Linjan 79 reitti pidettävä ennallaan.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Linja 79A ja 79B

2018-06-01 07:38:32

Linjasta 79A ja 79B. Kiitoksia kaikille jotka ovat auttaneet siinä, että linja 79 saadaan palautettua kiertämään Purson ja Murhasaaren kautta 4.6.2018 alkaen. Sitten heti pari oleellista huomiota, ettei tule yllätyksenä ja suosittelen kaikkia mahdollisia henkilöitä antamaan palautetta NYSSE:lle ja Nokian kaupungille.

1. Porintien pysäkit eivät ole käytössä, NYSSE:n päätös. Huomasin että pysäkit eivät näy kartassa ja kyselyni vastaus oli, ettei niillä pysähdytä. Perusteluna että on niin vaarallinen tie ja aikataulu ei anna pysähtyä niillä. Aikataulu on "hauska" perustelu johtuen kohdasta 2 (lue alaspäin) ja tätä luvattiin korjata jos tätä kovasti kritisoidaan. Eli palautetta eteenpäin!
2. Linjoilla on ajantasauksia jopa 20 minuuttia Siuron koululla / Linnavuoressa! Huvittavaa että sitten perustellaan sitä ettei Porintiellä pysähdytä koska aikataulu ei riitä jos auto tätä ennen odottaa 20 minuuttia lähtöä... Tämä on huomattavasti vaikeampi asia korjata kuin tuo pysähtyminen, koska tämä vaikuttaa suoraan aikatauluihin. Lisäksi kaupunkihan on julkaissut jo talvikauden 2018-2019 aikataulut joten kaikki lienee nyt betonoitu 2.6.2019 asti.
3. Illan viimeiset vuorot eivät aja lenkkiä ympäri eli illalla päättyy vuoroja Linnavuoreen ja Siuroon jotka eivät jatka Siuroon tai Linnavuoreen. Suurin ongelma lienee lauantain 14.30 lähtö joka ajaa vain Siuron koululle, ei ollenkaan Linnavuoreen! Tästä kun tiedusteliin liikenteen tilaajalta vastaus oli hyvin törkeä: ei tällä rahaa tehdä joten ei muuteta! Jos ei NYSSE:ä kiinnosta maksavien asiakkaiden palvelu niin ehkä Nokian kaupunkia pitäisi kiinnostaa enemmän? Mehän veronmaksajina maksamme tämän liikenteen!

Käytetään nyt jokatapauksessa liikennettä niin paljon kuin mahdollista ja muistakaa antaa jatkuvasti palautetta NYSSE:lle:

http://joukkoliikenne.tampere.fi/ohjeit…/asiakaspalvelu.html

SIllä totuus on se, että jos jostain ei jatkuvasti anneta palautetta niin sen oletetaan olevan "oikein ja toimivan".


Arto Kortsaari-Monkala

On tämä välillä aika uskomatonta

2018-04-11 10:45:43

Kiitoksia kaikille tuesta. Asia etenee. Nyt linja muuttuu kiertämään reittiä, mutta kuten Nokian Uutisissa 6.4.2018 kirjoittamassa mielipidekirjoituksessa ilmaisin, on kiertoon laitettu jopa 20 minuutin katkoja Siuroon. Eli palvelutasoa heikennetään ilman perusteita. Nyt lisäksi kun reklamoin, että Porintiellä olevat pysäkit eivät näy kartassa käytiin seuraava keskustelu:

NYSSE:

Olit laittanut noita puuttuvia pysäkkejä linjan 79 varrelta. Porintieltä olemme tarkoituksellisesti jättäneet pysäkkejä pois, sillä Porintiellä on kesäisin 100 km/h nopeus ja matka on hyvinkin mäkistä jolloin linjan ajoaika kärsii ja samalla linja-auton pääseminen takaisin liikenteeseen voi olla aika haasteellista.

Minä:

Tarkoittaako tämä sitä, että kyseisiltä pysäkeiltä ei saa ottaa tai jättää asiakkaita?

NYSSE:

Näin olemme asian ajatelleet, koska kuten jo alle mainitsin tie on erittäin mäkinen ja henkilöautoilla on isot nopeudet ja bussilla kuitenkin voi kestää tuo pääseminen takaisin liikenteen sekaan. Lisäksi linja 79 on sidottu aika tarkkaan mm. vaihtoihin ja koululaisten liikkumiseen. Voimme tietysti vielä keskustella asiasta tuotantopalaverissa.

No, laitoin viestiä Nokian Teklalle. Ei nyt kyllä ymmärrä tätä toimintatapaa. Toki Porintie on "vaarallinen" mutta ei tämä nyt oikein vastaa asiakaspalvelun tarkoitusta ja sitä, mihin olemme pyrkineet liikennettä saamaan. Toivottavasti tuotantopalaverissa tilanne muuttuu mutta hieman on tunne, että olisi hyvä jos tästä olisi enemmänkin "polemiikkia" ihmisten ilmoilla. Jos tilanne ei muutu, tulee Murhasaaren Miharintien pysäkkien ja Purson portin välille 5 kilometrin matka jossa bussi ei pysähdy (vaikka olisi pysäkkejä ja käyttäjiä). Yhtä hyvin tällä ajattelutavalla voitaisiin bussit ajaa Murhasaaresta porintietä Nokialle, ei sielläkään ole pysäkkejä (eikä asiakkaita). 

Jotain rotia pitäisi tähän verovarojen käyttöön saada. 


Arto Kortsaari-Monkala

Kesälle 2018 valoa!

2018-01-12 12:55:36

http://joukkoliikenne.tampere.fi/etusivu/kesaliikenteesta-paatettiin-joukkoliikennelautakunnassa.html

 

Linjan 79 vuorot ajetaan Nokialla Murhasaaren ja Purson kautta.

Tämä teksti NYSSE:n päätöksessä lämmittää. Nyt on vain valvottava että se toteutuu eikä jää vain sanahelinäksi (tai tehdä niin, että pari vuoroa ajetaan näin ja muut ajettaisiin ennallaan). Kuitenkin nyt on vahva tunne ja käsitys että asia etenee kun asiasta on päättänyt NYSSE. Tokihan maksajana Nokia voi vielä jotain tehdä ja koko projektissa pelotti virkamiesten kova vastustus. Mistä moinen vastustus kumpuaa? En tiedä moniko sattui lukemaan NU:n kirjoittaman mielipidekirjoitukseni (pe 5.1.2018). Nyt jos ja kun saamme linjan 79 takaisin "oikeille reiteilleen" voisi yhä enemmän heittää ilmaan tuota linjojen 70, 71 ja 73 uudelleenjärjestelyä. Itselläni ei ole mitään käytännön motivaattoria niiden muuttamiseen, muuta kuin Nokian kaupungin taloudellisen tilanteen ja joukkoliikenteen käytettävyyden parantamiseksi. 

 

Kuitenkin siis kiitokset kaikille tukijoille hankkeessa. Muistetaan nyt käyttää bussia kun se saadaan oikealle reitille.

Palataan asiaan kun konkreettisempaa taas ilmenee. Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille allekirjoittaneille.

 

 


Arto Kortsaari-Monkala

Pahalta näyttää 2017-2018 talven kannalta

2017-07-13 11:38:10

Pahalta näyttää muutoksen toteutuminen talveksi 2017-2018. Viranomaiset ovat toimittaneet materiaalin liikennöitsijöille ja netissäkin on jo talviaikataulut luettavissa joissa reitti on sama. Raija Nurmisen otto-oikeuden käyttö keväällä nokian kaupungin hallituksen kokouksessa oli siis lopullinen niitti sille, että joudumme vielä kärvistelemään yhden talven nykyreitillä vaikka nokian tekninen lautakunta onkin hyväksynyt reitin muuttamisen kiertämään Murhasaaren ja Purson kautta. Siitä kiitokset Timo Lehtoselle joka on ainakin teklassa kannattanut voimakkaasti ajamaamme asiaa ja tutkii mahdollisuuksia muuttaa reittiä kesken ajokauden (esim. vuodenvaihteessa). Toki nykyisellä "vihreällä" Nokian valtuustolla voisi olla enemmänkin intressejä ja kiinnostusta asian nopeampaan muuttamiseen - onhan joukkoliikenne ja sen parempi palvelutaso heille (ainakin puheissa) tärkeä tekijä. Tosin eipä ole kukaan kysellyt lisätietoja kun kerroin huomanneeni miten Nokia voisi säästää noin 230 000 € vuodessa ja saisi kaikesta liikenteestään vaihdottoman Tampereelle (Nokian sisäisen matkustamisen kustannuksella) joten joko asiat eivät kiinnosta tai niiden esittäjä on väärä?

Vanhat ohjeeni ovat edelleen voimassa; olkaa yhteydessä päättäjiin joita olette äänestäneet tai joihin teillä on jo suhteita. Lähes vuodella siirtymisellä on myös se vaara, että tahot jotka tätä muutosta vastustavat voivat masinoida vastakkaista liikettä. Ainakin teknisen lautakunnan papereissa oli havaittavissa hyvin voimakasta vastusta virkamiesportaasta (syystä tai toisesta) joten  vastarintaa on olemassa. Osoittihan sen jo poliittinen otto-päätöskin.


Arto Kortsaari-Monkala

Nuolaistiinko liian aikaisin?

2017-04-28 12:25:10

Nuolaistiinkohan nyt liian aikaisin? JOLILA:n kokous 26.4.2017 oli masentavaa luettavaa. Esityslistassa oli hienosti tehty linja 79 muotoon 79A ja 79B joita olisi ajettu joka toinen vuoro toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen suuntaan. Pöytäkirjan kapulakielestä osui onneksi silmiini tieto, että linjan 79 osalta palataan 29.3.2017 määriteltyyn linjaan. Muutaman puhelinsoiton ja sähköpostin jälkeen sain Juha-Pekka Häyryseltä seuraavan vastauksen:

"Päätösehdotusta muutettiin linjan 79 osalta, koska Nokian kaupunginhallitus on käyttänyt 10.4. otto-oikeuttaan Nokian teknisen lautakunnan 4.4.2017 tekemään päätökseen ja palauttanut sen valmisteluun. Nokian kaupungin lopullinen kanta asiassa ei siis ollut selvillä joukkoliikennelautakunnan kokoontuessa 26.4.   Linjan 79 reitti säilyy siis nyt tehdyillä joukkoliikennelautakunnan päätöksillä nykyisenä. Jäämme odottamaan, mitä Nokian tekninen lautakunta asiasta aikanaan uuden valmistelun jälkeen päättää.".

Eli nyt mättää jokin ja Nokian päätöksenteossa. NYSSE oli yllättävänkin valmis muutokseen mutta nyt joku veti Nokialla jarruista. Eli ilouutiset on peruttava ja Vappuunkin lähdettävä masentava "tappio" niskassa. 

Toivottavasti saadaan Nokialla pian selville syy miksi näin on tehty ja asia korjattua. Aikaa ei ole paljon syksyn liikenteen aloittamiseen (aloituspäivä 14.8.2017 ja materiaali ja muu täytyisi olla valmiina Juhannuksen jälkeen. Viimeistään). Vaikka este saataisiinkin selätettyä on suuri vaara että muutos siirtyisi kesälle 2018

Nyt vain yhteyttä omiin edustajiin Nokialla ja muutenkin joukkovoimaa!

 

Kaikesta huolimatta hyvää Vappua kaikille.


Arto Kortsaari-Monkala

Hyviä uutisia!

2017-04-05 06:23:08

Hei.

Nokian tekninen lautakunta päätti 4.4.2017 kokouksessaan yksimielisesti (alustava tieto) että linja 79 palautetaan "entiselle reitilleen" eli kiertämään Murhasaaren ja Purson kautta syysajokauden 2017 alusta (14.8.2017) (alustava tieto) . Asia menee ilmeisesti vielä JOLILA:n hyväksyttäväksi ja tietysti virkamiehet tekevät mitä tekevät mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että adressimme on tuottanut vuoden työn jälkeen tulosta! Kiitokset siitä kaikille teille jotka olette kirjoittaneet adressin ja jotka ovat mahollisesti olleet yhteydessä omiin kunnallisvaltuutettuihin yms. tahoihin. 

Nyt on muistettava vain sitten käyttää palvelua kun se taas tulee käytettäväksemme!

Ja vahdittava että kuntalaisten tahto toteutuu myös ylemmissä byrokratian koneiston osissa.

Nöyrä kiitos Teille kaikille. Te osaltanne teitte tästä mahdollista. Nautitaan työmme tuloksista. 

 

 


Arto Kortsaari-Monkala

Asiaa käsitellään Nokian Teknisessä lautakunnassa 4.4.2017

2017-04-01 05:17:37

Hei. Adressin esitämää reittimuutosta käsitellään Nokian Teknisessä lautakunnassa 4.4.2017

Rinnalla ovat vaihtoehdot ettei mitään tehdä, reittiä muutetaan Nokian päässä Prismalle ja tämä adressin mukainen esitys.

Oletusarvona virkamies esittää että mitään ei tehdä. Nyt on siis aika olla yhteydessä ja vaikuttaa Nokian Teksnisen lautakunnan jäseniin! Itse olen jo tehnyt niin, mutta mitä useampi heihin on yhteydessä niin asian tärkeys ja merkitys saattaisi aueta heillekin.

Jos ja kun taas adressin allekirjoittaneiden tahtoa ei kuulla, jatkamme toimenpiteitä.


Arto Kortsaari-Monkala

Uusia, synkkiä pilviä Siuron länsipuolen liikenteen yläpuolella.

2017-01-18 08:34:05

Hei.

Mitään ei ole kuulunut mutta sain tänään tietää että Häyrynen ja Salkonen ovat käyneet Linnavuoren koululla. Toivotaan että rehtori olisi ymmärtänyt asiat kokonaisuuden kannalta eikä olisi ajanut vain oman koulunsa näennäistä etua. Samalla tuli tieto, että Häyrynen olisi kysellyt kuljettajalta matkustajamääristä ja siitä, että kulkeeko Siuron länsipuolelta ketään? Kuljettaja oli saanut käsityksen, että suunnitellaan Siuron länsipuolen jättämistä (osassa?) liikennöimättä ja Nokialla liikennettä jatkettaisiin tulevalle Prismalle. Nythän Siuron Knuutilassa on 26.1.2017 kello 18.00 tilaisuus johon Nokian kaupungin edustajia saapuu kuuntelemaan asukkaiden huolia ja murheita. Tässä lienee yksi asia mikä on nostettava esille.

Tiedotetaan lisää kun on tietoa.


Arto Kortsaari-Monkala

Nyt alkaa näyttää paremmalta.

2016-12-08 11:11:23

Kiitokset kaikille allekirjoittaneille. Tämä adressi yhdessä Linnavuoren ja Siuron paperisten adressien kanssa tuotti 352 nimeä joka oli siis vain 30 nimeä vähemmän kuin alkuperäinen ja yhteensä laskettuna kokonaismäärä adresseilla oli yli 630 nimeä. Loistavaa toimintaa ja kertoo myös asian tärkeydestä.

Ehkä juuri tämän vuoksi tällä kertaa asiaamme ei ohitettu yhden ihmisen päätöksellä "ei aiheuta toimenpiteitä" kuten ensimmäisellä kerralla. Vaikka läheltä kyllä kävi.

Tässä asiaa koskeva lauselma JOLILA:n pöytäkirjassa:

"Joukkoliikenneyksikölle on toimitettu tämän asian valmisteluvaiheessa 7.11.2016 adressi, jonka on allekirjoittanut 352 henkilöä. Adressissa toivotaan linjalle 79 reittimuutosta Nokialla Siuron ja Linnavuoren alueella. Adressi ilman nimitietoja on esityslistan liitteenä. Vastaavansisältöinen adressi on toimitettu 11.3.2016 joukkoliikenneyksikölle ja käsitelty Jolila:n kokouksessa 16.3.2016. Tuolloin adressin ei katsottu aiheuttavan syytä toimenpiteisiin. Adressissa ehdotetulla reittimuutoksella ei ole vaikutusta liikennepalvelun hankintakustannuksiin. Vaikutukset kohdistuvat vain vuorojen käytettävyyteen erilaisiin matkustustarkoituksiin ja siten välillisesti lipputuloihin. Siuron ja Linnavuoren alueella maankäyttö on jakautunut ikäänkuin kahteen eri taajamaan Siuronkosken ja Jokisjärven itä- ja länsipuolelle. Joukkoliikennereiteiksi mahdolliset tieyhteydet eivät kulje siten, että molempia taajamia voitaisiin palvella yhdellä linjareitillä yhtä hyvin. Linjan 79 vuorojen määrä kokonaisuutena on sen verran vähäinen, että vuorojen jakaminen kahdelle eri reitille ei ole erityisen hyvä ratkaisu. Nykyinen linjareitti, jolla on liikennöity 6.6.2016 alkaen on suunniteltu niin, että asiointimatkat ja koululaisryhmien kulkeminen Siuron länsipuolen ja Linnavuoren taajamien välillä on mahdollista bussivuoroja käyttäen. Mikäli reittiä muutettaisiin, tämä matkustusmahdollisuus heikkenisi. Ennen mahdollista reittimuutosta olisi syytä selvittää tarkemmin missä määrin esimerkiksi koululaisryhmät käyttävät linjan 79 palveluja liikkumiseen Siuron ja Linnavuoren koulujen välillä. Tästä asiasta voidaan esimerkiksi pyytää lausunto Nokian kaupungilta."

Kesti kauan ennenkuin itsekin tajusin, että puhutaan mahdollisesta reittimuutoksesta ja "voidaan esimerkiksi pyytää lausunto". Mitään konkreettista ei siis päätetty. Nokian kaupungin joukkoliikennelogistikko Milla Valkonen joka siis vastaa koulukuljetuksista antoi tukea meille. Hänellä ei reitille ole merkitystä kunhan koululaisten koulumatkojen kestoajat eivät muutu ja kouluun pääsee. Hän myös sanoi, että muuttunut reitti ei ole aiheuttanut sellaisia kuljetusmuutoksia että nyt jouduttaisiin tuomaan oppilaita uuden reitin varteen. Silti Murhasaaressa näen jatkuvasti Barbusin pikkubusseja koulukuljetuskyltein joita siellä ei ole ennen ollut. Soitin Juha-Pekka Häyryselle ja hän lupasi viedä asiaa eteenpäin. Hän korosti että reittivariaatioilla ei ole kustannuseroa ja kunta saa luonnollisesti esittää toiveita alueellaan olevan joukkoliikenteen hoitamisesta kun kerran myös sen kustantavat. Kummassakin keskustalussa nousi korkealle se seikka, että he haluavat pitää Linnavuoren/Siuron koulun kanssa palaverin koska Siuron koulun oppilaiden kulkeminen Linnavuoren koulun tiloille on ollut yksi tärkeä kriteeri reitin suunnittelussa. Käyttö onnistuu myös ehdottamallamme vanhalla reitillä jos sitä ajetaan molempiin suuntiin. Tällöin koulun on vain suunniteltava ajankäyttönsä / tunnit siten, että silloin mennään Siurosta Linnavuoreen kun vuoro ajetaan myötäpäivään ja palataan kun se kulkee vastapäivään. Ei niin kuin Tampereella kuulemma eräs koulu määrää vuorojen aikataulut ja reitit ja tämä "päättämisen ilo" maksaa veromaksajille 6 numeroisia lukuja vuodessa. Eli tärkeää olisi nyt myös koulun nähdä kokonaisedut reittimuutoksesta ja muistaa että joukkoliikenne palvelee myös muitakin kuin vain koululaisia (tai siis yhden koulun oppialiden käyntiä toisen koulun liikuntatiloissa). Varsinkin kun ainoa muutos on se, että tuntien paikkaa joutuu vain hieman suunnittelemaan etukäteen. 

Asiat siis etenevät mutta meidän allekirjoittaneiden ei kannata jäädä "laakereille juhlimaan mahdollista voittoa". Nyt edelleen kannattaa antaa palautetta NYSSE:n ja varsinkin ne, jotka tuntevat Siuron/Linnavuoren rehtoria ja/tai opettajia ja Nokialaisia poliitikkoja voisivat pyrkiä välittämään näille tahoille muutoksen tärkeyttä. Noin 630 nimeä kertoo tarpeesta muuttaa reittiä. 

Toivottavasti "tapaus Linnavuori" tunnetaan tulevaisuudessa kansalaisten äänen kuulemisena. Tapauksena jossa pienellä "maalaisjärjellä" ajateltuna ja suunniteltuna voidaan samalla kustanteella luoda paljon suurempi palvelutaso kuin mitä viranomainen on järjestänyt. Kustannus pysyy kunnalle samana mutta Purson kautta voidaan saada kasvaneita verotuloja jos oman auton käyttö työmatkaliikenteessä vähenee tai poistuu ja kuten monesti jo mainittua; molemmilla reiteillä voidaan tarjota samat palvelut mutta meidän esittämämme reitti palvelee huomattavasti suurempaa asiakaskuntaa. Ne joilla on asiointia Siuron länsipuolelta Linnavuoreen ja takaisin saavat edelleen palvelunsa, harvennettuna vain. Nyt Siurolaisten ei tarvitse joka ikinen kerta tehdä Linnavuoren kierrosta vaan kiertäminen jakaantuu tasaisemmin molemmille puolille. 

Kiitokset vielä kaikille ja informoidaan heti kun jotain tapahtuu.


Arto Kortsaari-Monkala

Talvikautta 2017-2018 lyödään lukkoon jo tammikuussa 2017!

2016-11-01 09:09:44

Hei kaikille.

Tuossa lupailin laittaa tänne aikatauluehdotteita mutta totesin (tai en siis löytänyt) mitään järkevää tapaa liittää exeleitä tänne. Kuitenkin yhdessä versiossa totesin että 2 vuoroa lukuunottamatta kaikki vuorot saataisiin kiertämään koko lenkki (Siuro, Linnavuoren th - Siuron länsipuoli - Purso - Murhasaari -Linnavuori - Siuro, Linnavuoren th tai toisinpäin) siten että päivän aikana tulisi lisää vain 30 kilometriä liikennettä. Lauantain muutos olisi 900 metriä enemmän nykyinseen verrattuna. Lisäksi lisäämällä Siuron, Linnavuoren th ja Nokian välistä ajoaikaa vuoroista tulisi varmempia kuin nyt. 

 

Oleellista on se, että NYSSE:stä ilmoitettiin että adressi pitäisi antaa aiemmin (kokous 16.11.2016) ja samalla oli maininta että talvikautta 2017-2018 suunnitellaan ja lyödään lukkoon jo tammikuussa 2017! Lisäksi oli maininta että merkittäviä muutoksia ei ole suunnitteilla joten nyt on meidän syytä näyttää joukkovoimaa. Monet tahot ovat kehottaneet mahdollisimman laajaan palautekampanjaan NYSSE:ä kohtaan jos adressi ja sitä kautta kansalaisten tahto ei toteudu. Toki edelleenkin on hyvä olla yhteydessä omiin kunnallisvaltuutettuihin.

 

Eli pyydän TEITÄ kaikkia ystävällisesti antamaan NYSSE:n palautetta jossa vastustatte linjan 79 reitin nykyistä reittiä ja vaaditte sen palauttamista kiertämään yllämainittua reittiä järven ympäri.

Palautetta voi antaa fyysisesti paikan päällä:

Frenckellinaukio 2 B
PL 487, 33101 Tampere

ma-ke 10.45-17.30
to-pe 9.00-15.45

 

Puhelimitse:

Puhelinpalvelu

03 5656 4700

ma-pe 9-16

 

Sähköisesti:

Sähköposti joukkoliikenne@tampere.fi
Sähköinen palautelomake

joista jälkimmäisen osoite on :

 

http://joukkoliikenne.tampere.fi/ohjeita-ja-tietoa/asiakaspalvelu/palaute.html

 

Mitä useampi teitä tämän tekee ja ja mahdollisimman monta kertaa niin voimme onnistua.

Noyrin kiitos Teille kaikille.

 

 


Arto Kortsaari-MonkalaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

kysytään!-- Large modal -->