Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti

Tilastonikkari

#169 Vanhuus pelottaa tässä maassa

22.10.2013 14:09

Väestöstä 14% eli 758 286 on yli 67- vuotiaita eli eläkeikäisiä. Yli 100-vuotiaitakin on yli 10 000 ( vuoden 2012 väestölaskennassa). Tämä 14% lienee se väestönosa, joka eniten lääkäripalvelula ja esim. lääkkeitä käyttää ja tarvitsee. Mielelläni tietäisin, mitä he ajattelevat sähköisestä reseptistä tai paperireseptistä tai kaikkien palvelujen muuttamisesta sähköisiksi. Pankkipalveluja tarvitsevat kaikki.
Eipä ole tainnut kukaan edes kysyä. Miksi kysyisi? Nyt eletään tietokoneiden ja käyttöjärjestelmien ehdoilla; ihminen on täysin toisarvoinen asia. Reseptiasiassakin voi kysyä onko järjestelmä potilasta varten vai potilas järjestelmää varten. Alkaa näyttämään, että potilas on välttämätön paha koko terveydenhuollossa...uskomatonta, mutta totta. Paperiresepti säilyköön hamaan tulevaisuuteen!

Vastaukset

vieras

#174 Re: Vanhuus pelottaa tässä maassa

2013-10-22 16:17:32

#169: Tilastonikkari - Vanhuus pelottaa tässä maassa

Kyllä näille vanhuksille järjestetään kyselyjä siitä miten haluaisivat jatkossa asioiden toimivan. Mutta jos vanhuksista haastatellaan kymmentä, joista yksi sanoo, että tämä uudistus käy niin yhdeksän muun ääni unohtuu.

Niin kävi kun heiltä kysyttiin pankkipalveluista. Yhdeksän kymmenestä vanhuksesta olisi halunnut säilyttää perinteisen tavan maksaa tiskillä laskunsa, mutta kun joukosta yksikin sanoo, että osaanhan minä koneellakin maksaa, niin se on siinä. Näillä muilla ei sitten olekaan mitään väliä.

Sehän se on, että ihmisiä ei haluta enää palvella vaan kaikki siirretään pikku hiljaa verkkoon, unohdetaan ihminen. Alkuun luvataan vaikka mitä, mutta totuus on toinen, nyt jo alkaa farmaseutit apteekeissa hermostumaan ihmisiin jotka kyselevät sähköisen reseptin tietoja, koska odotetaan, että kaikilla on koneet ja pankkitunnukset joilla tietojaan tarkistelee.