Ei lisää leikkauksia opintotukeen - opintotuki toiseen samantasoiseen tutkintoon säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

11.03.2015 06:57

En ole aivan vakuuttunut että kovinkaan moni, joka suorittaa ensimmäisen tutkinnon ilman opintotukia, tarvitsee niitä seuraavassa tutkinnossa, mutta tämä on selvästi epäkohta, joka pitää korjata lakiin vaikka jälkikäteen.

Sen sijaan elinikäisen oppimisen ja uudelleenkouluttautumisen hankaloittaminen on erittäin huolestuttavaa. Ei niinkään opiskelijalle joka on juuri valmistunut tänä päivänä relevantista koulutusohjelmasta vaan niille, joiden koulutus on vanhentunut ja sitä vastaavaa työtä ei ole enää tarjolla. Tähän täytyy mainita, että en ole tarkemmin perehtynyt aikuiskoulutustukeen, joten en tiedä onko se ratkaisu edellä mainitsemaani tilanteeseen.

Joka tapauksessa maailma muuttuu tällä hetkellä aivan käsittämätöntä vauhtia ja koulutus on entistä tärkeämmässä roolissa niin yksilön kuin yhteiskunnankin tasolla. Sitä ei ole järkevää lähteä vaikeuttamaan.

Vastaukset


Vieras

#11 Re:

2015-03-11 13:55:42

#1: -  

Aikuiskoulutustukea saa tosiaan 19 kk eli parin vuoden jatko-opiskeluihin ja uudelleenkoulutuksiin on tuosta apua.

sairas opiskelija

#19 Re:

2015-03-11 15:41:48

#1: -  

 Opiskelen itse kuntoutustuella, mutta seuraavaan mahdolliseen koulutukseen tuskin saisin enää kuntoutusrahaa, joten se menisi opintotuella. Nyt sitä vaihtoehtoa ei sitten minulla enää olisikaan.


Vieras

#52 Re:

2015-03-12 05:28:24

#1: -  

 Tällä kehityksen vauhdilla, joka maailmassa jyllää, kaikkien alojen ammattilaiset joutuvat pitämään ammattitaitoaan yllä kestävän kehityksen mukaisesti. Mielestäni on huolestuttavaa, että tässä varsinkin nuoret jäävät helposti jalkoihin: vanhemmat ja kokeneemmat vievät työpaikat, koulutusta rajoitetaan ja muutenkin olot ovat tiukilla. Tottakai tämä koskee kaikkia suomessa asuvia, mutta varsinkin nuoria. Sitten ihmetellään miksi nuoret syrjäytyvät tai tippuvat. Kyllä opintotuen pitäisi pysyä entisellään.

 

Kannustetaan ihmisiä opiskelmaan, ei laiteta maksamaan virheistään.


Vieras

#127 Perustulo voi olla vastaus

2015-03-13 07:09:41

 Olen sitä mieltä, että perustulo, joka korvaisi työttömyyskorvaukset, sosiaaliturvan, asumistuen ja myöskin opintotuen olisi järkevä ratkaisu. Päästäis ylimääräisestä byrokratiasta eroon kun kansalaispalkan saisi yhdestä paikasta. Nykyään monet nuoret (ja vanhemmatkin) jäävät kaikkien tukien ulkopuolelle (mistä johtuu myös syrjäytyminen, tämä meidän kansalaistauti) koska eivät yksinkertaisesti voimat riitä ei lappujen täyttämiseen ja kiikuttamiseen eri virastoihin. Hyvä että tämäkin asia nousi esille näin sopivasti ennen eduskuntavaaleja, tietääpä opiskelijatkin ketä EI ainakaan kannata äänestää. Itse aion antaa ääneni pienpuoleelle joka ajaa nimenomaan perustulon käyttöönottoa, Itsenäisyyspuolue.