Pelastetaan historiallinen Hietalahti!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Hietalahden suunnittelun jatkamisesta päätetään KYMP-lautakunnassa 7.3

2023-03-06 19:50:51

Kaupunkiympäristölautakunnassa (KYMP) on käsittelyssä esitys elinkeinojaostolle Hietalahden kehittämisvarauksen jatkamisesta vuoden 2024 loppuun asti. Kaupunkiympäristölautakunta jätti asian pöydälle kokouksessaan 28.helmikuuta ja asian käsittelyä jatketaan KYMP-lautakunnan kokouksessa 7. maaliskuuta.

Pro Hietalahti on vedonnut asiassa päättäjiin, jotta Hietalahden kehittämisvarausta ei jatkettaisi. Jäämme odottamaan lautakunnan ratkaisua.

HIETALAHDEN SUUNNITTELU – MISSÄ MENNÄÄN?

Pro Hietalahti järjestää keskustelutilaisuuden Hietalahden suunnittelusta keskiviikkona 22.3.2023 kello 18.00 Telakkarannan kerhotilassa (Telakkakatu 14 B katutaso, sisäänkäynti Merimiehenkadun puolelta).

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Laita sana kiertämään ja ilmoittaudu mukaan https://link.webropolsurveys.com/EP/1282742FDF4F1BE0  


Taru Reinikainen, puheenjohtaja, Pro Hietalahti ry

Kiitos, kun olet allekirjoittanut vetoomuksen Hietalahden puolesta!

2021-11-15 06:42:27

Arvoisa Hietalahden suunnittelusta kiinnostunut

Kiitos, kun allekirjoitit vetoomuksen upean Hietalahden säillyttämiseksi!

Viimeisin kirjoitus Kamppi-Eira -lehdessä Hietalahdesta (sivulla 14). Kirjoituksessa on avattu lyhyesti Hietalahteen suunniteltua massiivista rakentamista.  

https://kabinetti.kosila.fi/#/reader/80c4e562-1c31-11ec-8a0b-00155d64030a

 

Suunnittelun tilanne

Hietalahden suunnittelun osalta on menossa hieman rauhallisempi vaihe. Päätöksentekoon Hietalahden suunnittelun osalta odotamme asian tulevan syksyllä 2022.

Punavuoriseura ja Helsingin Eteläiset kaupunginosat ovat hakeneet suojelua Aquitanialle (Nesteen huoltoasemarakennus ja Ravintola Hampton Bay). Suojeluhakemus on lausuntokierroksella.

Museoviraston lausunnossa todetaan, että rakennuksen merkitys on paikallinen eikä siihen liity sisätilaan kohdistuvia suojelutarpeita. Museoviraston mukaan mikäli rakentamisen volyymi kasvaa kehittämisvarauksen myötä näin raskaaksi, alueen väljyys katoaa ja kaupunkinäkymät muuttuvat olennaisesti. Voimassa olevan asemakaavan lähtökohtana on päinvastoin Hietalahdenaltaan säilyminen sekä ympäristön pienimuotoinen rakentaminen, mikä sallii avarat näkymät Hietalahdentorilta altaan yli telakkamaisemaan ja merenlahdelle. Helsingin kaupunginmuseo ja Museovirasto ovat omalta osaltaan suhtautuneet kaavamuutoksen lähtökohtiin kriittisesti. Kohteen mahdollinen suojelu on Museoviraston mukaan luontevinta selvittää alueella vireillä olevan asemakaavamuutoksen yhteydessä. 

Rakennukselle on haettu myös vaaarantamiskieltopäätöstä, mutta tätä ELY-keskus ei myöntänyt.

Vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 800!

Kiitos teille kaikille, arvostamme tukeanne. Lisää allekirjoittajia kuitenkin tarvitaan, jotta saamme Hietalahden pelastettuaa. jJaathan vetoomusta vielä eteenpäin.
https://www.adressit.com/pelastetaan_historiallinen_hietalahti 


Kiitos, kun olet mukana tukemassa toimintaamme!

Terveisin
Taru Reinikainen
puheenjohtaja
Pro Hietalahti ry


Taru Reinikainen, puheenjohtaja, Pro Hietalahti ryJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…