"Kun kerran Koraani.."-Raamattu kannesta kanteen YLE:n kanavalle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Kiitokset Raamattu-adressin allekirjoittaneille

2015-03-10 19:56:37

"Kun kerran Koraani..."-adressin allekirjoittaminen on päättynyt. Kahden viikon aikana sen allekirjoitti 2924... (nettiversiossa näkyy 2928, mutta printissä mainittu luku) siis lähes 3000 allekirjoittajaa. Kiitokset teille kaikille, jotka olette sitä mieltä, että myös Raamatun sanalla on edelleen annettavaa kansallemme.

Kommunismin aikana tilanne naapurissamme Neuvostoliitossa - nykyisellä Venäjällä - oli toisenlainen. Tällaisia adresseja ei olisi siellä kirjoitettu. Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn kirjoitti näinkin pessimistisesti Venäjän silloisen ortodoksisen kirkon johtajalle, patriarkka Pimenille v. 1972:

"Kulunut puoli vuosisataa on jo menetetty: minä en puhu maamme nykyisyyden, vaan tulevaisuuden pelastamisesta; kuinka sen voi pelastaa? Venäjän historian viimeisten vuosisatojen tutkiminen saa meidät vakuuttuneiksi siitä, että historian kulku olisi ollut humaanisempi ja molemminpuolisen ymmärtämyksen leimaama, jos kirkko ei olisi luopunut riippumattomuudestaan ja jos kansa olisi kuunnellut sen ääntä, kuten esimerkiksi Puolassa. Meillä valitettavasti niin ei ole ollut pitkään aikaan. Me olemme asteittain ja lopullisesti kadottaneet kristillisyyden valoa säteilevän eettisen ilmapiirin, johon perustuvat meidän tapamme, elämänmuotomme, maailmankäsityksemme ja kansankulttuurimme."

Meidän Suomessa ei tarvitse menettää omaa "kristillisyyden valoa säteilevää eettistä ilmapiiriä", johon oma kulttuurimme perustuu - ei ainakaan vielä - koska meiltä vielä löytyy halua tuntea ja jakaa oman sivistyksemme erästä kulmakiveä: Raamatun sanaa.

Keskiviikkona 11.3.2015 Raamattu-adressi luovutetaan ensin Ylen viestintäpäällikölle Mika Ojamiehelle, joka myöhemmin luovuttaa adressin toimitusjohtaja Lauri Kiviselle.

Vielä kerran: lämmin kiitos kaikille osallistujille.


Sipoossa 10.3.2015                          Petteri Pietikäinen

 


Petteri PietikäinenJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.