Haaste Sauli Niinistölle, Suomen Palloliiton puheenjohtajalle

Kommentoitu viesti

Teme
Vieras

#12 #9 "Palloliitto veti kyllä maton rajusti alta."

27.02.2011 20:58

Kyllä ACO teki tuon ihan itse, kun ei 2,5 kuukautta kestäneen määräaikojen venytyksenkään jälkeen saanut asioitaan kuntoon. Sympatiat jne. oululaisille tapahtuneesta, mutta vaikkei tuollaista haluaisi nähdäkään tapahtuvan, niin säännöt nyt on kuitenkin olemassa. Inhimillisyys-korttiakaan ei loputtomiin voi käyttää. Oulussa tulisikin ennemmin pohtia tähän tilanteeseen johtaneita syitä, sieltä paikallisen seuran toimiston seinien sisältä ne löytyvät, vaikkei ACO:n johtoporras sitä pystykään tunnustamaan (mikä sinänsä on inhimillistä).

Vastaukset

Vieras
Vieras

#103 Onkohan noin?? Re: #9 "Palloliitto veti kyllä maton rajusti alta."

2011-03-01 07:02:32

#12: Teme - #9 "Palloliitto veti kyllä maton rajusti alta." 

 Lähtökodin Oulussa on pettänyt potkupalloseurojen talouden pito. ensin luodaan kustannukset ja sen jälkeen mietitään mistä saadaan rahat. OPS:n Juntunen leuhki Kalevassa keränneensä AC Oululle 2,4 miljoonaa euroa, josta itse otti 20% tulot. Oliko hän sen arvoinen? Ei ollut! Siitä seurasi paljon pahaa AC Oululle. Samoin Kamppanin palkka ja muut korvaukset oli ylimitoitettu (palkka enemmän kuis suuren pk-yrityksen toimitusjohtajana).  Valmentajan palkat eivät ole missään suhteessa työn vastuuseen. Nyt Juntunen pyörittää OPS siten, että huolehtii ensin ruuan omalle lautaselle eli hankkii yhteistyösopimukset omalle yhtiölleen, mikä maksaa sitten joukkueelle myöhässä palkat. OPS:n pelajia on hakenut saataviaan ilmeisesti myös palkkaturvasta. Mikään ei ole muuttunut. OPS on Juntusen henkilökohtainen businessa. AC Oulu on rakennettu liian kalliisti. Ei ole oikein, että maksetaan 12/12 palkaa 5 kk kaudesta. Tätä ei kestä kenenkään seuran talous. Lähtökohdin AC Oulun toimintatpa on oikea, mutta kustannukset väärin. Joukkueen palkkataso pitää mitoittaa lipputulojen ja tehtyjen yhteistyösopimusten mukaan. Pelaajille pitää maksaa tulospalkkaa saatujen tulojen ja pelitulosten mukaan. Ei ole oikein, että yrityksiltä vaaditaan rahaa siihen, että jotkut saavat harrastaa potkupalloa. Sen pitää lähteä järkevämmältä pohjalta. Jos oulussa halutaan pelata jalkapalloa, niin pääsylippujen hinnat 20-30 euroon ja kansa katsomaan. Näin saamme Ouluun terveellä pohjalla toimivan jalkapalloviihteen.

Oulun jalkapalloseuroista puuttuu tiukka talousjohto. Seurojen vetäjät elävät toivemaailmassa. rakennetaan kustannukset ensin ja sitten mietitään tuloja visioiden suurista asioista.  Parempi jalat maassa kuin pää pilvessä.

Antsu

 

 
kysytään!-- Large modal -->