Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #32820 Re: Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

27.03.2014 17:18

#32819: - Re: Re: Avioliittolaki jo nyt tasa-arvoinen

"Tuossa edellä mainitaan miehet ja naiset, mutta ei samaa sukupuolta olevia, joka siinä tulisi olla, mikäli tarkoitettaisiin myös samaa sukupuolta olevien avioliittoa. "

Tulkitset tuota kohtaa päin honkia: Jos se rajaisi oikeuden vain miehen ja naisen väliselle liitolle, siinä sanottaisiin "Täysi-ikäisen miehellä ja naisella on oikeus solmia keskenään...."  Näin siinä ei sanota, joten avoimeksi jää myös samaa sukupuolta olevien liitto ja perhe.

Se, että tuohon aikaan ei tunnettu samaa sukupuolta olevien avioliittoa, ei muuta asiaa. Avioliitto on muuttunut tuosta ajasta ja samoin artiklan tulkinta.

Samalla tavoin Yhdysvaltain perustulaki ilmaisi kansalaisoikeudet kaikille kansalaisille. Aluksi se kuitenkin tulkittiin sulkevan pois alkuperäisasukkaat ja mustat orjat, koska valtaosa lainsäätäjistä ei osannut hahmottaa ihmisoikeuksien koskevan myös heitä. Nykyään se kattaa kaikki kansalaiset ilman, että tavuakaan tekstistä on tuossa kohden muutettu. Vain lain kohteena oleva maailma on muuttunut.

Tulkintasi mukaan amerikkalaisten pitäisi edelleen siis sulkea pois mustat ja natiiviamerikkalaiset pois kansalaisoikeuksista...?