Merimetsot hävitettävä suomesta

Kommentoitu viesti

Pirkko Saari
Uusikaupunki

#2 Kehä III takaa,,,

12.12.2009 13:11

Kaukaa Helsingistä katsoen merimetsojen aiheuttama ongelma voi vaikuttaa vain median hehkutukselta mutta meille länsirannikolla asuville riesa on todellinen. Ja viitaus siihen, että tämä merimetsolaji kuuluu Suomen pesimälinnustoon historialliselta ajalta, niin kirjoittajan kannattaa tarkistaa tietonsa.

Vastaukset

Phacarsin

#10 Re: Kehä III takaa,,,

2012-08-29 20:27:12

#2: Pirkko Saari - Kehä III takaa,,, 

 

Pirkko, Pirkko...! Merimetso alalaji sinensis on kuulunut Suomen pesimälajistoon jo varhain. Kökarin Lemböten kivikautisilta asuinpaikoilta löydettyjen saalisjätteiden seasta on määritetty juuri meillä pesivän sinensis alalajin luita. Läpimuuttava alalaji carbo ei edelleenkään pesi maassamme, mutta esiintyy täällä keväin syksyin matkallaan Jäämeren arktisten rantojen lintuvuorille.

Ja mitä ihmeen haittaa merimetsosta voi olla, Urpoisten hieno kolonia senkun komistuu vuosi vuodelta..?! Kalakantojen heikkenemiseen on turha vedota, siihen on syypää Itämeren rehevöityminen ihmistoiminnan tuloksena, sekä vihreiden rihmalevien räjähdysmäinen runsastuminen ja meren lastentarhan, rakkolevän, laajamittainen tuho. Maanviljelyksen valumavedet salaojituksien myötä, soiden ojitukset, teollisuuslaitokset, merenkulku ja tehokkaat nailonverkot -60 luvulta alkaen ovat pääsyy kalakantojen huonoon tilaan.