Ryhmäkanne saatava ympäristölakiin

Kommentoitu viesti

Olavi Saastamoinen
Adressin tekijä

#25 Ryhmäkanne Suomessa

09.04.2013 05:43

Ryhmäkanteen nostaminen tuli Suomessa mahdolliseksi kuluttajan ja elikeinonharjoittajan välisissä riidoissa 2007. Laki koskee yksinomaan kuluttajansuojaa ja ryhmäkanteen voi nostaa vain kuluttaja-asiamies.Tässä syy siihen, ettei kanteita ole nostettu;oikeat ja aidot kansalaisryhmät eivät voi Suomessa nostaa ryhmäkanetta.Kanteen nostamista kontrolloi viranomainen.
Olen ruvennut pohtimaan sopisiko ryhmäkannelaki laajennettuna kaivosten ja muiden vesistöjen pilaajien pelotteeksi ja haitankärsiöitten turvaksi. Tässsä tarkoituksessa avasin tämän adressin nettiin.
Haluan herättää keskustelua seuraavista asioista
a) ryhmäkannelain toimivuuden arviointi,jonka yhteydessä voitaisiin selvittää myös soveltamisalan laajentaminen
b)ympäristövahinkolain toimivuuden arviointi
c)Toimivan ratkaisun löytäminen ihmisten oikeusturvan takaamiseksi ympäristövahinkotapauksissa

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2013-04-12 12:09:04


Kajaanissa syntynyt

#28 Talvivaarasta ainoastaan tässä/Re: Rymäkanne Suomessa

2013-05-03 09:36:58

#25: Olavi Saastamoinen - Rymäkanne Suomessa

En tunne täysin Talvivaaraa-ongelmaa, mutta sain sen käsityksen Aamulehdestä tänään, että kun Talvivaara on viety pörssiin, voi tapahtua mitä vaan. Jos järkevät suomalaiset osakkaat  (onko sellaisia oikeastaan?)  myisivät osakkeensa pois, saattaisivat uudet omistajat olla ulkomaalaisia ja silloin seuraukset voisivat olla vaikka kuinka kauheat. Pahat suomalaiset osakkaatkin ovat saaneet jo paljon tuhoa aikaan...

Talvivaaran kaivos on häpeäpilkku. Lintujen kuolemia, ainakin yksi kaivosmies on kuollut myrkytykseen ja kaivosyhtiön touhut vaarantavat luonnon ja Suomen maineen. Ely-keskuksen johtaja Talvivaaran seudulla on Talvivaaran osakkeiden suuri omistaja, täysin pöyristyttävää! Ympäristöongelmat leviävät koko ajan yhä laajemmalle, tekijät on saatava vastuuseen ja kaivos on lakkautettava. Vahingot alkavat olla korjaamattomia ja monilta kainuulaisilta on mennyt jo elinkeinoa - monilta on menossa!

Olavi Saastamoinen
Adressin tekijä

#29 Re: Rymäkanne Suomessa

2013-05-09 13:59:23