Tukiasemat julkiseen tietoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tukiasemat julkiseen tietoon.

Perehtynyt

#26 Näe kokonaisuus ja ryhdy eettiseksi kuluttajaksi

07.11.2013 19:16

Runsas tukiasemasäteily on 'älypuhelinten' ja tablettien käytön kääntöpuoli. Mitä enemmän ihmiset käyttävät näitä langattomia vempaimiaan, sitä enemmän tukiasemia ja niiden säteilyä tarvitaan. Kuten muunkin eettisen kuluttamisen kohdalla, myös tässä kuluttajien pitäisi tuntea vastuunsa. Jos et halua olla omalta osaltasi vastuussa tukiasemasäteilyn lisääntymisestä, lopeta kännykän, tablettien ja kannettavien käyttö langattomaan nettiselailuun. Varsinkin videoiden katselu ja langaton lataaminen lisää säteilyä merkittävästi.

Katso muuten miten langattoman teknologian mikroaaltosäteily on kasvanut kaupunkialueilla:

http://media.portland.indymedia.org/images/2010/06/400491.jpg


Vieras

#27 Re: Ei kannata, oireet vain lisääntyvät

09.11.2013 06:43

#1: Skeptikko - Ei kannata, oireet vain lisääntyvät

Kyllä kyseisen ongelman suhteen on noustava" barrikaadeille"

Olen itse myös s-yliherkkä joka johti siihen, että ryhdyin tuotesuunnittelijana ja terapeuttina suunnittelemaan tulevaisuuden taloa jossa kyseiset haitat  on poistettu mahd.kattavasti. jos haluat lisä tietoa niin soita p.044-2525516 Oscar

 

Riskit esiin

#28 Ihminen on asetettava tekniikan edelle

12.11.2013 15:53

Faktaa alkaa jo löytyä. Sitten kun itse lopulta alkaa oireilla, viimeistään alkaa uskoa asiaan. Silloin on kuitenkin jo liian myöistä toimia. Monilla voi kestää aikansa kunnes oireet ilmaantuvat ja osalle niitä ei välttämättä tule. Lapsemme ovat kuitenkin liian tärkeitä riskeerataksemme heidän terveytensä, narkoleptikot riittäkööt, ja mastot on ehdottomasti saatava pois koulujen ja päiväkotien läheisyydestä ja asia on tutkittava perinpohjin myös Suomen viranomaisten taholta eikä piilotettava päätä pensaaseen. Lähetuystehoja on laskettava muuallakin ja pakotettava operaattorit käyttämään samaa verkkoa, jotta jokainen ei rakentele omia lähettimiään vierekkäin.
Vähennetään langattomien käyttöä.

#29 Re: Näe kokonaisuus ja ryhdy eettiseksi kuluttajaksi

12.11.2013 16:03

#26: Perehtynyt - Näe kokonaisuus ja ryhdy eettiseksi kuluttajaksi

Hyvä kommentti. Laitteiden käyttö vähenee sitä mukaa kun ihmiset herkistyvät erilaiselle sähkösaasteelle. Aikaisemmin meitä oli vain muutama, mutta oireet koko ajan lisääntyvät. Kaikki eivät vain tiedosta vielä mistä oireet johtuvat, mutta niistä aiheutuu jo mittava kansantaloudellinen menetys mm. työtehon ja -kyvyn alenemisena.

Seuraava kapula - jos sellaista tulee on myös ihan peruspuhelin ja sekin vain hätäkäyttöön. Nytkin pidän puhelinta enimmäkseen pois päältä. Kunhan vaihdan asuntoa, tulee myös lankaliittymä harkintaan.

Pahinta on että jos muutat puhtaalle aluelle, et voi olla varma koska viereen tupsantaa masto. Näin ei saa olla. Verkkojen suunnittelu on tehtävä pitkän aikavälin suunnitteluksi ja julkiseksi. Tai vaihdettava päättäjät.


Vieras

#30 Re: Näe kokonaisuus ja ryhdy eettiseksi kuluttajaksi

13.11.2013 06:47

direktiivi

#31 EY direktiivi

13.11.2013 14:50

Oletteko huomanneet sähkömagneettisia kenttiä koskevan EY direktiivin (2004/40/EY).

Siinä työantaja joutuu selvittämään asiaa. EU:sta on paljon harmia, mutta joskus jotain hyvääkin. Muuten olemme välillä melko voimattomia virkamiehiämme vastaan, jotka ajavat pääasiassa teollisuuden etua ja tekevät polittisia päätöksiä, ei ihmisten hyvinvointiin, terveyteen tai tiedonsaantioikeuteen perustuvia.
Tiina Kallioinen

#32 Re: EY direktiivi

14.11.2013 07:36

#31: direktiivi - EY direktiivi

En tiennyt tuollaisesta, hienoa, pitääkin tutkia se !

 

Toinen perehtynyt

#33 Re: Tukiasemasäteily aiheuttaa neurologisia oireita

14.11.2013 13:17

#14: Perehtynyt - Tukiasemasäteily aiheuttaa neurologisia oireita

Kyllä, oireita aiheuttaa. Meilläkin olisi kiva oma piha viettää siellä esim. kesäpäiviä. Valitettavasti juuri pihassa säteily saa olon tuntumaan niin epämiellyttävältä, että kauaa siellä ei viitsi olla. Matkapuhelinmastot ovat liian lähellä, vain noin sadan metrin päässä. Mikroaaltosäteilyä mittaava mittari on ostettu ja mittauksia tehty sisällä ja ulkona. Sisälläkin ne ylittyvät kansainvälisistä turvasuosituksista eli max. 10 µW/m2. Ulkona onkin sitten paljon kovemmat lukemat. Tukiasemat ovat todellinen riesa, niiden sijoitteluun ja voimakkuuksiin pitäisi kiireesti pystyä puuttumaan. Aivan järkyttävää, että Suomessa on noin välinpitämätön suhtautuminen ympäristön aiheuttamaan terveysriskiin.

Tauno.

#34 Mikroaaltolähettimet

18.11.2013 08:37

Millä tavalla matkapuhelinverkot ja mikroaaltolähettimet liittyvät toisiinsa? Mikroaaltouunissa on mikroaaltolähetin.
Matkapuhelinverkon tukiasemien määrään vaikuttaa maamme pinta-ala ja etäisyydet enemmän kuin väkiluku. Myös harvaanasutuilla alueilla pitäisi olla jonkinlainen puhelinverkko käytössä.
Tutkija

#35 Re: Mikroaaltolähettimet

22.11.2013 08:34

#34: Tauno. - Mikroaaltolähettimet

Siis mikroaaltouuni ja kännykkätukiasema säteilevät samantyyppistä mikroaaltosäteilyä, sillä erotuksella että uuni on suojattu, kun taas tukiasemat ovat tuolla yhdyskuntarakenteen ja luonnon keskelle vapaasti ripoteltuna. Suomessa on muuten erittäin kummallinen tapa sijoittaa antennit etenkin koulujen katoille, luulisi että operaattoreilla ja virkamiehillä olisi sen verran tajua varovaisuusperiaatteesta, että edes tällaiset räikeimmät tapaukset vältettäisiin.

insinööri

#36 Päinvastoin, tukiasemia koulujen ja päiväkotien lähelle

09.12.2013 16:07

Tosin kuin voisi kuvitella, pitäisi tukiasemia lisätä koulujen ja päiväkotien ym. lähelle.

Nyt varmaan monella alkaa otsasuoni pullottaa - kerronpa totuuden. Säteily noudattaa luonnonlakia 1/r^2 jolloin säteily pienenee varsin nopeasti kun mennään kauemmaksi tukiaseman antennista. Ajatelkaapa miten kova säteily itse kännykästä lähtee kun puhelin on pään vierellä! Lähellä tukiasemaa, hyvässä kentässä, puhelin säätää lähetystehonsa hyvin pieneksi joten säteily pysyy hyvin pienenä. Kun tukiasema on kaukana lähettää kännykkä täydellä teholla! Mikäli tukiaseman kautta ei ole yhtään puhelua käynnissä on tukeaseman säteilykin hyvin pientä.
Perehtynyt

#37 Re: Päinvastoin, tukiasemia koulujen ja päiväkotien lähelle

01.01.2014 10:48

#36: insinööri - Päinvastoin, tukiasemia koulujen ja päiväkotien lähelle

Kouluissa lapsilla ei pitäisi olla mitään erityisiä syitä puhua juurikaan kännykällä, sillä heidänhän on tarkoitus keskittyä opetukseen ja välitunneilla olla kaverien kanssa. Siksi perustelusi ontuu.

Kännykkä toimii hyvin heikossakin kentässä. Jos halutaan välttää haitta, joka seuraa siitä, että kännykkä nostaa tehoja, säteilyturvallisuuden näkökulmasta tulisi käyttää handsfreetä tai kuuloketoimintoa -- ei nostaa tukiaseman tehoa. Näin säteilyaltistus pienenee eniten.

Säteilyturvallisuuden ja -terveyden näkökulmasta langalliset yhteydet ovat aina parhaita: lankapuhelin ja langalliset Internet-yhteydet. Lankapuhelimia voidaan kytkeä myös valokuituun. Langallisia yhteyksiä tulisi suosia aina myös kouluissa. Lapset ovat erityiset haavoittuvaisia säteilyn vaikutuksille.

Insinööri ajaa nyt muiden kuin lasten ja ihmisten asiaa

#38 Re: Päinvastoin, tukiasemia koulujen ja päiväkotien lähelle

20.01.2014 14:39

#36: insinööri - Päinvastoin, tukiasemia koulujen ja päiväkotien lähelle

Tuo oli insinöörin vastaus. Kysypä samaa lääkäriltä.

Tukiasema lähettää jatkuvasti kovaa tehoa lähellään, kun taas kännykkä vain kerran-pari sekunnissa ja kovimmillaan vasta puhelun yhteydessä. On siis todellä törkeää sijoitella tukiasemia pienten lasten sekä koululaisten läheisyyteen. Kouluthan muutenkin pyritään sijoittamaan kunnan halvimalle tontille, mikä ei kenellekään muulle ole kelvannut. Näin ainakin Espoossa.


Vieras

#39

02.03.2014 20:47

Erittäin tärkeää asiaa.Kiitos aloitteentekijälle.Itse sairastettuani olen todella onneton näiden kaikkien sähkölaitteiden kanssa.Tietokoneella olo on myrkkyä,välittömästi päänsärky ja huimaus sekä kasvojen ja kaulan palamista.Siis mahdoton olotila tämän tietokoneen läheisyys.Samaa huonoa oloa tunnen välittömästi,ollessani tukiasemien läheisyydessä.Kaikkea tätä sairasta teknologiaa vastaan on taisteltava kaikin järkevin keinoin,ennenkuin lapset ja nuoret saa tämän herkkyyden.

Vieras

#40

03.03.2014 20:55

Yksi tärkeimmistä asioista tässä nykymaailman kännykkähurmos maassa!
Miksu

#41 Oirehtija

05.03.2014 15:27

Asun hervannassa ahvenisjärventiellä. Täällä erään kerrostalon katolla on tukiasemia kolme kappaletta eri suuntiin.

Olen tässä kohta asunut 5 vuotta. Nyt alkaa selvetä mistä tämä jatkuva masennus, korvien soiminen, silmien "lumisade", burnout ja selittämätön väsymys johtuvat. Jatkuvassa stressissä oleminen sairastuttaa ja tuo säteily nimenomaan on jatkuvaa 24/7/365 tapahtuvaa stressiä.

Tukiasemat pitää olla julkista tietoa, että tietää muuttaa mahdollisimman kauas niistä. En muista onko tuo tukiasema aina kököttänyt tuolla katolla, mutta sen muistan, että vasta viimekuukausina olen kiinnittänyt siihen huomiota. Jos ihmiselle ei kerro mistä oireet johtuu niin he eivät tiedä, että se on se tukiasema.

Harkitsen muuttamista. En halua enää asua kerrostalossa, jonka katolla on kolme tukiasemaa. Naapurien wlanit ja kännykät vielä tuohon päälle niin ihmisarvoinen elämä on tuhottu.
Miksu

#42

06.03.2014 21:08

Tiina Kallioinen
Adressin tekijä

#43 Re: Oirehtija

15.03.2014 17:12

#41: Miksu - Oirehtija

Kiitos Miksu viestistäsi ja videolinkistä !

Hoitaja

#44 Re:

25.03.2014 17:30

#18: -

Tuli vaan mieleeni, että kuvailemasi oireet sopisivat myös kilpirauhasen vajaatoimintaan. Kannattaa siis käydä kilpirauhastutkimuksissa, joissa mitataan kaikki eri kilpirauhasarvot. Kaikkia ei nykyään enää tehdä kuin erikseen vaadittaessa, jos sittenkään. Kännykkäsäteily saattaa silti olla myös kilpirauhasen toimintahäiriön aiheuttaja, jos oireet siitä tulevat, koska myös radioaktiivinen säteily (joka on myös Fukushiman yms. myötä lisääntynyt) vaikuttaa erittäin haitallisesti kilpirauhaseen.


Vieras

#45 Tästä nimenomana on kysymys.

29.04.2014 11:05

Popcorn

#46 Popcornin paahtaminen kännykällä

08.05.2014 09:10

Oletteko kokeilleet paahtaa popcornia kännykällä? Tämän luulisi olevan helppo testata.
https://www.youtube.com/watch?v=munalYhAP4E

Olisiko laitteiden ja käytettyjen taajuuaslueiden suhteen eroja. uusei entistä matalataajuisempi 4g verkko pitäisi olla tähän käyttöön vielä parempi. Paahtamista pitäisi kokeilla myös tukiaseman läheisyydessä. Onko kellään talon katoilla aeemaa jossa voisi kokeilla?

Vieras

#47

12.05.2014 07:23

Kuinka monta tuhatta nukkuu tieetämättään huonosti sen takia, että hänellä on tukiasema katollaan?
jotain tietävä

#48 KÄYTETÄÄN AIVAN VÄÄRÄÄ MITTAYKSIKKÖÄ!

14.05.2014 15:44

Olen usein ihmetellyt, miksi näissä kaikissa raja-arvomäärityksissä käytetään mittayksikkönä säteilyn TEHOA pinta-alayksikköä kohden eli W/m2, kun kaiken järjen mukaan biologisista vaikutuksista puhuttaessa relevantti suure olisi säteilyn KENTÄNVOIMAKKUUS yksikkönä V/m tai A/m. Tehosta, joka on verrannollinen kentänvoimakkuuden NELIÖÖN, puhuminen on jotenkin järkevää vain silloin, kun kyse on säteilyn lämpövaikutuksesta, mutta puhuttaessa säteilyn mahdollisista solutason biologisista haitoista nämä mitä ilmeisimmin johtuvat säteilyn voimakkuudesta itsestään, eivätkä suinkaan sen toisesta potenssista, jota kuvaa teho.

Ihmetyksekseni edes riskeistä varoittavat tahot eivät ole tajunneet tätä huijausta: puhumalla tehoista kentänvoimakkuuden sijaan saadaan säteilymittaustulosten erot raja-arvoihin nähden näyttämään kansalaisten silmissä valtavan suurilta ja mitatut säteilyarvot niihin nähden suorastaan naurettavan pieniltä, ja näin voidaan pitää yllä tätä valheellista turvallisuususkottelua.

Esimerkiksi jos koulun pihalla mitataan tehoarvoja 1mW/m2, viranomaiset voivat vakuutella, että mitään vaaraa ei voi olla, koska arvo on vasta kymmenestuhannesosa heidän rajastaan 10W/m2. Todellinen ero haitat ratkaisevassa kentänvoimakkuudessa on kuitenkin tällöin vain satakertainen tähän erittäin kyseenalaiseen rajaan nähden. Vastaavasti teho-eron ollessa 100 säteilyn todellinen voimakkuusero on enää 10 jne.

Voisivatko jotkut aktivistit nostaa myös tämän räikeän mittayksiköllä hämäämisen julkisuuteen foorumeillansa.

jotain tietävä

#49 jatkoa

15.05.2014 07:18

Asia on verrattavissa vaikka melun aiheuttamien haittojen tutkimiseen. Äänen voimakkuuksia määritettäessäkään ei puhuta ääniaaltojen kantamasta tehosta, joka on epäolennaista, vaan suureena käytetään itseään painetta, josta aallot muodostuvat ja joka haitatkin aiheuttaa. Äänenpaineen hyvin laajan vaihteluvälin tekemiseksi ihmiselle ymmärrettävämmäksi käytetään yleensä vielä desibeliasteikkoa, mikä tekee vertailut helpommaksi.
tunari

#50 Re: Re: _duck

19.05.2014 20:29

#8: Perehtynyt - Re: _duck

Kun joku hyökkää ranskaan kauanko menee että kaikki tietoliikenne puhelimet yms on tuhottu?

 

noin 2 minuuttia ehkä jopa 5...