Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava.

anonymous

#126 Lempäälässä: valheen ja vähättelyn henki

12.04.2013 21:22

Simo Saarimaa taitaa olla Lempäälässä yksi harvoista , joka on toiminut kuten Jeesuksen vertauksen laupias samarialainen tukiessaan tätä pahojen ja perättömien puheiden kohteeksi joutunutta perhenäitiä . Tekee mieli erityisesti sanoa, että Jumalan terve Simo! Useimpien muitten sikäläisten kanssa taidan olla eri hengessä. Lopettakaa tuollainen vääristely ja Jumalan nimessä harjoitettu vallankäyttö . (P.S : Tehtailkaa siellä johtokunnassa niitä mielenterveysdiagnooseja vaikka ensin ihan ittellenne. Esim. empatiakyvyttömyys voi kieliä narsismista. Ettekö ymmärrä että sellaiset väärät diagnosoinnit satuttaisivat ketä tahansa)
veli jyskästä

#127 Kuka vie ja ketä?

12.04.2013 22:31

Mun mielestä Srk:n pitäisi puuttua tähän ja toimia kuin Päivämiehessä kirjoittivat. Vai onko niin että Simo astui näiden parin johtajan varpaille, ja totuus polttaa sisintä. Nyt pitäisi Lempäälän ry:llä olla rohkeita ihmisiä lopettaa tämä ja erottaa tällainen johtokunta joka ei ole tehtäviensä tasalla hengellisesti kun ei noudata sääntöjä.
hämmästelevä

#128 miltei Jumalan pilkkaa

13.04.2013 06:38

Jumalan terve muuttuu suussani tympeän makuiseksi, jos siitä jossain tehdään ase vaientamiseen ja ulossulkemiseen. Ette kai te Lempäälässä ajattele, että kyseisessä asiassa kaikkien muiden kuin S.S:n toiminta on ollut Jumalan mielen mukaista? Siellä ilmeisesti kaikilla muilla on löytynyt sitä nöyrää henkeä ja on kilvan käyty seurakunnan edessä ja henkilökohtaisesti kiusatulle tekemässä parannusta takanapäin puhumisesta ja haluttu hyvittää kaikin keinoin aiheutettua mielipahaa ja koko perheen kärsimyksiä. Niin ohjaisi Jumalan henki toimimaan.
petros koi

#129

13.04.2013 07:21

ei ole syytä allekirjoittaa adressia. syyttäjä teki oikean valinnan lopeettaakseen tutkinnan ja toivoisin valtakunnan syyttäjän tekevän samoin. kuulusteltavien määrä on valtava jopa tuhansia se viesi aikaa vuosia. se olisi turhaa työtä kun ei ole mitään kiusaanmista tapahtunut .
tsemppiä Simolle

#130 Re: Lempäälässä: valheen ja vähättelyn henki

13.04.2013 07:22

#126: Anonyymi - Lempäälässä: valheen ja vähättelyn henki

Olen samaa mieltä. Muistan Simo Saarimaan parinkymmenen vuoden takaa oikeamielisenä ja ystävällisenä ihmisenä. Todella sääli, että hän on nyt joutunut tuollaisen ryöpytyksen kohteeksi. Toisaalta sanoisin Simolle, että vl-liikkeestä lähteminen ei ole todellakaan mikään paha asia: kuka enää uskoo, että tuollaisissa tunnekylmissä ja aivopestyissä ihmisissä asuu Jumalan rakkaus, tai edes ylipäätään edes vähäisinkään empatia? Kuka haluaa kuulua tuollaiseen laumaan?

Vl-liikkeessä tavanomaiset hoitokokouskäytännöt eivät millään mittapuulla ole normaalien ihmisten käytöstä.On aivan turhaa odottaa, että rauhanyhdistyksen pj. tai hännystelijänsä myöntäisivät olevansa väärässä.

Vl-liikkeen ulkopuolella on hyviä ihmisiä, joihin kannattaa turvautua; heillä ei ole mitään kuuliaisuusvaatimuksia eikä vaatimuksia ylipäätään. Elämänlaatu paranee huomattavasti, kun jättää vl-liikkeen taakseen. Pienen totuttelun jälkeen, Simo, vl-liikkeestä lähteminen saattaa olla elämäsi paras päätös. Näin se on ollut monelle, minullekin.

anon

#131 Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

13.04.2013 07:33

Tässä SRK:n puheenjohtaja Olavi Voittosen kommentti, joka ei tue Lempäälän ry:n ikäviä käytäntöjä:


"Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Voittonen sanoo ottavansa yleisellä tasolla kantaa siihen, mikä on rauhanyhdistyksissä järjestettävien seurakuntapäivien merkitys.

Voittosen mukaan päivien tarkoituksena ei ole käsitellä yksittäisten ihmisten asioita, vaan ne kuuluvat sielunhoidon piiriin.

- On hyvin tärkeätä, että jokainen voi tällaiseen seurakuntapäivään tulla uskonelämän rakentumiseksi niin, ettei tarvitse pelätä omien asioiden tulemista yleiseen tarkasteluun. Tästä lähtökohdasta käsin olemme vanhoillislestadiolaisuudessa varsin johdonmukaisesti yrittäneet hoitaa asioita niin, että säästyttäisiin tällaisista 70-luvun hoitokokousten kaltaisista ilmiöistä, joissa raja yksityisen ja yleisen tarkastelun kysymyksissä saattoi joissain tapauksissa hämärtyä, Voittonen toteaa."



Hoitokokouksia 70-luvun malliin kaipaavat vain muutamat, jollain tapaa häiriytyneet henkilöt. Meistä suurin osa ei ole 70-luvun kokouksia elänyt, mutta Olavi Voittonen on, ja hän ei niitä kaipaa. Lempäälässä osa näihin hoitokokouksiin pyrkii, ja se on aika sairasta.

Allekirjoittakaa adressi, jossa siis pyydetään vain asian puolueetonta selvittämistä ei muuta. Jakakaa adressin linkkiä eteenpäin mahdollisimman monelle.
anon

#132 Re:

13.04.2013 07:43

#129: petros koi -

Petros koi puhuu sellaista läpiä päähänsä, että ei mitään rajaa.

Kuulusteltavien määrä ei poliisinkaan mukaan ole ollut mitään "tuhansia". Herää nyt, eihän Lempäälässä ole edes tuhansia lestadiolaisia, ja kuulusteltavien ulkopaikkakuntalaisten määrä lienee korkeintaan 1-5.

Poliisin mukaan näyttöä olisi mahdollisesti saatavilla, mutta kuulusteltavia olisi muutamia kymmeniä, ja tutkintaan menisi aikaa, taisi olla 150 tuntia. Työviikoiksi muutettuna se on noin 4, vähän alle, eli jonkin verran vajaa kuukausi. Siis kuukausi, ei "vuosia".

Lempäälän asiat ovat olleet pois tolaltaan jo useita vuosia, joten siihen nähden vajaan yhden kuukauden poliisitutkinta ei tosiaan ole mitenkään paljon.

 

Syyttäjä ei tosiaan ole tehnyt syyttämättäjättämispäätöstä, kuten tehdään silloin kun todetaan, että tapaus on perätön tai ei ole syytä epäillä rikosta. Tutkinta on vain keskeytetty kustannussyistä.

 

Kuka levittelee tällaisia valheellisia tietoja, josta "petros koi":kin on saanut osansa? Arvaan kyllä että ne, joita tutkinta koskisi. En ymmärrä kuinka jotain täysin ulkopuolista voisi kiinnostaa tällaisten urbaanilegendojen synnyttäminen.


Vieras

#133

13.04.2013 07:53

Ei ketään saa syrjiä!
valma

#134 Ei ketään saa syrjiä!

13.04.2013 07:55

Jumalan omat ovat täällä maailmassa auttamassa, tukemassa ja vahvistamassa toisten uskoa. Tehtävämme on rukoilla ja levittää iloa, ei tuomion henkeä!
kotros pei

#135 Re:

13.04.2013 12:58

#129: petros koi -

Olet provo tai yksi kiusaajista. jos olet provo, kasva aikuiseksi, jos kiusaaja, lopeta valehteleminen.

VLu

#136 Ulkopuolinen, mutta allekirjoitin

13.04.2013 14:52

Miksi? En ole millään tavalla mukana tämän, tai minkään muunkaan uskonnollisen lahkon toiminnassa. Omissa arvoissani yksilön, ja hänen ajatustensa, näkemystensä ja mielipiteidensä kunnioittaminen on hyvin korkealla. Jokainen saa toimia, ajatella ja uskoa (tai olla uskomatta) niin kuin itse itselleen parhaaksi näkee, kunhan antaa myös muiden tehdä niin, käyttäytyy yleisesti hyväksyttyjen normien rajoissa eikä aiheuta muille vahinkoa. Mutta jos jollakulla on pakonomainen tarve käännyttää muut ajattelemaan ja toimimaan täsmälleen niin kuin hän itsekin, se on mielestäni lähinnä osoitus ko. henkilön, tai ryhmän, heikosta itsetunnosta ja keinotekoisesta oman arvon tai aseman pönkittämisestä. Jos näin tapahtuu toistuvasti, ja vieläpä niin että mukaan agitoituu, tai jopa tietoisesti agitoidaan, isompi ryhmä yksittäistä ihmistä vastaan, niin silloin puhutaan mielestäni selkeästi kyseiseen yksilöön kohdistuvasta henkisestä väkivallasta.

Kuten yllä kirjoitin, minulla ei ole minkäänlaista ensikäden tietoa tästä nimenomaisesta kiusaamistapauksesta. Mutta uskon että on perusteltua epäillä että uskonnollisissa (ja myös muissa), etenkin sisäänpäin lämpiävissä, tiiviisti johonkin tiettyyn ajatusrakennelmaan tai ismiin sitoutuneissa yhteisöissä tällaista tai jopa pahempaakin väkivallan käyttöä tapahtuu, ja samalla kuvitellaan että juuri kyseinen yhteisö on jostakin itse määrittelemästään syystä yhteiskunnan normaalien lakien yläpuolella.

Niinpä, jos tätä esitutkintaa ei jatketa, se saatetaan tulkita hiljaiseksi hyväksynnäksi ja pahimmillaan ennakkotapaukseksi sille että tällainen käyttäytyminen on jotenkin hyväksyttävää.

Vesa Lunden
Vl

#137 Re: Ulkopuolinen, mutta allekirjoitin

13.04.2013 18:47

mhy7

#138 Re: Re: Re: Pelkokerroin korkea

13.04.2013 20:00

#99: täys kymppi - Re: Re: Pelkokerroin korkea

kyllä niitä on yhtä lailla  turha vikistä

oko

#139 Re: Re:

13.04.2013 20:09

#111: Järkyttävä kommentti sinulla - Re:

tämän jutun jälkeen saattaakin lähteä ja silloin tutkitaan kaikki kestelulinjat

voi sotkekaa lisää

#140 Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

13.04.2013 20:26

#131: anon - Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

en kirjoita  adressia koska asiat sotketaan toisistaan  jan sekoitetaan muuta ja haukutaan aivopestyksi  on tosi vaarallista lähtea haukkuman aivopsestyksi

yksinkertaista

#141 Re: Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

13.04.2013 20:41

#140: voi sotkekaa lisää - Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

Jos olet aivopesty niin silloin koet sen haukkumisena, ellet ole niin et reagoisi noin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.04.2013 20:57


Simoa arvostava, itsekin jumalattomaksi tuomittu, TK, Lempäälä

#143 Järjestäytynyttä rikollisuutta?

13.04.2013 21:22

Eikö tuo täytä jo järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit? Järjestön sisällä kiusataan, kunnianloukataan ja nöyrytetään julkisesti. Pelote asian viemisestä poliisille tai piispalle on kaikkien tiedossa. Rohkean puolustaessa, hänet suljetaan yhteisöstä ja nöyrryytetään julkisesti. Järjestön puheenjohtaja toteaa: että sisäiset asiat eivät kuulu jumalattomalle virkavallalle. Voivatko tällaiset ihmiset todella olla kristittyjä? Toimia kirkon sisällä? Ei mielestäni.
anon

#144 Re: Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

13.04.2013 22:35

#140: voi sotkekaa lisää - Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

En minä kirjoittanut mitään aivopestyistä tai aivopesusta. Nyt sotket kyllä aivan itse tässä, kun vastaat tuollaisia minun viestiini.

Myöskään adressissa ei puhuta mistään aivopesuista. Allekirjoittamalla adressin allekirjoitat vain sen mitä adressissa lukee; Et kommentteja!

Tänne saa kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa villiä, mutta se ei ole adressin eikä allekirjoittajien vika vaan kommentoijien oma häpeä.

Adressissa toivotaan, että poliisi suorittaisi tutkintansa loppuun asianmukaisesti. EI MITÄÄN MUUTA!

lestadiolaisen lapsi

#145 Re: Allekirjoitin

14.04.2013 08:27

Joo, minäkin allekirjoitin! raukka nimimerkillä kylläkin. Vanhempani olivat lestadiolaisia ja vammani ovat suuret lapsuudestani ja nuoruudestani.   Vielä  eläkeläisenäkin Muistan isäni itkun ja konttaamisen  "syntisenä "saarnamiehen edessä ja aina rahatollo vaihtoi omistajaa siinä konttaus vaiheessa  Olin sitten jo nuorimies, ajokortin saanut. Vein vanhempiani kokoukseen. Sen ajan muodin mukainen paita ja solmio päällä, pystytukka. Saarnan aihe ja synnin seuraus olinkin minä saarnan kohteena. Toisen kerran vein vanhempiani hautajasiin. Meitä oli kaksi poikaa vanhempiamme kuskaamassa. Oli aivan uskomatonta miten saarnamiehen puhe kääntyikin meidän ulkomuotoon eikä itse vainajaan. Isäni  jäi  eläkkeelle. Hänelle tuotiin rauhanyhdistyksen radio sekä pino kasetteja. Kasetit pauhasivat yksilön huonoutta ja Jumalan tuomiota. Olin jo naimisissa tuohon aikaan, menin käymään kotona. Isäni istui tuolilla, kasetin ääni pauhasi . Rauhanyhdistyksen mies seisoi vieressä, isäni itkiessä. Mm. sitä kun hän on ollut niin huono isä että lapset eivät  kukaan ole uskovaisia.  Sain aivan hirvittävän raivarin. Sanoin kaverille että kasetit ja radio ulos ja äkkiä.  Taisin sano painokelvotontakin. Rikon ne jos kerrankin tapaan niitä täällä. Teet isästäni, aivan kunnon isästä hullun. Kasetit ja radio eivät enää ilmaantuneet. Isäni virkistyi henkisesti, alkoi kyläillä ja käveleskellä  Paljon  muutakin  tästä  yhteisöstä  olisi kerrottavaa mm. piiskakokouksia ja itsemurhia.

#10: Allekirjoitin - Allekirjoitin

 


Vieras

#146

14.04.2013 08:42

Todella hyvä asia! Pienissä yhteisöissä valta on pienellä joukolla. Kyttäilyineen, soitteluineen,tahallisine väärin ymmärtämisineen. Yhteisö yrittää vaikuttaa kunnan toimielimiin. Kylissä missä heitä asuu enempi se vakuttaa pienten koulujen toimintaan.Jopa kansalaisopiston jumppa musiikin valintaan. Vamman sain minäkin, pienen yhteisön puuha ihmisenä.
Pienen koulun evp puh. johtaja

#147

14.04.2013 08:52

Pienissä yhteisöissä muutama ottaa käsittämättömän vallan. Kyttäilyineen, soitteluineen tahallisine väärin ymmrtämisineen. He yrittävät vaikuttaa kunnan päätöksiin. Suurella joukolla pienessä yhteisössä asuessaan he vaikuttavat koulun toimintaan.Jopa joskus naisten viikkojumpan musiikin valintaan.Monesti heillä on rahaa, vaikuttaa esim. koulun tai kylän hankintoihin. Näin muu yhteisö ummistaa silmat.
Huh, huh!!!!

#148 Re: Re: Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

14.04.2013 09:05

#144: anon - Re: Re: Lempäälässä touhutaan omiaan, Olavi Voittosen kommentti:

Varmana tänne tulee asiaa ja asian vierestä. Kommentointi on kuitekin mahdollistettu. On hyvä että yhteisön ahdistelu tulee keskusteltavaksii. Ja keskusteltaisiin niin että juuri nämä panettelut, urkimiset , ylimielisyydet, hyvien  ja huonojen ihmisten jaottelu jne tulisivat esiin.

Se on kuitenkin pääasia että se asia tulee kunnialla loppuun suoritetuksi  siitä mistä adressi kommentointineen on lähtenytkin.

Mutta  on myöskin hyvä että asia aukeaa meille syntisillekin. Jotka  kuitenkin elämme ns. normaalia elämää töinemme, työttömyyksinemme , sairauksinemme,   velkoinemme, lapsiemme onnstumisten tai epäonnistimisten keskellä.

Uhkailu ja pelottelu eivät tehoa

#149 Re: Re: Re:

14.04.2013 10:03

#139: oko - Re: Re:

Tämän jutun jälkeen kiusaamiseen osallistuneet - kiusaamisellehan on paljon näkijöitä ja kuulijoita - lähtevät nostamaan kunnianloukkausjuttuja ja keräävät niihin aineiston nettikeskusteluista, ilmoittaa OKO!

He siis saavat mielestään hakea turvaa "maallisesta" laista mutta kiusattu ja hänen puolustajansa eivät!

No, tyhjäksi uhkaukseksi jää ainakin tämän ketjun perusteella: loukkauksia ei löydy.

Ketjusta erottuvat sen sijaan juuri nämä uhkailut, syyttelyt ja vaatimukset tutkimatta jättämisestä, joille ei voi kuvitella palvelevan muuta tarkoitusta kuin lempääläisiin ja mahdollisesti muihin lestadiolaisiin kohdistetun pelottelun.

Kiusaajat tunnistaakin mielestäni nimimerkinkin takaa helposti seuraavista kolmesta tempusta: A) Yhdistyksen kokoontumisissa toteuttamansa kiusaamisen kiistämisestä B) yrityksestä kääntää asia nurinpäin niin, että kiusaamista onkin kiusaamisen selvittäminen ja kiusaaja muka selvityksen vuoksi "uhri" C) yrityksestä estää asiasta keskusteleminenkin puheenvuoroilla, joissa "uskonveljiä" syyllistetään ja uhkaillaan

H.H.


Vieras

#150 Re: Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

14.04.2013 10:11

#25: - Re: Re: Re: Rakkauden neuvo!

"Jos epäilyt osoitetaan oikeiksi, henkiseen pahoinpitelyyn ja kunnianloukkaukseen syyllistyneet niin Lempäälässä kuin Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksessä on saatettava rikosoikeudelliseen vastuuseen ja uhrilla on oltava oikeus lainmukaiseen korvaukseen.

Ennen kaikkea tietoisuus tapauksesta on levinnyt median välityksellä niin laajalle, että mahdolliset rikokset on tärkeä selvittää kaikkien osapuolien oikeusturvan vuoksi. Lisäksi tämä tapaus on valtakunnallisesti uskonnollisia yhteisöjä koskeva erittäin merkittävä ennakkotapaus, jossa mitataan ihmisen oikeusturva yhteisöllisen vallankäytön tilanteessa."

Yllä lainaus adressin tarkoituksesta.

Tietämättä tapauksen yksityiskohdista yhtään mitään, kyllä adressin saatesanojen lähtökohta on aivan väärä. Uskovaisena tähän ei voi missään tapauksessa yhtyä. Tärkein asia on hoitaa ensin anteeksiannolla rakkaus kuntoon, nämä oikeusasiat puhumattakaan korvausasioista (joita ei sen jälkeen enää tarvita kun rakkaus palaa) tulevat vasta sen jälkeen. Pitäisi ymmärtää että sielunvihollinen on alunperin kenties aivan mitättömästä asiasta päässyt rikkomaan Jumalan lasten välisen rakkauden  joka on paisunut ja paisunut (se on sielunvihollisen tarkoituskin). Asia pitäisi palauttaa alkuasetelmaan jossa rajoittunut asianosaisten joukko sopisi anteeksiannolla rikkomukset ja asia saataisiin pois. Sen jälkeen ei tule mieleenkään vaatia kompensaatiota kunnianloukkauksesta tai muita korvauksia kun on selvinnyt omakohtainen usko ja mitä meistä jokainen on saanut anteeksi. Ei jää myöskään vikoilevaa mieltä siitä jos asiaa ei ole osattu hoitaa oikein kun tärkeimpänä asiana näkyy vain se että on omat synnit anteeksi.