Vetoomus kansanedustajille: ei vieraan vallan sotilastukikohtia Suomeen!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Antakaa omat lausuntonne hallituksen DCA-esityksestä

2024-04-04 12:32:37

Hyvä adressimme allekirjoittaja,

Hallitus julkaisi 28.3. DCA-esityksensä, joka on tarkoitus antaa kesäkuussa eduskunnalle. Se esittää DCA-sopimuksen hyväksymistä ja perustelee tätä enemmän tai vähemmän kyseenalaisin argumentein. Esityksen tiivistelmä on tässä:

https://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=UM003:00/2024

Koko esitys:

https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/95a8ccfa-3ca6-437b-a84d-f7529c70aed1/a069ac12-6256-4b90-b847-74bfd0fe0282/ESITYS_20240328140426.docx

Kuka tahansa voi nyt antaa lausunnon tästä esityksestä Lausuntopalvelussa kirjautumalla sinne pankk
itunnuksillaan:

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=cbe78f51-50b9-4430-8439-f6d495d912ba

(Nämä kaikki linkit löytyvät myös eitukikohtia.fi -sivustolta)

Lausunto voi olla aivan lyhyt, esimerkiksi jotain seuraavan kaltaista: "Hallituksen lähtökohta, jonka mukaan eduskunnan tulisi hyväksyä DCA, on väärä. DCA kaventaa Suomen itsemääräämisoikeutta ja vaarantaa turvallisuuden lisäämällä jännitettä kahden ydinasevallan välillä. Siksi eduskunnan ei pidä hyväksyä DCA-sopimusta."

Jo nyt
45 ihmistä on antanut lausunnon esityksestä. Yhtä lukuun ottamatta ne kaikki ovat kielteisiä. Lausunnot ovat siis julkisia, ja ne voi lukea yllä mainitulta Lausuntopalvelun sivulta.

Lausunto on annettava 1
2.5. mennessä.

Ne, jotka haluavat kirjoittaa enemmän asiaa käsitteleville byrokraateille, ministereille ja kansanedustajille, löytävät paljon ristiriitaisuuksia ja kysee
nalaisia yksityiskohtia esitystekstistä.

Voi esimerkiksi kiinnittää huomiota sivuilla 10 ja 11 esiintyvään valheelliseen ja hämärtävään puheeseen Suomen suvereniteetin kunnioittamisesta. Toisaalta väitetään suvereniteettia kunnioitettavan, toisaalta heti seuraavassa kappaleessa kerrotaan, että kun DCA on solmittu, sitä ei tarvitse kunnioittaa:

"Puolustusyhteistyösopimuksessa oikeutus USA:n joukkojen maahantuloon perustuu itse sopimukseen. Tämä poikkeaa Nato SOFAsta, jossa Naton jäsenvaltioiden joukkojen maahantulo perustuu Suomen nimenomaiseen pyyntöön tai suostumukseen. Puolustusyhteistyösopimuksella Suomi antaa Yhdysvalloille esteettömän pääsyn Suomen alueelle ja oikeuden käyttää sovittuja tiloja ja alueita sopimuksessa lueteltuihin tarkoituksiin ja oikeuttaa Yhdysvaltojen ilma-alusten, alusten ja ajoneuvojen maahantulon ja vapaan liikkumisen Suomen alueella."

Vaikka siis Suomen suostumusta joukkojen tuloon ei tarvita, suvereniteetin väitetään säilyvän, koska "Suomi voi tarvittaessa tuoda esiin Yhdysvalloille näkemyksensä, jotka Yhdysvallat ottaa huomioon." Tokihan varaskin ottaa huomioon tavaran omistajan näkemykse
t.

Lausunnossa voi tuoda myös esiin monenlaisia argumentteja DCA:ta vastaan, joita on mm. sivustoltamme
www.eitukikohtia.fi. Sieltä löytyy myös paljon uusia artikkeleita ja videoita, mm.


Kansalaisadressissamme on nyt noin 3400 nimeä, mutta lisää tarvitaan. Nimiä voi kerätä sekä sähköiseen adressiin

https://www.adressit.com/ei_vieraan_vallan_sotilastukikohtia_suomeen

että paperisille lomakkeille. Sellaisen voi tulostaa osoitteesta

https://www.eitukikohtia.fi/wp-content/uploads/2024/02/kasinkirj-adressi.pdf

Keräysohjeita on sivulla https://www.eitukikohtia.fi/nimienkeraysohjeita/.

Vapun tiennoilla ilmestyy uusi ilmaiseksi jaettava kampanjalehti. Sitä voi jo nyt tilata jaettavaksi.

Kampanjaryhmän puolesta

Olli Tammilehto




Marko Ulvila, Rauhanväki ja kampanja sotilastukikohtia vastaan

Nimien keräys jatkuu - nyt myös paperiselle lomakkeelle

2024-03-06 08:26:26

Hyvä adressimme allekirjoittaja,

Kalenteri näyttää jo kevättä, mutta hallituksen DCA-esitystä ei ole vielä annettu eduskunnalle. Vaikuttaa siltä, että DCA:n käsittelyprosessi pitkittyy, mikä on kampanjamme kannalta hyvä asia. Niinpä nimien keräys kansalaisadressiimme jatkuu. Adressissa on runsaat 3000 nimeä, mutta lisää tarvitaan. Kehota ystäviäsi, tuttaviasi, työ-, opiskelu- harrastuskavereitasi ja muita kohtaamiasi ihmisiä allekirjoittamaan! Mikäli ovat epävarmoja, kerro heille nettisivustostamme eitukikohtia.fi, josta löytyy monenlaista tietoa tukikohdista ja DCA:sta sekä teksteinä että videoina.

Nyt on mahdollista kerätä nimiä paperiseen adressiin. Sivustoltamme löytyy tulostettava adressilomake ja nimiekeräysohjeita. Olisi hienoa, jos alkaisit kerätä nimiä myös tällä tavoin. Etenkin iäkkäille ihmiselle allekirjoittaminen netissä voi olla outoa. Moni nuorempikin voi mieluummin allekirjoittaa käsin kuin mennä nettiin etsimään adressia.

Kampanjan nettisivustolle

www.eitukikohtia.fi

on viimeisten kahden kuukauden aikana tullut paljon uutta mielenkiintoista aineistoa, jota voi käyttää ihmisten valistamiseen tukikohtakysymyksessä. Uusia artikkeleita ovat mm.:

Sivustolla on useita videotallenteita Turussa ja Helsingissä järjestetyistä keskustelutilaisuuksista:

https://www.eitukikohtia.fi/tulevia-ja-menneita-tapahtumia-ja-niiden-videotallenteita/

 

Kaikille avoimet keskustelutilaisuudet DCA:sta jatkuvat:

7.3. klo 17: Avoin kuulemistilaisuus DCA-sopimuksesta

Paikka: Bottan juhlasi, Museokatu 10, Helsinki (hyvin lähellä Eduskuntataloa)

Puhuvat: VTT Erkki Tuomioja: Ydinaseet, ilmastonmuutos ja luontokato ihmiskunnan uhkina, Suurlähettiläs Heikki Talvitie: Suomi ja alueelliset hegemoniapyrkimykset, Emeritusprofessori Markku Kivinen: Venäjä-riskin ulottuvuudet, Kirjailija Veronica Pimenoff: Suomi osaksi USA:n tukikohtien imperiumia? Emeritusprofessori Lassi Heininen: Linnoitus-Pohjola vai vihreä siirtymä – mikä ja kenen turvallisuus? Saamelaiskäräjien 2. varapuheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso: Turvallisuusympäristön muutokset saamelaisten näkökulmasta, Professori Laura Junka-Aikio: Tyhjä maa? DCA ja militarisaation paikalliset vaikutukset pohjoisilla alueilla

Kahvitarjoilu jo klo 16.30

Järjestäjät: Vapaus valita toisin ry, Rauhanliitto ja Rauhanpuolustajat.

Lisätietoja: https://www.vapausvalitatoisin.com/

 

18.3. klo 12: Kansanedustajien ja aktivistien välinen keskustelu DCA-sopimuksesta

Paikka: Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki (sisäänkäynti Mannerheimintien puolelta)

Puhuvat: kansanedustajat Jussi Saramo ja Kimmo Kiljunen sekä Veronica Pimenoff ja muut rauhanaktiivit

Järjestää: Vasemmistoliitto


Kampanjaryhmän puolesta

Olli Tammilehto


Marko Ulvila, Rauhanväki ja kampanja sotilastukikohtia vastaan

Eduskunta ei ole vielä hyväksynyt DCA-sopimusta: nimienkeräys jatkuu

2024-01-12 13:48:16

Hyvä adressimme allekirjoittaja,

Suomen ja USA:n välinen DCA-sopimus allekirjoitettiin 18.12.2023. Monille saattoi tulla vaikutelma, että sopimus on nyt solmittu. Todellisuudessa sopimusluonnos on vasta menossa eduskunnan käsittelyyn. Siitä annetaan hallituksen esitys eduskunnalle aikaisintaan helmikuun lopulla. Sitten seuraa keskustelua salissa, valiokuntakäsittely ja todennäköisesti myös lausuntokierros ennen kuin kansanedustajat voivat äänestää DCA:n hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Kampanjan nettisivustolla eitukikohtia.fi tullaan seuraamaan eduskuntakäsittelyn kaikkia vaiheita. Tuonakin aikana kansalaisten on tärkeä olla omin päin yhteydessä kansanedustajiin.

Nimien keruu adressiin jatkuu ja olisi hienoa, jos omalta osaltasi edelleen aktiivisesti tiedottaisit adressista mahdollisille allekirjoittajille. Adressi luovutetaan kansanedustajille vasta tietyssä eduskuntakäsittelyn vaiheessa, joka määräytyy hallituksen esityksen käsittelyaikataulun mukaan, mutta totta kai hyvissä ajoin ennen ratkaisevaa äänestystä eduskunnassa.

Kampanjan nettisivustolle

www.eitukikohtia.fi

on viimeisen kuukauden aikana tullut paljon uutta mielenkiintoista aineistoa, jota voi käyttää ihmisten valistamiseen tukikohtakysymyksessä. Uusia artikkeleita ovat mm.:


Kahta DCA-kysymyksen asiantuntijaa Veronica Pimenoffia ja kansainvälisen politiikan emeritus professori Jyrki Käköstä on 13.1. mahdollista kuulla livenä. Tukikohdista ja DCA-sopimuksesta keskustellaan

lauantaina 13.1. klo 15 Turussa

Rakennusliiton kokoushuoneessa, Uudenmaankatu 6a, (käynti talon oikealta sivustalta).

Kampanjaryhmän puolesta

Olli Tammilehto


Marko Ulvila, Rauhanväki ja kampanja sotilastukikohtia vastaan

Kampanjalehteä ”Suvereniteetti uhattuna" saatavilla

2023-12-04 08:39:29

Hyvä adressin allekirjoittaja,

Adressimme on allekirjoittanut jo lähes 2000 ihmistä. Se on merkittävä määrä. Kiitos sinulle! Jotta adressimme todella vaikuttaisi kansanedustajiin, tarvitsemme kuitenkin vielä paljon lisää allekirjoituksia. Olisi hienoa, jos voisit levittää tietoa adressista tuttavapiirissäsi ja työpaikallasi tai oppilaitoksessasi. Kaikenlaiset adressia koskevat somepostaukset ovat tärkeitä.

Allekirjoittaakseen ihminen tarvitsee kuitenkin tietoa sotilastukikohtahankkeesta ja DCA-sopimuksesta. Tätä informaatiota löytyy runsaasti nettisivustolta

http://www.eitukikohtia.fi/

Levitä osoitetta somessa ja muualla!

Monessa tilanteessa kuitenkin painettu sana toimii paremmin kuin netti. Niinpä olemme tehneet nelisivuisen kampanjalehden ”Suvereniteetti uhattuna”. Se on levinnyt Voima-lehden liitteenä, mutta sitä on painettu runsaasti myös erillisenä. Voit tilata lehteä (esim. 200 kpl) osoitteesta info@eitukikohtia.fi. (Kerro paikkakunta, jossa aiot jakaa lehtiä.) Levitä lehteä esimerkiksi kirjastoihin, kahviloihin, työpaikoille, oppilaitoksiin, tapaamillesi ihmisille ja postilaatikoihin.
Lehdessä on adressin teksti ja nettiosoite sekä luettelo ensimmäisistä allekirjoittajista.

Kun toimimme yhdessä, voimme saada yli kolmasosan kansanedustajista äänestämään tukikohtia vastaan, mikä riittää hankkeen kaatamiseen.

Kampanjaryhmän puolesta
Marko Ulvila


Marko Ulvila, Rauhanväki ja kampanja sotilastukikohtia vastaan

Mielenosoitus tänään la 25.11. klo 13

2023-11-25 09:07:56

Viime hetken muistutus mielenosoituksesta vieraan vallan sotilastukikohtia vastaan:

lauantaina 25.11. klo 13 Helsingin Senaatintorilla

Sieltä kulkue Eduskuntatalolle. Puhujina kosmologi Syksy Räsänen, professori Leena Eräsaari ja kirjailija Veronica Pimenoff. Järjesstäjät: Helsingin rauhantoimintaryhmä, Rauhanväki ja Aseistakieltäytyjäliitto. Tarkemmat tiedot: www.eitukikohtia.fi


Marko Ulvila, Rauhanväki ja kampanja sotilastukikohtia vastaan



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…