Ylen on jatkettava Sydänjuurilla-ohjelman tuottamista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Ylen vastaus adressin allekirjoittaneille

2023-12-28 12:36:12

Hei kaikki!

Välitän Ylen ohjelmapäälliköltä saamani viestin, jonka sisältö ei valitettavasti ollut toivomamme. 

>>

Lämmin kiitos adressin ja kirjoittajien kommenttien välittämisestä meille. Luemme kaiken saamamme palautteen. Arvostamme suuresti sitä, että kuuntelijoille syntyy merkityksellinen suhde ohjelmiimme. 

 
Olimme mukana Sydänjuurilla-tukikonsertissa ja sen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa kuuntelemassa ja keskustelemassa. Keskustelu kansanmusiikin kentän toimijoiden kanssa oli rakentavaa ja varmasti ymmärsimme asioita paremmin puolin ja toisin. Olemme sopineet, että jatkamme yhteistä keskustelua.
 
Vaikka Sydänjuurilla-ohjelma päättyykin, olemme sitoutuneet siihen, että soitamme ja käsittelemme kansanmusiikkia kanavillamme jatkossakin ja sen määrä ei vähene. Pyrimme siihen, että palvelemme jatkossakin kotimaisen kansanmusiikin ystäviä yhtä hyvin erilaisilla sisällöillämme, ohjelmasarjoilla ja konserttitaltioinneilla, ja että kansanmusiikki tulee Yle Radio 1 -kanavan kuunteljoille yhä useammin kuulokuvassa vastaan. 
 
Mukavaa joulun aikaa, 

--

Johanna Aho
Päällikkö, Kulttuuri- ja asiasisällöt / Pasila ja Mediapolis
Luovat sisällöt ja media
p. 050-574 1796

<<

 

Vastaus viestiin alla. Jään kanssanne toivomaan ja toivotan kaikille hyvää uutta vuotta!

 

>>

Tietenkään viestinne ei ole sellainen kuin ne yli 2700 ihmistä toivoivat: omaa, tuttua tai vielä tuntematonta, rakastettua ohjelmaa, jonka formaatti on ollut hyvä, syväluotaava ja asiantunteva.
 
Allekirjoittaneiden joukossa oli toki myös kansanmuusikoita, mutta toive oli ennen muuta tavallisten radionkuuntelijoiden. Itse kuulin kansanmuusikoilta sitä palautetta tukikonsertista, että "ei Ylessä tajuta tätä asiaa".
 
Joka tapauksessa, 
toivotan hyvää joulun aikaa ja parempaa uutta vuotta
 
Miira Sippola, monen puolesta
<<
 
 

Miira Sippola

Adressi lähetetty Ylen tuottajille: 2700 allekirjoittajaa

2023-12-05 09:08:40

2700 ihmistä! MAHTAVAA! Adressi jääköön elämään tänne omaa elämäänsä - nimiä kertyi jo aamun aikanakin lisää.

Adressi on nyt lähetetty, teksti alla. Lisäksi asiasta on laadittu ja lähetetty tiedote suomalaiselle medialle. Tiedote on julkinen allekijoittaneen Facebook-sivulle, josta sitä saa jakaa, lisäksi lehdistötiedote alla tämän viestin päätteeksi.

Nyt vain toivotaan että tällä olisi vaikutusta!!!! 

TOIVOTAAN ETTÄ ON.

Hyvää Itsenäisyyspäivää jokaiselle sydämellisesti, terv. Miira Sippola

*

LÄHETYS: 
 
Arvoisat Ylen tuottajat ja ohjelmasuunnittelijat, Johanna Autio ja Ville Vilén     *sekä cc: Parahin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sekä Ylen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo
 
 
Eiliseen määräpäivään mennessä 2692 ihmistä ympäri Suomen ja Suomen rajojen allekirjoitti vaatimuksen Sydänjuurilla -radio-ohjelman tuottamisen jatkamiseksi Yle Radio 1 -kanavalla. Adressin kokonaisuudessaan löytyy alta, liitteestä sekä linkistä  https://www.adressit.com/ylen_on_jatkettava_sydanjuurilla-ohjelman_toimittamist
Lähes 2700 ihmisen nimet ovat erillisessä liitteessä sekä linkissä https://www.adressit.com/allekirjoitukset/ylen_on_jatkettava_sydanjuurilla-ohjelman_toimittamist/ 
 
Kolmisensataa allekirjoittajaa halusi lisäksi lähettää Teille, parahin Ylen kulttuuritoimitus, henkilökohtaiset terveisensä adressin osana. Kommentteja on lähetetty laajalti eri puolelta Suomea ja niissä on ilmaistu monia tärkeitä näkökohtia. Ihmiset ovat huolissaan yleissivistävän kanavan kaupallistumisesta ja valtavirtaistumisesta, penäten oman suomalaisen kulttuurimme kuulemista ja kansanmusiikin tarjoamisesta sivistävässä muodossa. "Juuri tälläisen sisällön takia olen mielelläni maksanut yle-veroni," kommentoi allekirjoittaja Hankasalmelta. Terveisistä huokuu myös rakkaus Amanda Kauranteen kenties marginaalista mutta monille meille tärkeää Sydänjuurilla-ohjelmaa kohtaan. 
Kommentit (57 sivus) löytyvät liitteestä sekä linkistä https://www.adressit.com/signatures_with_comments.php?petition_id=419644 ; alla näistä muutama lyhyt nosto. 
 
Kansanmusiikki ei ole musiikin valtavirtaa mutta kuten jokaisessa itseään kunnioittavassa sivistysvaltiossa, myös me Suomessa tarvitsemme ja ansaitsemme marginaalisen musiikkimme. Yle on suomalaisten kanava, jolta meidän on oikeus vaatia marginaalisenkin musiikin lähettämistä ja syväluotaavaa toimittamista ulottuvillemme.
 
Toivomme, että vakavasti harkitsette perääntymistä lakkautuspäätöksestänne ja Sydänjuurilla -ohjelman säilyttämistä. 
 
Yhteistyöterveisin ja Yleltä positiivista reagointia toivoen, adressin kirjoittajien puolesta
kunnioittavasti
Miira Sippola
Adressin perustaja, tavallinen radion kuuntelija, Sydänjuurilla-ohjelman vannoutunut ihailija, 2691:n muun allekirjoittaneen kanssa

 

*

LEHDISTÖTIEDOTE 5.12.2023 (STT, HS, TS, Aamulehti, Kaleva)  Saa jakaa

Suomalaiset ympäri Suomen vaativat Yleä jatkamaan Sydänjuurilla-kansanmusiikkiohjelmaa
 
Eiliseen määräpäivään mennessä 2692 ihmistä ympäri Suomen ja Suomen rajojen allekirjoitti vaatimuksen Sydänjuurilla -radio-ohjelman tuottamisen jatkamiseksi Yle Radio 1 -kanavalla. Adressin vaatimus on, että Yle peruu aikomuksensa lakkauttaa Yle Radio 1 -kanavalla lähetettävän Sydänjuurilla-radio-ohjelman, joka keskittyy suomalaiseen ja lähialueidemme kansanmusiikkiin.
 
Kansalaiset muistuttavat, että Yleisradion julkisen palvelun tehtäviin (Yleisradiolaki 7 §) kuuluu suomalaisen moninaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön tuottaminen, luominen, kehittäminen, säilyttäminen ja tukeminen. Ohjelman lopettamispäätös on allekirjoittajien mielestä vastoin Ylen sivistystehtävää ja kulttuurisen monimuotoisuuden esiintuomisen tavoitteita.
 
Kolmisensataa allekirjoittajaa lisäsi Ylelle myös henkilökohtaisia terveisiään. Kommenteissa toivotaan mm. että Suomen Yleisradio seisoisi tukevana "majakkana ja tiennäyttäjänä tänä kaupallisuuden ja kulutusriippuvuuden kulta-aikana." Nuori allekirjoittaja kysyy: "Mistä me nuoret edes voisimme tietää pitävämme kansanmusiikista, jos sitä ei voi kuulla missään? Tietenkin voin etsiä mainitsemistani riistofirmojen palveluista, mutta silloin kukaan ei kerro minulle, miten se yhdistyy vuosisataiseen perinteeseen. Spotify ei opeta minulle suomalaista kansanperinnettä eikä vinkkaa tapahtumista, joissa voin kokea yhteyttä samanmielisten yhteisöön ja upota syvemmälle kansanmusiikkikokemukseen."
 
"Kulttuuriohjelmien tarjontaa pitäisi lisätä eikä vähentää," toivoo moni adressin kirjoittaja ympäri Suomen. Ihmiset ovat huolissaan yleissivistävän kanavan kaupallistumisesta, valtavirtaistumisesta, penäten oman suomalaisen kulttuurin kuulemista, kansanmusiikin tarjoamisesta sivistävässä muodossa.
 
"Juuri tälläisen sisällön takia olen mielelläni maksanut yle-veroni," kommentoi allekirjoittaja Hankasalmelta.
 
"Sydänjuurilla-ohjelman kuunteleminen edistää sydänterveyttäni. Uskon, että muutkin sydänsairaat kokevat samoin", lausuu jämsäläinen kommentaattori.
 
Adressi kommentteineen on lähetetty Ylen tuottajille ja ohjelmasuunnittelijoille, Johanna Autiolle ja Ville Vilénille, sekä Ylen toimitusjohtajalle Merja Ylä-Anttilalle ja Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimolle itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2023, toivomuksella, että he reagoisivat vaatimukseen positiivisesti ja vakavasti harkitsisi ohjelman lakkautuspäätöksen peruuttamista ja Sydänjuurilla-ohjelman säilyttämistä.
 
___________________________
 
Adressi (tässä julkaisussa) linkissä: https://www.adressit.com/ylen_on_jatkettava_sydanjuurilla…
 
2700 allekirjoittaneen ihmisen nimet: https://www.adressit.com/…/ylen_on_jatkettava…/
 
Lisätietoa adressista: Miira Sippola, puh +358-40-701 8624, miira.sippola@ gmail piste com
 
Lisätietoa kansanmusiikin tilasta Suomessa: Kristiina Ilmonen, Professor of Folk Music, Sibelius Academy, University of the Arts Helsinki, kristiina.ilmonen@uniarts.fi, +358505262020

 

 


Miira Sippola

Kansanmuusikoiden tukikonsertti Sydänjuurilla -ohjelman säilyttämiseksi Musiikkitalossa 3.12.

2023-12-01 13:22:25

Hei adressin allekirjoittaja!

Adressin kirjoittamisen määräpäivä lähestyy: 4.12. klo 20.00. Jos siis vielä haluat jakaa adressia, tee se nyt.

Lisäksi tiedoksi, että tulevana sunnuntaina 3.12.2023 järjestetään Helsingissä Musiikkitalon Black Boxissa klo 17 YLE Sydänjuurilla TUKIKONSERTTI.

Konserttiin on vapaa pääsy. Varaa lippusi konserttiin etukäteen osoitteessa:  https://www.lyyti.in/Sydanjuurilla

 

TIEDOTE KONSERTISTA:

YLE Sydänjuurilla TUKIKONSERTTI – Kansanmuusikot kutsuvat Yleisradion keskusteluun kansanmusiikkisisältöjen turvaamiseksi

Kansanmuusikot järjestävät yhteistyössä Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän kanssa yleisölle avoimen tukikonsertin ja sen jälkeen keskustelutilaisuuden Yleisradion päättäjille, kulttuurivaikuttajille ja medialle.

Yleisradion on turvattava Suomen ja lähialueiden kulttuuriperinnön asema ja medianäkyvyys ohjelmissaan. 

Tukikonsertti pidetään Helsingin Musiikkitalon Black boxissa sunnuntaina 3.12.2023 klo 17. Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertin jälkeen kutsuvierailla ja medialla on mahdollisuus keskustella kansanmusiikin ammattilaisten kanssa Yleisradion sivistystehtävästä kulttuuriperinnön säilyttämisessä ja tukemisessa sekä asiantuntijavoimin toimitetun kansanmusiikin sisällön merkityksestä ja näkyvyydestä Yleisradion kanavilla.  

Konsertissa esiintyy joukko kansanmusiikin kärkinimiä:

Maija Kauhanen, Kimmo Pohjonen, Hilja Grönfors & Kiureli Sammallahti sekä Maria Kalaniemi & Anna-Kaisa Liedes. 

Tapahtuman järjestämisen taustalla on Yleisradion päätös lopettaa Suomen ja lähialueiden kansanmusiikeista toimitettu erikoisohjelma, Amanda Kauranteen Sydänjuurilla. Kauranteen ohjelman tilalle ei ole suunniteltu vastaavaa, uutta toimitettua sisältöä. Kansanmusiikin ammattilaiset katsovat, että tämä on vastoin Yleisradiolaissa määriteltyä Ylen perustehtävää. Suomen ja lähialueiden kansanmusiikit ovat runsaasti esillä ulkomailla niin maailmanmusiikkiyhteyksissä kuin esimerkiksi Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainvälisellä listallakin.

Samaan aikaan musiikkikulttuurimme monimuotoisuutta ei tunneta Suomessa riittävän hyvin. Yhtenä syynä tilanteeseen on huono medianäkyvyys kotimaassa. Yleisradion ei tule niukentaa kansanmusiikin tarjontaansa: vaikka jäljelle jäävät maailmanmusiikin ohjelmat ovat tärkeitä, laadukkaita ja erinomaisesti toimitettuja, eivät ne voi kuitenkaan korvata kansanmusiikin oman erikoisohjelman paikkaa radiossa.  

"Ainoan Suomen alueen kansanmusiikkia käsittelevän ohjelman lakkauttaminen on Yleisradiolta vahvasti vastoin sivistystehtäväänsä ja kulttuurisen monimuotoisuuden esiintuomisen ja ylläpitämisen tavoitteita kohtaan. Millään kulttuurilla, kansakunnalla tai valtiolla ei ole varaa romuttaa omaa arvopohjaansa ja identiteettiään hylkäämällä oma kulttuuriperintönsä. Lakkauttamispäätös on peruttava, ja Yleisradion musiikkitoimituksissa on päinvastoin käynnistettävä perusteellinen itsetutkiskelu sen suhteen, miten ne katsovat hoitavansa lakisääteistä kulttuuriperinnön turvaamisen tehtäväänsä." 

Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen avoin kirje Yleisradiolle 29.10.2023

https://kansanmusiikkikansantanssi.fi/avoin-kirje-suomen-ja-lahialueiden-kansanmusiikkiperinteiden-arvo-ymmarrettava-myos-yleisradiossa/ 

 

 


Miira Sippola

Adressin allekirjoittamisaikaa on kansan pyynnöstä jatkettu 4.12.2023 klo 20.00 asti

2023-11-16 21:45:52

Adressimme, jossa vaaditaan, että Ylen on jatkettava Sydänjuurilla-ohjelman tuottamista, on kerännyt jo komeat 2038 nimeä!

Suurkiitos allekirjoituksestasi sekä kommenteista. Meitä on paljon väkeä, ympäri Suomen ja kotimaamme ulkopuolella, jotka haluamme jatkaa ohjelman kuuntelemista.

Yleisön pyynnöstä adressin allekirjoittamiseen on laitettu lisäaikaa 2,5 viikkoa. Allekirjoitusten määräaika on nyt ma 4.12.2023 klo 20.00 asti. Adressia saa siis vielä jakaa!

Tässä välissä adressin olemassaolosta tiedotetaan Ylen vastaaville tuottajille. Lopulliset allekirjoitukset toimitetaan heille vetoomuksemme kera itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. 

KOMMENTEISTANNE MUUTAMA POIMINTA:

"Kulttuuriohjelmien tarjontaa pitäisi lisätä eikä vähentää."

"Älä kadota suuntaasi Yle. Yleisradion kuuluisi olla majakkana ja tiennäyttäjänä tänä kaupallisuuden ja kulutusriippuvuuden kulta-aikana."

"Ehdotitte ratkaisuksi, että kansanmusiikkia ripotellaan eri ohjelmiin. Pitääkö minun siis kuunnella varmuuden vuoksi kaikki musiikkiohjelmat läpi, jos haluan kuunnella nimenomaan toimitettua kansanmusiikkitarjontaa?"

"Mainio ja ainoa, sekä ihanan monipuolinen Sydänjuurilla on säilytettävä!"

16.11.2023

Kunnioittavasti ja kiittäen, yhteen hiileen puhaltaen,

Miira Sippola (adressin laatija, Sydänjuurilla-ohjelman sitoutunut ystävä)

 


Miira SippolaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…