Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Varpu Haavisto

#1476 Gaza-Israel -konfliktin taustoja

05.12.2012 11:15

Gaza-Israel -konfliktin taustoja

Vastine Satakunnan Kansassa 25.11.2012 julkaistuun Riikka Lehtovaaran Gaza-artikkeliin ”Kostajat”.


Hyvin harvoin on tullut vastaan yhtä heikosti laadittua ja yhtä suuria asiavirheitä sisältävää taustoitusta kuin Satakunnan Kansan Riikka Lehtovaaran Gaza-artikkeli ”Kostajat” (25.11.2012). Demokraattisen maan tiedotusvälineiden tulee edustaa korkeampaa tietotasoa ja paljon suurempaa luotettavuutta, koska niillä yhä vielä on suuri vaikutus ihmisten maailmankuvan muodostumiseen ja käsitykseen siitä, mitä maailmassa on tapahtumassa. Näin heikon artikkelin julkaiseminen on suuri häpeä tiedotusvälineelle. Se pieni oikaisu, jonka lehti julkaisi jutun törkeimpään väitteeseen, että vuonna 2009 edellisen kriisin aikana olisi saanut surmansa
300 000 gazalaista (todellinen luku on noin 1400), on aivan liian vähäinen korjaus juttuun, joka sisälsi paljon muitakin yhtä kevyesti totuuteen suhtautuvia roiskaisuja.

Jutussa väitettiin mm., että tämän kuun yhteenotto sai alkunsa Hamas-johtajan Ahmed Jabarin surmaamisesta. Todellisuudessa tilanteen eskaloituminen alkoi 10.11., jolloin palestiinalaiset terroristit ampuivat Israelin puolelle armeijan partioautoon panssarintorjuntaohjuksen, joka haavoitti neljä sotilasta, kahta vakavasti. Tämän jälkeen alkoi Gazasta intensiivinen rakettituli, jolloin kolmen päivän aikana Etelä-Israeliin ammuttiin yli 120 rakettia.

Israel vastasi 14.11. tekemällä täsmäiskun Hamas-johtajaa Ahmed Jabaria vastaan. Jabari oli vastuussa terrori-iskujen suunnittelusta, rahoittamisesta ja järjestämisestä ja useista väkivallan eskaloitumisista Gazan ja Israelin rajalla. Satakunnan kansa siteeraa tuntematonta Hamas-lähdettä, jonka mukaan Jabari olisi ollut muka ”merkittävä rauhanneuvottelija”. Rauhan mainitseminen Jabarin yhteydessä lienee toimittajan mielikuvitusta, sillä Hamasin peruskirjassa sanotaan: ”Aloitteet ja niin sanotut rauhanomaiset ratkaisut ja kansainväliset konferenssit ovat islamilaisen vastarintaliikkeen periaatteiden vastaisia. Palestiinan kysymykseen ei ole muuta ratkaisua kuin jihad. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajan tuhlausta ja turhia ponnisteluita.”(Artikla 13)

Ehkä Satakunnan Kansa tarkoittaa ”rauhanneuvotteluilla” tässä tapauksessa sitä, että Jabari oli vastuussa myös vuonna 2006 Israeliin tehdystä iskusta, jossa tapettiin useita israelilaissotilaita ja kidnapattiin nuori Gilad Shalit. Jabari johti neuvotteluja, joissa lopulta Shalit saatiin viiden vuoden vankeuden jälkeen vapautettua yli tuhatta terrori-iskuihin osallistunutta vankia vastaan. Näiden joukossa oli esimerkiksi Sbarro-ravintolaan vuonna 2001 tehdyn itsemurhaiskun suunnittelijat (iskussa kuoli 15 ihmistä, joukossa 7 lasta ja yksi raskaana ollut nainen), Nataniaan pääsiäisenä 2002 tehdyn iskun suunnittelijat (seder-juhlaan tehdyssä iskussa kuoli 30 juhlijaa ja haavoittui 140) jne.

Listaa kaikkein pahimpiin iskuihin osallistuneista vaihdossa vapautetuista terroristeista voi lukea täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Gilad_Shalit_prisoner_exchange

Mitään tekemistä tällä Jabarin toiminnalla ei ollut rauhan tai rauhanneuvottelujen kanssa, vaan neuvotteluissa oli kyse yhden israelilaisperheen viisi vuotta kestäneen piinan käyttämisestä kiristysvälineenä. Jutussa väitettiin, että Hamas on Israelia halukkaampi pitkään aselepoon. Hamasin ja Israelin välillä on solmittu kaksi kertaa aikaisemmin aselepo. Ensimmäisen aselepo kesti 26.11.2006 -−15.5.2007. Tämän ”aselevon” aikana Hamas ampui Etelä-Israelin siviiliasutuksiin 315 rakettia, Israel ei vastannut iskuihin. Toinen aselepo solmittiin 19.6.2008−19.12.2008, noiden kuuden kuukauden aikana Hamas ampui Israeliin 530 rakettia. Yksistään vuonna 2008 Gazasta ammuttiin 3 200 rakettia Israeliin. Vasta aivan vuoden 2008 viimeisinä päivinä Israel aloitti operaation ”Valettu lyijy” Hamasin rakettitulta vastaan.

Totta kai Hamas on halukkaampi tällaisiin ”aselepoihin”, joita se itse rikkoo halutessaan, mutta jotka Israel pitää. Koko islamilaisen aselevon käsitettä ei ymmärretä ilman kunnollista taustoitusta. Sen mallina on Muhammedin aikanaan mekkalaisten kanssa solmima aselepo, ”hudna”, jonka tarkoitus on ainoastaan palvella islamin etua ja antaa sen joukoille aikaa kerätä voimiaan vihollisen lyömiseen ja joka voi aina olla vain väliaikainen tila.

Jutussa väitettiin, että ”miljoonat eri maissa asuvat palestiinalaiset ovat vaatineet itselleen omaa valtiota jo 1900-luvun alusta”. Tämäkin on toimittajan mielikuvituksen tuotetta ja historiallinen anakronismi. Eri arabijohtajilla ja -heimoilla oli erilaisia poliittisia tavoitteita ensimmäisen maailmansodan aikana Lähi-idässä, kun alueita hallinnut turkkilainen imperiumi oli hajoamassa. Mutta käsite ”palestiinalainen” on luotu vasta 60-luvulla, ja sen keinotekoisuus käy hyvin ilmi Palestiinan YK-edustuston nettisivuilla, jossa ”palestiinalainen” määritellään arabiksi tai juutalaiseksi, joka asui Palestiinan alueella ennen vuotta 1947. Myös Palestiinassa asuneiden arabi-isien lapset katsotaan palestiinalaisiksi, mutta ei juutalaisten lapsia. Lisäksi sanotaan, että Palestiinan arabit ovat erottamaton osa arabikansaa. (http://www.un.int/wcm/content/site/palestine/pid/12363)

Jutussa väitetään, että rauhaa ei tule, koska ”kumpikaan osapuoli ei tunnusta toistaan”. Yhtäläisyysmerkin vetäminen sen väliin, että Hamas ei tunnusta minkäänlaista oikeutta Israelin olemassaoloon ja Israel ei voi neuvotella hallinnon kanssa, joka on asettanut uskonnolliseksi tavoitteekseen ja kansalaistensa velvollisuudeksi sen tuhoamisen ja joka viljelee antisemiittistä kiihotusta (Katso Hamasin perussopimus, esimerkiksi artiklat 6, 11, 14, 15, 32), on moraalista valehtelemista.
Hamasin perussopimus (otteita):
http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=16&TMID=84&FID=1345

Satakunnan Kansan jutun tekee erityisen tympeäksi se, että kerrotaan tunteisiin vetoavasti konfliktin toisen osapuolen siviilien kärsimyksistä (viitataan raunioista esiin pistäviin kouluvihkoihin yms.) Siviilien kärsimys on aina tuskallista, mutta tässäkin on ulkopuolisen muistettava, että kärsimyksestä voi tehdä halpahintaista mielipiteiden manipulointia. Israelissa elää tuhansia perheitä, jotka kärsivät rakkaidensa menetyksestä palestiinalaisissa terrori-iskuissa, ja tuhansia ihmisiä, jotka ovat pysyvästi vammautuneet Hamasin terrorin seurauksena, entä näiden ihmisten tarinat?

Gazalaiset valitsivat demokraattisissa vaaleissa itselleen hallinnon, joka ”haluaa istuttaa jihadin hengen kansan sydämiin”, joka syyttää juutalaisia kaikista vallankumouksista, sodista, korruptiosta, maailman kontrolloimisesta, kapitalismista, kommunismista jne., joka kieltäytyy periaatteellisesti rauhasta ja tekee naapurinsa hävittämisestä kansansa pyhän velvollisuuden. He joutuvat nyt kärsimään oman hallintonsa brutaaliuden seurauksista, mutta kuka vapauttaisi gazalaiset Hamasista ja sen levittämästä ideologisesta myrkystä?

Varpu Haavisto

Hamasin historiasta, ideologiasta ja toiminnasta voi lukea lisää mm. täältä:
http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=16&TMID=842&FID=1209
STT

#1477 Netanjahu joutunee arvosteluryöpyn kohteeksi Saksassa

05.12.2012 22:34

Netanjahu joutunee arvosteluryöpyn kohteeksi Saksassa

STT
02:10 (Päivitetty 09:22)
http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/netanjahu-joutunee-arvosteluryopyn-kohteeksi-saksassa/1276497

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu saapuu tänään vierailulla Saksaan, missä hänen odotetaan saavan arvostelua juutalaissiirtokuntien laajentamisesta.

Israel päätti rakentaa lisää asuntoja Länsirannan siirtokuntiin sen jälkeen kun YK antoi palestiinalaisille tarkkailijavaltion aseman. Saksa pidättäytyi äänestyksestä Israelin pettymykseksi.

Matkallaan Saksaan Netanjahu pistäytyy Tshekissä. Tshekki oli niitä harvoja maita, jotka vastustivat palestiinalaisten aseman vahvistamista.

Keskustelu:
http://www.ksml.fi/yhteiso/keskustelu/posts/list/60172.htm
IL

#1478 "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

05.12.2012 23:12

"Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

Keskiviikko 5.12.2012 klo 13.42

Verkossa leviää kummallinen kutsu rituaaliin, jossa Suomi halutaan vihkiä saatan´alle.

Turun Hengentieteen Seuran sivuilla kerrotaan seuran tapahtumasta, jossa Suomi vihittäisiin Saata´nalle ja Luciferille 8. joulukuuta. Tämä olisi ilmeisesti vastaveto sille, että katolinen kirkko vihkii Suomen Neitsyt Marialle samana päivänä. Tapahtuman Facebook-sivu on kerännyt runsaasti jäseniä.

Huomiota herättävä tapahtuma on nostattanut paljon tyrmistystä erityisesti kristillisissä piireissä. Mystinen rituaali olisi tarkoitus järjestää helsinkiläisen Horror-Shopin tiloissa.

Iltalehti tavoitti Horror-Shop-levykaupan omistajan kommentoimaan kummallista tapahtumaa.

- Onhan se hellyyttävää, kun uskovaiset provosoituvat niin hurjan helposti. Kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti - mitään tapahtumaa ei olla järjestämässä, levykaupan omistaja Sami Haavisto sanoo.

Haavisto painottaa, että hän vastaa aiheeseen vain omasta puolestaan eikä edusta millään tavalla Turun Hengentieteen Seuraa. Iltalehti ei tavoittanut ketään seurasta kommentoimaan asiaa. Seura on perustettu huumorimielellä.

IL
Kaj Kaskuberg
Vieras

#1479 174 maata vaatii Israelia avaamaan ydinvoimalansa ja ydinasevarastonsa kansainvälisille tarkastuksil

05.12.2012 23:32

http://api.ning.com/files/7rFwCQz13bTumkCO30jMi2PphqNgXQ1aTWVc2BJcZtiQHamAb8pB0f...

174 maata vaatii Israelia avaamaan ydinvoimalansa ja ydinasevarastonsa kansainvälisille tarkastuksille

YK:ssa 174 jäsenmaata on vaatinut Israelia sallimaan tarkastukset ydinvoimalassaan ja ydinasevarstoissaan. Israel on tänään Lähi-idän ainoa ydinasevaltio ja uhka maailmanrauhalle. Israelilla arvellaan olevan noin 400 ydinkärkeä ja sen olevan maailman neljänneksi tai viidenneksi suurin ydinasevalta ja ainoa ydinasejäteistä, joka ei ole allekirjoittanut mitään ydinaseita ja ydinvoimaa koskevia kansainvälisiä sopimuksia. Israel on ydinasevaltiona yhtä lainsuojaton kuin Pohjois-Korea. Israelin ydinasevarastot ovat kuitenkin monikertaiset Pohjois-Koreaan verrattuna.

suositus, ei sitova.

#1480 Re: 174 maata vaatii Israelia avaamaan ydinvoimalansa ja ydinasevarastonsa kansainvälisille tarkastu

05.12.2012 23:37

#1479: Kaj Kaskuberg - 174 maata vaatii Israelia avaamaan ydinvoimalansa ja ydinasevarastonsa kansainvälisille tarkastuksil

- YK vaatii Israelia avaamaan ydinlaitoksensa kansainvälisille tarkastajille, ja allekirjoittamaan NPT-sopimuksen mahdollisimman pian, millä pyritään estämään ydinaseitten leviämistä maailmalla. YK äänesti esityksestä maanantaina hyväksyen sen äänin 174 – 6, kuusi pidättyi. Päätös on luonteeltaan suositus, ei sitova.
http://www.timesofisrael.com/un-calls-on-israel-to-open-nuclear-facilities/

Tämä vihkimys myös 8.12.12

#1481 Re: "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

05.12.2012 23:44

#1478: IL - "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

Pyhän Neitsyt Maarian kunnioitus

Vapahtajamme Äidille neitsyt Maarialle Jumala on suonut suuremman pyhyyden
mitan kuin kenellekään muulle luodulle. Sitä vaati se ylevä tehtävä, johon
Maaria oli kutsuttu: olemaan ihmiskunnan Lunastajan Äitinä. Jumala varjeli hänet
perisynniltä: varusti hänet elämän ensi silmänräpäyksestä asti pyhittävällä
armolla, jonka me saamme vasta p. Kasteessa. Maaria on vaimo, joka on käärmeen
kanssa vihoissa. (Moos 3:15). Vähimmälläkään synnillä ei ole häneen pääsyä,
hänen tahtonsa oli aina sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa ja valitsi sen, mikä
oli täydellisempää. Hän on täydellisin Neitsyt ja samalla Jumalan Pojan
todellinen Äiti, neitsyt ennen ja jälkeen, ainainen Neitsyt. Hän on Jumalan
Äiti, sillä hänen lapsensa on iankaikkinen Jumala, Sana, joka oli alussa Jumalan
tykönä. (Joh 1:1). Hän on toinen Eeva: kaikkein Jumalan lasten hengellinen Äiti,
joka meidät ristin juurella suurin kivuin Jumalan lapsiksi synnytti. Hän on
Taivaan kuningatar, kirkkauden asuntoon otettu sieluinensa ja ruumiinensakin jo
ennen yleistä ylösnousemista. Hänen rukouksensa on kaikkein voimallisin ja
tehokkain, hänen palavin halunsa on, että ihmiset, joiden lunastukseksi hänen
Poikansa veri vuoti, tulisivat kaikki autuaiksi. Sen tähden turvautukaamme
nöyrinä ja luottavaisina Maarian puoltorukoukseen, varsinkin uskokaamme hänelle
kuolinhetkemme, että silloin saisimme synnistä puhdistettuina siirtyä ajasta
autuaaseen iankaikkisuuteen.

Taivaan kuningatar Raamatussa:
Jeremia 7:
18
Jeremia 44: 17-19 ja 25

Ilmestyskirja
18: 7

Traditio

#1482 Re: Re: "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

05.12.2012 23:48

#1481: Tämä vihkimys myös 8.12.12 - Re: "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä


Vuonna 381 alkoivat epäviralliset rukoukset neitsyt Marialle Jumalan äidille ja taivaan kuningattarelle.

Vuonna 431 Efeson kirkolliskokouksessa otettiin käyttöön Marian palvonta sekä käsite Jumalan äiti. Babyloniassa rukoiltiin taivaan kuningatarta, joka oli neitsyt. Taivaan kuningatar kuvattiin äitinä, jolla oli lapsi sylissään.

Vuonna 600 Rooman kirkko otti käyttöön Marian ja kuolleiden pyhimyksien rukoilemisen.

Vuonna 787 Nikean kirkolliskokous laillisti ristin, kuvien ja pyhäinjäännösten palvonnan.

Vuonna 1229 Valencian kirkolliskokous kielsi Raamatun ns. maallikoilta ja asetti sen kiellettyjen kirjojen joukkoon.

Vuonna 1545 Trenton kirkolliskokouksessa päätettiin perimätiedon (traditio) olevan yhtä luotettava kuin Raamattu. Trenton kirkolliskokouksessa myös ns. apokryfiset kirjat lisättiin Raamattuun.

Vuonna 1854 Paavi Pius IX julisti Neitsyt Marian siinneen saastattomasti.

Vuonna 1870 Paavi Pius IX julisti opin paavin erehtymättömyydestä.

Vuonna 1931 paavi Pius XI vahvisti uudelleen opin Neitsyt Mariasta, Jumalan äitinä.

Vuonna 1950 paavi Pius XII julisti dogmin Neitsyt Marian taivaaseen ottamisesta.

Idän kirkolla on vain yksi ikonograafinen tyyppi 900-luvulta. Kuva esittää pyhien Joakimin ja Annan kohtaamista Jerusalemin Kultaisella portilla. Itäisen tradition mukaan näet Marian sikiäminen tapahtui sillä hetkellä. Läntinen ikonografia on runsaampaa.
"Marian vanhemmat, Joakim ja Anna, eivät vanhoilla päivillään saaneet lasta. Joakim lähti Juudean erämaahan etsimään Jumalan tahtoa asiassa.Kun Joakim oli palaamassa erämaasta, enkeli ilmoitti äiti-Annalle, että hänen on mentävä Joakimia vastaan Jerusalemin Kauniin portin luo. Kun Anna tuli portin alle, Pyhä Henki siitti Marian Annan kohtuun samalla tavalla kuin Jeesuksen Marian kohtuun."
Varhaisimpiin Perisynnittömän tyyppeihin kuuluu Ilmestyskirjan aurinkoon puettu Nainen. Lourdesin ilmestysten aikaan
syntyi uusi tyyppi. Viime aikoina yleiseksi on tullut myös fatimalainen perisynnittömän kuva.
Perisynnittömän ympärille on usein sijoitettu raamatullisia symboleja: suljettu puutarha, lilja, tahraton peili, seetri, Nooan
arkki.

Faktaa vai fiktiota?

#1483 Re: "Suomen vihkiminen saata´nalle" ihmetyttää netissä

05.12.2012 23:52

Heikki Jouppila
Vieras

#1484 Sinivalkoinen totuus

06.12.2012 23:00

ILKKA torstai 6.12.2012

Mielipide yleisöltä

Sinivalkoinen totuus

linkistä

torstai 06.12.2012

Itsenäisyyspäivän lähetessä tulevat mieleen sodat, joissa pieni Suomi otti mittaa Suuresta ja Mahtavasta.

Taisteluiden ansiosta
salkoihin nostetaan 6.12. sinivalkoinen ristilippu. Näyttää kuitenkin erään
sinivalkoisimman puolueen edustajan, Pertti Salolaisen, mielestä unohtuneen,
että on toinenkin sinivalkoinen lippu, jolla on verellä ostettu oikeus liehua
maansa ja kansansa symbolina, vaikkakin alueensa ainoaa demokratiaa edustaen.

Salolaisen antamista
kommenteista Yle:n Aamu-tv:ssä heijastuu Israelin valtion tuhoamisella
avoimesti uhkaavien arabimaiden liehittely palestiinalaiskortilla.Sinivalkoinen
Suomi on saanut kiusallista julkisuutta, kun natsien saattamista oikeuden eteen
ajava Simon Wiesenthal-säätiö on puuttunut Salolaisen puheisiin. Tämä sattui
juuri, kun toisen väristä lippua liehuttavan Tuomiojan lausunnot Israelista
natsivaltiona olivat kutakuinkin unohtuneet.

Fokus faktoihin

Kauhava

********************************************************

Kommentti

"Kuulkaa Herran sana, te kansat, ilmoittakaa kaukaisissa merensaarissa ja sanokaa: Hän, joka Israelin
hajotti, on sen kokoava ja varjeleva sitä niinkuin paimen laumaansa."

Jer. 31:10

Siunattua sinivalkoista itsenäisyyspäivää kaikille!

Heikki Jouppila

Juhani Starczewski

#1486 Hävettää suomalaisena Suomen liitto villin aasin kanssa!

09.12.2012 21:28


Hävettää suomalaisena Suomen liitto villin aasin kanssa, siitä ei hyvää seuraa. Parempi olisi liitto Iisakin kanssa, hänen kanssaan Jumala solmi lupauksen liiton ja se on nyt Suomelta suljettu!

Koraanikin todistaa: Totisesti, rumin ääni on aasin hirnunta. (Koraani, 31:19-20)

Suomi on liittoutunut Ismaelin kanssa ja saa kokea tuon villin aasin menoa nahoissaan tästä lähtien enenevässä määrin. Hänestä - Ismaelista - tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa.

Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi - Israelin - lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat. Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.Mutta sinä, Daniel, lukitse nämä sanat ja sinetöi tämä kirja lopun aikaan asti. Monet sitä tutkivat, ja ymmärrys lisääntyy.Ja minä kuulin, mutta en ymmärtänyt, ja minä sanoin: "Herrani, mikä on oleva näitten päätös?" Niin hän sanoi: "Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Dan.12.html

Oikeassa olet, että maamme on nyt todella suuressa vaarassa ja pelaa ns. harakiriä aseella, joka on täynnä luoteja eli yhtään tyhjää laukausta ei voi enää ampua, vaan joka kerta, kun liipasinta painetaan myös luoti lähtee ja osuu kohteeseensa.Sillä lähellä on Herran päivä kaikkia pakanakansoja, myös Suomea: Niinkuin sinä olet tehnyt - Suomi - niin sinulle tehdään; kosto sinun teostasi kohtaa sinun omaa päätäsi.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ob.1.html

Joo, ristiriita on totta. Palestiinalaiset eivät halua noudattaa, eivätkä oikein ymmärräkään Israelin Jumalan Sanaa ja säädöksiä, siinä olet oikeassa. Nuo palestiinalaiset polveutuvat Aabrahamin orjattaresta eli Haagarista, jonka poika Ismael ei saanut lupausta Jumalalta vaan se "synnyttää" edelleen orjuuteen. Vielä Herran enkeli puhui hänelle: "Katso, sinä olet raskaana ja synnytät pojan ja kutsut hänet Ismaeliksi, sillä Herra on kuullut sinun hätäsi. Hänestä tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa."
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Moos.16.html
Näinhän tämä menee tänäkin päivänä!

Jumala ei tehnyt liittoa Ismaelin vaan Iisakin kanssa:
Ja Aabraham sanoi Jumalalle: "Kunpa edes Ismael saisi elää sinun edessäsi!" Niin Jumala sanoi: "Totisesti, sinun vaimosi Saara synnyttää sinulle pojan, ja sinun on pantava hänen nimekseen Iisak, ja minä teen liittoni hänen kanssaan iankaikkiseksi liitoksi hänen jälkeläisillensä. Mutta myös Ismaelista minä olen kuullut sinun rukouksesi; katso, minä siunaan häntä ja teen hänet hedelmälliseksi ja annan hänen lisääntyä ylen runsaasti. Hänestä on polveutuva kaksitoista ruhtinasta, ja minä teen hänestä suuren kansan. Mutta liittoni minä teen Iisakin kanssa, jonka Saara sinulle synnyttää tähän aikaan tulevana vuonna." Kun Jumala oli lakannut puhumasta Aabrahamin kanssa, kohosi hän ylös hänen luotansa.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Moos.17.html

Miksi juutalaiset ja arabit/muslimit vihaavat toisiaan?

#1487 Re: Hävettää suomalaisena Suomen liitto villin aasin kanssa!

09.12.2012 21:35

#1486: Juhani Starczewski - Hävettää suomalaisena Suomen liitto villin aasin kanssa!

Miksi juutalaiset ja arabit/muslimit vihaavat toisiaan?

Raamatussa on erittäin selvästi kerrottu syy tähän vihamielisyyteen ja se ulottuu takaisin aina Aabrahamin aikaan. Juutalaiset ovat Aabrahamin pojan Iisakin jälkeläisiä. Arabit ovat Aabrahamin pojan Ismaelin jälkeläisiä. Ismael oli orjattaren poika (1. Moos. 16:1-16) ja Iisak oli luvattu poika, joka perisi Aabrahamille annetut lupaukset (1. Moos. 21:1-3). Näin ollen oli luonnollista, että heidän välillään olisi jonkun verran epäsopua. Kun Ismael pilkkasi Iisakkia (1. Moos. 21:9), Saara pyysi Aabrahamia lähettämään Hagarin ja Ismaelin pois (1. Moos. 21:11-21). Tämän seurauksena Ismaelin sydämeen muodostui vielä enemmän halveksuntaa Iisakkia kohtaan. Enkelin Hagarille antaman ennustuksen mukaisesti Ismael olisi "oleva vastakkain kaikkien veljiensä kanssa" (1. Moos. 16:11-12).

Muhamettilaisuus, johon uskontoon useimmat arabit kuuluvat, on syventänyt tätä vihamielisyyttä. Koraanissa muslimeille annetaan näennäisesti ristiriitaisia ohjeita juutalaisista. Eräässä kohdassa muslimeja neuvotaan kohtelemaan juutalaisia veljinä ja toisessa kohdassa muslimeja kehotetaan sotimaan niitä juutalaisia vastaan, jotka kieltäytyvät kääntymään muhamettilaisuuteen. Koraani on eri mieltä siitä, kumpi Aabrahamin pojista oli lupauksen poika. Juutalaisten kirjoitusten mukaan se oli Iisak. Koraanin mukaan se oli Ismael. Koraani opettaa, että Aabraham oli aikeissa uhrata Ismaelin, eikä Iisakkia (vastoin 1. Moos. luvun 22 opetuksia). Tämä erimielisyys lupauksen pojan henkilöllisyydestä on lisännyt vihamielisyyksiä aina meidän päiviimme saakka.

On kuitenkin selvää, että muinaiset erimielisyydet Iisakin ja Ismaelin välillä eivät täysin selitä nykyisiä juutalaisten ja arabien välisiä vihamielisyyksiä. Itse asiassa juutalaiset ja arabit elivät suhteellisen rauhallisesti ja toisistaan piittaamatta vuosituhansien ajan Lähi-idässä. Tärkein syy vihamielisyyksiin on tuoretta perua. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdistyneet kansakunnat antoivat alueen Israelista juutalaisille; tämä maa-alue oli tuohon aikaan pääosin arabien (palestiinalaisten) asuttama. Useimmat arabit vastustivat ankarasti Israelin valtion perustamista tuolle alueelle. Arabivaltiot liittoutuivat yhteen ja hyökkäsivät Israeliin yrittäen ajaa heidät pois maasta, mutta he kokivat tappion. Aina noista ajoista lähtien Israelin ja sen arabinaapureiden välillä on ollut syvä vihamielisyys. Israel koostuu pienestä maa-alueesta jota paljon suuremmat arabivaltiot ympäröivät. Niitä ovat Jordania, Syyria, Saudi Arabia, Irak ja Egypti. Meidän mielipiteemme on, raamatullisesta näkökulmasta katsottuna, että Israel on oikeutettu itsenäisyyteen Jumalan Aabrahamin pojanpojalle ja hänen jälkeläisilleen antamassa maassa. Samanaikaisesti Israelin pitäisi etsiä rauhaa ja osoittaa kunnioitusta arabinaapureitaan kohtaan. Ps. 122:6 kuuluu, " Ole tervehditty, Jerusalem! Olkoon rauha sinulla ja ystävilläsi."


Vieras

#1488 Re: Re: Re: Näitäkään ei ole poistettu

12.12.2012 03:15

#1218: Kysymys! - Re: Re: Näitäkään ei ole poistettu

En ole toivomuksen kirjoittaja, mutta pyydän samaa kuin hän. "Näitäkään ei ole poistettu" kummittelee netissä, kun googlaa henkilön nimellä.

Gavriblock

#1489 Kaikuja villiaasin tietotoimistosta,

12.12.2012 16:43

Kaikuja villiaasin tietotoimistosta, muistuttaa joskus kuulemastani hevosmiesten tietotoimistosta:

HAMASIN ulkomaanasioitten toimiston johtaja, käytännössä sen ulkoministeri, jatkaa Israelin vastaista kiihotustaan ja kansalaisten itsetunnon kohottamista Gazassa levitellen valheita, joita pahasti rapistuneesta itsetunnosta kärsivät nuoret mielellään kuuntelevat ja uskovatkin, vaikka tosiasiat kertoisivatkin aivan muuta. Tämä osoittaa arabimielen oudon kaksijakoisuuden, toisaalta he ovat tiukasti kiinni reaalikäytännössä, mutta toisaalta he mielikuvissaan yhdistellen todellisia ja kuviteltuja asioita uskovat virtuaalitodellisuuteen, joka paremmin sopii heidän elämäntilanteeseensa. Tämä selittänee osaltaan Koraanissa olevat historialliset epäjohdonmukaisuudet, joissa sujuvasti yhdistellään eri vuosisatoina eläneiden Raamatun henkilöiden elämää ikään kuin he olisivat eläneet samaan aikaan. Toinen syy siihen voi olla se, että Muhammed ei tiettävästi itse osannut lukea, eikä varsinkaan juutalaisten pyhiä tekstejä, joita hän kadehti, vaan hänen tietonsa perustuivat kuulopuheisiin, jotka olivat pahasti vääristyneet kerrottaessa niitä suusta suuhun.

KHALED MASHAAL, joka jokin aika sitten sanoi eroavansa Hamasin ulkomaanasioitten johtajan paikaltaan, mutta jota on pyydetty jatkamaan, sanoi puhuessaan Gazan islamilaisen yliopiston opiskelijoille tähän tapaan: ”Te tuhositte Ehud Barakin asunnon – ja nyt voinette tuhota Benyamin Netanjahun kodin. Te, nuoret naiset ja miehet, yllätitte vihollisen. Tel Avivin pommittaminen ylitti kaikki odotukset,” hän uskotteli kuulijoilleen. Hänen olisi pitänyt muistaa, että nuoret ihmiset elävät uutta internet-aikaa, jonka kautta heillä on mahdollisuus seurata maailman tapahtumia useista lähteistä saadakseen niiden kautta oikean kuvan tapahtumista.

Raportti ei kerro kuulijoiden reaktioista, mutta jos Mashaalin vääristellyt kuvaukset IDF:n ”Puolustuspilarin” tapahtumista nostattivat ja hivelivät heidän heikkoa itsetuntoaan, he varmaan mielihyvin ja aplodien säestyksellä hyväksyivät hänen esityksensä.

Gazasta ammutut Fajr-5, tai Gazassa valmistetut M-75 raketit, yltivät Tel Avivin ulkolaidalle, yksi jopa asuinkerrostaloon, mutta eivät lähellekään Barakin asuntoa. Pari rakettia ammuttiin myös Jerusalemia kohti – niiden kohteina olivat Knesset ja Peresin asunto, kuten Gazan palestiinalaiset vakuuttivat – mutta ne putosivat kauaksi Jerusalemin kaupungista. Tel Aviviin ammutuista raketeista Iron Dome torjuntapatteristo eliminoi pari, Jerusalemissa ei vielä ole torjuntapatteristoja.

HAMAS voitti palestiinalaisten 2006 vaalit nousten PA:n hallitukseen, mutta Hamas aloitti Gazassa Fatahin jäsenten syrjäyttämisen alueen johdosta ja kaappasi vallan Gazassa lähes verettömässä vallankaappauksessa, jota tosin edelsi varsin suorasukaisia toimia Fatahin jäseniä vastaan. Heitä pidätettiin, vietiin syrjäisiin paikkoihin, joissa heitä pahoinpideltiin ja monet surmattiin. Omaisille ilmoitettiin puhelimella, mistä heidän omaisensa ruumis löytyisi. Joitain Fatahin kannattajia sysättiin tornitalojen katolta varmaan kuolemaan. PA:n aseistetut joukot Gazassa oli jätetty ilman johtajia ja toimintaohjeita, minkä johdosta hyvin aseistetut joukot vetäytyivät muutamiin tukikohtiin nimellistä vastarintaa tehden ennen antautumista.

MASHAAL uhosi voitontahtoa ja taistelumieltä luvaten, ettei tuumaakaan ”palestiinalaisista territorioista” anneta sionisteille, eikä aseellista taisteluja heitä vastaan sovi lopettaa missään vaiheessa, ei edes aseleponeuvottelujen aikana. Hänen toimintaohjeensa oli: ”Tänään meillä on Gaza; huomenna hoitelemme Ramallahin, ja ylihuomenna Jerusalemin.” Tämä noudattelee muslimien taisteluhuutoa syntyhetkistä lähtien: ”Lauantaina surmaamme juutalaiset ja sunnuntaina kristityt”; ja ”Käänny tai kuole.”

Mashaal sanoi kokeneensa Gazassa kolmannen syntymänsä. Ensimmäinen tapahtui äidistä, toinen hänen toipumisensa Mossadin agentin Ammanissa 1997 antamasta myrkkypiikistä; kolmas syntymä tapahtui Gazassa. Mashaal olisi kuollut, ellei Israel toimittanut vastalääkettä kuningas Abdullah II:n vaatimuksesta agentin epäonnistuessa paeta vaan saatiin kiinni.

PÄÄMINISTERI Netanyahu selvitteli tilannetta hallituksen sunnuntain istunnossa todeten, että lauantain tapahtumat ja ”puheet Gazassa osoittivat taas kerran vihollistemme todelliset kasvot. He ovat keskittyneet meidän tuhoamiseemme, missä he tulevat epäonnistumaan, sillä juutalainen kansa on ennekin voittanut vastaavanlaiset haasteet”. Hän osoitti sanansa myös Abbasille, joka esiintyy maltillisena rauhanmiehenä, mutta ei sanallakaan tuominnut Mashaalin ja Haniyehin räikeitä Israelin ja rauhan vastaisia puheita, kuten ei tuominnut Gazasta Israeliin ammuttua rakettitultakaan. Kadiman puheenjohtaja Shaul Mofaz pahoitteli, ettei IDF surmannut Mashaalia Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163008#.UMV0RWJHT-k
Tiedoksi:

#1490 'Marskin vaietut sotilaat'

16.12.2012 15:36

Katso tänään ohjelma MTV 3 18.15 'Marskin vaietut sotilaat'.
Sen piti tulla itsenäisyyspäivän aattona, mutta siirrettiin tälle päivälle.

Kenen maa?

#1491 Kenen kaupunki?

17.12.2012 23:50

Israel ilmoitti taas siirtokuntien laajentamisesta

STT

Israel on hyväksynyt alustavasti suunnitelman rakentaa ainakin 1 500 uutta asuntoa Itä-Jerusalemiin, kertoivat viranomaiset tänään. Viime viikolla pääministeri Benjamin Netanjahu aiheutti diplomaattisen myrskyn, kun hän sanoi maan rakentavan ainakin 3 000 uutta asuntoa Länsirannan siirtokuntiin.

Uudet asunnot on tarkoitus rakentaa Ramat Shlomon siirtokuntaan Itä-Jerusalemissa. Muun muassa Yhdysvallat on tuominnut jo aikaisemmin siirtokunnan laajentamisen, kun se tuli ensimmäisen kerran esille vuonna 2010.

Palestiinalaishallinto arvosteli heti hanketta kovin sanoin. Palestiinalaisten pääneuvottelijan Saeb Erekatin mukaan "kyseessä on vaarallinen ja hälyttävä askel".

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut ovat olleet pysähdyksissä vuodesta 2010, suurelta osin juuri siirtokuntakysymyksen takia.
Gavriblock

#1492 ISRAELIN ilmoittamat uudet rakennushankkeet

19.12.2012 23:37

ISRAELIN ilmoittamat uudet rakennushankkeet Jerusalemin itäosissa, joista osa on tosin ollut valmiina hyväksymistä varten vuosikaudet, herätti odotusten mukaan EU-maiden farisealaisen tuomion, ja myös USA:n ulkoministeriö syyttää Israelia ”provosoivasta menettelystä, hyvin tietäen, ettei USA hyväksy niitä”, kuten ulkoministeriön edustaja Victoria Nuland kertoi lehtimiehille. EU-maiden lausunnoissa esiintyy hallitsevasti termi ”laittomat”, mikä antaa aiheen asettaa kiperä kysymys Netanyahulle: Miksi Edmond Levyn komitean laatimaa tutkimusta ja raporttia ei ole virallistettu ja otettu osaksi hallituksen toimintaohjeita? Tämä laillisuuskysymys on kuitenkin yksi tärkeimmistä ja ajankohtaisimmista, koska se liittyy koko Israelin valtion laillisuuskysymykseen, jota PA ja sitä tukevat maat pyrkivät kyseenalaistamaan. Israelin valtio perustettiin suurelta osin juuri samojen kansainvälisten päätösten ja dokumenttien varaan, joihin myös Juudean ja Samarian sekä Gazan kaistan ja Golanin ylängön asema perustuu. Näiden päätösten ja dokumenttien mukaan Juudea ja Samaria eivät ole miehitettyä aluetta, vaan ne kuuluvat juutalaisille tarkoitetun kotimaan alueeseen, jotka Jordania miehitti 1948 vapaussodassa, ja jotka Israel vapautti 1967 puolustussodassa. Tämä asia olisi selvitettävä kansainvälisesti ja lopullisesti.
Juhani Starczewski
Adressin tekijä

#1493 Stelk 2013 - tule mukaan!

21.12.2012 23:59

Juhani Starczewski
Vieras

#1494 Talvista Joulua arvon/uskon Ystävät ja Tuttavat! : ))!

22.12.2012 16:56

Talvista Joulua arvon/uskon Ystävät ja Tuttavat! : ))!

Nyt Joulun aikaan on meidän kaikkien hyvä hiljentyä Sanan ääreen niin yksin kuin yhdessä läheistemme kanssa!

http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Raamattu.html
http://www.koivuniemi.com/raamattu
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

1. Laita ylös sinulle merkityksellinen VT:n jae tai useampi jae, joka/jotka ovat olleet ja ovat edelleen sinulle merkityksellisiä ja tärkeitä ja ovat vaikuttaneet  konkreettisesti elämääsi ja uskoosi.

2. Laita ylös sinulle merkityksellinen UT:n jae tai useampi jae, joka/jotka ovat olleet ja ovat edelleen sinulle merkityksellisiä ja tärkeitä ja ovat vaikuttaneet konkreettisesti elämääsi ja uskoosi.


3.Valmistaudu kertomaan ja jakamaan muille  edellä kerrotut kohdat.

Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus,
ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Jesaja 9:5

Sydämellinen kiitoksemme kuluneesta vuodesta!

Siunattua Joulunaikaa sekä Menestystä Vuodelle 2013 - Jeremia 29:7!

Vaan kuin sinä rukoilet, niin mene kammioos, ja sulje oves, ja rukoile Isääs, joka on salaisuudessa: ja Isäs,
joka salaisuudessa näkee, maksaa sinulle julkisesti. Matteus 6:6

But thou, when thou prayest, enter into thy closet, and when thou hast shut thy door, pray to thy Father which is in secret; and thy Father which seeth in secret shall reward thee openly. Matteus 6:6


Sinua ja perhettäsi siunaten

Juhani&Terttu Starczewski perheineen
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/

Ps.
Keren Kajemet Finland ry - tule mukaan!
Uudet nettisivut: http://www.kkl.fi/
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Pushke.htm

Stelk2013 - tule mukaan!
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/STELK.htm

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.12.2012 04:30


www.aish.com/w/note/

#1496 Yllättävä löytö Itkumuurista: 500 miljoonaa

23.12.2012 13:03

Yllättävä löytö Itkumuurista: 500 miljoonaa
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/yllattava+loyto+itkumuurista+500+miljoonaa/201212328633

http://www.aish.com/w/note/

Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun suuren nimesi, väkevän kätesi ja ojennetun käsivartesi tähden - jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin, niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut.
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=2ai+6
Kohoan ja huudan

#1497 Pohdittavaa

25.12.2012 01:05

Minä en niin tästä Israel asiasta tiedä mutta sanotaan, sinä et ole koskaan yksin. Usein me, pieni ihminen joudumme kohtaamaan vaikeita aikoja, eikä Jumalan suunnitelmissa tunnu silloin olevan mitään järkeä. Mutta Jumala kontrolloi elämäämme koko ajan, eikä ikinä, ei koskaan hylkää meitä.

Minä tahdon sanoa että liian kauniisti puhutaan Luciferista (leciferion, Luciferos). Vaikka kerrotaan hänen olleen Jumalasta seuraava, enkeleistä kaunein. Eikö se vain teekin tuosta petoksesta ja salajuonesta vain entistäkin kavahdettavemman?

Olen aikoja jo pohtinut miten Jumalaa mahtoikaan sattua, kun näki miten tuon kauniin enkelin sydämessä kasvavan kapinamielen niin että hänet oli lopulta pakko heittää taivaasta. Jokainen vanhempi tietää osan tuosta murheesta ja tuskasta. Mutta vain siten oppii anteeksiannon ja armon.

Hänellä on täytynyt olla uskomaton kyky pettää ja vakuttaa muita petokseensa. Sydämensä on ylpistynyt kauneudessa. Mitä nykyään palvotaan ellei juuri kauneutta? Lucifer, sielunvihollinen. Kyllä, kauniista tulee helposti ylpeä ja vahvan hengen viekkaita sanoja on niin nautinnollista kuulla, kehuvatpa ne sinua sitten kauniiksi tahi ainutlaatuiseksi.

Itken kun aistin kuinka synti saa jalansijaa Jumalan valtakunnassa. Tämä on tosiuskovalle testi. Sanotaanhan enkeleistä Mikaelin edelleen olevan Jumalan vierellä, herättäen katsomaan valtakuntansa ylitse, toteamaan kaiken saastan ja synnin saaneen mustana tahrana vallan osasa maailmaa.

Rukoilen hänen huomaavan tämän tapainkavahduksen ja -kauhistuksen ja vihastuvan, rukoilen hänen kutsuvan eteensä pahantekijät ja antavansa raivonsa valua heidän, saataisten koirain ylle. Kuumenkoon vihansa punahehkuvaksi tulenpunaiseksi raivoksi, ajaen ja syösten paheensaastan alas tuliseen pätsiin. Oi, kuinka me puhtaina säilyneet, levittäysimme jumalan valtaistuimen sivuille tulinen miekka kädessämme ja hopeisina leimuavat kilvet suojanamme. Oi kuinka me syöksimme langenneet pahuudenhenget alas tuliseen järveen, ikuiseen tuskaan ja hampainkiristykseen.

Ylpeytemme on paisunut mahtavaksi, haluamme kohota ja hallita. Mutta muistakaa, suistutte alas vääjäämättä, niin totta kuin on tässä maailmassa herra. Kavahtakaa raivoisaa huutoa, teillä on syytä kyyristyä ja peljätä vihaansa. Synti on pesinyt teidän sydämeenne, viha vallannut elämänne.

Lucifer, kavahtakaa, ei palvontaa, langenneet seuraajansa ovat pxxxeleestä. Kauhistuksessa kohotan käteni ilmaan ja ulvon raivosta. Toivon että tämä raivo tyhjentäisi maan kaikesta pahasta. Kunpa tämä kaikuva suuri meteli saisi synnintekijät ja pahuuden harrastajat kavahtamaan tekojaan ja tekemään pesiytimisensä tyhjäksi, ajamaan heidät autioon maahaan, kaivautumaan maan tomuun ja hietaan. Niin kaikukoon kunnia ja gloria herralle tässä maassa ja taivaassa.

Gavriblock

#1498 MAANANTAI 24.12.12

25.12.2012 01:21

MAANANTAI 24.12.12

1. VÄKIVALTA Juudean ja Samarian aleilta alkaa olla sitä luokkaa, että pääministeri Netanyahu katsoi jopa aiheelliseksi saada lisää informaatiota tilanteesta tällä hetkellä.

Netanyahu tapasi puolustusministeri Ehud Barakin kanssa IDF:n komentajan kenraali-luutnantti Benny Gantzin armeijan komentokeskuksessa eilen, jossa Gantz kertoi heille tilanteesta tilaisuudessa, jossa olivat läsnä IDF:n maan keskilohkon komentaja kenraalimajuri Nitzan Alon ja muita korkeita IDF:n upseereita. Netanyahun huoleen lienevät vaikuttaneet eilen uutislähteissä kierrellet huhut, joiden mukaan Hamas on aktivoimassa Juudeassa ja Samariassa olevia nukkuvia solujaan aloittaakseen Khaled Mashaalin antaman komennon mukaan valmistelut vallan kaappaamiseksi siellä kuten se teki Gazassa 2007, mutta varmaan palestiinalaisen yleinen väkivallan suhteeton nousu antoi enemmän kuin tarpeeksi aihetta tilanteen selvittämiseksi laajemmalla sektorilla.

TILENTEEN ajankohtaisuutta korkeimmalla tasolla siivitti eilen Jebel Mukaberissa tapahtunut välikohtaus, jossa Ozin poliisiasemalle halunnut palestiinalainen taksinkuljettaja kimpaantui poliisin kiellettyä pääsyn, että hän ensin kolhi sieltä tulevaa autoa ja rajapoliisin mennessä kysymään syytä tähän, yritti ajaa poliisin yli haavoittaen häntä jalkaan. Kolme muuta paikalla ollutta poliisia avasivat tulen taksiautoa kohti haavoittaen kuljettajaa. Sekä rajapoliisi että taksinkuljettaja hoidettiin paikalla ja vietiin sairaalaan lisähoitoa varten. Poliisin arvion mukaan taksinkuljettaja toimi kansallisista motiiveista, eli terrorismin luonteisesti.

PÄÄMINISTERI Netanyahu ei halunnut kommentoida Sunday Timesin artikkelia, jossa kerrottiin Hamasin suunnitelmista Juudeassa ja Samariassa, mutta hän vain halusi saada tarkemman selon tilanteesta: ”Tarkoituksemme on säilyttää turvallisuus ”setlementeissä” – ja tietenkin koko maan alueella. Olen tietoinen lisääntyneestä aktiivisuudesta ja halusin saada tietää siitä enemmän. Meidän tulee toimia täällä kuten muuallakin, varmistaaksemme kansan turvallisuuden, ja sitä me olemme tekemässä.”

Netanyahu oli aiemmin tutustunut kotirintaman tilanteeseen antaen tunnustusta sen toiminnalle operaation ”Pilvenpatsas” aikana, mikä oli säästänyt useita ihmishenkiä. Hän lupasi hallituksen jatkavan taloustukeaan sille.

Sunnuntain istunnossa hallitus päätti antaa 9.5 miljoonaa NIS maan eteläosan avustamiseksi ja varsinkin maahan muuttaneiden ja vanhusten hyväksi, joita operaatio oli runnellut. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=297088

2. JOULUN juhlatunnelma on kaukana Syyrian kristittyjen keskuudessa. INN:n julkaisemassa artikkelissa, joka perustuu AFP:n kokoamiin tunnelmiin ja haastatteluihin Damaskoksessa, sen lähiöissä ja muissa kaupungeissa, kerrotaan, että kristittyjen asumassa Qasaan lähiössä, kadut ovat tyhjät ihmisistä, tavanomaiset jouluaiheiset koristeet puuttuvat katukuvasta, eikä kaupoissa ole tavaroita maata kohdanneen talouslaman vuoksi.

Poliittisesti kristityt ovat halunneet pysytellä poissa taisteluista, mutta epävarma tulevaisuus on pakottanut heidät kuitenkin miettimään, kumpaa puolta tulisi kannattaa. Damaskoksessa Kristityt sanovat, että fanaattisten äärimuslimien päämäärät, joita ulkomaalaiset palkkasoturit avustavat, ovat antaneet heille aiheen liittyä Assadin kannattajiin. Eräs artikkeliin haastateltu naisinsinööri 40-vuotias Nadine sanoo pelkäävänsä, että jos äärimuslimit saavat vallan maassa, he pakottavat hänetkin käyttämään huntua ja jättäytymään pois työstään. Hän on kaiken varalta hakenut viisumia Amerikkaan, jossa hänellä on sukulaisia. Syyriassa kristittyjen osuus on 5 % väestöstä, eli 1.8 miljoonaa.

Bassem, toinen kristitty Damaskoksesta, valittaa, ettei hän ole voinut hankkia joululahjoja lapsilleen. Hän sanoo, että edellisenä jouluna heillä oli vaatimattomat joulujuhlallisuudet, mutta tänä vuonna hänellä on tuskin varaa elättää perhettään.

Latakiassa vaatetuskaupan omistaja valittaa, ettei kenelläkään ole halua käyttää varojaan ostoksiin. Hän sanoo, että joulumyynti muodosti heille tavallisesti suurimman tulolähteen joulumyynnin ansiosta, mutta tänä vuonna sekin on tyrehtynyt.

Aleppossa evankelisen kirkon johtaja Ibrahim Naseer sanoo, että harvat kirkot järjestävät joulumessuja tai kuoroesityksiä tänä vuonna, sillä ihmiset viettävät joulua kotonaan.

Monet kristityt toteavat, ettei ole syytä juhlimiseen, sillä useilta heistä on omaisia tai läheisiä ystäviä saanut surmansa taistelujen vuoksi tai muuttaneet pois. Syyrian kreikkalaiskatolisen kirkon johtaja patriarkka Yuhanna X Yazigi kehottaa kristittyjä pysymään maassa, ettei käy kuten Irakissa, jossa USA:n johtaman sotaretken seurauksena kristilliset seurakunnat ovat hajallaan muslimien kovan painostuksen ja kristittyjen massamuuton vuoksi ulkomaille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163491#.UNfvyWJHT-k

3. TILASTOKESKUKSEN kokoamien tietojen mukaan Israelissa on 158 000 kristittyä, eli 2 % Israelin väestöstä. Tilastojen mukaan maassa asuvat kristityt ovat hyvin koulutettuja ja varakkaita, mutta hyvinvoinnin keskellä heillä on pelko, että muslimit maan pohjoisosan kaupungeissa, joissa he pääosin asuvat, tulevat painostuksellaan aiheuttamaan heille paljon harmia. Monet kristityt ovatkin alkaneet suunnitella maastamuuttoa länsimaihin.

Useimmat kristityt ovat etniseltä taustaltaan arabeja, ja heitä asuu Ala Galileassa Nasaretin ja Haifan välisellä alueella. Heidän lukunsa sai täydennystä 1990 luvulla Neuvostoliitosta tulleista kristityistä, joita päästettiin maahan perheiden yhdistämislain ja paluuoikeuden perusteella. Tilastojen mukaan 20 % kristityistä on entisen NL:n alueelta tulleita ja 40 % heistä asuu Tel Avivissa, loput Haifassa, Jerusalemissa tai maan eteläosassa.

KRISTITYISTÄ 30 % on alle 19-vuotiaita, juutalaisista 33.5 % alle 19-vuotiaita. Kristityillä arabeilla 19-vuotiaita tai alle on 48.7 %, joka noudattelee muslimien tilastoja. Kristityssä perheessä on km. 2 lasta, juutalaisperheessä 3.0 ja muslimiperheessä 3.5 lasta. Arabi-kristityt menevät naimisiin 1.5 – 2 vuotta myöhemmin kuin muslimit.

Tilaston mukaan arabikristityt ovat parhaiten menestyneitä maassa. Vuoden 2011 tilaston mukaan 64 % yläkouluista valmistuneilla oli mahdollisuus saada Magrut-todistus, joka vaaditaan opiskeluun yliopistoissa. Juutalaisilla vastaava luku oli 59% ja muslimeilla 48 %. Kristittyjen lukumäärän kasvua häiritsee kuitenkin muslimien harjoittama painostus siellä, missä he asuvat rinnakkain. V. 2009 Jerusalemissa asui 14 000 kristittyä, vuonna 1948 luku oli 31 000.

Vuonna 1946 Jerusalemissa asui 97 000 juutalaista, 31 000 muslimia ja 30 000 kristittyä. Kristittyjen lukumäärä Jerusalemissa putosi dramaattisesti Jordanin miehityksen aikana 1948 – 1967. Muslimiväestö sen sijaan kasvoi rajusti sinä aikana ja on nyt 230 000 Jerusalemissa.

Muslimien tendenssinä näyttää olevan karkottaa kristityt alueilta ja kaupungeista, joissa he aiemmin olivat enemmistönä. Betlehemissä oli 80 % asukkaista kristittyjä vuonna 1946, nyt alle 20 %. Sama tendenssi havaitaan Nasaretissa, jonka asukkaista v. 1946 oli 60 % oli kristittyjä, nyt alle 30 % ja heidän lukumääränsä vähenee vuosi vuodelta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163468#.UNf3mWJHT-k

4. JERUSALEMIN kaupunki on ottanut tavakseen lahjoittaa halukkaille ilmaisen ”joulukuusen” jouluksi, ehkä estääkseen ihmisiä varastamasta niitä puistoista ja metsiköistä. Koska Israelissa ei ole aitoja kuusia, ne korvataan pienillä cypresseillä.

Kaupunki oli pystyttänyt suuren joulupuun myös Jaffaportin lähettyville, mutta ortodoksi- ja muiden juutalaisten painostuksen vuoksi se oli poistettu sieltä eilen. Kaupungin edustaja selittää, että se oli tarkoitettukin kolmen päivän operaatioksi, mutta olisi se voinut olla vielä joulunpyhien yli pakoillaan.

Shasin edustaja kaupungin elimissä sanoi, että hän pyysi kaupungin hallintoa poistamaan joulupuun, koska Jaffaportti on julkinen paikka ja juutalaiset käyttävät sitä pääasiallisesti mennessään vanhaan kaupunkiin, kehottaen kristittyjä pystyttämään kuusensa alueelleen.

Maariv-lehti raportoi, että puun poistaminen tehtiin Shasin vaatimuksesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163493#.UNgITmJHT-k

5. UUTISOTSIKOITA

- Human Rights Watch (HRW) on tainnut tulla järkiinsä, tai sitten kyse on hetkellisestä häiriöstä joulukiireiden keskellä, arvioidaan Israelissa, sillä HRW antoi maanantaina lausunnon, jossa se ensimmäistä kertaa tunnustaa Hamasin rikkovan inhimillisiä oikeuksia esittämättä samalla tasapainottavaa tuomiota Israelin rikoksista. HRW:n paikallisjohtaja Sarah Leah Whitson sanoi lausunnossaan: ”Palestiinan aseelliset ryhmät ilmoittivat lausunnoissaan viime kuussa, että niiden tarkoituksena oli vahingoittaa siviilejä. Ei ole mitään laillista syytä ampua raketteja siviilikohteisiin”, hän totesi. Lokakuun 14. –21. päivien välisenä aikana Gazasta ammuttiin n. 1500 rakettia, joista yli puolet räjähti Israelin alueella, 60 niistä asutusalueilla. Yli 40 ihmistä kuoli tai haavoittui ja lisäksi 2 palestiinalaista kuoli raketin räjähdettyä Gazan alueella. HRW haastatteli uhrien omaisia, silminnäkijöitä, haavoittuneita, sekä yhteisöjen viranomaisia, joiden yhteisöt olivat hyökkäysten kohteina, sekä hätäapu ja pelastuspalvelun virkailijoita. HRW luokitteli terrorijärjestöiksi Hamasin, Islamic Jihadin sekä Kansanrintaman Komiteat. Whitson totesi lausunnossaan, ettei tuonkaltaisille hyökkäyksille ole mitään oikeutta sodankäynnissä. Toiseksi hän totesi, että raketit ammuttiin runsaasti asutun yhteisön keskeltä, kotien, liikeyritysten, ja hotellien lähettyviltä asettaen siviiliasukkaat tarpeettomasti alttiiksi vaaralle Israelin vastaiskujen vuoksi, missä ne syyllistyivät sotarikokseen. Hän hylkäsi väitteet, että raketteja ammuttiin kostoksi Israelin toimista, mutta Whitson toteaa, ettei se anna oikeutta suorittaa kansainvälisen lain rikkomuksia. Kaiken kaikkiaan HRW:n lausunto on ensimmäinen laatuaan Israelia koskien, jota tavallisesti yksin syytetään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163492#.UNgKvGJHT-k

- Binyaminin asukasneuvosto julkisti teettämänsä videon, jossa se väittää pääministeri Netanyahun noudattavan Ariel Sharonin politiikkaa tuhoten juutalaisyhteisöjä Juudeassa ja Samariassa. Videossa varoitetaan äänestämästä Netanyahun johtamaa Likud-puoluetta. Videossa on englanninkielinen tekstitys. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163494#.UNgQnGJHT-k

- Sefardi päärabbi Shlomo Amar sanoi puheessaan, että hän vastustaa lujasti sitä, että sotilas kieltäytyy tottelemasta armeijan johdon komentoja, vaikka ne olisivat vastoin omaa tahtoa ja oikeudentuntoa. Hän pitää sunnuntaina pitämässään puheessa kieltäytymistä tottelemasta annettuja komentoja pahempana kuin siviilisotaa, ja kehotti sotilaita kaikissa tilanteissa noudattamaan komentoja, vaikka ne tarkoittaisivatkin juutalaisten kotien ja yhteisöjen tuhoamista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163474#.UNgRjWJHT-k

- IDF:n sotilaat havaitsivat eilen joukon palestiinalaisia lähestyvän Gazan turvallisuus-aitaa. Sotilaat kehottivat heitä poistumaan, ja kun sana ei tehonnut, ampuivat kivääreillään ilmaan, mikä sai heidät vetäytymään takaisin aidan läheisyydestä. IDF:n mukaan kukaan ei haavoittunut, mutta Hamasin mukaan kaksi joutui shokkiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163486#.UNgTFmJHT-k

- Palestiinalaiset ampuivat raketin Gazasta kohti Israelia sunnuntai-iltana, mutta se jäi lyhyeksi ja putosi Gazan alueelle. Hälytyssireeni ei myöskään soinut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163471#.UNgT6GJHT-k

- Al Jazeera raportoi maanantaina, että Assadin joukot olivat ampuneet kaasukanistereita Homsin alueelle surmaten kuusi ja sokeuttaen muita. Ainakin 181 ihmistä kuoli sunnuntain taisteluissa, joista ohjusisku leipäjonossa odottaviin ihmisiin surmasi ainakin 100 ja haavoitti useita muita. Al Jazeeran raportin mukaan Homsiin tehdyn kaasuiskun seurauksena kuusi ihmistä halvaantui, 4 sokeutui ja 63 kärsi muunlaisia vaurioita. Armeija käyttää myös rypälepommeja entistä enemmän. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163495#.UNgUXGJHT-k

- Netanyahu sanoi eilen, että Israel valmistautuu Syyrian tilanteen äkilliseen muutokseen, joista kaasun käyttö pommi-iskuissa Assadin armeijan toimesta on yksi. Israelin ulkoministeriön korkea virkailija Amos Gilad totesi sunnuntaina, että Syyrian massatuhoaseet ovat turvatut toistaiseksi Venäjän vakuutettua, että sen asiantuntijat toimivat yhdessä Syyrian virkailijoiden kanssa. Debkafile raportoi, että Venäjä lähetti kommandojoukkojaan tärkeimpiin mt-aseiden säilytyspaikkoihin. DF kertoo, että joukot antoivat uhkavaatimuksen sekä Assadin että kapinallisten joukoille pysytellä kaukana varastoalueista, mikä lopetti kapinallisten etenemisen niitä kohti. http://www.timesofisrael.com/israel-taking-steps-to-counter-syrian-chemical-weapons-threat-netanyahu-says/, http://www.debka.com/article/22629/Israel-backs-Russia’s-avowal-that-Syrian-chemical-arms-are-secure-“for-now”

- Temppelivuoren rutiiniasioista vastaava säätiö wakf kuljetti tonneittain kaivamaansa maata vuorelta kipaten ne kaupungin kaatopaikalle ilman arkeologien lupaa ja tutkimuksia, raportoi Maariv-lehti maanantaina. Korkein oikeus teki päätöksen 2004, jonka mukaan mitään kaivauksia tai muutoksia ei saa tehdä vuorella ilman kaupungin viranomaisten ja arkeologien lupaa, jota tulee hakea kuukautta ennen suoritusta. Jerusalemin poliisi, joka valvoi vuorella tehtyjä maansiirtotöitä, vakuutti, että wakfilla on lupa töihin, mutta joko Jerusalemin poliisilla ei ole tietoa paikan historiallisesta ja uskonnollisesta merkityksestä Israelille tai se tekeytyy tietämättömäksi poliittisesta tai muusta syystä. Arabien tarkoituksena on poistaa kaikki mahdolliset historialliset ja uskonnolliset merkit juutalaisten oikeudesta Temppelivuoreen. Kysymystä on puitu äskettäin niin laajasti, että luulisi Jerusalemin poliisinkin olevan siitä tietoinen. http://www.timesofisrael.com/temple-mount-authority-carts-off-antiquities-to-the-dump/
SANA

#1499 SANA TÄLLE PÄIVÄLLE Tiistai 25.12.2012

25.12.2012 13:22

------------------------------------------------------------------------
SANA TÄLLE PÄIVÄLLE Tiistai 25.12.2012
------------------------------------------------------------------------

"Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista,
sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani Israelia."
Gavriblock

#1500 Muslimisaarnaaja Ahmad Suhayli

25.12.2012 16:46

Muslimisaarnaaja Ahmad Suhayli piti tulikivenkatkuisen saarnan Tunisiassa Radeksessa marraskuun 30. päivänä, jota levitettiin maailmalle toteamuksella, että hän kehotti surmaamaan kaikki juutalaiset. Hänen saarnansa esitettiin paikallisessa TV:ssä, jonka käänsi englanniksi MEMRI (Lähi Idän Median Tutkimusinstituutti) ja sieltä Facebookin sivuille.

MEMRI:n julkistamisen jälkeen Tunisian vähemmistöjen tukiryhmä julkisti valituksen, että Suhayli kiihottaa kansaa vihaan. Tämä antoi hänelle aiheen oikoa saarnansa aiheuttamaa ”väärin ymmärtämistä”, kuten hän sanoi, toisessa saarnassa, josta otteita alla.

MEMRI käänsi Ahmad Suhaylin pitämän toisen saarnan, jossa hän pyrkii selvittämään ymmärtämättömille, mitä Koraani opettaa ja miten hän sitä tulkitsi. Memri julkisti käännöksen Facebookissa 16. joulukuuta. Suhayli aloittaa saarnansa tähän tapaan:

”Kuvani oli postitettu Facebookiin syytöksellä: Ennahda pani minut vihaamaan islamia. Mene sen sivulle ja huomaat outoja asioita. En aio kertoa mitä, vaan kehotan menemään sinne ja katsomaan itse. Minun kuvani on sivulla varustettuna tekstillä: Jahili-syntyinen rikollinen kehottaa surmaamaan Tunisian juutalaiset asukkaamme. Katso miten kuvottavaa! Ikään kuin hän todella olisi sotarikollinen. Sallikaa minun sanoa, että tämä on perusteeton ja panetteleva valhe. Tulen todistamaan, mistä siinä on kysymys. Saarnani pidettiin 30.11.2012 ja Hannibal TV tuli ja kuvasi sen.”

AHMAD Suhayli kieltää koskaan kehottaneensa surmaamaan Tunisian juutalaiset ja kehottaa itse tarkistamaan, mitä hän sanoi. Hän sanoo saarnansa perustuneen IDF:n operaatioon ”Pilvenpatsas” Gazassa. Hän sanoo tarkoittaneensa puheessaan määrättyä lahkoa juutalaisuudessa, joka mainitaan myös Koraanissa. Hän sanoi puhuneensa Allahin tien ja lakien sekoittamisesta ja hänen sanojensa väärentämisestä. ”Tämä johti tilanteeseen jossa he surmasivat joitain Allahin profeettoja. Tämä koraanissa mainittu lahko on ansainnut Allahin vihan ja rangaistuksen. Nämä ovat Koraanin tosiasioita, ne ovat Allahin sanoja.”

”Sitten jatkoin todeten, että tämä lahko toimii Palestiinassa. He ovat ääri-sionisteja ja rasisteja, jotka ovat surmanneet ja lahdanneet palestiinalaisia vuosikymmenet. He miehittivät heidän maansa ja polkivat jalkoihinsa heidän kunniansa. Koko maailma tietää tämän”, Suhayli selitti jatkaen: ”Sitten kehotin islamin kansaa ottamaan vastuulleen nämä toistuvat hyökkäykset. Ehdottomasti en kehottanut surmaamaan juutalaisia – en kaikkia. Todennäköisesti heidän joukossaan on myös rauhaa rakastavia, jopa niitä, jotka vastustavat näiden äärimmäisten rasististen sionistien politiikkaa. Jopa Islamissa muslimeilla on nyt oikeus vahingoittaa noita ihmisiä, vaikka islam on suvaitsevaisuutta ja väkivallattomuutta rakastava uskonto, joka kieltää vahingoittamasta ei-muslimeja.”

Hän vakuuttaa lopussa tarkoittaneensa vain tuota sionistista äärilahkoa, joka kuvittelee olevansa parempi kuin muut, jotka on luotu palvelemaan sitä. Hän viittaa saarnan levinneen Ranskaan ja asianajajille, mikä osoittaa hänen pelästyneen mahdollisia oikeustoimia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163532#.UNlciGJHT-k

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…