Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#18

27.11.2013 08:09

Näiden metsien rakentamisessa ei ole kyse siitä, että helpotettaisiin Helsingin asuntopulaa. Alueille on tulossa suhteellisen vähän asuntoja, ja Helsingissä on monia paikkoja, joihin asuntoja voisi rakentaa enemmän, ja luontoa tuhoammatta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi Helsingin sisääntuloväylien varret, osittain Herttoniemen ja Roivupellon teollisuusalueet, ties kuinka monet parkkipaikat ja tien varret vaikkapa itä-helsingissä... Kaupungissa riittää tilaa, joka vain kaunistuisi asuinrakennuksista.


Hienojen luontokohteiden rakentamisessa uskon olevan kyse siitä, että halutaan houkutella hienoilla paikoilla sijaitsevilla kalliilla asunnoilla hyviä veronmaksajia kaupunkiin. Tämä on vain ristiriitaista, sillä kalleimmat uudet asunnot eivät nytkään meinaa mennä kaupaksi.

Vastaukset

Jarmo

#24 Re:

2013-11-27 11:04:38

#18: -  

Olen osittain eri mieltä. Asuntopulan helpottamiseen Meri-Rastilan rakentaminen vaikuttaa vain marginaalisesti.

Mutta:

Meren rantaan rakennetut asunnot ovat aina kalliita. Rakennuskustannukset kuitenkin ovat samat, kuin ilman merinäköalaa rakennetuissa, halvemmissa asunnoissa. Grynderien voitoista tässä pääasiassa on kysymys. Toki ne, joilla on varaa ostaa merenranta-asunto, lienevät myös veronmaksukykyisiä. 

Mistä kaupungin suunnittelijat saavat ideansa rakennettaviksi sopivista alueista? -gryndereiltä.

   
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…