Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

:-)

#32802 Bögarnas fel!

27.03.2014 11:36

http://www.youtube.com/watch?v=j1U_BOoPSZA

Jos ette ymmärrä sanoja tässä tekstitetty versio ruotsiksi.http://www.youtube.com/watch?v=yls1RwvcSYA

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.03.2014 12:56



Vieras

#32804 Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 13:34


Vieras

#32805 Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 13:51

#32803: EVL kirkko oikealla asialla. - Piispa oikealla asialla.

 

Kyllä on hämmentävän lapsenmielinen tuo olmin oloinen piispa, joka vajoaa täysin hauvelioinosten ja mikaniikkojen tasolle. Tai aiemmista toimistaan Kirkkohallituksessa päätellen Häkkinen on ollut jo kauan pohjalla.

Sitä paitsi Häkkinen persustelee kirkolle täysin kuulumattomilla asioilla, sillä tasa-arvoinen avioliittolaki ei vaadi vihkimisoikeuden eduskunnalta saaneita uskonnollisia yhdyskuntia muuttamaan nykyisiä vihkimiskäytäntöjään.

 


Vieras

#32806 Re: Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 14:49

#32805: - Re: Piispa oikealla asialla.

oo höpöttämä. Mitäs ne sulle kuuluu sitten.


Vieras

#32807 Kirotusvirepersu iski jälleen!

27.03.2014 14:53

Kukkulan kuningashomo voi solmia liitot

#32808 Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 14:55

Hienoa asiantuntija aivan oikeassa. Mitä tulee homojen avioliittoihin niin perustakaa oma ruskea kukkula minne voitte mennä pyhiinvaellusmatkalle ja siellä voitte solmia homoliittojanne aivan vapaasti
Nimimerkki

#32809 Re: Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 14:56

#32805: - Re: Piispa oikealla asialla.

Älkää viitsikö jatkuvasti toistaa tätä "tasa-arvoinen avioliittolaki ei vaadi vihkimisoikeuden eduskunnalta saaneita uskonnollisia yhdyskuntia muuttamaan nykyisiä vihkimiskäytäntöjään" -hokemaa.

Kyllä lainmuutos käytännössä pakottaisi kirkkojakin/pappejakin vihkimään homopareja, koska jos kirkko/pappi ei vihkisi homoparia, niin kirkkoa/pappia syytettäisiin lain rikkomisesta. Kirkko/pappi voitaisiin vetää oikeuteen ja vaatia korvauksia syrjinnästä. Onhan näitä tapauksia nähty Suomessa ja ulkomailla kun homopari/lesbopari on vaatinut korvauksia syrjinnästä, koska heiltä on evätty mahdollisuus pitää häätilaisuus tai estetty pääsy majoitukseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Vieras

#32810 Re: Re: Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 14:58

Kunnia sille kelle se kuuluu

#32811 Piispalle hatun nosto

27.03.2014 15:05

Hienoa täyttä asiaa, turha yrittää vääristellä asiaa, puhumattakaan tästä nimittelystä, taitaa ottaa totuus koville, arvoisat homot

Vieras

#32812 Re: Piispalle hatun nosto

27.03.2014 15:09

#32811: Kunnia sille kelle se kuuluu - Piispalle hatun nosto

Tätäkö viestiä tarkoitat nimittelyllä?

#32808 Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

 

Valitse nimimerkki

#32813 Re: Re: Re: Piispa oikealla asialla.

27.03.2014 15:11

#32809: Nimimerkki - Re: Re: Piispa oikealla asialla.

Kyllä lainmuutos käytännössä pakottaisi kirkkojakin/pappejakin vihkimään homopareja, koska jos kirkko/pappi ei vihkisi homoparia, niin kirkkoa/pappia syytettäisiin lain rikkomisesta. Kirkko/pappi voitaisiin vetää oikeuteen ja vaatia korvauksia syrjinnästä. Onhan näitä tapauksia nähty Suomessa ja ulkomailla kun homopari/lesbopari on vaatinut korvauksia syrjinnästä, koska heiltä on evätty mahdollisuus pitää häätilaisuus tai estetty pääsy majoitukseen.

 

Tuo on täyttä roskaa, kuten itsekin tiedät.

 

 

 


Vieras

#32814 Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 15:15

#32808: Kukkulan kuningashomo voi solmia liitot - Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

Hieno asiantuntijasi kirjoittaa persusoopaa.  Tässä tekstiä siltä pohjalta, mihin Suomen valtio on sitoutunut allekirjoittamissaan ihmisoikeussopimuksissa.

 

MIKSI TASA-ARVOINEN AVIOLIITTOLAKI ON IHMISOIKEUSKYSYMYS?

http://www.amnesty.fi/blogi/miksi-tasa-arvoinen-avioliittolaki-on-ihmisoikeuskysymys

Valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä ja ihmisryhmiä tasa-arvoisesti. Erottelu rekisteröityjen parisuhteiden ja avioliittoon vihittyjen ihmisten välillä on rakenteellista, lainsäädännöstä johtuvaa syrjintää. Siviiliavioliiton solmimista koskevat säännökset eivät saa asettaa parisuhteita tai perheitä eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen perusteella. Sukupuoleen perustuvan syrjinnän kielto koskee myös sukupuolivähemmistöjä.

Oikeus elää syrjinnästä vapaana on kaikkien ihmisoikeuksien taustalla oleva keskeinen periaate. Periaate todetaan Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen ensimmäisessä artiklassa: ”kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan”.

Ihmisoikeusjulistuksen lisäksi myös kaikki kansainväliset ja alueelliset ihmisoikeussopimukset sitoutuvat syrjimättömyyteen.

Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus määrittää toisessa artiklassaan, että sopimuksessa tunnustetut oikeudet kuuluvat jokaiselle sopimusvaltioiden alueella olevalle yksilölle – ilman minkäänlaista syrjintää. Kiellettyjä syrjintäperusteita ovat esimerkiksi ikä, terveydentila ja seksuaalinen suuntautuminen.

Ihmisoikeuskomitea puolestaan kirkasti vuoden 1994 ratkaisussaan, että valtioiden on suojeltava kaikkia alueellaan asuvia ihmisiä juuri seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvasta syrjinnästä. Päätöksen jälkeen lukuisat ihmisoikeussopimusten toteuttamista valvovat komiteat ovat soveltaneet omissa ratkaisuissaan ja julkilausumissaan tätä linjausta.

 

Oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ovat ihmisoikeuksia

Oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe on kirjattu useisiin ihmisoikeussopimuksiin ja -normeihin, esimerkiksi ihmisoikeusjulistuksen 16. artiklaan (ks. liite).

Vuonna 2011 YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto julkaisi järjestön historian ensimmäisen raportin, jossa tarkastellaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen ilmaisun perusteella tapahtuvaa syrjintää. Raportissa on eritelty valtioiden velvollisuudet lesbojen, homojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten ihmisten ihmisoikeuksien edistämiseksi.

Jo ennen raportin julkaisua Suomi sitoutui edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ihmisoikeuspolitiikassaan. Suomen tavoitteena on, että asiantuntijatasolla hyväksytyt Yogyakartan periaatteet vahvistetaan YK:ssa ja saadaan kansainvälisiksi toimintasuosituksiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien turvaamiseksi.

Mitä tarkoittaa perhe?

Perhekäsitteen joustava määrittely purkaa syrjiviä rakenteita. Sekä ihmisoikeuskomitea että lasten oikeuksien komitea ovat omissa kannanotoissaan ja ratkaisuissaan painottaneet perhekäsitteen joustavuuden merkitystä. Joustavuudella tarkoitetaan sitä, ettei perhettä määritellä hetero- tai ydinperheoletusten pohjalta, vaan ymmärretään eri kulttuureissa ja ryhmissä muotoutuvien perheitten moninaisuus ja yhdenvertaisuus.

Lainsäädännön on vahvistettava eri perhemuotojen keskinäistä tasa-arvoa: avioliiton solmimisen on oltava mahdollista myös silloin, kun liitosta muodostunut perhe ei vastaa yhteiskunnassa vallalla olevaa perhekäsitystä. Sateenkaariperheiden syrjinnän torjumiseksi on ratkaisevan tärkeää, että yhteiskunta tunnustaa tämän perhemuodon yhdenvertaiseksi esimerkiksi heterovanhempien muodostamien perheiden kanssa.

Tätä näkemystä vahvistaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) päätös, joka julkistettiin tänään (19.2.2013). Päätöksessä EIT toteaa, että kun heterosuhteessa elävillä avopareillakin on oikeus perheen sisäiseen adoptioon, valtio syyllistyy syrjintään mikäli tämä oikeus evätään samaa sukupuolta olevilta, rekisteröidyssä suhteessa eläviltä pareilta.

Avioliittolain muuttaminen tasa-arvoisemmaksi on toimenpide, joka edistää perheitten yhdenvertaisuutta.

 

Avioliittolaki vahvistaisi myös sukupuolivähemmistöjen oikeuksia

Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi Suomessa yksi askel kohti transsukupuolisten henkilöiden syrjinnän poistamista. Tämä on tärkeä asia todeta, koska muutosesitykseen liittyvästä keskustelusta voi saada kuvan, että lakimuutoksella vaikutettaisiin pelkästään seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvaan syrjintään. Kyse on myös sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vahvistamisesta.

Avioliittolainsäädännön vaikutukset ulottuvat yksityiselämän piiristä laajalti yhteiskuntaan. Lainsäädännön tasa-arvoistamisessa kyse on sen tunnustamisesta, ettei syrjintää, välillistä tai välitöntä, sallita Suomessa missään muodossa.

Liite:

IHMISOIKEUKSIEN YLEISMAAILMALLINEN JULISTUS

Artikla 16:

Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.

Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta.

Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

 

(huomaa, että artikla ei rajaa perhettä vai naisen ja miehen väliseksi)

 

Homoliitot loukkaisi lasten oikeuksia todella törkeästi. Lapset pelkää homoja.

#32815 Naisen ja miehen avioliiton puolesta

27.03.2014 16:37

Naisen ja miehen avioliitto ei loukkaa ihmisoikeuksia. EIT

Viherhomous synnyttää syvää lamaa.

#32816 Homoliitot jäihin.

27.03.2014 16:45

Viherhomot ajavat niin Saksassa kuin Suomessakin epätervettä vapaata seksiä. Viherhomot loukkaa ihmisoikeuksia todella törkeästi näillä tavoitteilla. Ihmisoikeuksia loukkaavat viherhomojen tavoitteet pitää kaataa.
Perus S

#32817 Tätä mieltä olen

27.03.2014 16:50

#32816: Viherhomous synnyttää syvää lamaa. - Homoliitot jäihin.

 

Pitkän linjan Perus Suomalaisena minäkin esitän oman mieli piteeni joka on pitkällisen harkinnan tulos persusteluineen:


Avio liitto on yhen naisen ja yhten miehen välinen liito. Tärkeää että lapsella on isä ja äiti.Perhe arvot tulee säilyttää. Piolookia ja teolookia tukee asiaa.Lailliset oikeutet seksuaali vähemmistölle voidaan muulla tavalla hoitaa.

Myös Suomen kielen asemaa tulee puollustaa Ruotsin kielisiä vastaan ja kaikki lait kirjotettava Venäjänmallin mukaan.

 

Lapset pelkää jeesuspersuja

#32818 Re: Naisen ja miehen avioliiton puolesta

27.03.2014 17:03

#32815: Homoliitot loukkaisi lasten oikeuksia todella törkeästi. Lapset pelkää homoja. - Naisen ja miehen avioliiton puolesta

Tuo hokemasi varmaan kumosi saman tien ihmisoikeuksien julistuksen 16. artiklan...? EIT ei siihen näet ottanut kantaa.


Vieras

#32819 Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 17:06

#32814: - Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

Julistukset ja suositukset eivät ole lakeja. Yksittäiset valtiot voivat lakeja säätäessään päättää noista asioista. Suomen avioliittolaki sanoo avioliiton olevan naisen ja miehen välinen.

"Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia."

Tuossa edellä mainitaan miehet ja naiset, mutta ei samaa sukupuolta olevia, joka siinä tulisi olla, mikäli tarkoitettaisiin myös samaa sukupuolta olevien avioliittoa.


"Yhdistyneiden kansakuntien kolmas yleiskokous hyväksyi ja julkisti ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen joulukuun 10. päivänä 1948. Julistuksen hyväksymisen puolesta äänesti 48 maata. Mikään maa ei äänestänyt vastaan. Kahdeksan maata pidättyi äänestämästä."

http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin


Huomannette, että julistuksen ajankohtana tuskin tunnettiin
avioliittoa homojen välisenä liittona. Kaikki samaa sukupuolta olevien avioliitot on solmittu 2000-luvulla. Vuoden 1948 julistukseen vetoaminen tuo myös esille sen ajankohdan lait koskien samaa sukupuolta olevien 'parien elämää'.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Samaa_sukupuolta_olevien_avioliitto








Vieras

#32820 Re: Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 17:18

#32819: - Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

"Tuossa edellä mainitaan miehet ja naiset, mutta ei samaa sukupuolta olevia, joka siinä tulisi olla, mikäli tarkoitettaisiin myös samaa sukupuolta olevien avioliittoa. "

Tulkitset tuota kohtaa päin honkia: Jos se rajaisi oikeuden vain miehen ja naisen väliselle liitolle, siinä sanottaisiin "Täysi-ikäisen miehellä ja naisella on oikeus solmia keskenään...."  Näin siinä ei sanota, joten avoimeksi jää myös samaa sukupuolta olevien liitto ja perhe.

Se, että tuohon aikaan ei tunnettu samaa sukupuolta olevien avioliittoa, ei muuta asiaa. Avioliitto on muuttunut tuosta ajasta ja samoin artiklan tulkinta.

Samalla tavoin Yhdysvaltain perustulaki ilmaisi kansalaisoikeudet kaikille kansalaisille. Aluksi se kuitenkin tulkittiin sulkevan pois alkuperäisasukkaat ja mustat orjat, koska valtaosa lainsäätäjistä ei osannut hahmottaa ihmisoikeuksien koskevan myös heitä. Nykyään se kattaa kaikki kansalaiset ilman, että tavuakaan tekstistä on tuossa kohden muutettu. Vain lain kohteena oleva maailma on muuttunut.

Tulkintasi mukaan amerikkalaisten pitäisi edelleen siis sulkea pois mustat ja natiiviamerikkalaiset pois kansalaisoikeuksista...?

 

Luolamies

#32821 Eheyttämishoidoilla hyviin tuloksiin, uusia laitoksia Suomeen

27.03.2014 17:45

Valtiovallan panostusta sekä varoja suunnattava uusiin perustettaviin eheyttämishoitolaitoksiin. Joensuusta saatu jo hyviä tuloksia. Psyykkisiin ongelmiin myös asiantuntijoita, koska usein taustalla mielialahäiriöitä ja varhainen ennaltaehkäisy säästää myös valtiovallan alati kasvavia menoja, sopeuttamistarve nytkin n. 3 miljardia.

Vieras

#32822 Re: Eheyttämishoidoilla hyviin tuloksiin, uusia laitoksia Suomeen

27.03.2014 17:48

Homoille ehkäisyhoitoja avioliiton sijaan.

#32824 Hiv leviää Euroopassa homoliittojen ansiosta.

27.03.2014 18:02

Maat jotka ovat hyväksyneet homoliitot ovat saaneet aikaan lisääntyvän kansantaudin nimeltä hiv. Homohiv tarttuu tehokkaammin homojen keskuudessa kuin heteroilla kun tartunnat suhteutetaan väestöön 3% homoja ja 97% heteroja. THL tutkimus hiv on kansantauti. Homot tarvii valistusta.
Hiv leviää entistä nuorempiin ja aiheuttaa siten syrjäytymisen lisääntymistä. Tällaista kehitystä ei kaivata eikä homoutta pidä sotkea avioliittoon.

Suomessa ja Euroopassa pitää käynnistää hivin taltuttamiseksi ehkäisyhoitoja ja homoneuvoloita avioliiton sijaan, jotta tauti ei leviäsi viattomiin nuoriin ja lapsiin.

Vieras

#32825 Re: Hiv leviää Euroopassa homoliittojen ansiosta.

27.03.2014 18:07