Turkistarhaus kiellettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turkistarhaus kiellettävä!.

|janscu|
Vieras

#101 Turkistarhaus

15.11.2010 17:13

turkistarhaus on ehdottomasti kiellettävä!!! eihän noita videoita pysty katsomaan itkemättä... miten joku voi olla noin sydämmetön ja julma???
pandannahka-asunainen
Vieras

#102 teräsmummo

16.11.2010 12:15

miksi sitten katsot niitä hah hah haa hah hah ja kyllä mulla sydän on.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.11.2010 12:44


Foxy
Vieras

#104 huoh

20.11.2010 12:55

Kuinka moni laittaisi ihmisen nahan päällensä?
.. aivan, ei varmaan kukaan.

Miksi sitten eläimen nahan/turkin?
Senkö takia että se on hieno?
Onko se hienoa, että se pieni eläin on elänyt häkissä sen takia?
Onko se hienoa että pieni eläin on tapettu sen turkin takia?
Onko se hienoa, että se on elänyt häkissä ja kärsinyt koko elämänsä, sen takia että se saataisiin nylkeä?

Miettikää mitä se eläin miettii, ja sitä kuinka sitä sattuu ja kuinka paljon sitä pelottaa. Miettikää sitä kuinka se haluaisi palata metsään ja juosta siellä ja elää vapaana ja olla onnellinen.. mutta kaikki tämä eläimen normaali elämä tuhotaan, sen takia että sillä on turkki päällä.

Ja missä kohtaa kysytään eläimen mielipidettä?
.. Aivan ei missään, koska siitä ei välitetä, ja sehän on vain eläin?


Miksi sitten me emme ole VAIN ihmisiä, miksi meiltä ei oteta nahkoja?
.. Me kärsittäisiin, mutta miksi eläimet saavat kärsiä?


pandannahka-asunainen
Vieras

#105 tsuppiduu

22.11.2010 11:41

juuri siksi kun se on niin hieno:D :D ja ihmisen nahka on ohuempaa kuin eläimen joten sitä olisi hankala käyttää,äly hoi älä jätä:D

Vieras

#106

24.11.2010 15:57

Vieras
Vieras

#107 Re: Turkistarhaus

24.11.2010 15:58

#101: |janscu| - Turkistarhaus 

kuka niitä videoita sitten katsoo?

Vieras
Vieras

#108 Re:

24.11.2010 16:00

#83: -  

no oleppa ihan keskenäs

Vieras
Vieras

#109 Re: Turkistarhaus

24.11.2010 16:02

#100: Janika Jokinen - Turkistarhaus 

TURKIKSET ON MUKAVIA TALVIPAKKASILLA! kettutytöt nyt on vaan hiljaa

Vieras

#110 Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa?

25.11.2010 00:57

#11: Juha Heiskanen - Pysytäänkö kerrankin faktoissa? 

"Mielestäni itse turkistarhauksen kieltäminen on typerä ajatus, koska sitten turkisten saanti perustuisi pelkästään metsästykseen."

Kukaan ei tarvitse turkiksia. Ne eivät ole mitenkään elämällemme välttämättömiä. Vai onko joku kuollut koska ei ole saanut kettua hupunreunukseensa?

Turkistarhaus aiheuttaa eläimille tarpeetonta tuskaa, ja niin aiheuttaa muutkin tehotuotannon haarat( esim.maidon-, lihan-, munantuotanto).

Oikeastaan Suomen perustuslaissa mainitaan, että eläimelle ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua, tuskaa ja kärsimystä. Eli käräjille vaan kaikki turkistarhaajat ynnä muut. Ja tietenkin delfinaariot sekä eläintarhat.

Viitasit, että jos kaikki olisivat kasvissyöjiä, maapallo täyttyisi viljapelloista. Pysytäämpä faktoissa...

1. Eläimet tarvitsevat viljaa kasvaakseen.

2. Valkuaispitoinen vilja, jota ihminenkin voisi syödä, kasvatetaan pellolla ja syötetään eläimille.

3. Vasikka tarvii 21 kiloa kasvivalkuaista jotta se saisi massaa 1 kilon.

4. 21 kilolla kasvisproteiinia ruokkisi jo aika tosi monta ihmistä. Paljolla ruokkii kilolla lihaa? Lihan kannalta hyötysuhde on huono.

5. Eli, jotta saadaan tietty määrä lihaa, sen tuottamiseen tarvitaan moninkertainen peltopinta-ala verrattuna  samaan määrään kasvisproteiinia.

Eli kasvisruoka kuluttaa paljon vähemmän peltopinta-alaa, kuin sekaruokavalio. Eikä eläinten tarvi kärsiä makuelämysten tähden. Ja suurin osa maailman ihmisistäkin näkee nälkää, niin miksi täällä brassaillaan lihantuotannolla, kun voitaisiin tuottaa moninkertaisesti kasvisruokaa ja ruokkia sillä ihmiset?

Nämä tiedot olen saanut Peter Singerin Oikeutta Eläimille -kirjasta sekä Animalian sivuilta.

 

rouva saukonpojannahassa:D
Vieras

#111 vauhtimummo

25.11.2010 11:44

videoita katsoo tyhmyrit:D

Vieras

#112

25.11.2010 18:11

Ette te saa kiellettyä turkistarhausta lavastetuilla videoilla.Puhumattakaan metsästyksestä ja lihan syönnistä syön lihaa pidän oikeasta nahasta tehtyjä saappaita ja karvalakkiani varten susi heitti henkensä kuulun myös hirviporukkaan ja metsästän aktiivisesti muutenkin.
Riitta Salmi
Vieras

#113 Tarhaajat ongelmien alkusyy

26.11.2010 22:56

#93: Ekomies - Re: Tarhaus 

"Minä taas inhoan pentuja, jotka raiskaavat luontoa päästämällä vapaaksi sinne eläimiä, jotka eivät sinne kuulu."

Loogisuuden vuoksi pitää sitten inhota myös niitä, joiden syytä alunperin on vieraslajien minkin ja supikoiran leviäminen Suomen luontoon: turkistarhaajia. Eläinaktivistit tuskin potkiskelivat vielä edes kapaloissaan, kun aitaamattomilta tarhoilta karanneet minkit olivat jo valloittaneet Suomen. Myöhemmät tarhaiskut olivat pikkunäpertelyä siihen tuhoon verrattuna, mitä tarhaajat ovat aiheuttaneet. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, eläinoikeusväkikin on nykyään ottanut eläinten fyysisen vapautuksen sijasta aseekseen kameran - ja hyvä niin. Suurin osa turkistarhauksen vastustajista ei ole koskaan kannattanut tarhaeläinten vapauttamista luontoon.

"Turkistarhaus on joidenkin laillinen ammatti, eikä se suinkaan ole maailman suurin ongelma."

Ei varmasti suurin ongelma, mutta huomattavan suuri ongelma kuitenkin - ja Suomen imagolle erityisen haitallinen. Pitäisikö kaikki muut maailman ongelmat ratkaista ennen kuin poistetaan yksi turha ja ympäristölle haitallinen eläinrääkkäyksen muoto? Toisekseen, turkistarhaus nykymuodossaan ei ole laillinen elinkeino tarkkaan ottaen. Asia selviää tutustumalla eläinsuojelulakiin. On vain päätetty, että eläinsuojelulakia katsotaan turkistarhauksen kohdalla läpi sormien, ja hokkuspokkus: laiton on muuttunut lailliseksi.

vielä allekirjoittamatta
Vieras

#114 tämä adressi

28.11.2010 00:53

Toimitetaanks tää adressi aikanaan jonnekin, vai onks tää vaan tämmöinen kannanotto mil ei oo mitään vaikutusta mihinkään?
pandannahka-asunainen
Vieras

#115 metsästäjänainen

29.11.2010 10:55

varmaan toimitetaan mutta ei siitä hyötyä ole hah hah:D

Vieras

#116

29.11.2010 22:40

Mitä ihmet teil on tota vastaan, oikeesti ihan eläinrakast porukkaa.
Vieras
Vieras

#117

29.11.2010 22:42

#112: kunno äijä :)

Massi
Vieras

#118 Sukupuutto uhkaisi

30.11.2010 21:34

Kyllä se on niin että turkistalous pitää ehdottomasti pysyä suomessa, tässä syyt. Jos ei täällä niin jossain muualla. Täällä voimme taata eläimille hyvät oltavat. Vuoden 2011 alusta eläintiheys muuttuu huomattavasti väljemmäksi. Rehuhuolto on suomessa erinomaisella tasolla. Vero"markat" saadaan SUOMEN kansan hyväksi. Ja ENNENKAIKKEA, mikäli turkistuotantoa ei missään olisi, kuolisi erinlaisia turkiseläimiä luonnosta sukupuuttoon hyvin äkkiä. Palataan ajassa muutama vuosikymmen taaksepäin, silloin pyydettiin piisamit lähestulkoon sukupuuttoon suomesta, turkin takia, ja hyvät ihmiset, piisami on rotta eläin. Joten pidetään turkistuotanto suomessa, ja tällä tavalla vielä luonnossa olevilla lajeilla on mahdollisuus säilyä. Sillä, TURKIKSIA TULLAAN KÄYTTÄMÄÄN AINA, joko tarhoilta tai sitten luonnosta. Valinta on teidän.
nahka-asurouva
Vieras

#120 turkiksia ja nahkaa

01.12.2010 08:48

miksette animalian jäsenet vaadi muiden laillisten elinkeinojen lopettamista suomesta,häh.

Vieras

#121 ISO KYLLÄ

05.12.2010 17:29

TURKISTARHAUKSELLE
Vieras

#122 Re: Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa?

05.12.2010 20:38

#110: Vieras - Re: Pysytäänkö kerrankin faktoissa? Eli kasvisruoka kuluttaa paljon vähemmän peltopinta-alaa, kuin sekaruokavalio. Eikä eläinten tarvi kärsiä makuelämysten tähden. Ja suurin osa maailman ihmisistäkin näkee nälkää, niin miksi täällä brassaillaan lihantuotannolla, kun voitaisiin tuottaa moninkertaisesti kasvisruokaa ja ruokkia sillä ihmiset?

 Jos olet huolissasi, ei kukaan kiellä sinua ostamaan peltoa ja kasvattamaan kasvisruokaa. Suomen suurin ongelma on, että rehu pelto jollain tavalla kannattaa, mutta viljapellon sato kilpailutetaan leipomoiden toimesta ja paljon raaka-aineesta tuodaan ulkomailta. Itse syön hyvällä omallatunnolla rehulla kasvatettua naudan paistia tai ulkofile pihviä.

Se rehupelto voisi hyvin olla kesannollakin, mutta rehuna se sentään tuottaa ruokaa. Jos pinta-alasta olet oikeasti huolissasi murehdi siitä sellua varten käytettävästä jättimääräisestä pinta-alasta.

Oikein hyvän pihvin saa, kun ostaa naudan takuumurean paistin ja leikkaa sen noin 2 cm siivuiksi. Siihen molemmin puolin kunnolla mustaapippuria ja merisuolaa. Pannu aivan kuumaksi ja paistaa noin neljä minuuttia puoleltaan. Sen kera tuoresalaatti sopii mielestäni parhaiten, esim. Kreikkalainen salaatti lautaselle pohjaksi, niin omatuntokin voi vähän paremmin. Sitruunaa kannattaa käyttää runsaasti kreikkalaisen salaatin kera ja merisuola kaikkeen.

Laillistetut kidutustarhat, joita elinkeinoksi nimitetään.
Vieras

#123 Laillistettua elinkeinoa...

08.12.2010 20:22

MIten ikävystyttävää, että nämä turkistarhurit ja muut umpipaatuneet jotka tienaavat leipänsä puolustuskyvyttömien elinkautisvankien kärsimyksillä - jaksavat aina hokea tätä "laillistettua elinkeinoa" mantranaan, joka siten heidän lyhyen logiikkansa mukaan oikeuttaa heidät tähän "ns. elinkeinoon". No, totuushan on se, että se miten ihminen kohtelee heikoimpiaan eli myös puolustyskyvyttömiä eläimiä, kertoo ihmisestä kaiken olennaisen. Terve, tasapainoinen ja moraalin omaava ihminen ei kohtele kaltoin eläimiä - ei koskaan.

Tämä ns. laillistettu elinkeino, sehän tarkoittaa vain laillistettua eläintenkidutusta. Ei sen kummempaa. Älkää tuijottako sanoihin, katsokaa mitä se pitää sisällään. Ei se, että kidutusta nimetään jostain alkeellisesta syystä elinkeinoksi tee siitä laillista. Nyt eletään vuotta 2010 ja olisi jo aika kasvaa ulos henkisestä kivikaudesta, enää ei ole mitään tarvetta kiduttaa, nylkeä ja syödä lihaa ja nylkeä eläimiä turkiksien vuoksi. Jokainen, jolla on terve pää, moraali ja arvot kohdillaan ei näe niissä mitään puolustettavaa. Mutta ainahan se niin on, että ihmiset ovat henkisessä ja moraalin kehityksessään eri tasolla, ja valitettavasti juuri nämä henkisesti alemmalla tasolla olevat nauttivat lihan syömisestä, ja tuntevat siitä jotain alkukantaista iloa, pitävät turkistarhausta oikein ihan elinkeinona.

Ja sananen turkistarhoilla tehdyistä salakuvauksista, miten ihmeessä nämä epäkohdat ja julmuudet olisivat koskaan tulleet ilmi muuten ! Että ihanko odotettiin, että nämä ketut sitten omilla pikku tassuillaan soittavat eläinlääkärille tai poliisille, ja kertovat omasta tilanteestaaan ! Urhollisuusmitalihan näille nuorille olisi pitänyt oikeasti myöntää, että vaaransivat henkensä tunkeutumalla salaa näihin kidutustarhoihin, jossa vaarallisimmat luontokappaleet joita on todella syytä pelätä, elävät ihan muualla kuin tarhoissa, he elävät lämpimissä ja mukavissa kodeissaan, hyvin asestettuina ja massut täynnä makoisaa lihaa. Olen kiitollinen siitä, että maassamme elää rohkeita edelläkävijöitä, jotka vaaransivat paljon tekemällä näitä kuvauksia, ja joiden ansiosta nämä hirveydet ovat tulleet päivänvaloon. Mihin ovat unohtuneet kiitokset ja ansiota näille nuorille - kaikkien huomio on mennyt johonkin kotirauhan rikkomiseen ja muuhun jargoniin, ja tästä kansa vaahtoaa.



Eihän kenenkään meidän pidä pelätä kotirauhan rikkomista, joilla ei ole salattavaa eikä peiteltävää ! Ne pelkäävät rauhansa puolesta, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Jonain päivänä tullaan vielä historian sivuilla kiittämään siitä, että oli nuoria, joilla oli omatunto, moraali ja rohkeutta, he tekivät jotain eläinten hyväksi. Ja ihmetellään sitä, että suuri osa kansasta ei nähnyt asiaa oikein, vaan vaahtosi vain elinkeinosta ym. Mutta näinhän historiasssa on aina käynyt. Joukkomurhien hirveys tuodaan päivänvaloon ja ihmetellään jälkikäteen sitä, että miten on voitu sallia tällaista tehtävän...

Vieras

#124

10.12.2010 16:13

Tekee aina mieli sanoa kaikille "turkismummoille", että vtu teen susta nahkatakin.
lihansyönnin hormonijäämät pilaavat selvästi aivot
Vieras

#125 Turkistaurhausta puoltavien mielipiteiden älykkyydestä...

11.12.2010 12:13

HUOMAATTE VARMAAN SAMAN KUIN MINÄ;
ETTÄ TARHAUSTA PUOLTAVIEN JA LIHANSYÖNNILLÄÄN HEHKUTTAVIEN MIELIPITEET OVAT KUIN SUORAAN MUISTO KOULUAJOILTA: YLÄASTEELLE PÄÄSSEIDEN PIKKURIKOLLISTEN VÄHÄ-ÄLYSITÄ UHOAMISTA JA REHENTELYÄ, IHAN SÄÄLITTÄVÄÄ. (Niiden samojen, jotka sitten näki puliremmeissä aikuisina )

TUOTANOELÄIMIEN LIHASSA OLEVAT ANTIBIOOTTIJÄÄMÄT JA HORMONIT OVAT SELVÄSTI TEHNEET JO TUHOJAAN NÄIDEN AIVOISSA, EIVÄT RAUKAT OSAA EDES ÄLYKKÄÄSTI JA FIKSUSTI MIELIPITEITÄÄN PERUSTELLA.

Näkyy kirjoitustavoissa jo selkeä ero, näin eläintenrääkkääjien ja edelläkävijoiden välillä.