Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa.

Se toinen sivusta seuraaja

#226 Re: Re: Re: Mikä mahtaa olla totuus?

19.01.2013 15:18

Nyt on jo liikaa selittelyn makua. Se olisi hyvä ministeri(e)nkin muistaa.

Vanha juttu: Herrasmies oli saanut kutsun hienoille päivällisille. Oli varmaan hieman nälkäinen, kun ilahtuneesti ilmoitti päivällispöydässä: "Upeaa, olen päässyt kalkkunan viereen".
Katsottuaan hieman ympärilleen, huomasi vieressään iäkkään rouvan. Herrasmies tästä häkeltyyneenä ryhtyi parantelemaan: " Niin tarkoitan tuota paistettua kalkkunaa".

Näin ne asiat selittelyillä paranevat (:



Meripoik

#227 Adressi on pahasti hyytymässä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.01.2013 17:14

Näyttää huonolta, jos adressiin ei saada enempää nimiä. Joku oli aiemmin heittänyt tavoitteeksi 50000, mutta sekin lienee vain saman verran kuin Rauman seudulla on asukkaita. Eli kaikki jo mukana olijat innostamaan tuttaviaan ja työkavereitaan osallistumaan.
Vai onko sitten niin, että laivanrakennus on sittenkin vain pienen marginaaliryhmän asia ja Vapaavuoret sun muut ovatkin oikeassa. Taitaa olla ellei nimiä ala tulla lisää. Alle 15000 nimeä viikossa on tosi vähän...

Vieras

#228 Halutaanko oikeasti palata menneisyyteen?

19.01.2013 17:18

Tämmöinen kuvio missä valtio ostaa veronmaksajien rahoilla pois kaikki telakat ja tehtaat joilla ei mene hyvin on jo nähty. Nimittäin Neuvostoliitto nimisessä työläisen paratiisissa. Kaikki muitanevat miten siinä kävi?
Merityt

#229 Vähän on nimiä joo

19.01.2013 17:24

Meripoik on oikeassa. Ihmiset ovat paljon enemmän huolissaan kannabiksen saamisesta lailliseksi, Susan kurosen avautumisesta ja hollantilaisista pedofiileista. Turha tässä on meriteollisuudesta vouhottaminen, kun elämässä on ihmisille paljon tärkeämpiäkin asioita murehdittavanaan.
Putkimies

#230 Missä lymyilevät ammattiliitot ja solidarisuus

19.01.2013 17:31

Hyvä huomio tuo nimien yllättävän pieni määrä. Eihän tästä mitään voida saada aikaan, jos ammattiliitot eivät saa muita työpaikkoja ja veljes-tai sisaryhdistyksiään barrikadeille osallistumaan tähän adressiin. Taitavat olla ay-pamputkin samaa maata hallituksen kanssa ja pitävät laivanrakennusta turhana alana.
P.Rehvasto

#231

19.01.2013 19:13

Kokonaisuus huomioon ottaen todella suuri vahinko että kauppa meni sivu suun.Surullista tässä on se että yhden kaupan ohi meno vaikuttaa näin suureen joukkoon.Me olemme pieni maa..ei voi mitään.Sitäkin tärkeämpää tässä on se että kaikki puhaltavat yhteen hiileen.Toivon vain että tämä yksi suuri tapaus ei vedä liikaa huomiota pienemmiltä ongelmilta.

Vieras

#232

20.01.2013 02:00

Perussuomalaiset taas yrittävät ottaa nettiä "haltuun". No, keksikää nimiä, niinhän te ennenkin olette tehneet.
työtön,metallin jäsen!

#233 telakkateollisuuden turvaamiseksi!

20.01.2013 12:02

Hyvällä asialla ollaan liikkeellä! Toivottavasti,Suomen hallitus tekee jotain viisasta ko. asialle!

Vieras

#234

20.01.2013 13:44

Valtiollistetaan vaan kaikki teollisuudet ja ruvetaan Pohjois-Koreaksi. Ja Halla-Ahosta tehdään Rakastettu Mestari.
Professori

#235 Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

20.01.2013 15:21

STX Finland on tehnyt tappiota viimeisen viiden vuoden aikana keskimäärin reilut 30 milj. Euroa vuodessa. Omia työtekijöitä sillä on noin 2200. Samaan aikaan verkostoyritykset ovat työllistäneet noin. 20000 henkilöä. Varustamot eli telakoiden asiakkaat voivat varsin hyvin. Viime vuosina ainakin isot risteilyvarustamot ovat takoneet voittoa 15-25% vuodessa. Telakoiden laitetoimittajat ja erilaiset alihankkijatkin voivat hyvin. Isommat toimijat kuten Wärtsilän, ABB, Kone, Rolls-Royce, Steerprop jne. Tekevät vuodessa voittoa keskimäärin 10:stä jopa yli 30%:iin. Myös useat suunnittelutoimiston ja keskisuuret ja pienemmätkin alihankkijat yltävät tällaisiin suoritteisiin.
Telakat joutuvat siis toimimaan ikään kuin puun ja kuoren välissä hyvinkin kannattavien yritysten välimaastossa ollen kuitenkin niistä täysin riippuvaisia.
Telakat mahdollistavat Suomessa yli 20000 ihmisen työllistymisen kannattavissa eli voittoa tekevissä firmoista. Telakat siis tekevät laivoista itse vain noin 10% ja loput 90% ostetaan erilaisina palveluina, alihankintoina, materiaaleina ja laitteina sekä koneina. Telakat eivät kuitenkaan itse kykene voitolliseen toimintaan johtuen laivamarkkinoiden ja telakoiden ylikapasiteetin takia maksettavista alhaisista laivojen hinnoista. Myöskään toimittajapuolella ei ole ollut nähtävissä lähellekään samansuuruista hintajoustoa kuin mihin telakat ovat olleet pakotettuja.
Kuitenkaan ilman telakoiden ottamia "tappiokauppoja" ei olisi laajalla toimittajakentälläkään ollut mahdollisuutta ansaita nyt tekemiään voittoja.
Kokonaisuutena on siis täysin virheellistä väittää laivanrakennusta Suomessa tappiolliseksi toimialaksi. Päinvastoin - voitonjako ei vaan ole tasainen. Pääsyynä siis epäterveistä laivamarkkinoista johtuvat hyvin alhaiset laivoista saatavat hinnat, mutta myös mitä ilmeisimmin erilaisista ostoista ja palveluista maksettavat liian korkeat hinnat.
Jopa itse telakkayhtiöt pystyisivät voitolliseen tulokseen ilman sen kummempia tuottavuustason nostoja, jos edes suomalaisilta materiaali- ja laitetoimittajilta saataisiin hintataso laskettua 4-6%.
Herra x

#236 Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

20.01.2013 17:59

Itse oon pienen sähköalalla toimivan yrityksen omistaja. Nykyiset työmaat ovat muualla kuin telakoilla. Muistan hyvin kun muutama vuosi sitten ensimmäisen Oasis-laivan aikana Turun telakka osti alihankintana työtä melkein hinnalla millä hyvänsä. Silloin oli paljon töitä myös Raumalla ja Helsingissä. En tiedä muitten firmojen voitoista, mutta itseni kohdalla sain maksettua omakotitaloni ja paljon muutakin. Tiedän kyllä, että kavereillakin meni hyvin. Varmaan professori on oikeassa, kun sanoo telakoiden olevan puun ja kuoren välissä. Pakkohan telakan on ostaa työt alihankintana, kun sillä ei ole omia työntekijöitä ainakaan sähköalalla.
Konttorirotta

#237 Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

20.01.2013 18:08

#235: Professori - Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

Niinpä niin, hyvä professori! Sitten kun vielä muistaa, ajan jolloin suuri osa nykyisistä alihankinnoista tehtiin omana työnä. Telakka tehostamisen ja pyhän kilpailutuksen autuuteen uskoen muodikkaasti ulkoisti toimintojaan. Moni entinen telakkalainen oppi yrittäjyyteen pakon sanelemana. Voi vain onnitella ja ihailla heitä menestyksestään. Tuskin me siitäkään olisimme kovin tyytyväisiä, jos ensin Norjaan ja sittemmin Koreaan olisi voitu kotiuttaa komeat voitot. Toivottavasti suomalaisyritykset nyt onnistuvat palauttamaan omistusta Suomeen ja huolehtimaan kilpailukyvystä telakkaa kehittämällä eikä ainoastaan saneeraamalla väkeä ulos. Tähän urakkaan tarvitaan kärsivällisyyttä ja sitoutumista sekä henkilöiltä että rahalta. Laivanrakennus ei sovi nopeita kvartaalitalouden voittoja havitteleville.

Entinen työnjohtaja

#238 Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

20.01.2013 18:51

Ei tarvii ku lukee lehtien julkaisemii verotietoi ni näkyy hyvin ketkä tienaa ja mihkä rahat menee. On monta miljonääri ja porssel ja rankerooveril ajavaa alihankkijaa Turun seudul.
Nortamo

#239 Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

20.01.2013 19:29

Telakoilla alkoivat taas yt-neuvottelut. Kohta on lisää ulkoistettuja ja niitten työt ostetaan kalliimmalla alihankkijoilta.
Pitäisikö vaihteeksi johto ulkoistaa ja katsoa alkaako homma toimia paremmin.
Rauman telakka on jo näivettynyt lähes kokonaan, kun melkein kaikki teetetään alihankkijoilla.
Janne Laulumaa

#240 Re: Missä vika

22.01.2013 10:41

#205: Hohhoijaa - Missä vika

Se on totta, että ay-liikkeen pitää muuttua ajan mukana. Uskoisin kuitenkin Puolasta ja muualta tuotavan työvoiman tarkoitus olevan joku muu kuin korkea työmoraali tai motivaatio. Työnantaja paineessa kustannusten laskun takia ottaa niitä halvempia työntekijöitä. Palkankorotukset yleisesti liittyy kustannusten nousuun eli inflaatioon. Eli varsinaisesti sopimuskorotukset eivät ole vuosikausiin olleet enää palkankorotuksia siinä mielessä, että siitä jäisi samalla tavalla tekijälle kuin esimerkiksi jää johtajille. Osittain telakalla on myös itse sössitty suomalaisen työn kilpailukyky. 5 luokan hitsarit katsoo ja valvoo ja korjaa toisten jälkiä. Monta kertaa olisi parempi kuin tekisi suoraan itse ilman lastenvahti hommia.

Tyhmä kansalainen

#241 Mikään ei auta

22.01.2013 12:33

Adressi on oikealla asialla. Kenen asialla on maamme hallitus? Kriisistä toiseen mennään. Rahaa jaetaan euron "vakauttamiseksi" miljarditolkulla.
Ministerit tuskin tietävät metrin ja kilometrin eroa.
Pölvästit päättäjinäkö

#242 Re: Missä vika

22.01.2013 12:53

#205: Hohhoijaa - Missä vika 

 Oletko tosiaan sitä mieltä, että meilläkin duunarit ovat kannattavuuden jarru. Suomi on kuitenkin maa, jossa on kuljettava ja lämmitettävä paljon enemmän kuin maissa, joissa "työvoima" asuu konteissa työmaalla tapaamatta edes perheitään. Jos tämä on sinun visiosi kannattavuuden parantamiseksi, niin jätä lompakkosi kotiin ja mene hitsariksi halpamaan telakalle. Ymmärrät kuitenkin sen, että tilauksen sössiminen oli virhe ja iso sellainen.  Adressin allekirjoitus osoittaa kansalaisten halua vaikuttaa päättäjiin, jotka kuitenkin viittaavat  kintaalla kansalaisten mielipiteille. Asioiden parantaminen alkaa virheiden myöntämisestä. Onko hallitus myöntänyt yhtäkään?

snikkari

#243 15 000 ääntä

22.01.2013 14:26

15 000 nimeä on n. 10 % metalliliiton jäsenmäärästä. Myös keskimääräinen äänimäärä, jonka yksi (1) kansanedustaja tarvitsee tullakseen valituksi. Jossain saatetaan hymyillä hankkeelle ?
Rami

#244 Re: 15 000 ääntä

22.01.2013 15:18

 

Näin on. Tosi huono tulos. Ei varmaan telakoiltakaan ole osallistunut kun pieni osa. Nimiä olis pitänyt saada kymmeniä tuhansia.

Ettei vaan jo olis luovuttamisen meininki ihmisillä...

Eikö löydy enää tahtoa taistella työpaikkojen puolesta edes ammattiyhdistyksillä?

telakkahitsarin vaimo Turusta

#245 Kiitos!

22.01.2013 20:55

JEE,kohta 15 000 nimeä....
Mitta tuli täyteen

#246 Turun tappaja Johansson iski jälleen

23.01.2013 19:46

Hallituksen asettaman meriteollisuusselvitysryhmän puheenjohtaja Ole Johansson iski jälleen. Koko selvitys oli suurta farssia ja lopputulos hallituksen täysin sanelema ja helposti ennalta arvattavissa. Työ oli vain tilaustyö hallituksen käsittämättömään ja edesvastuuttomaan teollisuus-ja työllisyyspolitiikkaan. Osaksi toimintaa, jossa jopa SDP ja Vasemmistoliitto toimivat Kokoomuksen talutusnuorassa täysin vailla omaa tahtoa ja vastuuntuntoa.
Muutama vuosi sitten samainen Ole Johansson toimiessaan Wärtsilän johdossa lopetti Turun dieselmootoritehtaan. Päätös, jonka hän itsekin jälkeenpäin myönsi virheeksi tuli myös kalliiksi Wärtsilälle itselleen. Siitä seurasi pitkäksi aikaa kapasiteettipulaa, myöhästeleviä moottoritoimituksia ja runsaasti laatuongelmia.

Nyt tuli mitta täyteen! Hallituksen toiminta on uskomattoman häikäilemätöntä ja edesvastuutonta täysin ihmisistä piittaamatonta kähmintää.
Viimeistään nyt on telakoitten työntekijöitten ja toimihenkilöiden, koko meriteollisuusverkoston ja ammattiliittojen noustava voimalliseen vastarintaan työllistämisen puolustamiseksi.

Tämä ei kertakaikkiaan saa enää jatkua!
beb

#247 Re: Turun tappaja Johansson iski jälleen

23.01.2013 20:03

#246: Mitta tuli täyteen - Turun tappaja Johansson iski jälleen 

 

Täysin odotettu tulos selvitysryhmästä. Eihän Vapaavuori olisi nimennyt tämä Ole Johansson selvitysmieheksi jos olisi ollut pelkoa että hän antaisi toisenlainen vastaus. Vastaus oli selvä alusta lähtien, eihän ne tässä ajassa ole edes voineet tehdä mitään todellista selvitystötä. Eli puhdas teatteri koko selvitystyö.

Mistä perheelle toimeentulo???????

#248 Re: Turun tappaja Johansson iski jälleen

23.01.2013 22:45

Tämä Ole Johansson on varmaan joku bonusoptiomiljonääri ja varmaan nauttii suurta eläkettä. Ja tuskin on lähelläkään 65 vuotta. Äijä sit on mielestään joku pyhimys, kun saa julkisuudessa kukkoilla viisauksillaan. Tuskinpa tarvii edes bemaria kun saa jo kiksejä duunarien irtisanomisesta ja ihmisten toimeentulojen kanssa leikkimisellä. Helppo olla ja sanoo, et hyvin tullaan toimeen ilman Turun telakkaakin ku ite ei enää tarvii tehdä mitään muuta ku kylpeä rahassa, jotka duunarit on sille ansainnu.
Se toinen sivusta seuraaja

#249 Re: Turun tappaja Johansson iski jälleen

23.01.2013 22:56


Masentavaa, sovittua ja tehtyä!!!

Tämä alkulämmittelyksi sille, että "masentavaa, sovittua ja tehtyä- tunne" iski voimakkaasti kuultuani meriteollisuusselvitysryhmän puheenjohtajan mielipiteen.
Vankkoja ja läpinäkyviä perusteluja toivoisin näkeväni. Myös numeraalisesti.
Vähän tuntuu siltä, että taloushallinnon ammatti-ihmiset "eivät ymmärtäisi näitä telakka-asioita".
Rapu

#250 Todelliset tuella eläjät

24.01.2013 00:13

Ajatelkaapa hyvät ihmiset miten poliittinen eliitti hallitus mukaan lukien sekä muu valtiohallinnon valtaeliitti pikkukihoineen elää täysin yhteiskunnan tuella. Tässä ei 50 miljoona ole kuin pikkuraha millä näitten suuripalkkaisten normaalista palkkatyöstä täysin vieraantuneiden yhteiskunnan todellisten loisien palkkarahat maksetaan. Tämä valtaklikki ajaa vain omia etujaan. Tavallinen kansa on vain lypsykarjaa joilta nämä nyky-yhteiskunnan vamppyyrit imevät verojen kautta omat palkkansa ja muut etuisuudet. Näitten elättämisen se täysin kannattamattoman toiminnan tukemista vast onkin.