VASTUSTAMME HAUKIVUOREN JUNALIIKENTEEN LOPETTAMISTA

Kommentoitu viesti

Junan tuoma

#3

19.04.2014 04:32

Päätös lopettaa junaliikenne Haukivuorelta sen lisäksi, että se vie paikallisilta ihmisiltä nopean kulkuyhteyden, lisää hiilipäästöjä, kun päinvastoin pitäisi tehdä kaikki mahdolliset toimenpiteet päästöjen vähentämiseksi. Junaliikenne on kaikissa tutkimuksissa todettu pyöräilyn ja jalan kulun jälkeen ekologisimmaksi tavaksi liikkua.

Maaseudulla asuvien kaikkia palveluja pyritään vähentämään. Omalta alueelta on viety linja-autoliikenne, joten autoton kansalainen joutuu käyttämään taksia asioidessaan kuntakeskuksessa.
Vastaukset

Asko Kohvakka

#15 Re:

2014-04-20 13:34:44

#3: Junan tuoma -

Olet oikeassa. Jos VR:n suunnitelma toteutuu. Siirtyy 12 000 matkustajaa kumipyörille. Saman matkustajamäärän kuljettamiseen (Mikkeliin/Pieksämäelle) tarvitaan teoreettisesti laskien 240 50 hengen bussia tai neljän hengen pikkuautoja 3000. Todellisuudessa tarve olisi suurempi, koska eipä ne bussit tai pikkuautot ihan käytännön syistä tulisi täysinä kulkemaan.

VR siis haluaa suunnitelmallaan lisätä verovaroin tuetun julkisen liikenteen aiheuttamia kustannuksia meille veronmaksajille ja lisätä ilmaston lämpenemistä aiheuttavia liikennepäästöjä.