Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #32819 Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 17:06

#32814: - Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

Julistukset ja suositukset eivät ole lakeja. Yksittäiset valtiot voivat lakeja säätäessään päättää noista asioista. Suomen avioliittolaki sanoo avioliiton olevan naisen ja miehen välinen.

"Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia."

Tuossa edellä mainitaan miehet ja naiset, mutta ei samaa sukupuolta olevia, joka siinä tulisi olla, mikäli tarkoitettaisiin myös samaa sukupuolta olevien avioliittoa.


"Yhdistyneiden kansakuntien kolmas yleiskokous hyväksyi ja julkisti ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen joulukuun 10. päivänä 1948. Julistuksen hyväksymisen puolesta äänesti 48 maata. Mikään maa ei äänestänyt vastaan. Kahdeksan maata pidättyi äänestämästä."

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin


Huomannette, että julistuksen ajankohtana tuskin tunnettiin
avioliittoa homojen välisenä liittona. Kaikki samaa sukupuolta olevien avioliitot on solmittu 2000-luvulla. Vuoden 1948 julistukseen vetoaminen tuo myös esille sen ajankohdan lait koskien samaa sukupuolta olevien 'parien elämää'.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Samaa_sukupuolta_olevien_avioliitto