Rahan luominen opetettava oikein

Kommentoitu viesti

Juhani Honkonen
Vieras

#21 Perusteeni allekirjoittaa adressi

01.06.2015 10:06

Rahoitussektori näyttelee yhteiskunnassamme niin korostunutta roolia, että siitä pitäisi antaa perustiedot kaikille totuudenmukaisesti, jotta se voitaisiin järjestää kansan tahdon mukaisesti.

Vastaukset

SyntaxError

#22 Re: Perusteeni allekirjoittaa adressi

2015-06-01 19:28:01

#21: Juhani Honkonen - Perusteeni allekirjoittaa adressi 

 Jos Suomella olisi ydinase niin se voisi painaa oman keskuspankin kautta rahaa ja lainata muille yms. tehdä sitä samaa mitä USA, Kiina tai Venäjä. Pienet, ydinaseettomat kehitysmaat jäävät auttamattomasti aina pitkällä aikavälillä isompien jalkoihin teollisuusvakoilun yms. painostuksen takia.

Raha on pohjimmiltaan pelkkä valtakirjasopimus siitä kuinka paljon ihminen saa hyödykkeitä. Sillä ei ole väliä kuka rahan luo, vaan sillä kenellä on valta määrätä pelisäännöt rahanjaolle. Finanssipiirit ovat saaneet käytännössä rajattoman vallan, koska mitään finanssivalvontaa ei ole. Glass-Seagull laki purettiin, varjopankit ja veroparatiisit perustettiin. Nykyään robotit nyhtää rahaa miljardikaupalla siten, että finanssitalous imee reaalitalouden kuiviin. Rikkaat rikastuu tässä ihan jo todennäköisyysmatematiikan logiikan takia ennennäkemätöntä vauhtia.

Valtiot voisivat puhaltaa pilliin ja vaatia rahamarkkinoille sääntelyä, valvontaa ja progressiivista verotusta. On kyseenalaista voisiko oma keskuspankki pelastaa valtion maailmassa, jossa ei käytännössä sääntelyä ole vaan raha menee rahan luo kunnes se 1.kapitalisiti omistaa kaiken.

Tämä adressi on hyvä, mutta unohtaa nämä tärkeät talouden realiteetit.