Sormet pois Sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme


Vieras

#1

27.07.2013 07:55

"Mainosbrändäämisestä todelliseen toimintaan."
Tai säästää ?

#2 Kun rahat loppuvat on pakko olla ilman...

27.07.2013 08:41

Paljon puheenaiheena ollut niinsanottu sosialiala,joka pitää sisällään muunmuassa terveyden- ja sairaanhoidon,sekä muut sosiaali palvelut, kuten vanhusten hoidon,köyhien elämän kustantamisen,sekä uutena,pakolaisten elämän kustantamisen.Kaikki mielettömän kallista.
Kaikkihan juontaa juurensa,vihreistä,sostemit,vasemmistoliitti vasemmistolaisesta politiikasta,jakautuen moniinkin ongelmallisiin alkutekijöihin, suuret palkka vaatimukset lukuisine etuisuus vaatimuksineen.Mukana tässä on muitakin soppansa keittäjiä,kuten ne joille on tärkeintä vain raha,sekä suuret voitot omaisuuksiensa kartuttamiseksi.Kauan sitten jo puhuttu..."jokainen rakentaa itsellensä".
Koivisto halusi korkeita virkamiesten palkkoja ja saattoipa sama henkilö perustaa kolmekin kymmentä yritystä,saatoi hyvinkin päätellä mistä oikein kysymys on.
Nykyisin hoitoaloillakin alkaa olla usein takana yritys ja sehän on itsensä tunkenut rahastaja tietenkin.
Ihmetellää työttömyyttä,teollisuuden heikkoa tuottavuutta ja kehittymättömyyttä.Toiveikkuus elää korkealla,mutta lenee enempi Havukka-Ahoa.
Mikäpä sen parempi nykyisin,kuin ulkoillistettu tuotanto tai pavelu, pitämään kurissa ammattijärjestöjen ja vastaavienkin jäjestöjen mielivaltaista,muistaen ensimmäiseksi tietenkin heidän omanedun ja rahastuksensa.Kalliita on eläkkeetkin ja palkatkin,tyhjäntoimittajien.
Jokaisen tulisi maksaa kulutuksensa ja tehdä enempi tuottavaa työtä,mikä on vain järjestelykysymys,silloin kun on luotu ongelmattomat puitteet yhteskunnassa.

Juha Keltti

#3 Palataan asiaan

27.07.2013 09:21

Minusta tähän voi kerätä allekirjoituksia muualtakin varsinkin kun Vantaala kerättäneen vielä paperiversioon, mutta on varauduttava keskusteluun ulkopaikkakuntalaisten allekirjoituksista eli suhdeluku vantaalaiset/muut, ainakin. Olen valmis esimerkkitapaukseksi, sain vielä beinäkuussa toimeentulotukea muuttaakseni Espooseen, vaikka muutto virallisesti tapahtui kuun alussa. Ehdotan että kommenteissa keskityttäisiin tämän adressin edistämistä koskeviin asioihin ja sen toteutumisen edellytyksiin kuten oikeisiin säästöihin ja veronkorotukseen/valtionosuuksiin. Viittaan strategian kannalta myös vanhaan adressiin http://www.adressit.com/helpotusta_koyhille_veroa_suurituloisille
Ros-Britt Kangas

#4 Re: Kun rahat loppuvat on pakko olla ilman...

27.07.2013 09:38

#2: Tai säästää ? - Kun rahat loppuvat on pakko olla ilman...

Nimenomaan....mutta nyt toteutumassa olevat "säästöt" ovatkin tulevia kustannuksia, koska niillä luovutetaan ennaltaehkäisevässä mielessä tärkeästä toiminnasta sekä aikaisen vaiheen halvemmasta avunannosta, jolloin tulevia suurempia ja paljon kalliimpia ongelmia kasvatetaan.

Vain hyvinvoiva ihminen ja hyvinvoiva yhteisö voi olla tuottavaa, ja vain hyvinvoivassa yhteisössä rahat säästyvät, kuin kalliit hoidot ja avustukset pienenevät. Säästöihin päästään siis vasta sen jälkeen kun ensin on investoitu riittävästi hyvinvointiin, ei haudattamaan hyvinvointi rahan "säästön" nimessä.

 

TVO:n ohjelma on suurten kustannusten kylvöohjelma, ja suuren ahdingon siirtäminen ja kasvattminen seuraavalle sukupolvelle. Oikeita säästöjä syntyy vain ja ainoastaan mikäli jatkossakin, jätetään myös vakavat ja akuutit ongelmat hoitamatta -mitä käytännössä tarkoittaa sekä passiivinen että aktiivinen ei-omillaan pärjäävien eliminointia. Samalla kuin katsotaan olevan liian kallista investoida ihmisiin, hyvinvointiin ja näin ollen toimivaan tulevaisuuteen, investoidaan suuret summat infrastruktuureihin ja materiaalisiin rakenteisiin. Tämä kertoo erittäin lyhytnäköisestä ja itsekkäästä toiminnasta ja politiikasta. Kestävän säästämisen ja kehityksen voi rakentaa vain pitkätähtäisellä suunnitelmalla, jolloin säästöt eivät synny hetkessä, eivätkä koidu juuri tämän päivän päättäjille, virkamiehille ja aktiviseille pikaisen kunnian saamiselle -kuin vasta jälkeenpäin. Suuri osa lienee haluavan saada kunnian heti -siitäkin huolimatta että kunnia "säästämisestä'" on lyhytaikainen, eikä ainakaan elää heitä pidemmälle.

eteenkin päin rohmujen ehdoilla

#5 Re: Re: Kun rahat loppuvat on pakko olla ilman...

27.07.2013 16:00

#4: Ros-Britt Kangas - Re: Kun rahat loppuvat on pakko olla ilman...

Näinhän se asia nimenomaan on tällähetkellä ja vielä kaikilla-aloilla,ei yksiomaan kyseisellä alalla.Kustannuksia kasvatetaan  paljonkin ja ne kaikki menevät muuhun tarkoitukseen, voi sanoakin, että valtaosa huuhtotuukin muuanne. Täytyy sanoakin kuten isä Veikko "rosvot kuriin" , kun sitten poika astui isän saappaisiin ja pääsi postipankin, postin,johtoonkin,sekä perhe omistajaksikin, niin eipä palvelut ole enää kovinkaan kaksiset,haihtuivat,kuin mieskin Espanjan auringon alle,monien lukemattomien muiden suomalaisten tapaan,rahoinensa,varsinkaan vanhoja hyviä aikoja muistellen.

Eräskin kommunisti rohmusi itsensä Suomem rikkaimpien listalle ja nousi suurituloisimmaksikin.Hyviä vastaavia esimerkkejä tasavallasta löytyy,vähän liikaakin.Kaikki rohmut,jos palauttaisivat,rohmuamansa rahat asiat olisivatkin,liiankin hyvin.


Vieras

#6

29.07.2013 09:10

Hei. Itse olen vantaan sosterin jäsen, olemme tehneet kovasti töitä juuri mainittujen asioiden taholta. Vanhuspalveluiden, vammais-asioiden leikkauksia vastaan, etteivät menisi vähentämään, esim, vammaiskuljetusten määriä. Näistä asioista tuntuu olevan helpointa ottaa, kun ei ole tarpeeksi vastaan panijoita. Täällä tuntuu olevan virkamiesten sana painavampi, kun lautakunnan jäsenten. Yrittävät pitää meitä vain kumileimasimen asemassa.
Merete Vuortenmaa

#7 Sormet pois Sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme

16.08.2013 00:38

Vammaispalvelut on meiltä ainakin ottanut kaiken pois.
Vaikeasti liikuntavammaisen. Kuntoutuksen , lyhytaikaisen lomahoidon. ei ole päivätoimintaa.
Kiitos siittä kuuluu Paimenentien kehitysvammaisten päivätoiminalle.
paimenentien päivätoiminana henkilökunta värjäsi aikuisen nuoren pää. 5v sitten aiheuttaen vakavat allergiat,josta kärsii loppuelämän.
Minä hoidan ilmaiseksi 24h vuorokaudessa. ei saa pidettyä lomapäiviä. kun lapsi joka kerta hoidosta päättyy peijaksen sairaalaan.
eipä vaan löydy kehitysvammahuolosta sitten sairaalalaskulle maksajaa. ei kuulemma kuulu heille.
joo lomahoito järjestyy ,heti kun laitan nimeni papereihin että vastaan hoitopaikassa tapahtuviin allergioihin ja muuhun hoitoon.
ei löydy kyllä vantaalta vastuu henkilöö. vaikkakin kehitysvammahuolto määrää vain ja ainoastaa heille edullisiin lyhytaikaisiin hoitopaikkoihin.
Joten näkis vain mitä sosterit tekee kovasti töitä. ei oo sitä päivää vielä näkynyt.
merete vuortenmaa

#8 #7 Sormet pois Sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme16.08.2013 03:38

16.08.2013 01:32

Kuules sosterin jäsen.
vantaa säästäis kun kaikista kokouksista otetaisiin kokouspalkkiot pois ja ne kokoukset pidetäisiin vaikka koulujen jumppasaleissa. ei tulis vuokra kuluja, eikä vantaan rahoja kuluis kokouspalkkioihin jotka vantaalla on yli suuret.
Sos puolelta jokainen ylimääräinen johtaja pois kyl riitää että kehitysvammahuolosaki olisi yksi pomo. ja työntekiät. nyt on sostäti sillä pomo . sillä vielä pomo ja taitaa vielä löytyy hänellekin pomo sitten tulee vasta sosjohtaja .
tää samanen pomo voisi hoitaa koko sos puolen asiat eikä joka virkaa 10 pomoo
siihen kun lisätään ,että kukaan ei tiedä mitään. tai ei kuulu mun toimialaan.