Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin

Kommentoitu viesti

Alfa

#10 Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

10.03.2013 19:16

Adressi tuskin menee eteenpäin eduskunnassa lakialoitteeksi asti. "ei kuulu hallitusohjelmaan" on turhan usein käytetty slogan.

Hallitusohjelman voi ohittaa kansalaisaloitteella. Sellainen on tällä hetkellä vireillä mm. kaivosverosta. Aloitteen voi allekirjoittaa sähköisesti oikeusministeriön kansalaisaloite.fi- palvelussa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/122

Jos tämän adressin otsikon mukaista lakiehdotusta viette eteenpäin kansalaisaloitteena, kannattaa ottaa muutama asia huomioon:
- Pelkällä nettikeräyksellä ei saa tarvittavaa äänimäärää (50,000) kasaan puolessa vuodessa.
- Paperilla tehtävä keräys vaatii kymmeniä aktiivisia ihmisiä eri puolilla maata keräämään nimet kasaan ja toimittamaan paperit oikeusministeriöön.

Nämä keinot olivat käytössä turkistarhaus- aloitteessa (joka meni läpi), mutta myös energiajuomien kieltoa vaativassa aloitteessa (3/4 nimistä kerätty paperilla, pääsi vain puoleen väliin tavoitteesta). Tekijänoikeuslain muutosta vaativa aloite saattaisi toisaalta mennä läpi pelkän nettikeräyksen voimalla, aktiivinen kohdeyleisö tällä aloitteella ei juuri kynää ja paperia käytä?

Vastaukset

Olkku

#11 Re: Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

2013-03-10 19:32:55

#10: Alfa - Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

Kiitos neuvosta! Kansalaisaloite on ollut minullakin takaporttina. Lähettelin tänään linkkiä monille yhtesöille ja allekijoituksia rupesi satelemaan. Kavosveron säätäminen on ollut minunkin lempilapseni, olen siitä jo kirjoitellut päättäjille monta kertaa. Hienoa, että siitä on nyt tehty jo adressi.

Olavi Saastamoinen

#45 Re: Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

2014-02-07 18:57:21

#10: Alfa - Kansalaisaloite olisi ehkä parempi vaikutuskeino?

Tällä aloitteella on jo ministeritasoinen tukija eli Ville Niinistö. Olisi tärkeää jos kansa  antaisi tukensa , niin asia alkaisi

kenties mennä eduskunnassa eteenpäin