Adressi Israelin tueksi!

www.shalom.fi

/ #2064 Israelissa muistopäivä kaatuneille sotilaille ja terrorismin uhreille (Yom HaZikaron)

04.05.2014 10:47

Juutalainen muistopäivä kaatuneille sotilaille ja terrorismin uhreille (Yom HaZikaron)

Israelissa hiljennytään muistamaan ja suremaan vuodesta 1960 lähtien sodissa ja terrori-hyökkäyksissä surmansa saanutta, joita vuoden 2014 muistopäivänä on yhteensä 23 169 israelilaista. Puolustusministeriö lisäsi vuoden 2013 kaatuneitten muistopäivän jälkeen 57 menehtyneitten listaan, ja 50 vammautunutta menehtyi haavoihinsa samana aikana. Viralliset sotilasseremoniat alkavat klo 11.00 maan 52 sotilashautausmaalla sireenin soiton ilmoittaessa 2 minuutin hiljentymisen merkiksi, jolloin kaiken liikenteen odotetaan pysähtyvän.

Vuonna 2014 omaisensa menettäneitä on 17 038, joista orpoja on 2 141 ja IDF:n leskiä 4 966. Ministeriö odottaa 1.5 miljoonan omaisen vierailevan sotilashautausmailla muistopäivän aikana.

Puolustusministeri Moshe Yaalon kirjoitti omaisille lähettämässään kirjeessä mm.: "Muistopäivän sireenin vihlova ääni nostaa esiin jokaisen henkilökohtaisen menetyksen, joka ahdistavana on meidän jokaisen menetys. Lähes jokainen kansalainen näyttää kokeneen menetyksen tuskan, joko omaisensa tai läheisen ystävänsä kautta. Kaikkensa uhrattuaan sotilaat jättävät aukon, jota kukaan toinen ei voi täyttää", Yaalon totesi jatkaen: "On vaikea löytää sanoja kuvatakseen tuskan syvyyttä, miten kipeästi heitä kaipaamme. Menetyksen tunne ympäröi menetyksen kokeneita perheitä päivän jokaisena tuntina. Tämä tuska ja menetys tunnetaan koko maassa". Yaalon muistutti kirjeessään omaisille: "Me vietämme tällä viikolla itsenäisyytemme 66. muistopäivää. Epäonneksemme emme ole saavuttaneet ahdistustemme loppua emmekä rauhaa, mutta me emme ole peloissamme. Me tarjoamme rauhaa, mutta katkaisemme kädet, jotka uhkaavat meitä tuholla".

Kaatuneiden sotilaiden ja terrorismin uhrien muistoksi on rakenteilla muistosali Herzl-vuorelle, jossa tulee olemaan jokaisen kaatuneen sotilaan ja terrorismin uhrin nimi kaiverrettuna kiveen yhdessä hänen kuolinpäivänsä kanssa. Sali rakennetaan soihdun muotoon, 18 metriä korkeaksi, ja siinä tulee palamaan liekki ympäri vuoden.

Uuden salin suunnitelmien mukaan joka aamu pidetään muistotilaisuus niille sotilaille, joiden elämä päättyi kyseisenä päivänä. Vuosittain kunkin sotilaan kuoleman muistopäivänä hänen nimensä valaistaan seinälle, ja toisella puolen salia heidän kasvonsa heijastetaan seinälle ja heidän elämänkertansa luetaan ääneen.

Lähde: IsraelUpdate

www.shalom.fi

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…