ReindeerSpotting - K18 ikärajaa laskettava

Kommentoitu viesti

Kuisma Lappalainen
Helsinki

#2 Ikäraja täysin aiheeton...

17.05.2010 07:25

... ja sen lisäksi levittäjän valitettua tarkastamon päätöksestä lautakunta ja edelleen lautakunnan päätöksestä KHO:n 3. jaosto ovat tässäkin tapauksessa olleet jälleen automaattisia valituksenhylkäyskoneita, joista viimeksimainittu ei edes perustellut sanallakaan päätöstään.

Näin tämän elokuvan 16.5.2010 ja totesin heti ikärajan liian ankaraksi. Olen myös ilmoittanut havaintoni elokuvatarkastamon ylläpitämään tietokantaan tarkastamon ja sen päätöksien muutoksenhakutoimielinten päätöksistä.

Elokuvassa ei ole ainoatakaan sellaista piirrettä, jonka laki n:o 775/2000 luettelee sellaiseksi piirteeksi jolla elokuvalle on määrättävä ikäraja. Sen sijaan on käytetty tämän lain määrittelemää yleisperustetta "taikka muilla vastaavilla perusteilla".

Mielestäni tämä elokuva on opettava eikä ahdistava. Sellaisena olisi hyödyllistä jos teini-ikäisetkin voisivat sen katsoa, mutta kun KHO:n päätös on mikä on niin tämä adressi on kyllä erittäin aiheellinen.

Vastaukset

Susanna Mäki

#4 Re: Ikäraja täysin aiheeton...

2010-05-30 01:01:18

#2: Kuisma Lappalainen - Ikäraja täysin aiheeton...

Kiitos Kuisma, aktiivisuudestasi!

Linkitin Valtion elokuvatarkastamon ikärajaäänestyksen internetsivun FB ryhmän sivulle. Tähän mennessä äänestäneistä 94% (212 ääntä annettu), on sitä mieltä, että K18-ikäraja on liian korkea.

On hienoa, että kaltaisiasi aktiivisia ihmisiä löytyy, KHO:n päätöksestä huolimatta yhä ottamaan kantaa ja jakamaan ajatuksia!

Toivotaan, että Valtion elokuvatarkastamon sivu löytää mahdollisimman monet dokumentin "ystävät", sen nähneet, että he, joilta näkeminen on evätty, kommentoimaan K18-ikärajaa.

 Ystävällisin terveisin: Susanna Mäki / adressin tekijä