auto_alv_palautettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista auto_alv_palautettava.

Arto Kivelä
Adressin tekijä

#1 Laittakaa viestiä adressista eteenpäin omia verkostojanne myöten

26.07.2013 10:35

Linkittäkää tämä adressisivu kaikille tutuillenne. Rahallista vahinkoa kärsineitä on ainakin 30 tuhatta, joten he allekirjoittavat varmasti jos saavat tiedon adressista. Lisäksi kaikki muutkin Suomen kansalaiset ovat kärsineet siten että luottamus virkakoneiston toimivuuteen horjuu tällaisen toiminnan seurauksena. Uskon tämän vuoksi myös muiden kuin verovahinkoa kärsineiden tukevan adressia, koska he ymmärtävät, että he voivat olla kärsijöinä seuraavassa tapauksessa. Verojen maksamisen ymmärrämme kaikki. Tässä on kuitenkin kysymys yhteisten sääntöjen noudattamisesta. Muutaman yksittäisen virkamiehen arvovallan säilyttämisen vuoksi on nyt syntynyt liian suuri lasku. Viisainta olisi nyt viimeistään hyväksyä tosiasiat, myöntää tehdyt virheet ja ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin. Jos ei Tulli sitä ymmärrä niin Valtiovarainministeriön pitäisi ymmärtää.

Vieras

#2

26.07.2013 18:20

Suomessa ei ole olemassakaan näin yksikertaista käytäntöä,että asiat ratkaistaisiin oikeuden mukaisella tavalla ilman erimielisyyksiä ja ylimääräisiä kustannuksia.
skeptaalikko

#3

29.07.2013 09:04

oikealla asiallahan tässä ollaan, mutta mutta: MIHIN tämä adressi toimitetaan sen "täytyttyä", KUKA sen toimittaa ja KENELLE? Vai jääkö tämä(kin) vain bittiavaruuteen roikkuvaksi nimilistaksi hyödyttämättä yhtään ketään? Eli hiukkapikkasen enemmästi informaatiota kannattais adressinlaatijan pistää, ehkä niitä nimiäkin sitten paremmin kertyisi.
Arto Kivelä

#4 Re:

29.07.2013 10:12

#3: skeptaalikko -

Asiallinen kysymys. Minä toimitan adressin tiedotusvälineille kun siinä on paljon nimiä. Jos siihen tulee paljon kannatusta niin tiedotusvälineet huomaavat tämän itsekin. Tarkoituksena on ilmaista kansalaisten mielipide jos sellainen on olemassa. Tällä on samanlaista vaikutusta valtion toimintaan kuin mielenosoituksilla yleensäkin. Kyllä tässä selviää sekin että jos tämä asia ei juuri ketään kiinnosta niin silloihan kaikki on kunnossa ja marginaalinen ryhmä kärsiköön nahoissaan. 
Minä oletan että tällä kertaa kansalaisten kohtelu on ollut sen verran luokatonta, että ihmiset aktivoituisivat. Nyt on aika avata suu kun keskustellaan vahingonkorvausvelvollisuudesta. Kaikki asiat vanhenevat aikanaan, myös tämä.


Vieras

#5

30.07.2013 19:36

Hyvä adressi !
Arto Kivelä

#6 Tee korvausvaatimus

06.08.2013 05:31

Käy tekemässä vahingonkorvausvaatimus. Lomake löytyy osoitteesta
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/autoverotus/Ohjeet_ja_tiedotteet/ohje_02082013.jsp

Arto Kivelä

#7 Koroista seuraava kiista

03.09.2013 07:02

Laskekaahan huviksenne esim 8% viivästyskoron mukaan kuinka paljon kymmenessä vuodessa on kertynyt korkoa verosaatavalle joka on keskimäärin 800 eur. Korkoineen saatava olisi nyt 800 eur * 1,08 ^10 = 1728 eur. Kuulostaa paljolta mutta itse asiassa ei ole; miettikää palkkaanne ja asuntonne hintaa 10 sitten ja arvioikaa uudelleen. Pointtini on se, että tulli nojaa vahingonkorvauslakiin, jonka mukaan korkoa aletaan laskemaan siitä hetkestä kun vahingonkorvaus esitettiin. Tämä siis tarkoittaa, että tulli ei meinaa maksaa korkoa kuluneelle kymmenelle vuodelle! Onko tästä lähtien varmuuden vuoksi valitettava joka ainoasta viranomaisen tekemästä ratkaisusta, jotta turvaa korkosaatavansa? Minä katson, että vahinkoa on syntynyt paljon enemmän kun tuo nimellinen veron määrä.
Arto Kivelä

#8 Helsingin käräjäoikeus määrää alv:n palautettavaksi

14.10.2013 06:32

Helsingin käräjäoikeuden mukaan vuonna 2003 maahantuodusta autosta peritty alv pitää palauttaa. http://www.hs.fi/autot/a1380683846965