkia mutta vihaa syntiä.. raamattu sanoo että että jos mies makaa miehen kanssa niin se on iljettävyys.. jumalan sana on totuus ja jos me ei eletä totuudessa niin elämme vääryydessä.


Vieras

#7748 Re: Re: Käsitteiden merkityskatko uhkaa

08.04.2013 16:15

#7744: Meillä on jo tasa-arvoinen avioliitto - Re: Käsitteiden merkityskatko uhkaa

Kyllä pelivälineitä sanat näyttävät enään olevan. (totuus ja valhe, niillä ei näytä olevan painoarvoa) Ihmeelliseen aikaan olemme tulleet!

Pidetään silti totuuden lippua korkealla :)

taku

#7749 Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 16:17

#7696: - Re: Re: Re:

Seksuaalisuus on kuitenkin varsin henkilökohtainen asia.Kenellekään ei ole helppoa myöntää että oma seksuaalisuus olisi viallinen.Vaikka pidän homoseksuaalisia tekoja syntinä niin ymmärrän hyvin kuinka vaikeaa tämän myöntäminen homoille on.Jotta homo katuisi se edellyttäisi että hän myönäisi oman seksuaalisuutensa vialliseksi eikä se ole helppoa tämäasia on pidettävä mielessä


Vieras

#7750 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 16:17

#7741: veritas - Re: Re: Re: Re: Re:

2) Onko vaimojen oltava vaiti seurakunnassa?

"2) Vaimojen on yleensä ottaen oltava vaiti seurakunnassa. Tähän on vaikea vastata yleispätevästi, koska käytännöt voivat vaihdella eri seurakunnissa."

No niin, toivottavasti kaikki seurakunnissa toimivat vaimot nyt ymmärtävät ottaa sydämeensä nämä sanat ja noudattaa Paavalin käskyä. Niissä seurakunnissa, joissa käskyä räikeästi rikotaan, pitäisi kai tehdä parannus: vaimojen on pysyttävä vaiti.

"Ennen kuin syytät Paavalia sovinistiksi, luepa Efesolaiskirje 5.luku, jae 25: 'Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä..'"

Sovinismi tulee esille asenteessa ja teoissa. Jos puolisoni kontrolloisi jokaista liikettäni, eikä minulla olisi loppupeleissä mitään sananvaltaa omaa elämääni koskevissa asioissa, ei minua juurikaan lohduttaisi hänen vakuuttelunsa siitä, että kovasti tässä rakastetaan. Jos Paavalin mielestä rakkaus on toisen vaatimista täydelliseen alamaisuuteen, naisten kannattaisi varmaankin elää kokonaan ilman.

3) Jos vaimoa askarruttaa jokin asia, pitääkö hänen olla hiljaa, kunnes aviomies selittää asian kotona?

"3) Kyllä, se on suositeltavaa."

Naisia kohdellaan siten kuin pieniä lapsia. Jos he avaavat suunsa, he ovat vaarassa nolostuttaa aviomiehensä eli sen, jonka tehtävänä on kokonaisvaltaisesti kontrolloida vaimon jokaista liikettä ja sanaa. On vaikea välttyä ajatukselta siitä, että vaimo on vain miehen omaisuutta, jolla ei voi tai saa olla mitään sananvaltaa.

4) Miksi vaimon puhuminen seurakunnassa on Pyhässä hengessä puhuvan Paavalin mukaan häpeällistä?

5) Mitä tarkoittaa, että naisen on opittava kaikin puolin alistuvaisena?

6) Mitä tarkoittaa se, ettei vaimo saa opettaa?

7) Mitä tarkoittaa, että vaimon on elettävä hiljaisuudessa?

8) Miksi vaimon tulee pitää päässään (miehen tähän kohdistamaan) vallanalaisuuden merkkiä?

"4-8) Kaikki nämä kysymykset saavat vastauksen: koska vaimon on oltava miehelle alamainen."

Et nyt oikein vastannut. Mitä Paavalin vaatimukset konkreettisesti tarkoittavat?

9) Miksi uskovaiset naiset eivät näytä pitävän päässään sanottua merkkiä?

"9) Riippuu seurakunnasta, jossakin pitävät, jossakin eivät."

En ole koskaan nähnyt yhdenkään naispuolisen henkilön pitävän päässään mitään tuollaiseksi tulkittavaa merkkiä, jollei kansallispuvun hattua lasketa mukaan. Tulisiko tällaisia uskovaisia naisia ojentaa heitä heidän räikeästä epäraamatullisuudestaan?

10) Mitä tarkoittaa, että mies on vaimon pää?

"10) "Mies on vaimon pää" tarkoittaa että kuten pää hallitsee ruumista niin mieskin hallitsee (rakkaudessa) vaimoa."

Vastaa konkreettisin esimerkein. Mitä tarkoittaa se, että aviomies hallitsee vaimoaan? (Kuulostaa sivumennen sanoen aika kauhealta).

11) Mitä tarkoittaa se, että vaimojen on oltava miehillensä kaikessa alamaisia?

12) Missä kaikissa asioissa vaimojen on oltava miehillensä alamaisia?

"11-12)  Vaimon on oltava miehelle alamaisia kotona,seurakunnassa,ym. paikoissa. Näin on Jumalan tahto."

Tarkoitin, että mikä merkityssisältö on annettava alamaisuudelle ja missä asioissa. Konkretiaa. Esimerkki: avioliittolain 2 §:ssä säädetään, että kummallakin puolisolla on oikeus itse päättää osallistumisestaan ansiotyöhön sekä yhteiskunnalliseen ja muuhun toimintaan perheen ulkopuolella. Onko vaimolla näitä lain takaamia oikeuksia, vai voiko aviomies Jumalan tahtoon vedoten kieltää vaimoa menemästä töihin kodin ulkopuolelle ja kieltää tätä äänestämästä, käymästä kuntoilemassa, tapaamasta sukulaisiaan tai toimimasta esimerkiksi jossakin järjestössä?

Sinällään vastaukset eivät yllätä. Kristinusko on monien muiden uskontojen tapaan naisten oikeuksia rajoittamaan pyrkivä uskomusjärjestelmä, jossa Jumalan tahtoon vedoten naisia kielletään tekemästä sitä ja puhumasta tätä. Naisen ruumiin kontrollointi uskonnon avulla on kautta aikain ollut yksi kaikkia maailmanuskontoja määrittävistä peruspiirteistä, eikä kristinusko tee tässä suhteessa poikkeusta.

Uutta on toki se, että kaikista räikeimpiä naisen aseman polkemisia ei Raamatun sääntöjen jumalallisuudesta ja muuttumattomuudesta noudateta valtavirran uskovaisten keskuudessa. Naisia alistavat kultit ja muut suljetut yhteisöt paikkaavat osaltaan tätä vajetta. Nämä kultit ovat sovinismissaan kuitenkin rehellisiä, sillä he pyrkivät noudattamaan Raamatun määräyksiä sellaisenaan ilman modernia vetoamista kulttuurisidonnaisuuteen tai perusoikeusmyönteiseen tulkintaan.