Avoin kirje Kirkkohallitukselle

Kommentoitu viesti

U. Sarnivara
Vieras

#47 Kansanlähetyksestä

31.03.2011 11:50

Yhtä homovastaista artikkelia on Uudesta Tiestä vaikea osoittaa, sellaiseen halpaan eivät Lefa ja kumppanit menisi, kun kirkon rahavirrat voisivat olla uhattuina. Enemmän on kyse asenteista ja rivien välissä olevasta viestistä, jonka oma porukka kyllä osaa lukea.

Kansanlähetys ei ole lähimmäinen. Kansanlähetys on organisaatio, jota saa arvostella ihan samalla tavalla kuin Kansanlähetyksen ihmiset arvostelet jatkuvasti kirkkoa. Jos Kansanlähetys toimii Suomen lakien vastaisesti ja eettisesti päin seiniä sitä todellakin on saavata arvostella. Silloin yhtä lailla Kansanlähetys tekee syntiä, ei vain kirkko jossain asiassa. Kansanlähetys on vain onnistunut kirkkoa paljon paremmin julkisivunsa varjelemisessa varsinkin suhteessa omiin kannattajiinsa.. Mutta niin paljon on lakaistu maton alle, Asiat eivät vain tule esiin. Minun oman kokemukseni mukaan Kansanlähetys on kaikkea muuta kuin Raamatullinen.

Viittasit tähän KL:n ikiaikaiseen sloganiin: "Meillä on Raamatun arvovalta". Tämä slogan uppoaa vaan niin suloisesti KLn omaan porukkaan: On kiva asettua muiden yläpuolella ja olla vähän parempaa ja "raamatullisempaa" porukkaa kuin nuo evankelioinnin kohteet- tavallinen kirkon jäsen.
Minä olen eri mieltä. Raamatun arvovalta voi olla myös muualla. Suostuessaan yhteistyöhön seurakunnan kanssa jossa on homopappeja KL on menettänyt Raamatun arvovallan. Se kyllä puhuu Raamatun arvovallasta, mutta on poliittinen broileri joka kääntää takkinsa aina tuulen mukaan niin että kirkon rahavirrat eivät ole vaarassa. Kansanlähetyksen toiminta ei ole uskottavaa, se alkaa olla koomista tuo Raamatun arvovallan vakuuttelu, kun toimitaan Sanan vastaisesti tunnustamalla homopapit oikeiksi papeiksi olemalla yhteistyössä. Miksi KL on tälläissä luopio- kirkossa vielä? Rahan takia.

Luther oli mies paikallaan! Se on hiukan eri asia kuin se että minä Kansanlähetyksen työntekijänä olin majoittuneena johonkin ystäväkotiin. Tiedätkö milloin alkoi kirkon ja pappien haukkuminen? Se alkoi jo aamukahvipöydässä ja jatkui pitkin päivää iltaan asti. Ei sellaisella arvostelulla päästä yhtään mihinkään ja on valovuosien päässä Lutherista.


Kansanlähetys on menettänyt uskottavuutensä kun sanat ja teot, teoria ja käyntäntö ovat ristiriidassa

Vastaukset

Miika Aitomaa
Vieras

#49 Re: Kansanlähetyksestä

2011-03-31 14:57:56

#47: U. Sarnivara - Kansanlähetyksestä 

Huhhuh... U. Sarnivara (mikä lieneetkään oikealta nimeltäsi) kyllä paukuttaa minkä näppäimistöstä lähtee. Väität mm. että Kansanlähetys "kääntää takkinsa aina tuulen mukaan niin että kirkon rahavirrat eivät ole vaarassa". Vastaisin tähän, että kirkko on se, joka kääntää takkinsa aina maailman tuulen mukaan.

Tiesitkö, että Kansanlähetyksen kannanotoissa ei ole mitään nykyisten piispojen virallisten julkilausumien vastaista, sillä esimerkiksi 2010 piispainkokouksen selvityksessä Parisuhdelain seurauksista kirkossa todetaan, että ”Osa homoseksuaaleista pitää omantuntonsa pohjalta oikeana elää pidättyvyydessä. Jotkut tahtovat pyrkiä vapaaehtoisen terapian ja sitoutuneen vertaistuen avulla sisäiseen muutosprosessiin. Tärkeää on, että ketään ei leimata eikä eristetä, vaan jokaisen oikeutta toimia omantuntonsa pohjalta kunnioitetaan.” Luitko myöskään ollenkaan aikaisemmin mainitsemaani piispojen ja herätysliikejärjestöjen edustajien 4.3.2009 julkaisemaa yhteistä tahdonilmaisua seurakuntien ja herätysliikejärjestöjen yhteyksistä ja yhteistyöstä? (http://www.churches.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/8FEB0EB55A04D671C225756F003E6DBB?OpenDocument&lang=FI)

Mutta en aio enää vastata perättömiin väitteisiisi. Kuka tahansa voi paukuttaa täällä minkä tahansa nimimerkin takana ihan mitä vain. Omasta puolestani totean lopuksi, että Kansanlähetyksen linja ei ole vuosien kuluessa mihinkään muuttunut (toisin kuin kirkon), eikä Kansanlähetyksen toiminta ole millään tavalla riippuvainen määrärahoista. Jos katsotaan Raamatun suhtautumista rahaan, niin ei sitä himoitsemalla saada kuin pahaa aikaiseksi eikä Jumalan valtakunta ole siitä millään tavalla riippuvainen. Tottakai määrärahat silti edesauttavat Kansanlähetyksen tekemää arvokasta työtä evankeliumin levittämiseksi, vai kyseenalaistatko tämänkin? Addressin allekirjoittaneet eivät halua tukea Kansanlähetyksen ja SLEY:n työtä evankeliumin hyväksi.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne. Vilpittömästi.