Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava.

Lauri K. Lamminmäki

#176 Lempäälän siionille

16.04.2013 16:13

Lempäälän siionille:

Ilm. 3:
"1 ...seurakunnan enkelille: näitä sanoo se, jolla ne seitsemän Jumalan henkeä ja ne seitsemän tähteä ovat: minä tiedän sinun tekos; sillä sinulla on nimi ettäs elät, ja olet kuollut.
2 Ole valpas ja vahvista niitä muita, jotka kuolemallansa ovat; sillä en minä löytänyt sinun tekojas täydellisiksi Jumalan edessä.
3 Niin ajattele siis, kuinka sinä saanut ja kuullut olet, ja pidä se, ja tee parannus. Ellet sinä siis valvo, niin minä tulen sinun päälles niinkuin varas, ja et sinä tiedä, millä hetkellä minä sinun päälles tulen.
4 Sinulla on myös muutamat nimet Sardissa, jotka ei ole vaatteitansa saastuttaneet: niiden pitää minun kanssani valkeissa vaatteissa vaeltaman; sillä he ovat mahdolliset.
5 Joka voittaa, se pitää valkeilla vaatteilla puetettaman, ja en minä pyyhi hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä tahdon tunnustaa hänen nimensä minun Isäni edessä ja hänen enkeleinsä edessä.
6 Jolla korva on, se kuulkaan, mitä Henki seurakunnille sanoo."

Se minkä Pyhä Henki sanoo on arvosteltavissa vain Pyhällä Raamatulla. Eikä nämä mitä tänne olen kirjoittanut ole sarkasmia, vaikka joku niin epäili.
usko on iloa eikä alistavaa

#177 Re: Oikea tuki

16.04.2013 20:01

#173: Uhrin puolesta - Oikea tuki

Olet hakoteillä, ei ole kysymys ihmisen kunniasta jos uhria puolustaa, on kysymys paljon enemmästä. Sinä ehdotat yhteisön kunnian puolustamisen vuoksi että uhri vaiennetaan, olet susi lammasten vaatteissa, verhoat kavalasti pahan hyvällä. Uhrin puolustaja on rohkeudellaan osoittanut että oma kunnia ei ole hänelle tärkeä. Kenelle tahansa olisi helpompi jättää uhri tielle kuin pysähtyä kuuntelemaan ja auttamaan seurauksista välittämättä. Uskon että Simo on pysähtynyt aidosti uhrin eteen ja ojentanut apunsa sitä tarvitsevalle, tuossa tilanteessa uhri itse on heikko ja avuton puolustamaan itseään. Jokaisella on oikeus ja kohtuus olla kokematta tuollaista vääryyttä ja varsinkin uskonnollisessa yhteisössä, ja varsinkin yhteisössä joka kutsuttaa itseään jumalan valtakunnaksi. Sinun tarkoitusperääsi ihmettelen, oletko yksi näistä jotka seurakuntapäivillä harjoittivat Raamatun vastaista toimintaa ja jatkat edelleen uhrin puolustajan mustamaalaamista, se jos mikä on hengellistä saastaa kun Jeesuksen esimerkkiä noudattava lähimmäinen leimataan jumalattomaksi ja rakkauden rikkojaksi. Mutta sehän on tuttua vl liikkeen sisällä, itse asia halutaan lakaista maton alle ja kohdistaa huomio henkilöihin jotka toimivat oikeuden puolustajina eivätkä alistu joukkovoiman alla.

liian paksua uskovaiselta

#178 mitä ihmettä..

17.04.2013 17:04

Miten nämä kehtaa puhua jostakin jumalanvaltakunnasta, ei sieltä tällaisia uutisia tule. Oikea Jumalan valtakunta kutsuu ihmisiä luokseen rakkaudella ja totuudella, armolla ja anteeksiantamuksella, nämähän toimii aivan päinvastoin. Potkitaan ulos ja jätetään tervehtimättä, ei sellainen ole uskovainen joka käyttää hengellistä väkivaltaa ja esim. tervehtimistä sen yhtenä välineenä. Aivan käsittämätöntä tämän ajan Suomessa. Vain fundamentalistinen lahkolaisuus voi olla takana tuonlaisessa käytännössä, voi näitä ressukoita kun vielä luulevat että taivaaseen pääsevät.
Syysuhteiden ymmärtäminen tarpeen

#179 Re: mitä ihmettä..

18.04.2013 12:14

#178: liian paksua uskovaiselta - mitä ihmettä..

Jos nyt päästäisiin siihen, että kukaan ei uhkaile ketään taivaspaikan menetyksellä, kun ei ole meillä kenelläkään jaossa - Siis ei kenenkään ihmisen vallassa, vaikka joidenkin oppi niin väittää.

Ja muistetaan, että irtautuminen ajattelutavasta, johon on lapsesta saakka kasvatettu ja josta irtautumisesta vielä rangaistaan vaatimalla, että kaikki läheiset hylkäävät lähtijän, on erittäin vaikeaa.

Näiden henkisten vankiloiden pystyttäminen ja ylläpito pitäisi saada lopetettua sen sijaan, että halveksitaan niiden vankeja.

Juuri julkaistut kirjat hengellisestä väkivallasta rohkaisevat.

 

paranois nyy

#180 Hyvä suunta

18.04.2013 16:43

Vl-liike on menossa parempaan suuntaan ja siitä on kiittäminen julkisuutta, mediaa ja rohkeita yksilöitä. Liikkeen sisällä moititaan mediaa mutta he eivät vielä ymmärrä kuinka paljon hyvää kaikki julkisuus on tuonut tullessaan, enää ei voida liikkeen sisällä kohdella yksilöitä miten sattuu koska kaikki heidän vääryydet tulee katoilta ja toreilta huudettaviksi, aivan kuin Raamattu sanoo. Ennen näitä ei ollut helppoa tuoda ilmi, sisäinen kontrolli ja tiedotus sensuroi kaikki pahat uutiset. Vieläkin Päivämies jatkaa osaltaan tätä änkyrä linjaa mutta se ei enää ole uskottava edes liikkeen sisällä. Pikkuhilijaa paranoo, sanoi lääkäri 3-vuotiaalle Hiljalle! Kirkkokaan ei voi enää vaieta näistä ja moni vl pappi ei enää allekirjoita Srk:n höpöjuttuja.
Pjong

#181 raja sotaa

18.04.2013 16:58

Jaakko Antila sanoi: vanhoillislestadiolaisuus elää rajanvedosta muuhun maailmaan, aivan kuin Pohjois-Korean hirmuvalta pysyy pystyssä kun kansalle uskotellaan valhetta suuresta vihollisesta rajojen takana. Elävä usko on aivan muuta kuin vastakkainasettelua, sen tekee eläväksi rakkaus ja anteeksiantamus.
Puskasta huutaja.

#182 En kirjoita adressiin nimeäni

18.04.2013 19:32

En kirjoita mihinkään valtakunnan adresseihin nimiä, jos en tiedä asioista muuta, kuin sen, mitä julkisuudessa olen saanut lukea.
En kirjoita tätä, enkä mm. potkun saaneen opettajan takaisin saamiseksi tehtyä adressia. En, koska en ole ollut näkemässä kumpaakaan tapahtumaa. Minulla ei ole mitään kosketuspintaa Lempäälän Rauhanyhdistykseen, joten en voi tietää, miten asiat ihan aikuisten oikeasti on mennyt. En tunne, tai tiedä edes sitä "kiusattua".
Kuinkahan moni on kirjoittanut tähänkin adressiin nimen tietämättä oikeasti asiasta jotain?
Kun katsoo noita paikkakuntia, ni ei herranjuutas, jokainen asuu kuka missäkin. Kuinka paljon Lempääläläisten allekirjoituksia on? Eikö Lempäälän Rauhanyhdistyksen jäsenien sana pitäisi painaa tässä eniten. Jos joku Juuassa asuva Tuokko Hervossalmi, tai vaikkapati Sierra Nevadassa asuva Pierre persus pasonen on kirjoittanut nimen addressiin, heidän sana ei paina läheskään niin paljoa. Tuokko, joka ei ole ikinä tutustunu koko vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen, ja Pierre, joka on vain paukutellu jossain autiomaassa haisevia pommeja, ni kuinka heidän sanalleen voi tämän asian suhteen antaa minkäänlaista painoarvoa. Koko adressi on täys vitsi, eikä tätä tulla ottamaan vakavasti. Kirjoittakaa vain nimenne ja laittakaa se ihan julkisesti nähtäville asuinpaikkakuntineen. Itse sitä en tee, en edes piilotetulla nimellä!
Puskasta huutaja.

#183 Lisäystä.

18.04.2013 19:35

Lempääläläisille vanhoillislestadiolaisille annan paljon enemmän painoarvoa. He tietävät, miten asiat on mennyt ja jos he ovat kokeneet, että Rauhanyhdistyksessä on oikeasti toimittu väärin, niin te, laittakaa ihmeessä nimenne tähän adressiin!
et ole uskottava

#184 Re: En kirjoita adressiin nimeäni

18.04.2013 20:00

#182: Puskasta huutaja. - En kirjoita adressiin nimeäni

Mitä täällä huutelet, jos olet oikeasti tuota mieltä niin et olisi tänne mitään kirjoittanut. Sinunlaiset ihmiset on juuri tämän kiusaamisen takana, ehkä olet yksi niistä. Jos kaikki toimisi ja ajattelisi kuin sinä niin maailma olisi anarkian vallassa. Tämä adressi on yksi vaikutus kanava ja on molempien osapuolten hyväksi. Lempääläläisillä on ollut aikaa hoitaa asia mutta tahto ja rehellisyys puuttuu, siksi apua on hakeneet ulkopuolisilta.

Äiti Lempäälästä

#185 Re: Lisäystä.

18.04.2013 20:03

#183: Puskasta huutaja. - Lisäystä.

Mikä tässä addressissa noin pelottaa? Adressissahan esitetään, että asia t u t k i t t a i s i i n loppuun asti. Jos Lempäälän rauhanyhdistyksessä ei ole tehty mitään väärää, on ehdottomasti rauhanyhdistyksenkin etu, että asia selvitetään. Koko yhteiskuntaa palvelee se, että vakavaa kiusaamista koskevat epäilyt tutkitaan kunnolla, eikä lopeteta tutkintaa taloudellisiin syihin vedoten.

Luottamus on ansaittava

#186 Re: Lisäystä.

18.04.2013 21:04

#183: Puskasta huutaja. - Lisäystä.

En luota Lempäälän ry:n kykyyn ja haluun hoitaa asiaa oikeudenmukaisesti, sen osoitti seurakuntapäivä, jossa henkilöä joka puolusti tätä kiusattua alettiin ulkoistaa yhteisöstä voimakkain äänensävyin, syyllistettiin toista osapuolta ja halveksittiin esivaltaa, poliisia ja piispaa. Lempäälän ry olisi tyytyväinen jos asia unohdettaisiin ja he saisivat jatkaa mukavuusalueellaan, omatunto on siellä narikassa ja seurakunta epäjumalana on mennyt Raamatun ohi. Ne puheenvuorot siinä tilaisuudessa eivät olleet Pyhästä hengestä joka ohjaa totuuteen. Lempäälän siionin olisi kiiruusti irtisanouduttava tuollaisista ajatuksista, toimista ja vääristä opeista. Poliision esivaltaa vaikka he eivät ajattelekaan uskonasioista samalla tavalla, onhan se nähty mitä vl poliisi on saanut aikaan kun hengelliset ja maalliset on menneet pahasti sekaisin ja yhteisön maine mennyt lain edelle.(pf kohu). Ei kaikille lahkoille voi olla oman mielen mukaista esivaltaa vaan se on yhteiskuntajärjestyksen mukaisesti sama kaikille.

M

#187 Äiti,Isä ja poika

19.04.2013 09:30

Kun äiti ottaa vallan perheessä niin silloin rakkaus kylmenee, samoin jos isän valtaa isäntähenki. Lapset voi silloin pahoin, kunnioitus ja luottamus katoaa. Näin taitaa käydyn Lempäälän ry:llä. Onkohan tämä laajempikin ongelma Srk:laisuudessa? Isä ja poika ei ole äidin suosiossa kun vihollinen on saanut otteen äidin sydämessä, siis seurakuntaäidin. Tämä on viimevuosien seurapuheissa korostunut ja Jeesuksen sovitustyön osuus hämärtynyt, kun äiti sairastaa niin koko perhe voi kuonosti.

Vieras

#188

20.04.2013 21:16

Muistan suviseurat 1991. Olin yksin. Kakkasin metsään. Olin 11-vuotias. Kaksi vuotta vanhempi veljeni ei kelpuutanut seuraansa. Ensimmäinen paniikkikohtaukseni tuli silloin.
Lauri K. Lamminmäki

#189 Re: Lempäälän Rauhanyhdistys ry:n johtokunta on leikannut itsensä ulos Jumalan valtakunnasta

21.04.2013 21:03

#154: Lauri K. Lamminmäki - Lempäälän Rauhanyhdistys ry:n johtokunta on leikannut itsensä ulos Jumalan valtakunnasta

Lempäälän uskovainen veli soitti mulle tänään ja kertoi että Lempäälän johtokunnan jäsenet ja muutkin Lempäälän siionissa pitää edelleenkin Simo Saarimaata uskovaisena ja tervehtii häntä Jumalan lasten tervehdyksellä, joten se Kotimaan uutisointi oli siltä osin virheellinen ja siten tämä oli "väärä hälyytys". Kysymys oli ilmeisesti yksittäisen johtokunnan jäsenen Saarimaalle antamasta väärästä informaatiosta. Lempäälän siionissa voi siis yhä käydä turvallisesti seuroissa, elikkä se ei ole hengellistä huoruutta, ja me voimme pitää Lempäälän siionin väkeä yhä uskovisina.

Lempäälän veli oli ymmärrykseni mukaan kanssani kaikista asioista samaa mieltä kanssani liittyen tähän asiaan. Lempäälässä tarvitaan vain kärsivällisyyttä erimielisten kanssa, varsinkin kun varsinaisia opillisia erimielisyyksiä ei ymmärtääkseni (ehkä) ole ilmennyt siellä. Anteeksiantamusta/anomista ja kärsivällisyyttä. Koska rikosta epäillään kiusaamisasiassa niin on oikein että siitä on tehty ilmoitus poliisille, ja tästäkin Lempäälän veli sanoi olevansa samaa mieltä kanssani. Anteeksi jos loukkasin jotakuta hieman jyrkillä sanamuodoilla edellisissä teksteissäni täällä.

Erakko

#190 Re: Re: Lempäälän Rauhanyhdistys ry:n johtokunta on leikannut itsensä ulos Jumalan valtakunnasta

22.04.2013 20:42

#189: Lauri K. Lamminmäki - Re: Lempäälän Rauhanyhdistys ry:n johtokunta on leikannut itsensä ulos Jumalan valtakunnasta

Mitenhän nämä eräät äänekkäät siellä seurakuntapäivillä, ovat varmaan omalta osaltaan sopineet sopimattomat puheensa. Kiitos Lauri tästä infosta. Toivotaan että kiusaamisen uhri saa myös asianmukaisen kohtelun ja asiat selviävät oikeasti eikä vain pintapuolisesti julkisuuden välttämisen takia.

H.H.

#192 Re: Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

27.04.2013 21:15

#191: OP - Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

Tämän lukemalla ymmärtää, miksi allekirjoituksia adressiin tulee myös muista maista - USA:ta myöten: Ihmisten tilanne on samalla tavoin mahdoton ja samat ongelmat lestadiolais-seurakunnissa kaikkialla.

Toivon itse, että syntyisi liike, joka ottaa tavoitteekseen hengellisen väkivallan lopettamisen. Itse ainakin osallistuisin.

mitään ryhmää tuomitsematta

#193 Re: Re: Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

29.04.2013 08:30

#192: H.H. - Re: Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

En allekirjoita adressia, mutta kannatan kunnon tutkintaa asiassa. Sen avulla tulee vasta esiin molempien osapuolien perustellut näkemykset ja tiedot tilanteesta. Löytyisikö malttia sinne saakka? On tosin niinkin, että ei ole ollut eikä tule maan päälle ihmisryhmää, jonka ihmissuhteet olisivat aina auvoisia ja ihmiset erehtymättömiä. Jos kuitenkin ihminen pelkää Jumalaa ja kunnioittaa Jlan säätämystä, lienee maallisen oikeuden edustajien vaikeahkoa ymmärtää tällaisen ihmisen toiminnan vaikuttimia. Ei siis helppo tutkinnan kohde!

Antakaamme tutkijoille työrauha ja rukoilkaamme, että sekä oikeus että sopu löytyisivät asiaan. Tapahtui mitä tapahtui, Stefanuksen rukous kivittäjiään kohtaan on aina ajankohtainen.


Vieras

#194

29.04.2013 08:43

Hihhulit pakkohoitoon.
Siitä teidät tunnetaan

#195 Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

04.05.2013 07:03

#1: kalliisti - Remonttiryhmän katkeraa höpinää

Kun asiaa saadaan puolueettomaan tutkintaan, paljastuu toivottavasti se oikea kiusaaja, kiusaajan harhauttamat ja oikeasti kiusatut. Paavalillekin avautui silmät kovan edessä. Tapahtui mitä tapahtui, armo ja anteeksiantamus kuuluu jokaiselle.

Kyllä tutkimiselle, ei adressille!

#196 Re: Miksi tutkimusta vastustetaan?

12.05.2013 09:48

#63: Ankka - Miksi tutkimusta vastustetaan?

En tunne ketään, joka vastustaa asian tutkimista. Väite vastustamisesta tuntuu tarkoitushakuiselta.  En kannata adressia, koska se näyttää olevan myös keino lyödä syyllisyyden leimaa (syyllistää, kiusata) mielikuvatasolla niitä, joiden toivotaan ja/tai oletetaan olevan "syyllisiä".  Tutkiminen antaa molemmille tahoille yhdenvertaiset mahdollisuudet tuoda esiin oma totuus vailla julkisuuden paineita. Jos asia jätetään tutkimatta, tulee perustelujen menettelylle olla pitävät, sillä muuten eipäs-juupas -keskustelu jatkuu loputtomiin. Luottakaamme yli kaiken inhimillisen pintakuohun, että laupeuden ja oikeudenmukaisuuden Jumala hoitaa aikanaan tämänkin asian.

H.H.

#197 Re: Re: Miksi tutkimusta vastustetaan?

26.05.2013 08:45

#196: Kyllä tutkimiselle, ei adressille! - Re: Miksi tutkimusta vastustetaan?

Adressiin kerätään nimiä siksi, että päätös tutkimatta jättämisestä vaihtuisi päätökseksi tutkimisesta, koska tutkimatta jättäminen merkitsee tutkimuspyynnön tekijän jäämistä vaille oikeusturvaa.

Tutkittava asia on nimenomaan se, onko Lempäälän Rauhanyhdistyksessä syyllistytty tukimuspyynnön jättäjän kiusaamiseen ja keitä siihen syyllistyneet ovat olleet.

Tällaiset "tutkitaan ilman adressia"- puheissa ei siis asiallisesti ole mitään tolkkua.

Kun niitä täällä kuitenkin toistellaan, niillä uskotaan olevan vaikutusta. Minun silmissäni tällainen on läpinäkyvään hurskasteluun käärittyä vääristelyä, pelottelua, painostusta ja auktoriteettiaseman väärinkäyttöä tutkimatta jättämisen puolesta.

 

Tarkoitus pyhittää keinot?

#198 Re: Re: Re: Miksi tutkimusta vastustetaan?

28.05.2013 20:06

#197: H.H. - Re: Re: Miksi tutkimusta vastustetaan?

Adresseihin on helppo saada nimiä. Sen havaitsee jokainen katsoessaan adresseja, niitä kannattaneiden määriä ja niihin nimensä laittaneita.

Aidon tutkinnan pitäisi lähteä siitä, että asiakirjoista löytyy oikeasti todisteellista syytä tutkia ja että ammattitutkijat kokemuksensa perusteella itse oivaltavat ilman adressejakin, onko tutkimisella mitään mieltä. Luotan oikeuslaitokseen, en katutuomioistuimiin.

Arjen oikeustaju sanoo, ettei tutkimiseen riitä luulot tai ehkä loukkaantumiset siitä, että on ehkä joku tai jotkut uskaltaneet olla jonkun kanssa eri mieltä. Sellainen paistaa yksinkertaisesti läpi.

Kun meissä on aina tuulimyllyjä vastaan taistelevia, tutkimus on paikallaan heidän vuoksensa.  Vakavampi syy tutkia on se,  että ns. syytetyt elävät loppuelämänsä epäillyn leiman alla, jos tutkimusta ei tehdä nyt huolella loppuun. Tärkein asia olisi, että tutkinta vapauttaisi tutkimuspyynnön jättäneen. Jos hänellä on nyt joku ns. vastapuoli (syytetty), se taho ei millään todisteilla kykene asioiden nykyvaiheessa olemaan uskottava tälle lähimmäiselle. Ehkä.

Luit edellä H.H:n kynästä: "läpinäkyvään hurskasteluun käärittyä vääristelyä, pelottelua, painostusta ja auktoriteettiaseman väärinkäyttöä". Useimpia meistä taitaa huvittaa moinen ontto sanahelinä. Jos nuo sanat olisivat edes osin totta, voi kauhistus tuota ihmismielen saastaa! Nimimerkki H.H. on varmaan itse sanoissaan, ajatuksissaan ja teoissaan nuhteeton. Jospa hän ei ajatellutkaan sanojaan miekaniskuiksi!

Remontti ei onnistunut

#199 Re: Re: Re: Remonttiryhmän katkeraa höpinää

19.06.2013 19:27

Kotimaa 12.6.2013

#200 Valtakunnan syyttäjä pani pisteen

09.07.2013 11:06

 

Valtakunnansyyttäjä pani noin kuukausi sitten pisteen tällekin kohulle. Kaikessa hiljaisuudessa asia unohdetaan nyt.