Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Pertti Rinne
Vieras

/ #18 Kivinokka säilytettävä

11.08.2010 02:01

Mielestäni Helsingin kaupungille olisi suurta mielikuvahyötyä siitä, että se sallii niin poikkeuksellisen virkistysalueen mökkeineen ja monimuotoisine luontoineen säilyvän parhaalla paikalla laajenevan kaupungin keskustassa. Jo alueen perinne - työväestön kesämaja-alue - ansaitsisi suojelun, mutta suojelun tärkeämpi peruste on, että alue on vuosikymmenten saatossa muuttunut kaikkien yhteiskuntaluokkien virkistysalueeksi, jota "kanta-asukkaat" ovat käyttäneet jo neljän sukupolven ajan.

Kivinokkalaisten sosiaalinen jakauma painottunee edelleen työväestöön, mutta joukkoon on hyvin tasa-arvoisesti liittynyt myös akateemisten ammattien edustajia, eri alojen huippuasiantuntijoita, tutkijoita, pankinjohtajia, jne...

Tällaista ainutlaatuista ja kulttuuriperinteiltään rikasta (Dallape, Tapio Rautavaara, jne.) erikoisuutta ei löydy mistään muualta maailmasta. Helsingin kaupungin johdon tulisi ymmärtää, millaisen "mausteen" ja lisäarvon kivinokka tuo Stadin kansainväliseen metropoli-imagoon.

Terveisiä vaan Jussi Pajuselle ja kumppaneille. Ikävä, että koulutoverini, Pekka Korpinen ja Timo Honkala eivät enää eläköidyttyään ole asiaan vaikuttamassa, mutta mielelläni haastan heidät tämän adressin allekirjoittajiksi.