Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Kivinokka on ulkoilu- ja kesämaja-alue Vanhankaupunginlahdella, Kulosaaren ja Herttoniemen välissä. Alueella sijaitsevat Kivinokkalaiset ry:n, JHL:n ja urheiluseura Ponnistuksen kesämaja-alueet, sekä Herttoniemen siirtolapuutarha että Kulosaaren kartanon venekerho.

Kivinokan alueella on kaksi uimarantaa, kalastuspaikkoja, jalkapallokenttiä, kioski-kahvila, viljelyspalstamaata sekä luontopolku, joka johtaa lintulavalle. Kivinokan kalliomaisemat, rannat ja lahdet sekä monipuolinen kasvi- ja eläinlajisto tarjoavat kaikille avoimen virkistysalueen. Kivinokan käyttäjiä ovatkin lenkkeilijät, pyöräilijät, uimarit ja luonnon ystävät kaikkialta Helsingistä. Kivinokan alue on myös merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö ja siellä järjestetään vuosittain ympäristötaidenäyttely.

Kivinokka on ollut helsinkiläisten ulkoilu- ja kesämajakäytössä jo yli 75 vuotta. Kansanpuistoksi vuonna 1931 perustettu Kivinokka on luontoa säästävän mökkeilyn malliesimerkki. Kesämajat ovat lähekkäin pienellä alueella ja sinne voi matkustaa julkisilla kulkuvälineillä.

Helsinkiläisten viehättävä virkistysalue, Kivinokan kansanpuisto, on nyt uhattuna koska kaupunki on merkinnyt Kivinokan selvitysalueeksi ja alueelle kaavaillaan asuntoja.

Me allekirjoittaneet vetoamme kaupungin päättäjiin ja haluamme, että Kivinokan alue palautetaan kansanpuistoksi niin, että sen status muutetaan selvitysalueesta pysyvästi virkistysalueeksi. Kivinokan alue on keidas kaupungin keskellä, jota ei tulisi rakentaa asumiskäyttöön.
Tämä adressi luovutetaan kaupungin päättäjille ennen seuraavaa kaavaluonnosta.

Allekirjoita adressi Kivinokan säilyttämisen puolesta!

Katariina Pyysalo, Kivinokkalaiset ry:n saaritoimikunnan puheenjohtaja (saaritoimikunta[at]kivinokka.fi)

Kivinokkalaiset ry:n valtuuttamana
Ritva Laitinen

Lisätietoja alueesta ja Kivinokkalaiset ry:stä http://www.kivinokka.fi

Tietoa Kivinokan kaavoituksesta www.hel.fi/ksv