Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti


Vieras

#641

14.01.2014 17:05

Perussuomalaiset: Säätiön tukipuolue

Kun putiikin nimi on Perussuomalaisten tukisäätiö, kaltaiseni pölvästi kuvittelee tietenkin, että säätiön tehtävänä on tukea puoluetta nimeltä Perussuomalaiset. Tosiasiassa asia näyttää olevan päin vastoin. Sekä Ps-puolue, että sen jäsenet on valjastettu tukemaan onnetonta, kuiviin puristettua säätiötä.

Viime vuoden lokakuussa tukisäätiön hallitus kirjasi kokouspöytäkirjaansa tiedon, josta ei ole perussuomalaisten jäsenille hiiskuttu: "...puolueessa on päätetty nettojäsenmaksutulojen siirtämisestä säätiölle sen Perussuomalaisten rahastoon". Pöytäkirjassa ei mainita, ketkä päätöksen tekivät. Odotan suurella mielenkiinnolla, miten Peruskenttä reagoi, kun tieto jäsenmaksujen ylevästä käyttötarkoituksesta leviää yleiseen tietoon.

Yksi Peruskentän kipeimmistä puheenaiheista on rahan puute. Vaikka puolue saa valtion kassasta joka kuukausi yli puoli miljoonaa euroa puoluetukea, siitä ei heru juuri mitään puolueen piireille ja paikallisosastoille. Alituisiin talkoisiin väsynyt kenttäväki kysyy kysymästä päästyään, mihin puolueen johto panttaa tukirahoja. Puoluetyötä vaikeuttava rahapula ja raha-asioihin liittyvä salailu on ruokkinut myös Perussuomalaisten tukisäätiöön liittyviä epäilyjä.

SMP:n tukisäätiö muutettiin Perussuomalaisten Tukisäätiöksi vuonna 2006. Toimintakertomuksissaan säätiö ei mainitse ainuttakaan operaatiota, jolla se olisi tukenut puolueen toimintaa.

Toimintakertomuksissa toistuu vuodesta toiseen sama virke: "Hallitus on valmistellut ja puheenjohtaja toteuttanut joulupaketin, joka on sisältänyt jouluisia elintarvikkeita ja joita on toimitettu ansioituneille sota / SMP-puolueveteraaneille / heidän perheilleen". Kummempaan säätiöllä ei ole yksinkertaisesti ollut rahkeita, sillä SMP:n tukisäätiön viimeinen miljoona (markkaa) katosi sen tileiltä vuonna 2001. (Tuon tilikauden alijäämä oli 1,17 miljoonaa markkaa.) Sittemmin tukisäätiön varallisuus on ollut enää runsaat 50 000 euroa.

Vastaukset


Vieras

#642 Re:

2014-01-15 15:43:11