Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Markku Ollikainen
Japani

#5 Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

24.05.2010 18:17

Suomalaiset ovat saaneet nauttia maailman vertailussa hyvasta elamasta. Viime vuonna englantilainen tutkimuslaitos Legatum Institute totesi Suomen parhaimmaksi paikaksi asua. Tahan on omat selkeat syynsa.

Maailmalla on monia valtioita ja niissa viela enemman erilaista elamaa. Matkailu maailmalla avartaa nakemaan erilaisten maailmankuvien ja niihin perustuvien arvojen vaikutukset yksiloiden ja heista muodostuvien yhteisojen elamaan. Eri tasoisesti sekasortoiset kansakunnat karsivat ennen kaikkea suppean maailmankasityksen vaikeuksista, elaman knowhown puutteesta. Elaman kokonaisuutta varten tarvittavia tasapainoisia johtopaatoksia ei voi tehda, koska noihin johtopaatoksiin tarvittavaa materiaalia ei anneta/saada.
Maailmalla olevat diktatuurit ovat usein myos tiedonvalityksellisia diktatuureja. Kansalaisille ei anneta kuin vallanpitajien haluamaa, haluttuihin johtopaatoksiin johtavaa tietoa. Ihmisia kontrolloidaan ja manipuloidaan tiedon maaralla ja sen selityksilla. Tieto on valtaa ja sita myos kaytetaan vallankayton valineena - jopa myos niin sanotuissa demokratioissa! Vaikka samaan aikaan julistetaan vapautta ja oikeuksia.
Itse asiassa suurin ihmisoikeus on tietaa kokonaisvaltaisesti kaikki elamaa koskeva ja siksi siina tarvittava tieto!

On vain kerta toisensa jalkeen ihmeteltava, ettei suomalainen liberaali "uudistaja" ole oppinut mitaan historiasta. Naapurimme Neuvostoliitto aikanaan lahti nyt Suomessa esiteltavalle tielle. Ateistinen, uskonnosta vapaa kasvatus, oikeastaan manipulaatio teki 70 vuoden aikana tehtavansa: tana paivana tuota valtiota ei enaa ole. Kansakunta sortui utopiansa uhrina, vieden naissa kokeiluissa monia ennen aikaiseen hautaan. Venajan johtajilla on taysi tyo hoitaa kansaa, josta jopa puolet karsii alkoholismista, joka taas on elaman toivottomuuden, merkityksettomyyden merkki. Toisaalta uskonnollisuus on nousussa, koska nyt nahdaan tuon sisaisen sydamen kasvun merkitys ja tarve.

Kreikkalaisen rationalismin, ihmiskeskeisen jarkeilyn tieta vaeltaneet uljaan uuden Euroopan rakentajat ovat myos taas uuden konkurssin edessa. Etela-eurooppalainen hulluttelu ranskalaisine vallankumouksineen ja saksalaisinen hitlereineen, puhumattakaan nyt puheena olevista talousvaikeuksista Kreikka taas paalupaikalla on varmaan viela tuoreessa muistissa. Historian valossa ihmiskeskeisen ja -uskoisen liberalismin tie on jo kuljettu loppuun kahden maailmansodan konkurssin loppuhuipentuman kautta. Ihminen ei ole niin viisas kuin haluaa uskoa. Mutta...kuuluisan ateistin Richard Dawkinsin sanoja lainaten: Ateisti haluaa olla myos intellektuaalisesti tyytyvainen, joten han haluaa Jumalan pois kuvioista. Siksi evoluution on oltava totta, vaikka vakisin.

Amerikkalaiset karsivat samoista ongelmista. Jumalan ja valtion hallinnon erottaminen toisistaan steriilisti on tavoite, johon ateistinen liberalismi pyrkii kovalla kadella. Jumalan, Raamatun ohjeiden hallinnasta eroaminen valitettavasti tarkoittaa myos eroa Jumalan luomasta elamasta itsestaan, jonka seurauksena tapahtuu kansakunnan alasajo viimeistaan muutaman sukupolven viiveella. Ihminen ei taida koskaan oppia historiasta, joten saa rangaistuksekseen toistaa sen.
Jumala loi taivaan ja maan, hallitsee luomakuntaansa suvereenisti, joten Hanen ei tarvitse hypata ihmisen huutaessa absoluuttisia "oikeuksiaan". Toivottavasti suomalaisssa poliitikoissa loytyy tata samaa korkeatasoista valtiomiestason ryhtia joskus havaittavissa olevan poliittisten palvelujen tarjoaja eniten maksavalle -mentaliteetin sijaan.
Pienen ihmisen omavaltaisuus ei tosiasissa muuta mitaan muuta kuin asianomaisen kapinahenkisen yksilon kohtalon. Huonolla johtajalla on tietysti huono vaikutus omaa elamaa kauemmaksikin, kuten esimerkiksi diktaattoreista voidaan oppia.

Raamattu on antanut, antaa kokonaisvaltaisen maailmankuvallisen kasityksen elamasta. Siita kertoo esimerkiksi pohjoiseurooppalaisen elaman menestys, vaikka sita on ajettu ja nyt siis halutaan edelleen ajaa alas uskonnosta vapaan lumouksen vallassa.
Toivon, etta suomalaiset paattajat eivat anna muun maailman hullutusten hairita tyotaan Suomen pitkajanteiseksi menestykseksi.
Kristilliset juuret kunniaan - vain mieleton alkaa sorkkimaan ja muuttamaan hyvaa, toimivaa, maailman parhaaksi arvioitua systeemia.

Vastaukset

Kristillinen undamentalismi on myrkkyä

#76 Re: Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

2010-07-04 12:24:11

#5: Markku Ollikainen - Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

Usan etelävaltioiden raamattuvyöhyke tai teokraattinen Iran ovat sopivia paikkoja sinun kaltaisillesi uskonnollisille fanaatikoille, jotka eivät ymmärrä, että uskontoa ei voi pakottaa tahdonvastaisesti.Ostaisin sinulle ja kaltaisillesi fasisteille lentoliput viemään teidät mahdollisimman kauas Suomesta, jotta tervejärkisten ja demokratiaa kannattavien kansalaisten ei tarvitse pelätä ääriuskovaisten vainoa.

Suomen lait eivät perustu pelkästään kristinuskolle vaan myös valistusajan ajattelulle, koska muuten Suomessa olisi oikeus mm. kivittää, vaikka aviorikokseen syyllistyneitä ja homoseksuaaleja, että se niistä "sivistävistä" kristillisistä arvoista.Varsinkin Vanha testamentti on pääasiassa pelkkää tappamisella ja helvetillä uhkailua.

 

"evankelista"

#298 Markulle tiedoksi, että

2010-10-24 20:28:27

"Ateisti haluaa olla myos intellektuaalisesti tyytyvainen, joten han haluaa Jumalan pois kuvioista. Siksi evoluution on oltava totta, vaikka väkisin."

evoluutio on tieteellinen tosiasia väittivät kreationistit sitten mitä tahansa ja liberalismi on takuulla parempi vaihtoehto oikeudenmukaisuuden kannalta kuin kristinuskon änkyräversiot.

"Venäjän johtajilla on taysi tyo hoitaa kansaa, josta jopa puolet karsii alkoholismista, joka taas on elaman toivottomuuden, merkityksettomyyden merkki."

Kummallinen väite sillä olen kuullut, että yllättävän monet kiihkouskovaiset ovat entisiä alkoholisteja eivätkä entisiä ateisteja.

"Kristilliset juuret kunniaan - vain mieleton alkaa sorkkimaan ja muuttamaan hyvaa, toimivaa, maailman parhaaksi arvioitua systeemia."

Niin eihän 2000 vuotta vanhaa paimentolaiskansan tarustoa saa kritisoida eikä mikään yhteiskunnassa muuttua pitäisi varmaan vielä palauttaa Mooseksen lain mukaiset kivitystuomiot aviorikoksesta eikö vain? Niinhän te fundikset haluaisitte.

 

Vieras

#360 Re: Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla

2010-11-21 17:05:45

#5: Markku Ollikainen - Hyvaa elamaa hyvalla maailmankuvalla ja arvoilla 

Asiallinen ja hyvä kirjoitoitus. Adressin allekirjoitin mielelläni.

Rauni