Työ-ja elinkeinoministeriön puututtava TE-toimiston toiminnan epäkohtiin muusikkojen työttömyysturvassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Muusikkojen Liitto on saanut harjoiteluun liittyvää ohjeistusta korjatuksi!

2020-05-28 09:20:23

TE-toimistojen työttömyyskorvausta koskevaa ohjeistusta tarkennettu

Muusikon omaehtoinen harjoittelu on TE-toimistoissa tulkittu niin sanotuksi omaksi työksi, joka tekee muusikosta työttömyysturvassa helposti yrittäjän. Koronapandemian seurausten myötä ongelma on koskettanut suurta määrää musiikin esittäjiä. Muusikkojen liitto on vaatinut asiaan puuttumista, ja TE-toimistojen ohjeistuksen pitäisi nyt olla kunnossa.

28.5.2020

Vaikkei muusikko olisi koskaan harjoittanut minkäänlaista yritystoimintaa ja olisi täyttänyt palkansaajan työssäoloehdon, on hänen harjoittelunsa saatettu katsoa TE-toimistossa omaksi työksi. Tämä tekee muusikosta työttömyysturvassa helposti yrittäjän, minkä myötä muusikko on menettänyt oikeuden saada palkansaajakassasta työttömyyskorvausta. Tästä syystä Muusikkojen liitto on ohjeistanut jäseniään olemaan kertomatta TE-toimistolle harjoittelustaan tai muusta esiintymistä tukevasta toiminnastaan.

6. toukokuuta 2020 Muusikkojen liitto esitti TE-toimistojen ohjeistusta korjattavan niin, että musiikin esittäjien ansiotyöhön liittyvä harjoittelua ja muuta esiintymistä valmistavaa tai tukevaa toimintaa ei katsota työttömyysturvassa omaksi työksi. Hakijoiden oikeusturvan takaamiseksi liitto on myös ehdottanut, että lakiin sisällytettäisiin oman työn tarkempi määrittely siten, että nykyisen kaltaiset vääristymät vältettäisiin.

Muusikkojen liitto on käynyt asiasta toukokuun aikana keskustelua muun muassa työ- ja elinkeinoministeriön kanssa, ja 25. toukokuuta työministeri Tuula Haatainen lupasi tviitissään asian korjaantuneen.

Mikäli ongelmia asiassa kuitenkin edelleen ilmenee, liitossa toivotaan jäsenistöltä pikaisia yhteydenottoja.

https://www.muusikkojenliitto.fi/te-toimistojen-tyottomyyskorvausta-koskevaa-ohjeistusta-tarkennettu/?fbclid=IwAR0b9F6gVC6wWe4sQw9NwC-XrIt-tMuT-BbHMjrJTgE0gj9Q8XSlN77J1Nc


Juki VälipakkaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…