Kurjalanrannantien korjaamisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tie on juhla 17.9.2022 18:30->

2022-09-13 15:16:14

Hei!

Tie on valmis ja on aika juhlistaa tätä hienoa asiaa! 

Kurjalan kyläseura järjestää kyläjuhlan kello 18:30 alkaen; myynnissä makkaraa, lettuja ja vohveleita. Osoite Kurjalanrannantie 1214. Autolle parkkipaikka löytyy myös tarvittaessa Kurjalan koulun pihasta. 

Tervetuloa mukaan hämärtyvään lauantai-iltaan tämän iloisen asian kunniaksi!

Lisäksi: säävarauksella luvassa on myös Auli Piiparisen ja Noora Räsäsen Facebook-live korjattu tie pyöräillen klo 14 alkaen. Livessä kerrotaan, miten laitettiin tieadressi aikoinaan pystyyn ja miten se lopulta muuttui uudeksi asfaltiksi.

430B341E-F91C-43F3-BC03-2A6E509CF99C.jpeg


Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

Päätös Kurjalanrannantien korjausrahasta tehty!

2021-12-10 09:42:06

Hei!

Meillä on suuri ilo ilmoittaa, että ensi vuodelle valtion talousarvioon on varattu 1,2 miljoonaa euroa korjausrahaa Kurjalanrannantielle! Uutinen on mitä parhain joululahja meille kaikille!

Tämä ei olisi mahdollista ilman yhteistyötä eri tahojen välillä. Suuri kiitos kaikille adressiin nimensä allekirjoittaneille, mielenosoitukseen osallistuneille sekä erityiskiitos kansanedustajille: Matti Semille ja Markku Eestilälle talousarvion laadinnasta sekä Marko Kilvelle ja Anu Vehviläiselle kaikesta tuesta! Kiitos kuuluu myös Tommi Huttuselle, ELY:n liikenne- ja insfrastruktuuri johtajalle, avusta ja vinkeistä korjausasian hyväksi.

Oikein hyvää ja iloista joulun aikaa,
toivottaa Noora Räsänen ja Auli Piiparinen


Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

Kurjalanrannantien korjaamisen puolesta

2021-11-20 20:03:19

Hei!

Työ Kurjalanrannantien korjaamisen puolesta on edennyt heinäkuussa mielenosoituksessa paikalla olleiden edustajien toimesta. Korjauskustannuksista on tehty mm. talousarvioaloite,  jonka ansiosta asia etenee sutjakammin valiokunnissa. Myös eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen vieraili Kurjalassa tutustumassa tien kuntoon 14.11.2021. Tien korjausta siis edistetään aktiivisesti monelta eri taholta, mutta asiaan saadaan ratkaisu vasta lähempänä joulua.C3C928AD-EA84-4E32-B462-4783CA4EDD00.jpeg

Kurjalanrannantien korjaamisen puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa vierailivat kansanedustajat Marko Kilpi, Markku Eestilä ja Matti Semi heinäkuussa 2021. Kuvaaja: Noora Räsänen


Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

MUISTUTUS: Pe 2.7. Klo 9:30-10:00 tiemielenosoitus!

2021-06-28 17:58:27

Hei!

Muistutan tämän viikon perjantaina 2.7.2021 tapahtuvasta tiemielenosoituksesta Kurjalanrannantien varressa, kello 9:30-10:00! Ja nimenomaan tien varrelle (liikenneturvallisuus huomioiden) toivomme paljon ihmisiä, jotta tietä ajaessaan kansanedustajat näkisivät mahdollisimman usein ja mahdollisimman monta tien korjaamisen puolesta mieltään näyttävää henkilöä. 

Kello 10:00-10:45 kansanedustajat ovat Kurjalanrannan kylätalon pihassa jossa heitä voi asiasta jututtaa. Autojen parkkipaikkana toimii Kurjalan koulun piha, ajakaa sinne! Siksi ettei kylätalon piha tukkeutuisi ja siellä mahdutaan olemaan väljästi. Pidetään huolta turvaväleistä sekä käsihygieniasta! Ei unohdeta koronaepidemiaa tämän tärkeän tilaisuuden tuoksinnassa. 


Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

Tule osoittamaan mieltäsi Pe 2.7.2021 9:30-10:45! Kansanedustajat tulevat tie-vierailulle!

2021-06-18 15:20:53

Hei,

On aika siirtyä sanoista tekoihin Kurjalanrannantien suhteen! Järjestämme perjantaina 2.7.2021 kello 9:30-10:45 tilaisuuden jonne on kutsuttu Savo-Karjalan kansanedustajia tutustumaan Kurjalanrannantiehen ja tien käyttäjiin.
Olisi erittäin vaikuttavaa ja mieltä sykähdyttävää, jos te, joiden mielestä asialle olisi tehtävä jotain, asettuisitte tienvarrelle seisomaan joko iskulausekyltein, tai ilman. Kyltissä voisi lukea lyhyt mielenilmaus. Tällöin saisimme tilaisuudesta sellaisen, että kaikki halukkaat voisivat osallistua siihen korona-turvallisesti. 
Kansanedustajien ajattua Kurjalanrannan kylätalon pihaan (noin klo 10:00), on tarkoitus siellä vielä jatkaa tilaisuutta, jossa asiasta voi keskustella kasvokkain. Toivomme, että tilaisuudesta saadaan tunteita herättävä, vaikuttava ja positiivisuuden kautta korjaustarpeen osoittaminen kansanedustajille. Tämä on se mahdollisuus, jolla voimme saada rahoituksen tienkorjaamiseen!
 
Aamupäivän ohjelma olisi seuraava:
9:30 kansanedustajat kokoontuvat Mäntymäkeen Kurjalanrannantien alkupäähän ja heitä vastaanottamassa ovat Noora Räsänen ja Auli Piiparinen. Edustajat lähtevät peräkkäin ajamaan kohti Kurjalaa, pääte pysäkki Kurjalanrannan kylätalo. Matkalla he tutustuvat tien kuntoon ja tienkäyttäjien tuntoihin. 
 
10:00-10:45 Kurjalanrannan kylätalon pihalla mahdollisuus jututtaa edustajia ja esittää omat näkemykset tien korjaamisen puolesta. 
Kello 11:00 mennessä ohjelma päättyy, josta kansanedustajat jatkavat seuraavaan tilaisuuteen. 
 
Toivomme runsasta osanottoa, etenkin Kurjalanrannantien varteen! Ja kylttitarpeita sekä tusseja laitetaan tarjolle kylätalolle, jos omia kylttitarpeita ei löydy. Parkkipaikaksi autoille suosittelemme Kurjalan koulun pihaa, jotta mahdumme toimimaan sujuvasti kylätalolla.
 
Terveisin,
Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

Noora Räsänen ja Auli Piiparinen

Kurjalanrannantien korjausvaade keräsi yli 1300 nimeä

2020-12-23 13:36:35

Leppävirralla sijaitsevan maantie 16393 eli Kurjalanrannantien kurja kunto on ollut jokaiselle kyseistä tietä käyttävälle valitettavan tuttu asia monien vuosien ajan. Tien huonosta kunnosta kärsivät kaikki tien vaikutuspiirissä asuvat, mökeillään vierailevat ja tietä pakosta ajavat jäte-,
maito- ja puukuljetukset. Marraskuun loppupuolella avattu adressi tien uudelleen asfaltoinnin puolesta keräsi 13.12.2020 mennessä 1340 allekirjoitusta. 
Adressi keräsi kolmessa päivässä tuhat allekirjoittajaa. Tien vaikutuspiirissä on paljon yrittäjyyttä, metsä- ja maatalousyrittäjyyden lisäksi mm. koneurakointia. Erityishuomiona 9 marjatilaa, joiden marjamyynnin arvo on noin miljoona euroa joka vuosi. Lisäksi alueen metsien, yli 10 000 ha, kasvu on alueella normaalia nopeampaa ja tuotto per hehtaari laskennallisesti ylittää myös miljoonan. Ei siis mitään hiljaista seutua tai pelkkää kesämökkialuetta, vaikka paljon on sitäkin Suvasveden rantaviivan ansiosta. Ja alueelle on monilla ihmisillä joko suku-tai muu yhteys, jonka vuoksi alueella vieraillaan taajaan. Esimerkiksi Kurjalan koulu on perustettu ensimmäisenä sivukylän kouluna vuonna 1885. Se jo itsessään kertoo aktiivisesta historiasta ja taustasta tällä alueella.

Väyläviraston kuntoluokituksen mukaan tie on suurimmilta osin erittäin huono: ”heikko, ei enää hyväksyttävissä oleva kunto. Aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia niin tienpitäjälle kuin tienkäyttäjille.” Tie on ollut jo vuosia huonokuntoinen. Lisäksi leudot talvet ilmastonmuutoksen myötä ovat entisestään rapauttaneet tien kuntoa, joka vuosi yhä tehokkaammin ja tehokkaammin. Jotkut mökkiläiset esimerkiksi eivät ole saaneet venettään kuljetettua rantaan ja vaikka mitä muuta. Kommenttiosiossa etenkin mökkiläisten ja tien varrella asuvien ääni kuuluu ja kommentit kertovat turvattomuuden tunteesta, jatkuvasta autojen korjaamisesta sekä yleisestä uupumisesta tähän tilanteeseen. Esimerkiksi: ”Tien kunnon vuoksi joudumme ajamaan työkoneila niin hiljaa että menetetty työaika vuodessa on vähintään kymmeniä tunteja! ” sekä ”Talvet kesät mökille kuljen ja joka kerta saa pelätä suuria reikiä tiellä. Aina ei voi väistää niitä mutkan tai vastaantulijan vuoksi. Erittäin vaarallinen tie vastaantulijalle ja itselleni kallis kun saa autoa olla korjaamassa monttujen takia”. Muuttajiakin alueelle olisi, mutta tien kunto estää edes asiasta
unelmoinnin.

Tarvetta tien kunnostukselle on ollut jo vuosia. Täällä on käytetty poliitikkoja eri puolueista ja oltu yhteydessä ELY-keskukseen ja kirjoitettu lehtiin. Ompa Suomen paskin tie-meemikin saanut julkisuutta sosiaalisessa mediassa. Kuitenkaan rahoitusta tielle ei vain tunnu löytyvän. Adressin avulla toivomme saavamme viestille vahvistusta tien korjauksen puolesta. Hätä tien
kunnosta on aito ja Väyläviraston kuntoluokituksessakin tunnistettu.
Liitteenä Leppävirran kunnan lausunto, nettiadressin nimilista sekä kahden paperiversion nimilistat ja ne on luovutettu kaikki paperiversiona Pohjois-Savon ELY-keskukseen, liikenne- ja infrastruktuuri-vastuualueen johtajalle Tommi Huttuselle.


Lisätietoja:
Noora Räsänen, puh. 0401541234 rasasen.noora@hotmail.com
Auli Piiparinen, puh. 0442915966 piiparinen.auli@gmail.com


Noora Räsänen ja Auli PiiparinenJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…