Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Linnea Haataja
Helsinki

/ #1 Kivinokka kultaakin kalliimpi luontoalue

21.06.2008 15:19

Olemme ystävättäreni kanssa erittäin huolestuneita Kivinokan tulevaisuudesta. Varsinainen alueen selvitystyö piti tehdä jo viime vuonna, mutta on siirtynyt vuodelle 2008.

Nyt on hyvin tärkeää olla ajantasalla, mitä Helsingin asuntopolitiikassa tapahtuu. Poliittisista puolueista selkeästi ovat Kivinokan puolesta vihreät, vasemmisto, perussuomalaiset sekä osa demareista. Kokoomus ja osa demareista haluaisivat rakentaa pientaloasutusta ja näin ollen alueesta tulisi hyvin elitistinen.

Nyt kannattaa olla aktiivinen Kivinokan suhteen ja estää "raiskaavat" suunnitelmat Kivinokan asuntotuotannolle. Helsingissä on kuitenkin hyvin vähän Kivinokan leimaista aluetta, Seurasaari on luonteeltaan hivenen toisenlainen, kuten myös muutkin saaret.

Kivinokan luonnon "aarteet", hiidenkirnut, tervalepät, aarniometsät, lepakot ja rikas lintulajisto, merenrannat, kartanomaisemat ja työväen kulttuurihistoria ihanine kesämajoineen sekä siirtolapuutarhoineen.

Tehkäämme yhteisten asioiden hyväksi työtä, kertokaa ystävillenne, miten tärkeästä asiasta on kysymys, kun keskustellaan Kivinokan tulevaisuudesta.Se olisi upeaa saada suojelluksi kohteeksi ja alueeksi. Yhdessä me sen teemme!