Ei tuulivoimaa Viitakankaalle Viitasaarelle!

Eolus Finland suunnittelee Finsilva Oyj:n kanssa yhteistyössä Pasala-Viitakankaan alueelle Karhukorven luontoalueelle isoa tuulivoimalaa. Pasalanjärven ympärillä ja Koliman kannaksella sijaitseva Pasalan kylä on VALTAKUNNALLISESTI merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (Museovirasto).

Tuulivoima ei tule ratkaisemaan sähkön huoltovarmuutta eikä sillä tule olemaan vaikuttavuutta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Sähkön tuotanto ja sähkön huoltovarmuus tarvitsevat paljon luotettavampia tuotantomuotoja. 

Haluaisitko sinä, että tuulivoimala tuhoaa luonnon, monipuolisen eläinkannan, linnuston ja ainutlaatuisen kulttuuriympäristön? Haluaisitko sinä, että se tuhoaa myös virkistyskäytön, harrastamisen, matkailun ja ihmisten ja eläinten terveyden? Haluaisitko nämä itse omalle takapihallesi?

Luontoalueelle tulisi 19 kpl 300:n metrin korkuisia voimaloita. Voimalat tulisivat jopa reilun kilometrin päähän kodeista, kesämökeistä ja maatilayrityksistä, keskelle kylää. Alueella toimii myös kylän elinvoimaiset metsästysseurat.

Jos tuulivoimalat tulevat niin seurauksena on kolme onnetonta kylää lisää Suomessa ja Viitasaarella. Vastustamme tuulivoimaa! Vastustathan kanssamme tuulivoiman lisärakentamista allekirjoittamalla tämän adressin. Kiitos!

Lisätietoja:

Tuulivoima Viitasaari


Ei tuulivoimaa Viitakankaalle Viitasaarelle    Ota yhteyttä adressin tekijään