Pelastakaa Kuurojen museo!

Kommentoitu viesti

Meritähti
Vieras

#59 Olisiko malliksi?

05.04.2011 20:13

Muistaakseni viittomakieli ja saamen kieli hyväksyttiin samaan aikaan virallisiksi kieliksi Suomessa.

Kävin sivulla http://yle.fi/alueet/lappi/2011/01/saamelaismuseo_siida_vahvistaa_rooliaan_kulttuuriperinnon_vaalijana_2260573.html tutustumassa saamelaismuseon toimintaan. Löytyisikö sieltä mallia myös Kuurojen museon pelastamiseen eli yhteistyö Museoviraston ja EU:n kanssa ja mahdollisesti muitakin tahoja?

Kiitokset Birgitalle ja Päiville, olette ihania!

Vastaukset


Vieras

#64 Re: Olisiko malliksi?

2011-04-06 20:48:21

#59: Meritähti - Olisiko malliksi?

Hyviä ehdotuksia, mutta arvaan, että ehdotuksiksi jäävät. Turha  herätellä ihmisissä toiveita tai ajatella Museovirastoa apuun, se on muutenkin lakkauttamassa omia museoitaan, Anjalan kartano pantiin jo kiinni, Svinhufvudin museon kohtalosta keskusteltiin kiivaasti viime kesänä yms.  Ja myös Helsingin kaupunginmuseon Tuomarinkylän kartanossa oli sulku-uhka. Näitä museoita on Suomi väärällään, mutta tälläista ei ole!

Nämä vaihtoehtoasiat olisi Liiton pitänyt selvittää, ja aloittaa riittävän ajoissa, ennen kuin ehdotus tehtiin. Lyön vetoa, että Liitto ja johtoryhmä ei tässä peräänny, ellei Liiton hallitus tee päätöstä itsenäisesti. Nyt jokainen painostamaan hallituksen jäseniä! Tai onhan meillä vielä yksi vaihtoehto. Aina voi erota liitosta ja liittyä kilpailijaan (FST). Kenen edunvalvontaa sitten harjoitatte?