Pieksämäen Herneniemen luontopolusta suurin osa on säästettävä ennallaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Adressin luovutus Pieksämäen tekniselle lautakunnalle

2024-04-23 12:58:45

Kiitos jälleen kaikille teille, jotka olette allekirjoittaneet Herneniemen aluetta puolustavan adressin! Allekirjoittaneita kertyi lopulta kolmensadan hengen joukko. On hienoa huomata, että Herneniemen alueen ja luontopolun tulevaisuus kiinnostavat suurta joukkoa ihmisiä, ja että monien mielestä alueen muuttamisen haitat ylittävät selkeästi sen hyödyt.

 

Allekirjoituksien keräys loppuu ke 24.4. aikana. Adressi luovutetaan Pieksämäen tekniselle lautakunnalle pe 26.4.2024 klo 12 teknisen toimen palvelupisteessä Kanttilassa.

 

Kaavaprosessin vaiheissa seuraavana on mahdollisesti viranomaisneuvottelut kaavasta, sen jälkeen kaupunginhallituksen hyväksyntä kaavaehdotukselle ja lopulta kaupunginvaltuuston hyväksyntä, jonka jälkeen kaava astuu voimaan. Tahinniemi-Länsiväylä osayleiskaavamuutoksesta ei ole tiedotettu kaupungin verkkosivuilla 31.10.2023 jälkeen, jolloin kaavaehdotusvaihe alkoi, joten ei ole varmuutta siitä, kuinka nopeasti kaava olisi lähiaikoina etenemässä kaavaprosessissa.

 

Meidän, jotka toivomme Herneniemen alueen säästyvän edes osittain, täytynee siis vain odottaa ja toivoa, että mielipiteemme nykyisen kaavaehdotuksen järjettömyydestä ja epäsopivuudesta kuullaan niin Kirjaamon palautteen kuin tämän adressin muodossa, ja että kaupungin ja yksityisen maanomistajan puolelta ollaan valmiita joustamaan osittain yhteisen hyvän vuoksi rahallisten intressien kustannuksella.

 

 

Edit:

Lisäksi, parempi myöhään kuin ei milloinkaan: adressi kirvoitti taannoin keskustelua myös Veera Järvenpään kolumnin muodossa. Tässä linkki hienosti sanoitettuun kolumniin, jos joku ei ole huomannut sitä aiemmin!

 

Linkki: https://www.pieksamaenlehti.fi/paikalliset/6413193

Herneniemen kaava tuhoaa lähiluonnon kehittämisen nimissä, Pieksämäen Lehti, 12.12.2023. Kolumni on kaikkien luettavissa, sillä se ei ole maksumuurin takana.


Aino Sandelin

Viikko aikaa antaa kaavaehdotuksesta palautetta

2023-11-27 10:52:47

Kiitos paljon teille kaikille, jotka olette nähneet vaivaa puolustaaksenne Herneniemen aluetta!

Allekirjoituksia adressiin on kertynyt jo yli 250 nimen edestä, mikä on ollut valtavan positiivinen yllätys ja osoittaa, että Herneniemen alueella ja sen tulevaisuudella on merkitystä isolle joukolle ihmisiä.

 

Haluan muistuttaa lyhyesti, että adressi on vain yksi keino vaikuttaa Herneniemen tulevaisuuteen. Adressi on tarkoitus luovuttaa Pieksämäen kaupungin päättäjille luultavasti joulu-tammikuun aikana. Viime kädessä Herneniemeä koskevan kaavan voimaantulosta päättää kaupunginvaltuusto, joten adressin luovuttaminen sille sopivalla hetkellä on tarkoituksenmukaisin osoitus siitä, että Herneniemen kaavoitus on useiden ihmisten mielestä väärä kehityssuunta alueelle. Tiedotan asiasta lisää, kun aikataulut ovat tarkentuneet. Ainakin siihen asti allekirjoituksien kerääminen adressiin jatkuu samoin kuin aiemminkin.

 

Juuri tällä hetkellä kaava on ehdotusvaiheessa, ja Pieksämäen kaupungin tekniseen lautakuntaan voi laittaa ehdotuksesta palautetta. Tällä hetkellä nopein keino vaikuttaa ja kritisoida kaavaehdotusta onkin siis laittaa sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@pieksamaki.fi tai perinteisenä kirjeenä osoitteeseen: Pieksämäen kaupunki, Maankäyttö, PL 125, 76101, Pieksämäki. HUOM: palautetta saa antaa 4.12.2023 klo 15 asti, joten aikaa on vielä tasan viikko jäljellä!


Aino Sandelin



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.