Hevoshaan koulun tulevaisuus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hevoshaan koulun tulevaisuus.

Huh huh

#26 Solidaarisuutta ja taistelua?

22.08.2013 08:13

Kaupungin päättäjät ovat puolueidensa talutusnuorissa. Virkamiehet myös lojaaleja, kun palkkiona on aina vaalien alla ykkösteemana, ettei kaupungin työntekijöitä potkita pihalle tai lomauteta.

Ainoa keino, millä tämä floppi saadaan varmasti kaadettua, on lasten "sairastuminen" ja poissaolo koulusta maanantaina 26. 8.
Kaikkihan ei voi syystä tai toisesta olla sinä päivänä poissa, mutta oleellinen määrä riittänee viestiin.
On toimittava jo ennen kuulemistilaisuuksia ja lähetettävä asiasta vinkkejä lehtiin.

Mutta, tässä on kyllä peiliinkatsomisen paikka itse kullakin;
kuinka Tuomelan ja Hevoshaan koulujen adresseissa on aivan eri määrät nimiä ja vain satunnaisesti samoja?
Rajoittuuko taas asioiden hoitaminen ja välittäminen vain omaan napaan?

Vieras

#27 Tässähän kärsii kaikki :(

22.08.2013 10:41

Uskomatonta, että muka vaihtoehtona koulun lakkautukselle olisi 150 opettajan/avustajan irtisanominen. En usko, että opettajien tarve vähenisi saati avustajien. Mutta, jos koulu lakkautettaisiin ja siirryttäisin ns vuorokoulu systeemin todennäköisesti voisi se myös vähentää opettajien tarvetta enemmänkin? Nyt ne opettajat jotka pelkäävät oman työpaikkansa puolesta, eivät uskalla allekirjoittaa koulun lakkauttamista vastaan !!! Kuka saa niiden päät käännettyä ja lisää allekirjoituksia tänne! Kaikki jakaa ja infoa nyt kovasti tästä!

Vieras

#28 Mielenkiintoista aluepolitiikkaa

22.08.2013 13:39

Samaa ihmettelen kuin #25, eli miksi Vantaan päättäjät haluavat eroon lapsiperheistä juuri Nissaksen ja Sotungin alueella? Sekä päiväkodin että ala-asteen koulun läheisyys on varmasti aika määräävä tekijä perheasuntoa hankittaessa. Käsittääkseni Hevoshaan koulun ympäristössä asuu pääosin työssäkäyviä, kaupungin kipeästi tarvitsemia veronmaksajia. Kuvitellaankohan kaupungin johdossa, että näille perheille on ihan se ja sama missä koulussa heidän lapsensa käyvät?

Vieras

#29 Rahan ahneus sanon minä tonttimaan myynti 1.

22.08.2013 15:28

Siirto ei aiheuta ongelmia? Varmasti muuttoliikennettä tiedossa lapsiperheiden osalta nämä on isoja asioita !

Vieras

#30 Miettikää seurauksia

22.08.2013 15:33

Lapset siirretään yläkoulun puolelle liian aikaisin. Seurauksena ongelmia aivan varmasti.
Yhdessä

#31 Yhdessä meitä on enemmän

22.08.2013 19:14

Käykää ystävällisesti allekirjoittamassa myös Tuomelan koulun adressi (http://www.adressit.com/keskustelu/64625/start/25#41). Yhdessä voimme saada aikaan enemmän!

Vieras

#32

23.08.2013 05:30

eikö taaskaan Herra ajattele lapsija tai vanhempija vaan itseään ja jotain rahasampoa miettikäähän vähän kauemmin ja ajatelkaa lasten tulevaisuutta eikä aina vaan itsekkaitä herroja pyh

Vieras

#33

23.08.2013 05:32

HAASTAN KAIKKI HEVOSHAAN KOULUN ADRESSIN ALLEKIRJOITTANEET ALLEKIRJOITTAMAAN MYÖS TUOMELAN KOULUN ADRESSI! YRITETÄÄN YHDESSÄ SAADA TÄMÄ JÄRJETTÖMYYS LOPPUMAAN!

Vieras

#34

23.08.2013 09:42

Tämä huonontaa radikaalilla tavalla Suur-Hakunilan alueen kouluverkkoa ja kuormittaa kaikkia alueen kouluja liikaa. Hevoshaan koulu on palkittu työyhteisö, jossa on loistava koulun henki. Molemmat lapseni opiskelevat koulussa ja ovat järkyttyneitä tästä uhasta. Älkää rikkoko hyvää koulua.

Vieras

#35 Alueen paras koulu - ajetaan alas?

23.08.2013 12:46

Koulu toimii monella tapaa esimerkillisesti ja edistyksellisesti opetuksen saralla. Opiskelumotivaatio ja myös henkilökunnan viihtyvyys ovat korkeammat kuin alueen muissa kouluissa. Kiusaaminen otetaan vakavasti ja tehokkaan toiminnan ansiosta lapset oppivat yhteistyötä. Koulun tehokkuus tilojen käytön suhteen on riittävä, eikä muutenkaan oikein näytä löytyvän yhtäkään loogisesti kestävää perustetta ajaa koulua alas. Koulun hajottaminen toki tekisi sen, että alueen yksikään koulu ei enää olisi toisia parempi ja alue saisi slummiutua vapaasti. Vantaa on kuntana erittäin lyhytnäköinen ja virkamiehet mielivaltaisia. Me olemme lähdössä pois, mutta jälkeen jää paljon ystäväperheitä, joille toivoisin tulevaisuutta paremmat olot.

Vieras

#36 Re: Alueen paras koulu - ajetaan alas?

23.08.2013 15:18

#35: - Alueen paras koulu - ajetaan alas?

Tässäpä hyvin kiteytetty, miksi koulua ei saa missään nimessä ajaa alas. Tämä HEvoshaan koulun olemassaolo on koko Hakunilan suuralueen etu.

Neuvoton ja hyvin huolissaan oleva äiti

#37 Mitä tehdä!?

23.08.2013 15:51

Hyvin yleinen mielipide on, että Hevoshaan koulun tulee saada jatkaa! Mutta mitä asialle voidaan tehdä? Päättäjät jyräävät, miten saamme asian kuulluksi!? Miten tämä vääryys estetään?
Närkästynyt

#38

23.08.2013 19:38

Niinpä! Hevoshaan koulu on sopivalla alueella ja on muutenkin mukava! Vois säästää jostain muualta kuin kouluista, kirjastokin rempattiin... :(

Vieras

#39 Re: Alueen paras koulu - ajetaan alas?

24.08.2013 08:54

#35: - Alueen paras koulu - ajetaan alas?


Faktat poimittu Esko Sainion koonnasta Vantaan koulujen tilaselvityksestä.

Vantaalla on alakouluja on 28, joista kaksi yli kuuden sadan ja yksi yli viidensadan. Kaikenkaikkiaan Hevoshaan koulu on KUUDENNEKSI SUURIN ALAKOULU Vantaalla.
Vantaan kouluista luokkakoko on suurempi vain Havukosken koulussa (19,1). Eli Vantaan ALAKOULUISTA SUURIN LUOKKAKOKO on Hevoshaassa (18,7)!!!
Oppitunteja opetustilassa viikottain 25,7.  Vain Simonkallion (28,2), Länsimäen  (26,2), Havukosken (27,1), Korson (26,3) koulussa on luku suurempi. Siis kaikista Vantaan kouluista Hevoshaan koulu on NELJÄNNEKSI ja alakoulusita TOISEKSI TEHOKKAIN opetustilojen käytössä.
Oppilaita neliötä kohden 9,6 eli TOISEKSI ENITEN Vantaalla.  Vain Simonkallion koulussa eletään ahtaammin (7,5).
Vuokra- ja siivoiskulut oppilasta kohden ovat PIENIMMÄT (1552e )koko Vantaalla.
Opetuksen järjestäminen 1-6 luokka-asteen kouluissa on yleensä edullisempaa, jos ikä-luokan oppilasmäärä on vähintään 60 oppilasta. Kriteeri täyttyy Hevoshaassa.


Vieras

#40 Samassa veneessä ollaan

24.08.2013 11:01

Käyttehän allekirjoittamassa myös adressin Tuomelan koulun puolesta. Minä hämeenkyläläisenä olen jo allekirjoittanut tämän adressin.

http://www.adressit.com/adressi_tuomelan_koulun_lakkauttamista_vastaan

jp

#41 Kannattaa etsiä asuinpaikka muualta

24.08.2013 15:10

Vantaa on täysin konkurssikypsä joka vähät välittää niistä, jotka pitävät kaupunkia edes jotenkin pinnalla, tyyppillisesti lapsiperheiden suosimat pientaloalueet.
Lapsiperheille suosittelen muuttoa naapurikuntiin, vaikka asunnosta joutuisikin enemmän maksamaan on se kuitenkin lopulta järkevää. Meidän perhe ainakin jätti Vantaan muutama vuosi sitten, eikä olla kaduttu tippaakaan ja samaan päätökseen on tullut moni ystäväperhekin.
Vantaa on ainaisen säästämisen kourissa, tämä on siellä vasta alkusoittoa karsimisesta, pian tulee taatusti uusi esitys kouluverkon karsimisesta.
Tosiseikka on se, että Vantaa näyttää jäävän yhä enemmän jalkoihin ja kun sen imagokin jo nyt huono, kuinka huono se on jatkossa tällaisien lakkautusilmoituksien jälkeen.
Hyvätuloiset ja myös keskituloisetkin lapsiperheet karttavat Vantaata jatkossa entistä enemmän, koska kuka haluaisi muuttaa kuntaan, jossa palvelut vain huononevat, jatkuva paine veroäyrin nostoon, kouluja lakkautetaan, yms, loputon kierre.


Vieras

#42 Re: Samassa veneessä ollaan

24.08.2013 16:28

#40: - Samassa veneessä ollaan Kiitos, kuin myös Hakunilalaisena Tuomelan koulun adressin. YHTEISVOIMIN VAHVEMPIA :)

 

Ei näin.

#43 Hajota ja hallitse

24.08.2013 17:08

Hakunilan urheilupuisto ja sen hieno koulukokonaisuus on taatusti suurimpia syitä, miksi täällä ylipäätään asuu tavallisia työssäkäyviä ihmisiä perheineen. Hakunilan maine muiden kuin siellä asuvien keskuudessa ei ole järin korkeassa kurssissa. Kun me aikanaan teimme päätöksen muuttaa tänne Nissakseen, meillä oli kovastikin ennakkoluuloja, mutta siitä huolimatta otimme riskin. Vuosien saatossa olemme huomanneet, kuinka hyvä paikka tämä on asua eikä vähiten urheilupuiston ja koulun sekä päiväkodin läheisyyden vuoksi. Kun lapset kasvavat kouluikään, tämä on ihan mahtava kaikkine koulu- ja harrastusmahdollisuuksineen. Olenkin monelle Hakunilaa vähätelleelle sanonut, että tämä on mainettaan parempi paikka elää, kannattaisi kokeilla itsekin. Täällä on paljon lapsia ja ainakin meidän naapurustossamme "koko kylä kasvattaa" -meininki. Oma ja yhteinen koulu edesauttaa sitä, että vanhemmat edes suurin piirtein tietävät, ketä/kenen lähiön lapset ovat, kun ne ovat oman lapsen koulusta tuttuja. Tämä tuo jonkinmoista turvaa asumiseen ja ympäristöön. Jos urheilupuiston kokonaisuus mennään nyt rikkomaan ahneudessa ja tonttirahojen toivossa, rikotaan oleellinen osa Hakunilan parasta osaa. Sitä vastoin tätä aluetta pitäisi vaalia ja pitää malliesimerkkinä, Vantaa saisi olla tästä ylpeä! Jos joku homma toimii ja asukkaat ovat tyytyväisiä, pitääkö se mennä ehdoin tahdoin hajottamaan?

Olemme harkinneet muuttoa pois lähinnä paremman asunnon vuoksi, mutta sijainnin takia emme ole malttaneet täältä minnekään lähteä. Tulevien pienten koululaisten turvallinen koulumatka on ollut suurin kriteeri! Ja tiedän, että moni naapurini ajattelee ihan samoin. Kun nyt lähikoulukin aiotaan lakkauttaa, ainakin jossain määrin täältä lähtevät ne, jotka pystyvät itse asuinpaikkansa valitsemaan, ja jäävät ne, jotka eivät niinkään pysty siihen vaikuttamaan. Hakunilalla ei ole enää varaa menettää työssäkäyvien perheiden osuutta väestössään, ja lähikoulun lopettaminen ei ainakaan houkuttele niitä tänne jäämään/muuttamaan. Vai tätäkö kaupunki haluaakin?

Olisi hienoa, jos pitäisivät huolta täällä jo asuvista eivätkä havittele uusia rakentamalla asuntoja koulun tilalle!

Vieras

#44 Re: Re: Alueen paras koulu - ajetaan alas?

24.08.2013 17:23

#39: - Re: Alueen paras koulu - ajetaan alas?

Missä on ne syyt, joiden vuoksi koulua ollaan ajamassa alas? Eivät ne ainakaan näistä faktoista käy ilmi...


Vieras

#45

25.08.2013 07:33

Adressin perustelut ovat selkeät ja pätevät!

Vieras

#46 Juu, pois on lähdettävä

25.08.2013 10:52

Näin se on näköjään tehtävä, muutettava takaisin Helsinkiin. Sitä vaan mietin minäkin, että kuinka ihmeessä Vantaalla on varaa tehdä tällaisia päätöksiä, jotka karkottavat keskituloiset, työssäkäyvät lapsiperheet naapurikuntiin. Mekö olemmekin niitä elättejä, jotka vievät enemmän kuin tuovat?

#47 Mitä maksaa?

25.08.2013 20:44

Kaupungin päätöksiin on vaikea vaikuttaa. Nyt tarvittaisiin konkreettisia lukuja. Mitä Hevoshaan koulun remontoiminen maksaa? Entä mitä mahtaa maksaa Sotungin, Itä-Hakkilan, Hakunilan ja Hakunilan rinteen koulujen remontoiminen ja lisätilojen rakentaminen yhteensä yli 400 oppilaalle. Mitä maksavat korvaavat toimet (kuraattorin, koulupsykologin, erityisopettajien, sosiaalitoimen lastensuojelun jne. palvelut), jotka ovat seurausta pitkien koulumatkojen aiheuttamasta turvattomuudesta sekä ahtaiden (ja sitä kautta kouluilmapiiriin heikentävästi vaikuttavien) tilojen mukanaan tuomat pedagogiset ja sosiaaliset ongelmat. Hintansa on myös sillä, että pienet oppilaat sijoitetaan yläkouluihin. Altistuminen liian aikaisin tupakoinnille ja päihteiden käytölle mallioppimisen seurauksena voi jo muutaman oppilaan kohdalla, jatkuessaan vuosia, maksaa Vantaalle pitkän pennin. Nyt olisi siis hyvä kaivaa esiin lukuja. Asukaspuisto säilyi, kun pöytää ladattiin faktoja!
jakakaa adressia joka suuntaan!

#48 Päättäjiä houkuttelee tonttimaan myynti rakennuttajille sijainti on mahtava

26.08.2013 05:12

Tässä ei kyllä välitetä koulun tehokuudesta pätkääkään, saati mitä koulu merkitsee lähistön asukkaille. Uskon,jos koulu lähtee, tulee myös muutovirtausta lapsiperheiden keskuudesta tapahtumaan. Kouluhan Vantaan 6. suurin ja käytössä myös työväenopiston yms tilaisuuksiin. Ylläpito kustannukset olivat edulliset, viime syksynä tehtiin katon korjauksia tms. Tässä tuntuu houkuttelevan eniten mahtava alue tonttimaineen rakennuttajille myytäväksi, miten käy sitten asuntojen, jos alueen kouluverkosto on huonossa maineessa ahtaineen ratkaisuineen parakissa lukion ja yläkoulun välissäkö on hyvä alakoululaisten sitten olla ?

Innovaatio on perusopetuksen yksi arvo - missä sitä on nyt?

#49 Tuomelan koulu samassa veneessä

26.08.2013 05:30

Tuomelan koulussa erittäin tiiviit luokkakoot myös, eikä vertailussa häviä ympäröiville kouluille tehokkuudessan. Onko taustalla maankäytön apulaisjohtajan Nikulaisen uni saada Vantaalle kaksi jättikoulua jossa lapsien päähän ajettaisiin tietoa kuin tehokasvatuskanalassa. Hevoshaan perusteet koulun säilyttämisell ovat hyvin erilaiset kuin Tuomelan, joka on 100v vanha yksi Vantaan vanhimmista suomenkielisistä kouluista ja historiallisella suojellulla alueella, mutta yhtä kaikki kaikista kirjoituksista heijastuu sulkemisten järjettömyys. Tuomelan 180 lapsen koulua ei ole pakko peruskorjata siinä laajuudessa kuin mitä hankesuunnitelmassa on visioitu (joka on kuin lvi-alan ihmisen märkä uni siitä mitä kaikkea voisi uudistaa) kun pärjäämme siellä päivittäin ja lapsilta kysyttäessä he eivät näe mitään ongelmia. Unohdetaan se ja keskitytään korjaamaan akuutit asiat jos niitä edes on. molempien kolujen tapauksessa - eikö vanhemmilta olisi pitänyt kysyä ideoita siihenmissä voidaan säästää jos pakko onKalon perusopetuksesta säästää.
Eikö saisi puolustaa Tuomelan koulua jos asuu muualla?

#50 Adressin allekirjoittaneet

26.08.2013 05:35

Täällä ja myös Tuomelan koulun adressin puolella joku on epäillyt miksi adressia on allekirjoitettu muualtakin kuin Vantaalta. Sksi että Tuomelan koulu on vaikuttanut pysyvästi paljon laajemman kuin nykyisen oppilasmäärän vertaan ihmisiä. 100-vuotisen historiansa aikana sen oppilaita on muuttamut ympäri Suomen. Lisäksi kaikki perheiden sukulaiset ympäri Suomen ovat tietoisia sen ihanuudesta ja kamppailevat mielellään yhteisen asian puolesta. Jokainen saa levitää sanaa parhaan taitonsa mukaan, myös Hevoshaan puolella.