Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Aurinkomme ylös nousi!

/ #6049 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HESARI TÄNÄÄN

03.04.2013 23:00

#5973: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HESARI TÄNÄÄN

Hei Taku!  mietit varhaiskristillisen seurakunnan arvopohjaa.  Etsi apostolien teot, jossa on muuten menoa ja meininkiä. Seurakunnan vainoojista ahkerimmasta tulee kertalaakista sen palavasieluisin lipunkantaja,  joka kirjoittaa kahleistaan käsin  suurimman ilon kirjeensä.(FIL.KIRJE) Apostolien teot vyöryttää esiin jännitteisiä tilanteita etupäässä Paavalin ja fariseusten kesken. On juuri alkanut levitä tieto, että juutalaisen kansan messias-odotusten täyttymys, Jumalan Voideltu, on tullut koko maailmaa varten."

Alkuseurakunnan elämänvirtaa katsellessa tulee selväksi, ettei Nasaretilaisen lisäksi voi millään hankkia lisävaikutteita "rinnakkaisuskonnoista". HÄN TÄYTTÄÄ JOPA KAIKKEUDEN LÄSNÄOLOLLAAN. Jeesus valloittaa sydänten tasolla ihmisen, siitä puhkeaa uusi ulottuvuus, joka on hengellinen ja  sen etiikka on rakkauden  ja sovituksen sävyttämä, ja sen keskeinen eettinen ohje on lähimmäisen rakkaus.   Näiden äärettömän arvon näet kuitenkin vasta sitten kun katselet ihmiselämää muiden suurten maailmanuskontojen ehdoilla.   Niin paljon orjuutusta, kurjuutta ja sortoa ne kantavat mukanaan sukupolvesta toiseen, esim Sharialaki ja nainen, Kastittomien, leskien ,tyttölapsien, lapsivaimojen ja tyttövauvojen (osa) äärettömän julma kohtelu. Sekä näiden totalitääristen uskontojärjestelmien ankara vaino toisinajattelijoita kohtaan.  Islamilaistenmaiden yhteistyöjärjestö onkin naisia koskien sanoutunut 90-luvulla irti YK:n ihmisoik.sopimuksesta (Kairo declaration) ja julkisesti sitoutunut noudattamaan sharia-lakia.

Olemme täällä niin keskellä vielä jälkikristillisen ajan helppoutta, ettemme ymmärrä mistä ihmisarvossa on todella kyse!!

Anteeks, tuli liian pitkä!