Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

res.matr.

/ #32760 Kirjoitus olisi osattava lukea tarkasti,ennen kuin siihen viittaa...

27.03.2014 00:49

#32751: - Re: Re: Naisen ja miehen avioliiton puolesta.  

 Niin tai näin-huomasitte  nyt varmaan kaikki, että virologi Salminen ei kuitenkaan käyttänyt  kertaakaan termiä "homohiv"- kuten niin monet täällä tekevät jatkuvasti-sanomisesta huolimatta.Eikä hän  kyllä varsinaisesti  sanonut sanaakaan homoseksuaalien avioliittoja vastaan.Seksuaalivalistuksesta taudin levämisen  estämiskeinona hän kylläkin puhui, mutta  toisaalta aivan yhtä tarpeellistahan tuo sama valistus on esim. matkailua harrastaville heteronuorille ja heitähän on nykyään paljon enemmän kuin koskaan aikaisemmin maamme historiassa. Ennenhän tehtiin vain Interrail-matkoja Euroopassa, nyt lennetään Pattayalle Thaimaahan tai käydään Karibialla ,tai viikonloppulennolla Madridissa tai Barcelonassa,Roomassa tai Lontoossa .....Monet käyvät  Afrikassa tai Intiassa kokemassa eksotiikkaa jne.

Varsinainen seksiturismi ei  kuitenkaan rajoitu pelkästään nuoriin matkailijoihin,eikä pelkästään miehiinkään. Ihme ,ettei Salminen maininnut  esityksessään.koko ´seksiturismi´-sanaakaan.On suoraan sanoen aika vaikeaa uskoa etteikö nyt  kukaan, pelkästään heteroseksuaalisesti suuntautunut seksituristi,   jossain tunnetuissa ja paljon käydyissä seksiturismikohteissa vieraillessaan  ja paikallisia seksipalveluja käyttäessään  saisi sukupuolitautia - esim. jopa HIV-tartunnan suojaamattomasta seksistään.

Typerimmän käsityksen mukaanhan tauti tarttuu pelkästään homoseksuaaleihin,eikä lainkaan heteroihin.Tällaista käsitystä tukemalla ja alleviivaamalla tehtäisiin kyllä se  varsinainen karhunpalvelus kansanterveydellemme.Tämä Salmisen kirjoitus ei kuitenkaan syyllisty siihen puhuessaan erityisryhmään kohdennettavista ehkäisyvalistusresursseista, vaan ottaa vain mainitun MSM-ryhmän tosiasiana huomioon.Mainittua "yleistä, pääosin heteroseksikeskeistä seksuaaliterveystyötä" ei  kirjoituksessa suinkaan  pidetty tarpeettomana saati haluttu mitenkään  romuttaa-siinä  todettiin vain ,ettei se YKSiN riitä.

Salmisen kirjoitus keskittyi  siis pelkästään taudinehkäisyresurssien ohjaamiseen-ei siihen ,etteivätkö homoseksuaalit saisi elää parisuhteissa eikä siihen, mikä laillinen  status heidän parisuhteillaan saisi olla.