Paavo Väyrynen Keskustan puheenjohtajaksi

Jouko Piho

/ #3 Väyrynen Keskustan puheenjohtajaksi ja Suomen pääministeriksi

26.01.2012 00:38

Kannatan Ilkka Luoman ajatusta, että ensi kesän Keskustan puoluekokouksessa olisi Keskustan ja Suomen etu, että Paavo Väyrynen valittaisiin Keskustan puheenjohtajaksi. Tämä merkitsisi linjanmuutosta Keskustassa eli paluuta Keskustan arvokonservatiivisille alkiolais-maalaisliittolaisille juurille ja cityliberaalisen suuntauksen häviötä. Sen jälkeen Mari Kiviniemi ja muut kaupunkien vapaamieliset voivat siirtyä muihin puolueisiin, kuten homomyönteisiin Vihreisiin.

Kun Väyrysestä tulee ensin Keskustan puheenjohtaja, hänestä tulee seuraavien eduskuntavaalien voittajana myös seuraava pääministeri. Tätä skenaariota auttaisi suuresti tietysti se, että arvokonservatiivinen PS ja Väyrysen johtama arvokonservatiivinen Keskusta yhdistyvät. Eli vanhat riidat on syytä unohtaa, koska nyt on aika rakentaa uutta Suomea. Mukaan voisi tulla myös KD, jolloin tuloksena olisi ylivoimaisesti suurin puolue Suomessa.

Yksi lisämahdollisuus on se, että mikäli Väyrysestä ei tule Keskustan puheenjohtajaa, vaan arvoliberaalinen suuntaus jatkaa vallassa, niin siinä tapauksessa Väyrynen voisi harkita oman uuden puolueen perustamista, mikä olisi sitten yhteistyössä Perussuomalaisten kanssa ja voisi vaalivoiton saatuaan muodostaa Suomeen perinteisiin arvoihin ja EU-kriittisyyteen perustuvan hallituksen, jossa myös KD voisi olla varmasti mukana.