AVUSTAJAKOIRA tasavertaiseksi näkövammaisen opaskoiran kanssa

Kommentoitu viesti

Tasa-arvoa

#2

21.05.2015 19:45

Olisiko esittelytekstissä pitänyt hieman enemmän avata millaisissa tehtävissä avustaa. Tai esim linkki vaikka pariinkin youtubessa olevaan esittelyyn avustajakoiran toimintaa esittelevään pätkään. Se että näin lisätään itsenäisyyttä. Samalla pitäisi kiinnittää avustajakoiran ylläpitokustannusten maksajaan. Nekin samalle tasolle opaskoirien kanssa.

Vastaukset

avutajakoiran käyttäjä

#22 Re:

2015-06-18 12:32:31

#2: Tasa-arvoa -  

 Tietoa avustajakoirista löytyy www.invalidiliitto.fi/avustajakoira:

Avustajakoirat

Avustajakoira on fyysisesti toimintarajoitteisten käyttäjien yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi koulutettu apuväline, joka avustaa käyttäjäänsä päivittäisissä toimissa. Avustajakoira edistää ja ylläpitää käyttäjänsä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Avustajakoira saattaa esimerkiksi avata ja sulkea ovia, sytyttää ja sammuttaa valoja, tilata hissin, poimia esineitä lattialta sekä siirtää ja noutaa tavaroita, kantaa ostoksia selkärepussa, avustaa pukeutumisessa ja riisuuntumisessa. Avustajakoira lisää käyttäjänsä omatoimisuutta ja itsenäisyyttä tuoden elämään iloa, itsevarmuutta ja sosiaalisia kontakteja.

 

Liätietoa ja ak-käyttäjien kokemuksia avustajakoirastaan osoitteessa:

www.avustajakoira.fi / tue toimintaa / kummikoira -linkin alta löytyy kertomuksia koirakkojen elämästä ja siitä, mitä kaikkea avustajakoira tekee

 

Yöu tubesta löytyy videoita ja muuta tietoa avustajakoirista haulla: avustajakoira