KANSANEDUSTAJIEN PALKASTA POIS25%NYT SÄÄSTELLÄÄN!

Kommentoitu viesti


Vieras

#106

27.03.2014 11:02

Käykää ihan piruuttanne katsomassa eduskunnan sivuilta paljonko kansanedustajat tienaavat. Heidän tienestinsä ei paljo keskimääräisestä palkasta eroa. Olisi sangen kohtuutonta alkaa noin suuria siivaleita heidän palkastaan napsimaan. Kyllähän heilläkin on varmasti perhe, säästöt on jostain otettava, mutta on todella naiivia käydä hyökkäykseen tavallista palkkaa nostavia vastaan. Heidän työnsä ei ulotu vain päätöksien tekoon vaan vaihtoehtojen pohtimiseen, puntarointiin ja mahdollisimman tyydyttävån lopputuloksen löytämiseen. Jokainen päätös on tuntikausien työ, jotennäen kohtuuttomana leikata työntekijän palkkaa. Kuinka suuren melun esimerkiksi opettajat nostaisivat jos heidän palkastaan vähennettäisiin neljäsosa. Entäs te itse? Miettikää vähän edes omalta kannaltanne ennen kuin alatte naurettavia adresseja pystyttämään. Sitäpaitsi muutaman tuhannen euron säästö ei paljon valtion budjettia plussalle vedä.

Vastaukset


Vieras

#125 Re:

2014-03-27 14:24:27

#106: -

1. Kansanedustaja tienaa 6355euroa kuukaudessa, plus kulukorvaus ja matkustusoikeus.

Ei paljon keskimääräisestä palkasta eroa? Mitä vattua sinä sönkkäät?

2. Heidän työ todellakin ulottuu vain päätöksien tekoon. Avustajat ja sihteerit hoitaa asiat viimosen päälle. Loppu päätös perustuu n. 1-10 A4 sivuun jonka avustaja on kirjoittanut. Sihteeri kirjaa asian kun päätös on tehty.

3. Tässähän tämä onkin, kun he leikkaavat minulta/muilta perusduunareilta ja ottavat ihan saatnasti itselleen. Leikataan heiltä samanlailla niinkuin muillakin. Ei minulla ole tiedossa mitään palkankorotuksia säästötoimipiteiden vuoksi...

200 x 6 355= 1 271 000 euroa (~1,3milj kansanedustajien palkkoihin vuodessa)

Siitä kun leikataan 25%, saadaan jo 317 750 säästöön per vuosi.

Tässä sitten tosiaan ei laskettu heidän törsäämiä matkustusoikeuksia ja verottomia kulukorvauksia. Ja asia laskettu minimipalkoilla.